בס"ד כולם כאן יודעים שאני חוזר בתשובה ויצאתי עם נשים בעברי כחילוני אף פעם לא הייתי מאוהב בכול אופן אני חושב ככה מישהו כאן יודע מה ההרגשה ויכול להעביר אותה על כתב שאני ידע למרות שבשידוכים לא רצוי רגשות היו לי בעבר רגשות אבל אהבה לא נראה לי שהייתי מאוהב מתחיל להדאיג העיניין אולי הייתי קר מידי בעברי לנשים ומה שרציתי מהם זה תעווה וכיום שאני לא מסתכל על זה החשיבה צלולה יותר והרגשות יותר חמים אבל איך אני ידע מה זה אהבה אין לי מושג אנה עזרו לי אם אפשר מופנה לשני הצדדים תודה רבה
נשלח ב-4/4/2007 16:56
כשתהיה אהבה, אני יוכל להגיד לך מה זה אהבה
בנתיים אני מסתדרת גם בלעדיה...
האנשים הנשואים/מאוהבים מוזמנים לענות...
נשלח ב-4/4/2007 17:20
אהבה= פרי דמיונם של אנשים תמימי דעת
אה כן ,וקיימת רק באגדות...
נשלח ב-4/4/2007 17:22
לא נראה לי..אני חושב שכמו שקיימת אהבה לבני משפחה ככה גם לאשתך או לבעלך. אמנם בצורה אחרת.
אני מחכה שנשואים יענו לנו לפני שאני אומר את דעתי הנחרצת.
נשלח ב-4/4/2007 18:19
לא מצאתי עדיין מישהו שהצליח להגדיר את המושג 'אהבה'
זה דבר מסובך ושנוי במחלוקת, לכל אחד יש פרספקטיבה משלו מהי אהבה.
זו הרגשה משתנה שלפי דעתי כשהיא באה על האדם הוא יודע טוב מאוד שהיא 'הגיעה'
ואהבה היא מושג שקיים באגדות, אם מגדירים אותה כמו שמגדירים באגדות :
"happly ever after"
נשלח ב-4/4/2007 18:26
אני הכנתי שיעורים בנושא וזה הוא הורמון שישנו אגב בשוקולד ונקרא "פאי " אהבה היא כימיה פשוט תהליך כימי המתרחש בגוף משמע עם שינויים של האדם בהתבגרותו אכן אהבה יכולה להעלם ויכולה להמשך עד כ 4 שנים ואחר כך מה שמחזיק בני זוג ביחד הוא אותם הדדיות ושותפות לחיים ויכול להיות שמישהו מאוהב שנים בבחורה או ההפך אבל זה לא אהבה אלה רק זכרונות ורצונות של האדם העולים לו כלפי בן אדם למרות שעם השנים הוא אדם אחר לגמרי יש אומרים שאהבה הכי חזקה היא אהבת נעורים ולעולם לא נשכחת אולי עכב השינוי הכימי העובר באדם בעט נעוריו לא ברור העיניין צריך עיון בכול אופן אין לי מושג באמת מה זה כי לא חוויתי אהבה רק תעוות לצערי מקווה לאהוב את אישתי מי שלא תיהיה אבל לאהוב באמת ולדעת שאני אוהב
נשלח ב-4/4/2007 20:22
אם אהבה היא מה שכתבת. אז לא עליה מבססים קשר זוגי.
אהבה זה יותר עמוק. בקרוב דעתי הנחרצת...
נשלח ב-4/4/2007 20:28
ציינתי זאת אבל בעקרון הרגשות הם תוצאה כימית שחולפת ומה שנשאר זה שיתופיות והבנה והענקה וכתוצאה מזה יש מין אחדות בין 2 בני הזוג
נשלח ב-4/4/2007 20:33
זה לא אהבה זה משיכה טבעית.
דבר שיכול להשחק בחבלי הזמן והשגרה.
כמו שכתבת שיתופיות והבנה והענקה. כלומר נתינה נטו..זה יכול להיות אהבה.
נשלח ב-4/4/2007 20:34
זה לא בלאו הכי אהבה...
יכולה להיות שיתופיות הבנה ואחדות גם בלי אהבה...
