בית פורומים שידוכי חרדים

נישואין של רווק/ה עם גרוש/ה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/7/2007 14:47 לינק ישיר 
הייתי רוצה להתייחס לנושא, דווקא מהצד השני של המיתרס,:

קראתי בעניין את כל הנואש, לבטיה הכנים של אותה בחורה, שנקרעה לכאורה בין רגשותיה לבין מה שהשכל הישר לכאורה מראה לה. מבלי להתייחס לסופו של הסיפור, שכאמור הסתיים בזה שהבחורה זנחה מסיבותיה שלה את אותו בחור, צריך להבין שאצלינו בציבור החרדי, ישנם מין "חוקים"  לא כתובים ,שלא זו בלבד שהם מנוגדים לעמדה היסודית של התורה והמצווה, אלא גם שהם ראשית כל הורסים הווה ועתיד מלכתחילה של אנשים רבים, לעיתים גם עד כידי הבאתם להתרחקות מוחלטת מהקהילה מיוזמתם.  לדוגמא, היחס לבעלי תשובה, לבעלות תשובה ועוד, אבל  אני אגש לנקודה הרלוונטית ישירות ובלי יותר מדי הקדמות מתישות: אצלינו בציבור יש "הסכמה" שגרוש הוא אוטומטית משהוא לא נורמלי. משהוא לא רגיל, אפילו לא משהוא "סוג ב", אלא פשוט משהוא מוסכם וידוע שהוא כביכול "לא ברשימות"(רשמתי "גרוש" כיוון שאישית אני גבר, אבל הוא הדין גם לגרושות, ועם ציבור ה"עזר כנגדו" הסליחה מראש...). זה מתבטא לא רק במחשבה, במעשים, במבטים, אלא פשוט נוצר "מושג" שלם של "ציבור הגרושים ".   מהם צריך לא רק להתרחק,אלא גם לא לחשוב בכלל.
שום דבר ענייני לגופו של עניין לא קיים בשטח הזה. לא שפיטה צלולה של האישיות, לא הצצה חטופה אפילו למעלות האישיות, לא נתינת חשיבות לשום דבר. פשוט- חד וחלק: גרוש- לא. למה? כובע.
ותאמינו לי שאני מכיר לא אחד ולא שניים, שעצם הידיעה, ההכרה,במצב הזה, במולטי סטיגמה הזו, בסטריאוטיפ מלא העוול הזה, הוציאה אותם לגמרי מכל תקווה לעתיד. חלקם אנשים שכל אישה הייתה מאחלת לעצמה, אם מבחינה אישית, חברתית, כלכלית, חיצונית, ועוד.
עומדת כאן בחורה בפורום, ומשתפת את כולם ברחשי ליבה. והתגובות הכי שוטפות כאן, מלבד אי אילו קולות צפים, הם של פסילה ושלילה מוחלטת,ראשית כל.קודם כל-לא. אחר כך, כמה מהתגובות הואילו לעשות חסד למשיחו ולהעלות נימוקים מנימוקים שונים.  
אני בטוח שאף אחת מהתגובות הללו לא לקחו ברצינות לתשומת ליבם מה פירוש לבנות בית, להקים משפחה, ומה העיקר והטפל במערכת יחסים. אושרה של בחורה , בעל טוב שיעניק לה מליבו מזמנו ומאישיותו, וכל הדברים שזוג ומשפחה צריכים בשביל לחיות בשלווה-כל אלו כלל לא באו חשבון . הם מלכתחילה לא קיימים ,שהרי "הוא גרוש" ,אז בוודאי שהוא לא יכול להיות בעל טוב, הוא לא יכול לעשות אותה מאושרת, הוא לא יכול לעזור לה, הוא לא יכול להוות דמות אב ובעל משפחה, הוא לא יוכל כלום לתת לה... הוא גרוש.
ויגידו ויענו יזעקו ויאותתו כל המצטדקים למיניהם- זו העובדה. זו ההכרה והגישה, וזה כבר חלק מההווי ומההסכמה אצלינו בציבור.
וכן. כן אני גרוש, וגם אבא. לא אשחק את המשחק של מגיב מבחוץ שנדרש לסוגיה באובייקטיביות. ולי היה לא מזמן קשר מסויים עם בחורה רווקה , כלילת מעלות, צעירה ממני במספר שנים לא מבוטל. מצאנו שפה משותפת  והשקפה אחידה במרבית הסוגיות שזוג צריך להביע דעתו עליו. היינו שונים במידה מספקת כידי שכל אחד ישמור על אישיותו וישלים את השני. גם מבחינת ההיביט החיצוני מצאנו אחד בשני עניין רב מאד, והמשיכה הפיזית הייתה הדדית כמו זו העניינית ( למתחסדים- "אסור לישא אישה עד שיראנה", אם אין משיכה הדדית מהאספקט הפיזי, אין בסיס לקשר, תגידו מה שתגידו).  לכאורה היו כאן מוטיבים חזקים שנתנו סיכוי לבית נאמן.
מבחינתי האישית, הייתי יכול להעניק לה את ליבי ,חוסן כלכלי שהרי אני משתכר היטיב תודה לא-ל, ניסיון וחכמת חיים שגברברים ילדותיים בני עשרים ומשהוא לא ישכילו להבין גם במספר שנים, הענקה ומסירות שכל אישה הייתה מאחלת לעצמה, וזה מעבר לעובדה ששנינו אהבנו אחד את השני.
מה היה המקל בגלגל הרכבת הזו? ידידה פשוטה שזרקה לה מבט בוז ופלטה "גרוש? בן 30? תגידי את נורמלית"? 
הבחורה בחרה בסופו של דבר לא להמשיך את הקשר איתי. היא מעדיפה עדיין להיטלטל בין הצעות רבות של בחורים שלא מספיק טובים בשבילה, ובלי ענוות יתר מצידי- לא יוכלו להביא לה אושר ,בטח לא כפי שאני רציתי ויכולתי להביא לה. רק לא גרוש....
הסיפור הזה לא קרה עכשיו. עבר זמן מאז. מצאתי את עצמי עונה לטלפון שלה ממש לפני ימים אחדים, ולשמוע ממנה שהיא לא מוצאת את מה שהיא מחפשת, בבחורים שמציעים לה. היא התוודתה שלא חשה כלפי מישהוא את מה שחשה כלפיי, שמבחינת עקרונותיה וועוד גם לא, ושהיא מבקשת לחדש עמי את הקשר.
לא אלאה אתכם אם אכן חידשנו או לא חידשנו את הקשר. הרדודים מבין הקוראים וודאי ימהרו לומר ולגחך שאני כביכול רוצה לשנות את הסטיגמה, או לקבוע שבחורים גרושים הם בעלי מעלות מסויימות שאין לרווקים ,או אולי כביכול פשוט לתת לעצמי הרגשה טובה ,
ולא היא. הנקודה שלי היא פשוטה:  תשכילו כולכם, אחת ולתמיד לשאול את השאלות הנכונות בבואכם לקבוע לשבט או לחסד שידוכין ומשפחות: האם הגבר הזה ייתן לה אושר? האישיות שלו מה היא? המעלות שלו, הכישורים, וההתאמה הבין אישית בין שני  בני הזוג מהבחינה הכי פשוטה וריאלית.
שלום שלום!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 15:29 לינק ישיר 

