בית פורומים בעולם הישיבות

שירות לאומי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/4/2007 15:27 לינק ישיר 

יש בעיה עם מזרוחניקים?!:-)

שושו אני מסכים עם רוב דבריך ובכל אופן:
אני נזהר מלומר "אני חזק ויודע לשמור על עצמי" מהסיבה הפשוטה שאדם כמה שהוא חזק מושפע במידה כזו או אחרת מסביבתו. יש שיגידו שיותר ויש שיגידו שפחות אך זוהי עובדה, רק שיעור ההשפעה משתנה כמובן בנתוני המושפע. (-הדבר מעוגן בתורתנו הק' ולהבדיל גם ב"חכמה בגויים תאמין").

אם היו מסגרות חרדיות לשירות לאומי היה יותר קל לבנות חרדיות שרוצות לשרת לעשות זאת, אך כמו שכתבתי לעיל התרומה לחברה בשירות לאומי היא נמוכה אם בכלל ולא שווה כלל לתרומה של אישה עובדת (ובפרט במקצוע מבוקש). (קראתם בכלל את כל מה שכתבתי? לא ראיתי תגובות...בין לטוב ובין למוטב...)  באופן כללי מסגרת השירות לאומי לא הותאמה לבנות חרדיות, ועל פניו לא נראה ששווה ההשקעה להתאים אותה להן.

לגבי הטענה על מקומות העבודה, אכן גם לנשים נשואות יש בעיה בעבודה במקומות עם גברים (ולמותר לציין את העבודה במקומות חילוניים). בכל אופן אישה נשואה מושפעת כמה מונים פחות מבחורה, אך ההשפעה קיימת ולכן גם מקום עבודה כזה יש לבחור בשום שכל מתוך התייעצות. 

נושא אחד שהתעלמתם ממנו הוא יציאת הבת החרדית למעגל העבודה. שירות לאומי של שנה או יותר מעכב בהתאם את יציאתה למעגל העבודה, כך שאישה שחפצה בבעל בן ישיבה (גם כזה שייצא אחרי לימודיו לעבוד) צריכה לקחת בחשבון שהיא מפסידה שנה של עבודה, ותצטרך לדחות בשנה את הקמת משפחתה, וממילא גיל הבנות לחתונה יעלה, ותיווצר בעיה של רווקות מאוחרת, שהרי צעירה שיצאה לעבוד שנה קודם תהיה עדיפה על מבוגרת שעבדה שנה פחות. נוסף יפגע הביסוס הכלכלי של הזוגות הצעירים שנשען בשנים הראשונות על האישה (- וזה גם בציבור הדתי לאומי! שהרי הבחורים יוצאים מישיבת ההסדר רק בגיל 23 ללא שום מקצוע וללא בסיס כלכלי לנישואין- ולולא שיש לאישה "נק' פתיחה" כלכלית טובה ידחה גיל הנישואים אף אצל הגברים, והם מצידם שוב יחפשו נשים צעירות עובדות וחוזר חלילה).

תנו דעתכם

תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 17/04/2007 15:27:18

חבר פורום "בעולם הישיבות"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2007 16:12 לינק ישיר 

בהנחה שהם עושים הסדר. חלק הולכים לעתודה. ואפשר לחיות לפחות ברמה של כל אברך ממוצע עד שיירכש מקצוע..
בכלל חשבתי שלנשים אסור ללכת לעבוד כבר..

שירות לאומי הוא בהחלט בזבוז זמן  ביחס אם לאלטרנטיבות טובות יותר.

ואני לא חושב שהשנה בין 18 ל 19 תשפיע כל כך כמו שכתבת..כיוון שגם נשים בגיל הזה לא הכי סגורות על עצמן ובניה עצמית דווקא תועיל להן..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/4/2007 16:48 לינק ישיר 

אממ... וכמה אחוזים מכלל המתגייסים הולכים לעתודה? וכמה מהם דתיים? וכמה מתקבלים?! העתודה הוא לא פיתרון לציבור שלם (ואף לא למחצה לשליש או לרביע),היא אינה מתאימה לכל אחד (ולכל מקצוע),  ובוודאי לא מהווה פתרון בציבור החרדי. מעבר לכך, שים לב ששירות ההסדר הכובל מוציא את בחורי ישיבות ההסדר קרחים מכאן ומכאן (אימרתי מבוססת על דבריהם של חלק מחברי יושבי ההסדרים ומעט מרבניהם), שכן הם יוצאים בגיל מבוגר יחסית (בשביל דתיים כמובן) ולא יכולים להערך מבחינה כלכלית לנישואיהם אם אין להם הורים שיכולים לסייע (וצריך לזה המון כסף) או כלה שניחנה בעבודה (מכניסה יותר או מכניסה פחות תלוי בחסדי שמים).
אין להבין מדברי שבציבור החרדי קל מהבחינה הזו ויש מקום לשיפור, ואכמ"ל.

