|
|
| נשלח ב-13/7/2007 00:31 |
|
| |
מהנסיון שלי:יש הבדל,
הרבה יותר נוח להיפגש עם בן אדם בבית קפה ולא באיזה לובי מפוצלח.(כולל רמדה ושרתון).
אבל אין לי עצבים להתווכח על זה,מי שאוהב את זה וזה נראה לו נורמלי, שיבושם לו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2007 00:42 |
|
| |
ההבדל תלוי בנפגש/ת.
כמובן שמלון רמאדה לא מומלץ לפגישות תפתחי אשכול אני בטוח שיעזרו לך בבחירת מלון נחמד ותוכלי לתרום מניסיונך את על מלונות וגם בבחירת בתי קפה..
אגב אין כמו להתרווח על ספה!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2007 07:32 |
|
| |
חכמה_אחת:
אני לא נורא אנטי שום דבר. אני בסך הכל רוצה להצביע על אפשרות אחרת. אפשרות אשר, אני מאמין, יכולה להביא להרבה מאד אנשים אושר וסיפוק. הציבור החרדי מחונך בצורה חד מימדית. יש תלם שכולם, ללא יוצא מן הכלל, חייבים ללכת בו. אבל, ישנם אנשים, חרדים למהדרין, שההליכה בתלם שנבחרה להם לא מביאה אותם למקום הרצוי. פה אני רואה טעם להגיב. פשוט להראות לאנשים שישנם אפשרויות אחרות, טובות לא פחות, ומועילות עוד יותר.
אני לא נמצא פה להוכיח כמה חכם אני, ובטוח לא לשם התנצחות, בגלל זה אני לא מרבה לענות לאלו שבצורה תדירה מנסים לסתור מה שאני אומר. אני בסך הכל מנסה לפתוח חלון בכדי להאיר את המצב מכיוון אחר, מתאים לך, טוב, לא מתאים לך, לך בדרך שלך, עלה והצלח!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2007 08:53 |
|
| |
מסכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2007 09:43 |
|
| |
מסכימה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2007 14:41 |
|
| |
צוטנג. צודק, אבל זה הרבה יותר עמוק זה לא תלוי אם זה מלון, בית קפה או כל מקום אחר. זה תלוי בגישה של המפגשים ברור שהאוירה במקום המפגש משפיעה אך זה לא עיקר הבעיה. עם משנים גישה משנים פגישה.
|
| נשלח ב-13/7/2007 15:32 |
|
| |
מסכימה...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 23:55 |
|
| |
האמת אני רוצה לשטף אותכם בדילמות שלי אני רווק אומנם אבל ממזמן לא בן 20 וגם 30 עברתי שהציעו לי בהתחלה גרושה זה מאוד פגע בי אבל היום אני ממש לא יודע מה לעשות גם גרושות שמציעים לי הם + ילד וזה מאוד קשה מיותר לציין שאני כבר לא צעיר כל כך בן 33 והבדידות של הלהיות לבד מצד אחד הורג אותי מצד שני איך אני יגדל ילד של מישהו אחר ואני כבר לא מדבר על הסיבות בכלל של הגירושין שלכל אחת סיבה משלה מה לעשות אולי צריך לעשות פשרה או שאולי כדיי לחכות עוד
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 23:57 |
|
| |
לשתף
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2007 10:13 |
|
| |
popee,
זה לא משנה אם זה גרוש או רווק,תמיד צריך לברר..ולדעתי אפילו להפך..אצל גרוש את יכולה לדעת יותר כי יש לו עבר..ואולי בכלל מה שאצל גרושתו היה חסרון אצלך יהיה יתרון??? אצל רווק את לא יכולה להכיר ולדעת כל כך מכיוון שהוא לא היה עדיין במערכת יחסים..
אז .... תחשבי גם על זה..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2007 01:11 |
|
| |
תמיד בזמן אני חושב שאתה לא צודק בכלל ניסית פעם לבדוק על מישהו\י האמת חבר שלי פעם ביקש ממני שאני ירים בשבילו כמה טלפונים ואני יכול לומר לך שאף אחד לא רצה לומר לי שיש בעיה אצל הבחורה נתנו לי להרגיש אבל לא אמרו לי בדיוק עד ששאלתי את האמא של המיועדת ובגלל שאני מכיר את המשפחה היה לי יותר קשה לשאול ובטוח שלהם לענות ואני יכול לומר לך שהיא אומנם לא אמרה לי דברים לא נכונים אני מקווה אמרה את כל האמת אבל אף אחד שם לא אמר לי אפילו אשתו של ראש הקהילה ולעומת זאת יש לי חבר שכל הזמן אומרים עליו דברים לא טובים אז מה יעשה אני חושב שצריך האדם לראות עם מי הוא יוצא
אני רואה ב 15 דקות (רבע שעה) את מה שיש מולי לא צריך יותר אבל לא כולם כמוני שיהיה לילה טוב וחומר למחשבה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2007 01:59 |
|
| |
תמיד בזמן
אתה צודק, זאת היתה אחת הסיבות שהחלטתי לברר, אבל כשאתה מתחיל לשמוע את הליכלוך של הצד השני שאליו היה נשוי, אתה מקבל פיק ברכיים
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2007 10:57 |
|
| |
poupee:
חשבת שיגידו שהוא כליל המעלות?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2007 11:02 |
|
| |
אוי קוטג', תפסיק כבר.