מה שאתה אומר לא לגמרי נכון.
יש לי ידידה חילונית בעבודה, רווקה בת 28-9 והיא לא מעוניינת בשום אופן לשמוע על גרוש, למרות שמסביבה היא שומעת קולות של אנשים שכן מעודדים אותה לעשות זאת.

לפי דעתי בחורה צעירה בראשית דרכה לא צריכה להתחתן עם בחור גרוש ולא מפני שהוא לא בחור טוב, יש בחורים גרושים נפלאים, אבל עדיין יש גם הרבה יותר בחורים רווקים שהם נפלאים באותה מידה.

בחורה קצת מבוגרת לא מן הנמנע שתפנה להצעות של גרושים בלי ילדים ולו בגלל שמיצתה כבר את השוק, ויכול להיות שתגלה את האושר במקום אחר.

שיהיה לך הרבה הצלחה עם הבחורה וששניכם תיפגשו עם האושר בקרוב! ביחד או לחוד! מה שנגזר משמים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 15:59 לינק ישיר 

sikrikon:

אני מסכים אתך לכל מילה. אבל לדעתי הסיכויים לשנות משהו בנידון הם אפסיים. אחד המאפיינים הבסיסיים של נפש האשה הוא הפחד. כל עוד שיש שם פחד אי אפשר לזוז כלל. אם איך שהוא תצליח לנטרל את הפחד יש על מה לדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 16:20 לינק ישיר 

CHOUTENG,
מה זה שייך לנפש האשה??זה קורה גם הפוך.
2 בו האפי,
את שבויה בסטיגמות של העולם החרדי ושום דבר לא יוציא אותך משם.
סיקריקון,
עצוב כמה שהדברים שלך נכונים, ועוד יותר עצוב שזה כנראה לא ישתנה  לעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 16:21 לינק ישיר 

לפי דעתך, לרווקים אין פחד להינשא עם גרושה? לא נראה לי שאתה צודק..
זאת לא בעייה של ה-"אישה", הבעייה עלתה מהכיוון הנשי, אך זה קיים גם בציבור הגברי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 16:25 לינק ישיר 

מיכאלה -
לא ראיתי את דברייך כשכתבתי את תגובתי הקודמת.
אני שמחה שאנו באותה דעה לפחות לגבי מה שאמר צ'וטנג על "נפש האישה".