דבר נוסף, לשים את העתודה כדבר לכתחילה, מפסיד את כל עולם התורה.
וכמו שציינתי, אכן יש בעיה של רכישת מקצוע בעולם החרדי (לאלה שצריכים מבחינה הלכתית להשתלב במעגל העבודה), אבל על כך נפתח כבר אשכול אחר (ויש מה להאריך, אך מפאת קוצר הזמן, או יותר נכון קוצר בין הזמנים, ובע"ה...)

ועוד דבר- אכן יש בנות שלא "סגורות על עצמן" בסיום לימודיהן התיכוניים, אך בוודאי שזמן ה"הכנה הנפשית" יכול להיות קודם, כמובן בסיוע המוסדות המחנכים, כך שבחורה שיוצאת מהתיכון תדע מה היא רוצה. בכל אופן נראה לי (מתוך היכרות וידיעה ברורה) שהבעיה הזו שייכת בעיקר במוסדות החינוך לבנות במגזר הדתי לאומי, שכן שם כפועל יוצא של אי הברירות בנושא ההשקפתי, נוצר בילבול מסויים אצל הבת שמעיב על כושרה לבחור בדרכה בחיים מייד אחרי התיכון (הגם שבאופן כללי בגרות הדעת של בנות והחלטיותן, מקדימותאת הבנים- וזה אגב מגדיל את הסיבה לכך שעתודה אינה הפתרון כיוון שרוב הבנים לא יודעים גם בשנתיים הראשונות אחרי התיכון את דרכם בחיים). במקרה זה אתה צודק שמאוד מועילה אותה שנה, אך המציאות מוכיחה שרוב הבנות כבר באמצע שנת השירות הראשונה שלהן, בוחרות את דרכן. במוסדות החינוך החרדיים המציאות שונה כיוון שמגיל צעיר מכינים את הבת לחייה שאחרי התיכון.

וברשות עוצר וחושב אצטט דבריו: "שירות לאומי הוא בהחלט בזבוז זמן  ביחס אם לאלטרנטיבות טובות יותר"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2007 17:33 לינק ישיר 

לא אמרתי שזה פתרון לציבור שלם. ודווקא תראה את מגמת הורדת הגיל הנישואין גם אצל הדת"ל. על אף שאין בידם מקצוע..
חרדי ללא פטור איך ישיג מקצוע? אסור לו ללמוד על פי החוק.. אלא אם כן הוא לא מתחשב בזה.. והולך ללמוד מקצוע בשעה שאחרים נלחמים על הארץ..
בהנחה שהוא לא מתכוון לשרת בעתיד מכל מני סיבות... 

וגם אני לא הכי בעד הסדר..אבל לא הייתי אומר שיוצאים קרחים מכאן ומכאן. זה הקצנה.
אני לא חושב שבחורות חרדיות סגורות על עצמן יותר מדתיות לאומיות. הן סגורות על מה שמלמדים אותן..החיים וההתמודדויות בהם שונים לגמרי ממה שמנסים ללמד אותן (שומע מכל מני מקורות).

רשותי נתונה. אני רק מוסיף.."כל זמן שמנצלים את האלטרניטבות האלה"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/6/2007 03:35 לינק ישיר 

כמו שלא כל הבנות הד"ל הולכות לשרות לאומי כך גם לא כל הבנים הולכים להסדר
כך שאין את הבעיה של איחור הנישואים
וחרדי שרוצה ללמוד מקצוע לא הולך ללמוד לתור אלא הולך למכון להכשרה מיקצועית ועושה קורס של בקושי שנה

אני בדעה עם עוצר שההסדר הוא לא אופציה ראשונה וגם לא שניה

אבל שרות לאומי בין 18-19 זה הרי שנה שלא ממש סגורות על עצמן אז במקום "לבזבז:אותה עדיף השרות שוודאי שהוא תורם לבת יותר ממה שהבת תורמת לשירות