ברור שהיא לא חשבה שיגידו שהוא כליל המעלות, אבל אתה מבין שברגע שיש לך ספק לגבי הצעה, או שההצעה יוצאת מגדר הרגיל, אתה כבר ניגש אליה בחשש, ואז כשאתה מברר, אתה שומע ליכלוכים, וזה גורם לכל הספקות להתאמת כביכול, ומזה מקבלים מזה רגליים קרות. ואני ממש מבינה אותה.
תגדיל ראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2007 11:32 |
|
| |
אני חושבת שבגילאים מבוגרים ואפילו 25 לבחורה - אין כבר הרבה בחורים רווקים נורמלים.
לבחורים יש הרבה הצעות - וזה שהם לא התחתנו עד עכשיו מעיד על משהו, או שהם מאד בררנים, וגם אז הסיכוי יורד.
לכן - אני חושבת שעדיף גרוש מאשר רווק בגילאים מאוחרים - כי לפחות גרוש יודעים שהתחתן פעם - ז"א הוא לא בררן ומצד שני בתור גרוש קשה לו יותר למצוא את זיווגו וזה לא שיש לו בעייה כמו הבחורים הרווקים המבוגרים - הבעייה היחידה היא שהוא לא התאים לאשתו.
אם באמת א"א לברר או ששומעים לכלוכים מהצד השני - זאת באמת בעייה וזה מרתיע. צריך לדעת את סיבת הגרושים.
רב הגרושים זה על חוסר התאמה ולא איזה פגם בבחור או בבחורה, למרות שבציבור החרדי כל אחד שמתגרש אומרים שהוא חולה נפש, רק מה שמפתיע הוא שהחולי נפש מתחתנים בזיווג שני ומאושרים מאד. לאנשים לא נעים להגיד שהם לא הסתדרו - אז מנסים להפציץ באיזו סיבה בומבסטית.
לכן - אם אומרים לכם שהבחור חולה נפש, תשאלו: איך זה התבטא - האם היה לכך ביטוי מעשי, ואל תוותרו כ"כ מהר, כי עד מהרה תגלו שלא היה ולא נברא.
אני אתרום מנסיוני - אומנם לא לגבי גרוש, אלא לגבי בחור שביטל שידוך: בררתי אצל הבחורה שהיא בעצמה ביטלה את השידוך והיא אמרה לי הרבה מחמאות על הבחור, ממש שכנעה אותי להיפגש איתו, והיא אמרה שהיא נפרדה ממנו כי זה לא התאים. היו לה ספיקות בפגישות והם התאמתו אחרי סגירת הוורט. יש לציין שבררתי שלושה חודשים אחרי הביטול ולא נראה לי שהבחורה הייתה מאורסת אז.
הבחורה לא ממש הסכימה לחשוף מה לא התאים, אבל מבירור אצל אחד הרבנים בישיבה שסיפר בדיוק באיזו נקודה הבחורה החליטה לסגת - הגענו למסקנה.
מקרה שני - בררתי אצל קרוב משפחה של הבחורה שהיא בעצמה ביטלה את השידוך והוא אמר שהבחור הזה הוא בחור טוב וחלק, והבחורה (קרובת משפחה שלו) קצת מטורללת, והיא סתם ביטלה - פשוט חטפה רגליים קרות ואבא שלה מאד התבייש וקנה לבחור מתנה גדולה. יש לציין שגם היא לא התארסה.
מקרה שלישי - חברה שלי שבררה אצל בחור שהבחורה ביטלה והיא גם העידה שהבחור הוא בחור טוב, פשוט אחרי הוורט היא לא רצתה כי הוא מידי שקט, אולי היא רצתה מישהו יותר עוצמתי, בכל אופן אין בבחור שום פגם.
חברה שלי ביטלה שידוך - והרב אמר לה שכאשר ישאלו על הבחור - תגידי רק דברים טובים - כי אם לא - זה יחזור אלייך בבומרנג. ובאמת שני הצדדים סיכמו שלא יהיו לכלוכים, והבחורה עצמה התחתנה והיא מאחלת לבחור הזה מכל הלב שיתחתן, היא גם חיפשה מישהו יותר עוצמתי ויוזמתי וזה לא שיש פגם בבחור.
עוד בחור שביטל שידוך - אמר שהבחורה הייתה מודרנית בשבילו, והוא מאד הצטער שהיה צריך לבטל והתפלל עליה עד שהתחתנה.
עוד לא נתקלתי במצב של לכלוכים בביטול שידוך.. לא יודעת מה קורה בגירושים.
אבל זה שאין לכלוכים - גם יכול להיות שיש כל מיני דברים נסתרים שהצדדים לא רוצים לחשוף.
בקיצור - צריך הרבה תפילות וסיעתא דישמיא.
 |
|
|
|
|
|