בית פורומים עצור כאן חושבים

התקשרות, דעת תורה וסמכות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/12/2008 09:14 לינק ישיר 

לעוף

למרבה הבושה, נתקלתי כבר לא פעם במקרים שחרדים העדיפו ללכת לבית משפט, למרות הבעיתיות ההלכתית ולמרות שגם בתי המשפט הם לא טלית שכולה תכלת.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 15/12/2008 9:10:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2008 16:07 לינק ישיר 

לדעתי יש טעות גדול בפירוש המילה של "גדול הדור". לפי המשתמע בשו"ע חו"מ סי' ב הגדול הדור הוא כמו דייני אותה העיר, המובן מזה הוא שכמו שדייני אותה העיר הוא מינוי גרידא ואע"פ שע"פ הדין מחוייבים למנות את הכי גדול, אם מנו את מי שאינו הכי גדול (עכ"פ בעיני הטוען) מינויים מינוי. כן הוא ב"גדול הדור" שהוא מדעותיו ופסקיו מתקבלות על רוב בני הדור, וא"א לטעון נגד זה מחמת שיקולים אישיים שזה טעות.

הסמכות הניתן לגדול הדור הוא לא שכל מה שהוא אומר זה קודש, ומותרים מן הדין לחלוק על הגדול בהלכה. אלא שבשעת גדלותו, פשוט שמרבית הציבור שומעים אל הגדול. ובענין תקנה יש לו רשות מה שאין רשות למי שאינו גדול כמבואר שם. והטעם דחשיב "קבלוהו עלייהו"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2008 16:21 לינק ישיר 

לא מצא בת תלמיד חכם, יישא בת גדולי הדור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2008 16:36 לינק ישיר 

מכאן אתה לומד- כי גדול הדור אינו תלמיד חכם!!!

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2008 21:51 לינק ישיר 

לעוף
אם את חושבת שתמצאי מזור קל בבית המשפט את כנראה כן קצת שה תמים. בריחה מתמימות היא לדעתי הליכה פרקטית ואם את יכולה לסדר את הענין בשליחת מן דהו לאותו רב שבשיחה נוספת יסדיר זאת אולי עדיף הדבר על פני מהלך סיזיפי בבתי משפט (ואין כמעט הליך בכל ערכאה שאיננו סיזיפי)
אם מדובר כמובן בקרב על הכבוד והאידאולוגיה זה כבר משהו אחר אבל שוב יש בו משהו תמים כי הריקבון שאת מתארת לצערנו לא יתוקן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2008 23:18 לינק ישיר 

מישקולצר,

יודע צדיק נפש בהמתו....

אני מעדיפה לאכול חצץ מאשר ללכת לרב המטומטם הזה ולנסות לשכנע אותו. אני ורבנים די גמרנו את סיפור האהבה שלנו יקירי. אם יש לי בעיה אני פונה לבית משפט. מי שפסקים של רבנים שלא בודקים לעומק את הסוגיה מעניינים אותו יכול ללכת לאיזה גדולי תורה שבא לו, באמת שלא מזיז לי. אף גדול או קטן בחיים יותר לא ישפיע על מערכות חיי. תודה לאל, יש לנו מערכת בית משפט ומדינה ציונית מתוקנת. בא לציון גואל.

ואם תשאל את מי יש להאשים במצב, אז יש לי רשימה של רבנים שהביאו אותי לבחור בחירה זו במעשיהם הרעים והמטופשים. לא איבדתי את אמונתי בחכמים כי פתאום לא בא לי יום בהיר אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2008 09:33 לינק ישיר 

לעוף,
כתב הרמב"ם (הלכות סנהדרין, כא):

(א)  מצות עשה לשפוט השופט בצדק שנאמר בצדק תשפוט עמיתך אי זהו צדק המשפט זו השויית שני בעלי דינין בכל דבר. לא יהא אחד מדבר כל צרכו ואחד אומר לו קצר דבריך ולא יסביר פנים לאחד וידבר לו רכות וירע פניו לאחר וידבר לו קשות:
(ב) שני בעלי דינין שהיה אחד מהם מלובש בגדים יקרים והשני מלובש בגדים בזויין אומר למכובד או הלבישהו כמותך עד שתדון עמו או לבוש כמותו עד שתהיו שוין אחר כך תעמדו בדין:
(ג) לא יהיה אחד יושב ואחד עומד אלא שניהם עומדים, ואם רצו בית דין להושיב את שניהם מושיבין. ולא ישב אחד למעלה ואחד למטה אלא זה בצד זה.

אפשר וראוי ללכת לרבנים, בוודאי בענייני הלכה, אבל רצוי ללכת לרבנים שמקיימים את ההלכה...