ועוצר ש"ל הוא בהחלט אופציה ..
ובהיסתייגות מה הרקע של הבחורה וכו"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2007 10:51 לינק ישיר 

גולשים באינטרנט ומדברים קנאות !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2007 16:43 לינק ישיר 

אממ תיקון-
הסדר מבחינתי הוא אופציה. לא פסלתי.
ש"ל הוא בזבוז אם אתה מסתכל מנקודת מבט של "לתרום למדינה"
אם מסתכלים על איך השירות תורם לבת - אז בכבוד.

ומתי הוא עושה את הקורס - על חשבון זמן של איזה סדר? :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/6/2007 23:52 לינק ישיר 

אוקיי, אז ככה..

לא פעם נשאלתי למה אני לא עושה ש"ל?

בתחילה לא ממש ידעתי מה לענות.. ולמען האמת, קצת גימגמתי..

אבל לא לקח לי הרבה זמן להבין שאם אני עושה או לא עושה צעד מסויים עליי לעמוד מאחורי החלטתי וצעדיי!

תשובתי היא... שאני מתנדבת! ועושה המון למען המדינה ואזרחיה... ו..  אני לא מקבלת על זה 700-900 ש"ח בחודש(=

וחוצמזה שאני מאמינה באמונה שלמה שברגע שיפתחו את האופציה של הש"ל לבחורות חרדיות... יפתחו אופצויות נוספות ולא רצויות לבחורים ובחורותהמשתייכים למגזר החרדי..

לילה נפלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2007 16:07 לינק ישיר 

לא ייפתחו כיוון שזה יהרג ובל יעבור ע"פ החזו"א.
ואף אחד לא מעלה על הדעת שיש קצת הבדל בין המקרה שהחזו"א פסק על אז להיום.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/8/2007 22:06 לינק ישיר 

שבוע טוב לכל המחוברים (וגם לאלה שלא)!
אני אישית לא מבין מה כל הדיון הזה כיון שקיימות כל כך הרבה אופציות התנדבותיות גם ברמה הכשרה אנחנו הרי המגזר הכי מתנדב ותורם לקהילה,
אפילו אני בתור בחור ישיבה טרוד לכאורה מצאתי את הפנאי להתנדב בארגון חסד חשוב
ומצאתי שיותר משאני תורם לקהילה אני מקבל ממנה...
את בנין האישיות שלי עצמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2007 22:21 לינק ישיר 

אמת. אבל האם יש ערך בריכוז שנתיים כאלה למען בניין האישיות של הבת בעודה צעירה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/8/2007 22:44 לינק ישיר 

כוונת המשורר לא היתה לצדד חלילה בשירות הלאומי אלא לתמוה על כך שהנושא עולה לדיון בכלל בפורומינו הטהור, כיון שהציבור אותו אנו מתיימרים לייצג משופע גם בלא השי"ל בהרבה אפשרויות התנדבות שגם תורמות לקהילה אך בד בבד לא פוסחות על שני הסעיפים (בנים בנות וכו')
אני אישית כשמציעים לי שידוך שהבחורה מתנדבת בשעות הפנאי שלה אני נותן לשידוך הזה עדיפות על כאלה שלא מתנדבות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2007 22:46 לינק ישיר 

אינדיבדואלי. עוצר נראה שמיצינו את הדיון. יעקב הוסיף את דעתו ועל כך ברכתנו שלוחה לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2007 23:00 לינק ישיר 

חן חן...
העניין באמת מוצה עד תומו.
שבוע טוב לכולם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2007 23:28 לינק ישיר 

וואו, הלכתי לכמה דקות ופתאום אני מגלה שכל האשכולות החמים מלפני 20 שנה מזנקים להם לחלל האוויר. עוצר, זוכר את הימים הנפלאים של הצעקות ההדדיות האלה? כמה חבל שהיום אנחנו לא מסכימים רק מתוך הסכמה לא להסכים. כשזה אמיתי זה יותר מגניב. ולמי שתמה, גם באשכול הזה כתבתי... בניק אחר...
פרס למי שיגלה. אני ממילא לא משתמש בו בימים אלו.

"במקום שאין אנשים השתדל להיות איש"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בעולם הישיבות > שירות לאומי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.