| נשלח ב-26/4/2007 09:56 |
|
| |
שלום...
אני רק אורחת.. רציתי לשאול משו.
|
|
| נשלח ב-27/4/2007 19:02 |
|
| |
אולי היא רוצה לצאת עם רווק + ילד??
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2007 00:51 |
|
| |
שבוע טוב.
נדמה לי שבעבר כבר היה כאן אשכול בנושא הזה.
אולי יש מישהו כאן שיודע לחפש ולהקפיץ.<לי אין שמץ.>
בכל אופן, רק שתזכור שהכל מן השמיים! ומאחר ואין אנו יודעים חשבונות שמיים או מה הקב"ה מייעד לנו, זה נראה לפעמים קשה ומייגע..
אבל ברור שהכל לטובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2007 01:25 |
|
| |
ממאש יש רשימה של אשכולות חשובים, באחד האשכולות שלמעלה, אולי תמצאי שם את האשכול שאת מחפשת.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2007 04:20 |
|
| |
ברור שהנושא הזה הוא סטיגמתי. אך יש צל של הגיון
שעומד מאחריו - המשודך מעוניין להמנע מלהשתדך עם
בחורה שחוותה טראומה נפשית בדיוק מנושא הנישואין.
(שהלא יתכן ונשארו לה צלקות נפשיות כדוגמת חוסר אימון
בבן הזוג וכדו')
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2007 06:50 |
|
| |
מן הסתם יש בחורים מעולים שיש להם גם הורים גרושים, וממילא זה לא חסרון.. אז...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2007 09:34 |
|
| |
אז...
אם לנסות לסכם את כל התגובות כאן, זה - - - או הומור "שחור" או איך שתקראו לזה... וזה, כבר יש לנו בשפע...
או - - אמונה, תקווה, תפילות, שבזה בעצם, אף אחד לא מטיל ספק...וזה אנו עושות אלף פעם ביום, לא שלוש...
או, פשוט - סבלנות, שאין הרבה ברירות, גם אם היא לא קיימת - היא כורח המציאות...
ואגב,
תתפלאו לשמוע,
רוב הבחורים להורים גרושים אינם מעונינים בבחורה בת להורים גרושים,
ואני יכולה להבן אותם - מספיק צד אחד שאין סבא וסבתא נורמאלים ורגילים שיש להם בית נורמלי ורגיל,
לא צריכים את זה כפול!
אז - ככה,
שיש לה המוני הצעות פגזיות, עד לרגע שהבחור שומע שההורים גרושים - הוא יורד מהסולם...
הבנתוש?
בקיצור - כמו שאומרים, בדרך הטבע, אין לזה פיתרון, במיוחד לא בחברה שלנו. וזה עצוב.
ולמי ששאלה מה היא עושה איתי בלילות - שתדע שהתכוונתי סה"כ לשיחות טלפון שלנו, אל תוך הלילה..
ואם מישהו הבין מזה שהיא בחורה לא שמחה או מלנכולית או משו כזה - - -
הוא פשוט טועה!!!
כתור חברתה, לא ראיתי הרבה בחורות עם שמחת חיים וקלילות כמו שלה...
רק שלעיתים, יש זמנים שהכל מתפרץ..
ולי - קשה עם זה , אפילו יותר ממנה...
ו - מבולבל!
הענין הוא לא הילד,
הענין הוא , מישהו שהפקיר את עצמו, את אלוקיו, ויצא עם איזה טמבלית...
הילד - הוא רק התוצאה . העגומה .
שאולי, ואני מקווה ומתפללת בשבילך,
שאולי זה מה שיחזק אותך, ויחזיר אותך לתלם הנכון והנצחי,
לחזור ולהיות בן אוהב של אבא.
על כל פנים,
תודה לכולם,
על העידוד מצד אחד,
ועל העמדת המציאות כמו שהיא - ללא אשליות, מצד שני.
ו - אחלה יום!
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2007 04:54 |
|
| |
מיקי יקרה.
