בית פורומים אגודה אחת

איסוף רבנים: מי לנו? מי לצרינו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/5/2007 01:07 לינק ישיר 

הייתי רוצה לקוות שאתה טועה, אך אני מניח שלא כך הם הדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2007 02:37 לינק ישיר 

בעזהי"ת

מאיר הנכבד.
   (מחילה על פרק הזמן בו התעכבתי מתגובה).

א. דווקא אתה, בסיפא דדבריך, העלית סיבה נוספת וחזקה, לגיוס תומכים מוצהרים (אך סמויים), מקרב תלמידי החכמים שבדור. שהרי למרבה הצער, כבר היה כאן דיון, על הפאשקוויל הראשון שיצא כנגד אגודה אחת, ומה נעשה שלא רחוק הוא שיצא חרם ומסע רדיפה אחרי כל מי שאינו מיישר קו עם עניות דעתם של עסקני חצרות ולבלרי עיתונות שונים?
   ומסכים אני, שכאן אין צריך כלל פומביות, אלא ההיפך.

ב. לפני זמן מה, היה אשכול ויכוח ( וגם כמה חרפות וגידופים) בבחדרי חרדים, על "מח-אחד". המעיין שם יכל לראות את דעתי וטענתי, שקל מאוד לאסור כל 'חדש', בלי יותר מידי תירוצים וסיבות. שהרי אפילו את המותר במפורש נוטין לאסור, לא כל שכן את החדשות המפוקפקות שמתרגשות עלינו...
   המלצתי שם, לפלונית שהתלבטה בעניין, פשוט למצוא תלמיד חכם שיורה לה להיתרא, ומכאן והלאה תוכל להסתמך על הוראתו ללא חשש שהיא מפקיעה עצמה מהכלל או פורצת גדר וכו' וכו'.
   אף בשאר מקרים, אמנם כנראה שברי האוריין כאן בפורום אינם זקוקים כל כך ל"עשה לך רב" בעניינים אלו, אבל דווקא מחוץ לשורותינו הנוכחיות, ימצאו הרבה יותר שלא יוכלו לנהוג אחרת מדרישות הפאשווקילים, אא"כ יהיה שם תלמיד חכם שיורה להם להיתרא.
   גם כאן, אין מדובר על עשיה פומבית, להפך. אמנם הכא יש צורך בנגישות גבוהה יותר, לתלמידי חכמים מאותה הרשימה, ולא רק כפנקס טמון בכספת ליום פקודה.

ג. הרי, הכל צריכין למרי חטיא. וראה שאילפא הביא מעשה מרבינו שמעון שקאפ. היות שנדירים הם שבאמת יכולים לצלול כאוות נפשם במים האדירים ולדלות פנינים ככל אשר יצטרכו ולכל אשר יצטרכו, בוודאי שיש ערך לשמוע ולאסוף סברות ומראי מקומות, ככל האפשר. הכתובת הטבעית לאיסוף כזה, היא תלמידי החכמים שבדור.

ד. איני יודע באיזה אופן עלינו לגבש ולאסוף רשימה שכזו, ובמיוחד לנוכח הצורך הגדול שלא לפגוע בכתובים בה. אבל זה דיון המשך.

לא בחיל ולא בכח כי אם ברוחי אמר ה' צבא-ות  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2007 02:40 לינק ישיר 

בעזהי"ת

אילפא הנכבד מאוד.
   מעשה רב ללא מראה מקום או תיעוד או על כל פנים שנשמע מכמה בעלי שמועה, אינו ולא כלום, במציאות העגומה שלנו. הרי אם אתה 'שאבבניק' או 'מודרני', ממילא חזקה שהיוצא מפיך הוא שקר, אא"כ הוכחת אחרת.

לא בחיל ולא בכח כי אם ברוחי אמר ה' צבא-ות  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2007 14:36 לינק ישיר 

ובכן,
רואה אני שלא רואים החברים את דברי.
אך במסגרת חשאית, האם לדעכם אפשרי לארגן "ועידת פסגה" של שלושה עד חמישה תלמידי חכמים חשובים אשר דרכם דרך ה"אגודה"? 
לענ"ד, יש בכח מפגש כזה להביא להשלכות מרחיקות לכת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2007 15:02 לינק ישיר 

אם נענה כאן הרי הלכה לה החשאיות.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2007 15:30 לינק ישיר 

אם יופעל כאן לחץ ציבורי, כוחות אמ"ן יתחילו לזוז .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2007 17:14 לינק ישיר 

ברצוני הפעם לפתוח בשתי מעשיות ששמעתי בעבר, למרות שאינני בטוח באמיתותם.

1. כשניהל הרב מבריסק זצ"ל את מאבקו ב"היכל שלמה", קרא לביתו למספר רבנים גדולי תורה בכדי להחתימם על הכרוז כנגד היוזמה. טרם בואם ביקש הרב מבניו לפנות את חדרו מהכסאות שבו, בכדי שהרבנים יחתמו על המכתב באופן מיידי ולא ישבו אצלו על מנת לקיים דיון בעניין. לאחר מכן ביקשו אותם רבנים מאחד המקורבים לשאול את הרב מבריסק על כך, ממונ"פ אם אנחנו בעלי "דעה" מדוע לא ביקש להתייעץ עימנו בנושא ואם איננו בעלי "דעה" לשם מה הוא זקוק לחתימתנו? השיב על כך הרב "בעיני הם אינם בעלי דעה, אבל בעבור ה"עולם" הם בעלי דעה".

