וואלה, באמת מלחיץ אותי.
כי בחור צעיר לא יקח מבוגרת, וכן להיפך.
בחור מבוגר עם בחורה צעירה....., הלא כן?
נשלח ב-18/4/2007 04:45
מעניין שאצל החסידים יש יותר בחורים מבחורות
אז אולי אפשר לערבב קצת?
נשלח ב-18/4/2007 08:31
קראתי איזה כתבה על הענין הזה.
בכתבה היה כתוב שיש 2 קבוצות שקשה הלם בשידוכים: הבנות המוצלחות, והבחורים מהשכבה הנמוכה.
ולמה? כי בנות מדי מוצלחות קשה להן למצוא בחרוים מתאימים (לפעמים הבחורים המוצלחים מחפשים דווקא את הבנות הפשוטות).
והבחורים מהשכבות הנמוכות - בחורות לא רוצות משהו פחות מהן...
לגבי הפרש הגיל לטובת הבחורה- זה היום די מקובל. (וטוב שכך!) שבחור לוקח בחורה קצת יותר מבוגרת ממנו.
נשלח ב-18/4/2007 09:47
קרה לי לא מעט שבפגישה עצמה נודע לי שהבחור קטן ממני , ואפילו בשנה !
לא מפריע לבחורים להפגש עם גדולה מהם?
נשלח ב-18/4/2007 09:54
יש כאלה שמפריע להם, ויש כאלה שלא.
נראה לי שזה יותר ענין פסיכולוגי ולא משהו מהותי.
זה מסוג הדברים שהזמן עושה את שלו... (מגיע זמן שרואים שזה לא משמעותי, כמובן לא הכוונה לההפרשים גדולים מדי)
נשלח ב-18/4/2007 17:06
לדעתי העניין הוא פשוט
הרי ידוע לכולם שיש גידול טבעי בציבור החרדי ז"א שאם בשנת 1900 יש 500 בנים ובנות חרדיות שנולדו בשנת 1902 יש כבר550 בנים ובנות שנולדים וכיון שמקובל מאוד שבחור לוקח בחורה שצעירה ממנו בשנתים בערך יוצא שיש בכל מחזור קבוצת בנות שלא נותר להם אלא לחכות ולחכות ולחכות עד ש....
נשלח ב-19/4/2007 00:35
מעצמה, כך גם אני הבנתי ושמעתי.
אגב, אני אישית לא הייתי ממהרת לצאת עם בחור בגילי או קטן ממני.
מינימום 3 שנים מעלי.
נשלח ב-19/4/2007 01:28
א.יש את העינין שבחור ירצה אחת שקטנה ממנו (הרי רוצים אישה לא אמא) ב.בגלל שבחור נשאר בישיבה עד החתונה וכולם יודעים את הגיל או בערך לפי הועד שהוא נמצא בו
לעומתו הבחורה מסימת את הסמינר ויוצאת לעבוד ואז בחורה בת22 יכולים לחשוב שהיא בת25 כי ההבדלים לא כל כך גדולים לעין
אז יכול להיות שבאמת יש את אותו הדבר
נשלח ב-19/4/2007 20:36
לא מזמן יונתן רוזנבלום כתב על זה מאמר יפה בטור שלו. בגדול בנים מתחתנים יותר מאוחר קצת בגיל. תוסיף את העובדה שיש טיפה יותר בנות, יוצא שיש יותר בנות.. כי הם יותר צעירות. מבינים?
נשלח ב-19/4/2007 21:30
לידיעתכם אצל החסידים יש יותר גברים רווקים ורובם מוכנים להתחתן עם ליטאיות אז בנות תתחילו להתפשר ותקחו חסידים זה עדיף מלהיות רווקות כל החיים הרי אתן יודעות שאין לכם שום סיכוי אחר...