לדעתי הבסיס הוא הענקה, כלומר היכולת לתת לשני מבלי לצפות לתמורה, כמו בין הורים לילדים.
לא נראה לי שאפשר להגדיר אהבה במילים, כמו שאמרתי אצל כל אחד מתבטאת האהבה בצורה אחרת...
עוצר וחושב המאמר שכתבת שם דיי נכון זכור לי מקרה בכיתה "ה ובגן דיי דומה אבל בגיל הנ"ל לא זכור לי איי פעם שחשבתי על מישהי ככה כמו רותי מהמאמר שם אם כבר חשבתי זה היה רק לעברות השם ירחם הייתי חילוני לפני שחזרתי בתשובה חשבתי שאהבתי מישהי נפרדתי ממנה בגלל שחזרתי בתשובה ונכנסתי לישיבה ואחרי יום כבר נשכחה ממני משמע לא אהבתי אז אין לי מושג מה זה אהבה אז צריך להתחתן כדי לדעת והאומנם איך אפשר להתחתן בלי לאהוב ?
נשלח ב-4/4/2007 21:03
יש עניין בשידוכים שנקרא 'הרגש הלב'
שאתה מרגיש שאתה רוצה להתחתן איתה...
אתה תראה שיש בה את כל הנתונים שאתה רוצה באישתך ושיש בינכם חיבור, דברים משותפים,
ואז גם הלב יכנס לפעולה ויגיד לך שזהו זה, הגעת לסוף מסע החיפוש...
אהבה לא יכולה להבנות בזמן קצר, כי בכדי שהיא תהיה אמיתית היא צריכה את הזמן שלה...
תאמין לי שכשתגיע לרגע הזה אתה לא תגיד לעצמך "אני מתחתן בלי לאהוב" אתה תגיד לעצמך שאתה מתתן עם האדם הנכון!
ומאחלת לך שזה יהיה בקרוב ובקלות!
נשלח ב-4/4/2007 21:04
אהבה בין בני זוג היא דבר שנבנה עם הזמן. כשאתה לאט לאט מכיר יותר ויותר נדבכים בנפש הבן/ת זוג אתה מסתקרן יותר. עצם קיומה מעניין אותך. לכן אתה דואג לה לכן אתה מעניק ונותן..
ולכן אי אפשר לאהוב לפני שמתחתנים.
כי לא מכירים את השני טוב מספיק.
ואם מכירים קצת מעבר לפגישות הכל נשאר בגדר אותה פנטזיה כמו במאמר.
נתונים יכולים לתת הערכה אובייקטיבית.
אני בדעה שצריך להכיר קצת מעבר בשביל כיוון האופי. אבל בכל מקרה..אין אהבה לפני נישואים
נשלח ב-4/4/2007 21:06
וכן לאמור קיוטי אני מקווה שהשם יעזור לי
נשלח ב-5/4/2007 15:15
עזר יקירה
חוששני כי התגובה שלך היא "הלא בוגרת" ,ואף מאוד ילדותית
יש נתינה והענקה שגורמים לקירוב בין הצדדים
ורוב הפעמים מרוב שהענקת למישהו את מרגישה אליו "משהו"
הרבה חברות שלי התחתנו בציפייה לאהבה נוצצת לחיים ורודים ומאושרים עם בן זוגם, הוא שישלים אותם כי עד עכשיו הן היו חצויות... מה אני אגיד לך, לא נעים אבל הבועה התפוצצה להם בפנים (מקווה שאת תביני לפני..)
בקשר לאולי האנשים שסבורים שהיא לא קיימת התנסו בכך והתאכזבו, או נכוו ולא רוצים לחזור על הטעות הזו, היי ייתכן ואת צודקת...
ואולי הם סתם חכמים הלומדים על ידי ניסיון של אנשים אחרים...
מועדים לשמחה, אל תקחי את זה קשה.. למרות שזה די נורא ובמיוחד לנשים לדעת שהמושג הזה של "אהבה" לא קיים... זה כמו להגיד לאישה שכבר יודעת מגיל 14 איך החתונה שלה תראה, ואיך השמלה והכל.. שבעצם מהיום מתחתנים רק ברבנות...