אשר למערכת המשפט, אל תתלהבי ממנה כל כך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2008 09:58 לינק ישיר 

אידך גיסא

האם השתמשת פעם בפסיקת רבנים בעניני מחלוקת בין שנים? האם הית פעם בדין תורה- בעניין רציני?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2008 11:39 לינק ישיר 

אידך גיסא,

אני לא מתלהבת בכלל.

אני פשוט מצפה לסטנדרטים גבוהים ממערכת שבה יושבים דיינים יראי שמיים אשר כריסם מלאה בש"ס ובפוסקים. אני מצפה מהם לפחות לקיים את ההלכה.

תעזוב בתי דין, יש להם את הצרות שלהם.

אני דיברתי כאן על דעת תורה של אחד מהגדולים של הדור ללא חולק. האדם הזה פסק גורלות על סמך שיחה קצרה של חמש דקות עם צד אחד. אי אפשר אפילו לחשוב עליו במושגים של יוהרה או אי קיום הלכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2008 11:49 לינק ישיר 

ירוחם,
כן.

לעוף,
את הודעתך בעמוד הקודם בהחלט אפשר לפרש כהתלהבות, ואם טעיתי - טעיתי; בכל אופן, גם מערכת המשפט החילונית מציבה לעצמה רף גבוה, והיא נהנית מיוקרה ציבורית רבה; גם אם היא מתנהלת יותר טוב מכמה מערכות אחרות, הפער בין היוקרה הציבורית ובין המציאות בשטח הוא כמעט כמו הפער בין מעלת הגדוילים לפי 'יתד' לבין מעלת ה'גדוילים' כפי שאת ראית אותה בשטח... (וההשוואה אינה לגמרי מופרכת).
היתרון היחיד של המערכת החילונית הוא בכך שהיא יותר נתונה לביקורת, בכך שהיא מאפשרת ערעור. זה הבדל חשוב. (לכאורה היא גם יותר נתונה לביקורת הציבור, אבל גם כאן המציאות קצת פחות יפה מהמיתוס: יש לא מעט סתימת פיות בביקורת על מערכת המשפט, ומנגד כל מי שמכיר את הציבור החרדי יודע שיש שם לא מעט 'קוטעריי' וביקורת-שטח על ה'גדוילים' ומשב"קיהם אלא שהיא איננה עולה לבמות הציבוריות הפתוחות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2008 12:28 לינק ישיר 

אידך,

תפסיק להשוות בין המערכת החילונית לדתית. חשבתי שאנחנו אמורים להיות אור לגויים. להוות דוגמא לאיך נראה דין תורה, להציב נורמות גבוהות של דין ושל צדק בכדי שיראו אותנו וילמדו. האם זה כך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2009 04:10 לינק ישיר 

מאמרו של פרופסור פרידמן אותו הזכרתי בפתיחה:

"מודל השוק וההקצנה הדתית", מ. כהנא (עורך) בחבלי מסורת ותמורה, (לזכר אריה לנג), הוצאת כיוונים, רחובות, 1990, עמ' 277-262.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 04/05/2009 4:10:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2009 10:46 לינק ישיר 

אני גם נתקלתי בתופעה שאותה תיארה לעוף_ברוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2009 12:27 לינק ישיר 

סנשו

ויהודה ועוד לקרא.

אני מחכה בכליון עינים למי שיעיד שהוא הופיע בב"ד, שנוהל בצורה מסודרת והגונה, ופסק הדין היה הגיוני.

http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=9128&cat_id=1

פסק הדין של הרבנים (חלקם רבני ערים) מבייש את האינטליגנציה של ילד אוטיסט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2009 21:47 לינק ישיר 

לעוף_ברוח

הנקודה כאן היא איומה וכואבת: הרב הנ"ל אינו דיין (שאין דן יחידי אלא אחד), הוא גם לא פוסק (שאינו פוסק בין שני צדדים אלא רק בצד אחד, ומה פסק יש בכאן), הוא פשוט נותן "דעת תורה", ומהי הדעת תורה? כמובן, מה שאומרים לו. אין לו שום דבר נגדך, עובדה, ברגע שהוא שמע את עמדתך הוא פסק לטובתך. ומחר יבוא שוב הרב הראשון וידבר עמו וחוזר חלילה, חד גדיא חד גדיא... ודי בכך.

העניין הוא שאין לאף אחד תחושת אחריות ציבורית, הכל מתנהל בשיטת התפוחים של החפץ חיים, חטוף ואכול. חיטפי גם את מהר לפני שלא ישארו לך תפוחים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > התקשרות, דעת תורה וסמכות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.