|
|
| נשלח ב-15/4/2007 07:11 |
|
| |
הסיבה שגדולי ישראל אסרו, כדי שלא יהיה מצב שבחורה רווקה תחת מרות/עובדת יחד עם גברים. ופוק חזי כמה צדקו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2007 09:59 |
|
| |
פוק חזי כמה הדבר לא נכון להיום.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2007 16:57 |
|
| |
אתה חי בסרט?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2007 17:10 |
|
| |
לא..אני מכיר את הדברים מספיק טוב....
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2007 18:14 |
|
| |
יש בנות רווקות שעובדות עם חילונים בלי שום קשר לשרות לאומי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2007 22:31 |
|
| |
אוקי... העלתם נושא ישן נושן... וכולנו יודעים את התשובות היטב, רק מה שיש תמיד מי שיתנגד ויגיד "זה לא בדיוק ככה.." ובלה בלה נכון???
אז.. באמת.. יש דברים שגמני חושבת ככה.. שזה לא בדיוק כמו שעושים אותם..
עשיתי ה' סמינר ועזבתי כי ממש היה %#%@
ופשוט השירות לאומי לא היה נראה לי כזה נורא.... אז נרשמתי, התקבלתי ו.. מה אגיד לכם?!... זה ממש לא היה בשבילי.. הן מבחינת המקום עבודה שעובדים עם ציבור חילוני/מסורתי, והן מהבחינה שיש שיעורי "אוריתא" כביכול שיעורי תורה רק מה.. שיש שם השקפה שונה לגמרי..
ולא נשכח כמובן את החברה.. נמצאים עם בנות שירות שהן בגילנו ויש ביניהן ש"דת" זה לא בדיוק בראש מעינייהן...
אז ככה שמי שבאמת חרדית ויראת ה' אין לה מה לחפש שם..
יש לציין שיש מקומות יוצאי דופן שבאמת שם אפשר למצוא בנות יראות שמים אפילו שהן ד"ל אבל לכו תמצאו את המקום הזה..
אגב, לבסוף חזרתי.. וזהו היתה אחת השנים הכי נפלאות עבורי..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2007 10:42 |
|
| |
טיפטיפונת לכן אמרתי שזה תלוי מאיזה רקע את באה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2007 22:21 |
|
| |
זה גם תלוי לאיפה את הולכת..
אם תלכי להתנדב בבתי חולים וכאלה..רוב הבנות לא ברמה הכי טובה..
אבל יש לא מעט מדרשות להעמקה וכדו' ששם הרמה הדתית מצויינת
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2007 22:24 |
|
| |
שושו- זה לא קשור לרקע זה קשור למה שאת בעצמך!
עוצר- אל תהיה כ"כ בטוח.. בסה"כ הכללי זה לא מתאים..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2007 22:38 |
|
| |
טיפטיפונת אני כן כל כך בטוח כיוון שאני מכיר את זה מקרוב.
בסך הכללי את לא מכירה את כל בנות השירות לאומי..הכרת ממש מעט ואת מחליטה שבסה"כ זה לא מתאים.
אם ייתגבשו קבוצות של בחורות חרדיות יהיו מקומות מצויינים.
אני עדיין חושב ששירות לאומי ניתן להחלפה בגמילות חסד במהלך החיים.
אלא אם כן זה מדרשה להעמקה..שם מעבירים עשרות שיעורים ולימודים..שווה לכל נפש יהודית להתחזק מהם
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2007 23:00 |
|
| |
על טענתך האחרונה, עוצר ידידי, יש להשיב ולומר שב"ה בהרבה סמינרים חרדים רמת השיעורים לא נופלת (שלא לומר עולה בהרבה) על השיעורים במדרשה (כמובן תלוי איפה- אך באופן כללי), וזאת אני אומר מהיכרותי הקרובה עם שני המוסדות (רוצה פירוט? אולי בפרטי...).
וללא קשר לדבריך, את דעתי על השירות הלאומי כבר כתבתי.
|
| נשלח ב-16/4/2007 23:06 |
|
| |
עוצר לא בדיוק, אני בקשר עם המון בנות שעשו ש"ל, וכמה הדרדרו.. וכמה כבר הולכות למדרשות?? אלה שהולכות אשריהן!
וזה שאתה מעלה שיתגבו קבוצה של בנות חרדיות זה כבר משהו אחר.. שיקומו ויעשו הגיע הזמן.. במילא רובן יצאו כבר מהקיבוע שהיה..
בנינו, היום כל מקום עבודה מסודר ונורמלי דורש את זה, אבל עצם היותנו "חרדיות" אין באפשרותינו ללכת ולעשות זאת, כששאלתי למה א"א להתנדב במקומות חרדים הרכזת טענה טענות שעזוב, אין כבר כח להכנס לזה, עד שזה כבר יקרה בטח יחלפו השנים...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2007 23:21 |
|
| |
שיקומו ויעשו מעשה...למי את מצפה? לרב שיעשה את זה?
בחורות כמוך צריכות למצוא את הקבוצה ולהתחיל לארגן דברים..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2007 10:50 |
|
| |
טיפטיפונת שכתבתי רקע היתכונתי גם לבחורה בעמה
שרות לאומי לא מתאים לכל אחת, אני למשל בחורה חרדיה שלצערי
למדתי עם מיזרוחניקים ( אם יש כאן כאלו בבקשה לא להעלב), למדתי להיסתגל ולהיתרגל ולגדור את עצמי
אז אין סיכון ששרות לאומי יקלקל אותי, כי אני ב"ה חזקה ויודעת
לשמור על עצמי ...
ולכן אני מציעה לכל בחורה שתחשוב טוב טוב לאן היא נכנסת, ואם היא מסוגלת
|
| נשלח ב-17/4/2007 14:57 |
|
| |
עוצר-חחחחח
ש"ל זה עד גיל מסויים, 21 אם איני טועה, יקח זמן לגבש ולעשות ולגיל הזה אוטוטו אני מגיעה..
מכל חברותי לסמינר בסה"כ הכללי רק כ- 10 בנות היו מסכימות לעשות זאת.. מה גם שתמיד הקטע של השידוכים בראש שלהן, מה יגידו וכו'..
שושו- נכון מאוד.. אין ספר הכל תלוי באדם עצמו מה גם שלא תמיד יודעים מאיפה יצוץ דבר רע.. אז ככה ששום דבר לא בטוח..
|
|
|
|
|