בכוונה הבאתי דוגמה מהכיוון החילוני שגם שם יש רתיעה של רווקים ואפילו מתבגרים מגרושים. שלא לדבר על הציבור הדתי-לאומי שנדיר לראות נישואים של רווקים וגרושים בפרט בגילאים צעירים.

מיכאלה - את מוכנה להיפגש עם גרוש? אבל תגידי את כל האמת!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 16:34 לינק ישיר 

לא אכחיש,זה מרתיע אותי מכל מיני סיבות.
בשידוך לא ארצה גרוש,כי אם כבר משתמשים בשיטה של סינון אז למה לא ללכת עד הסוף?
אבל אכיר בחור גרוש לא בשידוך,לא אפסול אותו בגלל זה.
(גם אם יהיו לי מאבקים על זה עם ההורים שלי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 16:35 לינק ישיר 

תיקון:
אם אכיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 17:50 לינק ישיר 

מיכאלה -

שמחתי לקרוא את תגובתך הכנה.
זה ברור, טבעי ונורמלי.

בפורום הזה יש כמה אנשים (ולא רק את) שמדברים כל הזמן על סטיגמות כמה שהם פסולות וכו', והאדם הגרוש וזה שביטל שידוך שכל הזמן דוחים אותו - שואל את עצמו - איפה הם אותם יפי נפש כאשר צריך אותם.
הרי הם בעצמם לא מביעים הסכמה להיפגש עם כגון אלה, אלא רק מדברים בפורום כמה שזה סתם סטיגמה ואין עם זה בעייה וכו' וכו'.

אני פשוט אמיתית עם עצמי.
ואם היית שואלת אותי לגבי מבוטל שידוך - הייתי אומרת לך שלמרות שגם כאן יש בעייתיות מסויימת, אני אישית כן נפגשתי עם אחד כזה בגיל די צעיר וכן - לא שללתי בחורים אחרים כאלה, בגלל סיבה זו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 18:49 לינק ישיר 
תגובה ל2BE HAPPY

וודאי שגם יש חילוניות שלא יסכימו גרוש, כמו שיש רווקים חילוניים שיהססו לבחור גרושה. אבל הנקודה החא- הטאבו. שם זה לא טאבו וכתם, כמו שאצלינו זה נוצר ונקבע, ובמידה לא מבוטלת ב"עזרתם" של מעצבי דעת קהל שקיימים אצלינו למכביר. בציבור שאינו חרדי אם כן, הבחירה ושיקול הדעת העצמי קיים וניצב, כאשר על הבחורה באמת להציב מולה את השאלות האמיתיות עליהם דיברתי- האם אהיה מאושרת איתו? מה יש בו אישית ואין באחרים? אני נמשכת אליו יותר מאחרים? הוא יוכל להיות אבא טוב ולהיות דוגמא לילדינו? וכן הלאה וכן הלאה.
לא כן אצלינו- הנושא הוא טאבו חתום כפח השמן, לא מגיעים אפילו למצב בו שואלים את השאילות והבחירה פתוחה ככל מקרה לגופו.
הבדל גדול מאד- למי שעדיין לא הבין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 20:56 לינק ישיר 

2 בי האפי,
אולי לא הבהרתי את עצמי טוב מספיק,
ההבדל ביני לבינך הוא שאני לא אפסול באופן גורף. את לעומתי, רואה מול העיניים רק את התואר גרוש וכבר אוטמת אוזניים. זה נקרא  לחיות לפי סטיגמות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 21:00 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 21:05 לינק ישיר 

סוד_שלי,
ממה את מפחדת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 21:18 לינק ישיר 

מיכאלה. אם יציעו לך גרוש תרגישי עם זה נוח? הרי בעצמך כתבת שזה לא לרוח הורייך. קשה להאמין שיש אדם שאין לו שום התייחסות לסטיגמות למיניהם ובפרט אם כך הוא חונך. זה טבעי ולגטימי שיש רתיעה מגרושים מכל מיני סיבות יתכן שיש להם צלקות יתכן והם יעשו כ"מ השוואות שונות ומשונות בין בן הזוג העכשווי לקודם אולי הם בעייתיים בחיי נישואים ולכן הם התגרשו וכו' ואכן יש גם סטיגמה, ומהי אותה סטיגמה נוראית שאנו כ"כ בורחים ממנה? אם היינו מביטים היטב לא היינו נבהלים כי הסטיגמה זו בדיוק אבולוציה של החששות השונים שקיימים בשידוך עם מי שזה לו הזיווג השני וזה טבעי עם כל הצער והכאב שבעניין וכמו שכתבת שבשיטה של סינון מסננים עד הסוף. האם יש שיטה חלופית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 21:40 לינק ישיר 

ממה אני מפחדת??

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > נישואין של רווק/ה עם גרוש/ה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.