תרשי לי לספר לך את הסיפור שלי ואולי מכך תצמח הרנה יותר טובה של העניין. אז ככה אני את בעלי פגשתי באוטובוס אחרי שאת האוטובוס שלי פיספסתי ונאצתי לתפוס אוטובוס אחד אחרי והייתי מאוד מבואסת מזה כי זה היה בזמן הצבא ורציתי להגיע הביתה כמה שיותר מהר. איך שראיתי אותו ידעתי שיש משהו ביננו שהוא מעל להבנתי,הוא היה צעיר ממני בשנתיים ואמא שלו היתה גרושה 4 פעמיים ואבא שלו היה אלכוהוליסט ההורים שלי היו נגד השידוך הזה בנינו ואמרו לי שהוא יהיה גם אלכוהוליסט ושהוא מביא מטען שלילי לנישואין ושהסתטיסטיקה אומרת שילד מבית של הורים גרושים יתגרש ושהוא היה ילד מוכה והסיכוי הוא שהוא יהפוך להורה מכה ועוד כל מיני שטויות. אנחנו נשואים בלי עין הרע כבר 13 שנים באושר כמובן שגם לנו יש בעיות אבל הכל בעל פיתרון . הוא מעולם לא הכה את ילדינו והוא אינו שותה יותר מהרגיל (כלומר ארועים משמחים) וגם כשהוא שותה הוא אינו שותה לשוכרה . הוא איש ניפלא ואנו חיים חיים נורמלים ככל הזוגות (יש לנו 3 ילדים) כמובן שנו רבים אבל בסוף תמיד מגיעים לעמק השווה כי יש בנינו כבוד . תגידי לחברה שלך שלא תדאג . אצלנו אומרים שלכל סיר יש מיכסה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2007 05:00 |
|
| |
והכי חשוב,לזכור איך דעות קדומות וסטיגמות ושיפוט ( בלי לב ) משפיע על חיינו ועל חייהם של אלה שאנחנו אוהבים ולא לעשות זאת לאחרים,כמו שאת עושה למבולבל המיסכן הזה יש דרכים נוספות להגיד לו שהוא לא מתאים,ושב"ה יחזור להיות בן אוהב לאבא שלו ואבא אוהב לבן שלו
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2007 05:04 |
|
| |
ולך מבולבל היקר אני רק יכולה להגיד שהבחורה הזאת אין לה ילדים והיא רווקה בניגוד אליך וצריכה מישהו שהוא שווה בין שווים איתה לפחות מבחינת מספר הילדים. מה שכן שחכתי להגיד לך מיקי זה שרוב הילדים להורים גרושים סתטיסטית יעשו כל שביכולתם לא להתגרש (כמו בעלי) ויעבדו על הקשר "שעות נוספות" שיהיה המון בהצלחה וב"ה שתמצא את הזיווג שלה וב"ה שנה הבאה תקבלי הזמנה לברית.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2007 21:58 |
|
| |
תראו, אני בת להורים גרושים בגיל שידוכים - אבל לא בשידוכים.
למה?
יש לי אחות, מוצלחת, חכמה וגאונה, עדינת נפש ובאמת שווה שעדיין בשידוכים, מה לעשות...
הענין הוא כזה, אני מאוד מפוכחת ויודעת, שנכון, יש ילדים להורים גרושים שמה לעשות, לא מפיקים לקחים ולא "בודקים" את הסביבה כדי להסיק מסקנות, ובאמת כשהם מגיעים לפרק של חיי נישואים הם פשוט לא מוצאים את עצמם ועושים טעויות קשות.
זה נכון ללא צל של ספק!
וזה גם נכון שבחור שהוא גם, בואו נניח כמו אחותי, מוצלח, חכם וגאון, עדין נפש, שווה וכו'... אבל מה, התמזל מזלו וההורים שלו חיים יחדיו באושר (או לא כל כך ;) - לא יסכים (בלשון המעטה, הוא מן הסתם יעלב עד עמקי נשמתו) להשתדך עם בחורה כמו אחותי...