2. לאחר ה"תרגיל המסריח" בו הופלה ממשלתו של יצחק שמיר, הייתה ההכרעה נתונה בידיו של הרב שך זצ"ל האם לתמוך בפרס או בשמיר. בביתו התקיימה ישיבת מועצגה"ת של "דגל התורה" בה תמכו רוב המשתתפים בהליכה עם שמעון פרס, הרב שך התעלם מהחלטתם והכריע להיפך. למקורביו הוא נימק את מעשיו ב"דבר תורה" כדלהלן: מובא בחז"ל שהקב"ה ברא כת של מלאכים ושאל אותה אם לברוא את האדם, הם השיבוהו "מה אנוש כי תזכרנו וכו'" והקב"ה שרפם וכך גם נהג בכת נוספת, עד שברא כת שהסכימה לבריאת האדם. נשאלת איפוא השאלה, אם אמנם היה זקוק הקב"ה להסכמת המלאכים מדוע שרפם כשחלקו על דעתו? אלא השיב הרב שך, המלאכים נשאלו רק בכדי "ללמד דרך ארץ שגדול נמלך בקטן", אבל עליהם להבין שזו הסיבה היחידה שהם נשאלים ולא בכדי להביע דעה עצמאית.

הבאתי את הסיפורים הללו, בכדי לחדד את הפער הגדול בין שתי המטרות שהציב לב העברי באיתור רבנים שיזדהו איתנו. המטרה הראשונה, היא לשמוע את דעותיהם של תלמידי חכמים ולהימלך בהם, יעד זה איננו תלוי בפרסומו של אותו רב וביחס אליו אצל ה"עולם", הוא יכול להשתייך לכל חוג או עדה והדבר תלוי רק ביחס שלנו כלפיו. המטרה השניה לעומת זאת, תושג רק על ידי תמיכתו של רב שמקובל בציבור הרחב, גם אם בעיננו הוא איננו בעל דעה מכרעת. אין לי מושג האם אמנם ישנו רב שבו יכולים להתאחד שני הדברים, נדמה לי שמדובר בשתי רשימות נפרדות.

לגוף ההצעה, לא ברור לי האם המכוון היה לרבנים שישמשו כמורי דרך ליחידים כל אחד בפני עצמו, או לרבנים שייעצו להתארגנות שלנו כגוף מעין "מועצת גדולי התורה"? בעבור יחידים נדמה לי שישנם רבנים רבים המוכנים להורות למתייעצים עימהם לנהוג כך וכך, אבל הם אינם מוכנים בשום אופן להורות כך להתאגדות כזו ולא רק מטעמים של פחד. למיטב ידיעתי, גם הגראי"ל שטיינמן שהוזכר רואה הבדל גדול בין יחידים להתארגנות, זהו נושא הראוי לדיון בפני עצמו.

חשוב לזכור, שהרבה תלמידי חכמים ואנשים מן השורה אינם לא "לנו" ולא ל"צרינו", הם עומדים מן הצד וצופים לאן הרוח נושבת. אם ייראה להם שאנו בעלי סיכויים טובים לפעול באופן ממשי, הם יצטרפו אלינו. התפקיד שלנו הוא רק פתיחת הפתח כחודו של מחט.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/5/2007 20:29 לינק ישיר 

בצ"כ לשאלתך על גוף ההצעה:
איני חושב על מועצת גדולי התורה האלטרנטיבית. אני פשוט חושב שאילו היו נדברים יראי השם ורואים חברים גדולים כמותם "יוצאים מהארון", יוסיפו אומץ וחיל
גם הם זקוקים לפורום.
אני מאמין (או שוגה בחלומות) שמחיזוק שלהם יכולה לצאת בשורה לנו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2007 00:03 לינק ישיר 

קשה לי לדמיין ציניות יותר כואבת מאשר דבריו של בצ"כ אך מה אעשה וכמדומני שדבריו דברי טעם הם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2007 08:10 לינק ישיר 

וכנראה שהיכל שלמה ניצח וד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 08:51 לינק ישיר 

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2200823

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 11:41 לינק ישיר 

מקרהו של הרב שטיינמן שליט"א הוא מקרה מעניין,
האם אחר חבטות כת הקנאים-חנפים הוא החליט If you can't beat them - Join them?
אולי הוא הבין שצריך מסירות נפש להיות "לנו" וחשב שגשמיות כלל ישראל אינו מחייבת מסירות נפש?
(תגובה ליטאית אופיינית. האם אדמו"רים ינהגו אחרת בנושא "צרכי עמך"?)

האם מקרה הרב שטיינמן בא ללמדנו בק"ו שהעסק אבוד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 12:38 לינק ישיר 

כן,
ומי שחושב אחרת לא תהיה לו ברירה אלא או להתנתק עם כל המחיר הכרוך בכך, או לצפות לפיצוץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2007 23:06 לינק ישיר 

מקרהו של הרב שטיינמן בא ללמדנו את מה שכבר ידענו, כמה נחישות ועקביות צריך כדי להזיז משהו.

יאוש? בשביל מה? לעולם לא יהיה מאוחר להתייאש.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2007 17:16 לינק ישיר 

הכותרת של האשכול קצת צרמה לי - מה זה רבנים שהם לנו ומה זה לצרנו????

כבר נאמר באבות: "עשה לך רב".

כל אחד יעשה לו רב, שיילך בכל שאלה על פי תשובתו, עצתו וברכתו.

בהצלחה (-:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > איסוף רבנים: מי לנו? מי לצרינו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.