זה מה יש!
אבל...
וזה אבל רציני...
תחשבו על זה!
בחורה שיש לה ראש על הכתפיים ונקלעה לסיטואציה כזו (שהיא בהחלט לט נהנית להיות חלק ממנה), וקמה ואוספת כוחות להתמודד וגם ללמוד- איך מתנהלת מערכת יחסים תקינה בין בני זוג, איך מתנהלת שגרה של יום יום בבית "רגיל", (ותאמינו לי, בתור אחת שעושה את זה בעצמה (לומדת כל הזמן...), אני לפעמים נ-ח-ר-ד-ת כשאני שומעת בחורות מדברות על איך מערכת יחסים צריכה להיראות לדעתן... ואל תשכחו שזאת דעתן ה"מלומדת", רק כי הן גדלו בבית תקין...) - צריך להעריץ אותה! צריך להבין שהיא לא מתנהגת כמו שהיא מתנהגת במערכת יחסים מתוך הרגל או העתקה של ההתנהגות של ההורים שלה בבית, אלא היא מקדישה מחשבה לכל מילה שהיא אומרת, היא תשקול אלף פעמים לפני שהיא תעשה משהו - מתוך דאגה לקשר הזוגי שלה עם בעלה..
אינ לא באה חלילה להגיד שילדים להורים גרושים יודעים יותר על נישואין, ממש לא...
מה שאני מנסה להגיד זה, שלפעמים צריך קצת לפתוח את הראש... לבדוק כל ענין לגופו ולא לשפוט ישר! גם בלי שום קשר לשידוכים...
חסרו לי חברות שהתיחסו אל כאל אומללה ומסכנה?
אני לא רוצה להתגאות אבל אני חושבת שזה צורך השעה-
אני, בת להורים גרושים, ה-ר-ב-ה יותר בוגרת מכל בחורה מצועצעת שתמצאו בסמינר אקראי..
אני יודעת מה אני מחפשת, מה מתאים לי וגם מה לא.. (ולא, אני לא בררנית... אני אתפשר על דברים שאתם בחיים לא תחלמו להתפשר עליהם.. רק כי ההורים שלי, פעם, לפני הרבהההה שנים - התגרשו)
אני ברוך ה' גם לומדת בסמינר וגם עובדת ורואה המון הצלחה!
יש לי המון חברות, ויש לי איתן מערכות יחסים מעולות ומוצלחות!
נכון, אני לא רואה את אבא שלי יותר מפעם בשבוע, אבל אני מכבדת אותו פי אלף ממה שבחורות אחרות מכבדות את 2 ההורים שלהם ביחד!
נכון, אמא שלי עושה את ההחלטות בבית, אבל זה לא סותר שאני אדע בבוא היום לתת כבוד למילה של בעלי..
נכון, עברתי כל מיני דברים בחיים שלי, אבל אף פעם לא ראו את זה עלי, אני בחורה ככל הבחורות, עם שמחת חיים מטורפת ובאמת באמת טוב לי!
אני משוכנעת שהקב"ה שם למעלה מכיר בערכי (בניגוד לכמה אנשים טובים... :) וישלח לי בחור שאוכל להקים איתו בית איתן ובריא!
יש ילדים להורים גרושים שהדעות שלהם על החיים הן אוסף של קטסטרופות במיץ שום, אבל את זה מגלים בחמש דקות...
דברו פעם עם בת/בן להורים גרושים שגם שכל יש לו בקודקודו ותופתעו... המון חכמת חיים, המון נכונות, ומן שבועה פנימי שאני אעשה הכל, אבל ה-כ-ל כדי לשמור על קשר תקין ונינוח... לא עוד זוג מהשכונה, אלא זוג מחויך גם אחרי 55 שנה בעז"ה...
ואני באמת באמת אשמח לתגובות...
 |
|
|
|
|
|