|
|
| נשלח ב-24/4/2010 21:40 |
|
| |
שבוע טוב לכולם
רש"י ויקרא פרק יט פסוק כו ולא תעוננו - לשון עונות ושעות, שאומר יום פלוני יפה להתחיל מלאכה, שעה פלונית קשה לצאת:
איך רבונו של עולם אנשים קובעים ימים טובים כביכול להתחתן ???
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 00:10 |
|
| |
מקס שבוע טוב.
אולי תשאל את האנשים ולא את הריביונו שלעולם?
|
|
| נשלח ב-30/4/2011 21:59 |
|
| |
שבוע טוב לכולם:
ויקרא פרק יט (כד) וּבַשָּׁנָה הָרְבִיעִת יִהְיֶה כָּל פִּרְיוֹ קֹדֶשׁ הִלּוּלִים לַיקֹוָק:
אבן עזרא ויקרא פרק יט (כד) קדש הלולים: להלל השם והכהן יאכלנו:
|
| נשלח ב-30/4/2011 22:04 |
|
| |
הנה דוגמא יפה לדילוג שמצאתי לבד השבת בפרשת השבוע
ואל-בני ישראל, תאמר, איש איש מבני ישראל ומן-הגר הגר בישראל אשר ייתן מזרעו למולך, מות יומת; עם הארץ, ירגמוהו באבן. כ,ג ואני אתן את-פניי, באיש ההוא, והכרתי אותו, מקרב עמו: כי מזרעו, נתן למולך--למען טמא את-מקדשי, ולחלל את-שם קודשי. כ,ד ואם העלם יעלימו עם הארץ את-עיניהם, מן-האיש ההוא, בתיתו מזרעו, למולך--לבלתי, המית אותו. כ,ה ושמתי אני את-פני באיש ההוא, ובמשפחתו; והכרתי אתו ואת כל-הזונים אחריו, לזנות אחרי המולך--מקרב עמם. " הרי ידוע שאחז מלך יהודה היה המלך הראשון שהעביר את בנו באש כמסופר במלכים ב' ושמו מרומז כאן בפרשה בדילוג של 18 אותיות ומה שעוד מפליא שהוא אכן מת בגיל צעיר מאד שזאת מיתת כרת. יש עוד הוכחות יפות שהפסוקים באו לרמז על מלך ולא סתם על איש פרטי. אם תהיו מעונינים אני אשמח לפרט. וכמובן המשך הפסוקים על אוב וידעוני שגם הם נכרתים בא כמובן לרמז על שאול המלך ובעלת האוב שעונשו שמת למחרת עם בניו שגם זאת מיתת כרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2011 22:33 |
|
| |
מקס קודש הילולים - לכהן, כמדומני שכך סברו הצדוקים. ואם כן הפסוק וּבַשָּׁנָה הַחֲמִישִׁת, תֹּאכְלוּ אֶת-פִּרְיוֹ, לְהוֹסִיף לָכֶם, תְּבוּאָתוֹ: הוא כפשוטו (וראה רש"י שם).
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 30/04/2011 22:44:55
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2011 22:37 |
|
| |
מהו מולך איסור העברה למולך מופיעה בפרשתנו ובפרשת אחרי כחלק מפרשת עריות (בקדושים מופיעים בסמיכות גם אוב וידעוני) ולא בפרשת ע"ז. בפשרת ראה שמדובר על שריפת הבנים והבנות, לא מוזכר מולך, האם אין מכאן ראיה למה שהמשנה במסכת מגילה ד:ז כבר אסרה:
האומר "ומזרעך לא תיתן, להעביר למולך" (ויקרא יח,כא), מן זרעך לא תיתן לאעברא בארמיתא--משתקין אותו בנזיפה.
פרק כ פסוק ז:
יז וְאִישׁ אֲשֶׁר-יִקַּח אֶת-אֲחֹתוֹ בַּת-אָבִיו אוֹ בַת-אִמּוֹ וְרָאָה אֶת-עֶרְוָתָהּ וְהִיא-תִרְאֶה אֶת-עֶרְוָתוֹ, חֶסֶד הוּא--וְנִכְרְתוּ, לְעֵינֵי בְּנֵי עַמָּם; עֶרְוַת אֲחֹתוֹ גִּלָּה, עֲוֹנוֹ יִשָּׂא.
מה הוא כרת לעיני בני העם?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2011 23:00 |
|
| |
"ועל דרך הפשט, הוסיף בכרת "לעיני בני עמם" (פסוק יז), לומר שתמות בנוער נפשם, בעניין שיראו ויבינו וישכילו יחד כי יד ה' עשתה זאת וקדוש ישראל גזרה."
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 00:27 |
|
| |
על ואהבת לרעך כמוך אומרת הגמרא בסנהדרין- ברור לו מיתה יפה.-
למי אומרת הגמרא- ועל מי-ברור לו מיתה יפה.? הדברים נאמרים לראש הסנהדרין- שזה עתה פסק פסק דין מות- לפושע,
אומרת הגמרא- כבוד ראש הסנהדרין הנישא מעם וראש כל בני ישראל- דע לך כבוד תורתו המכובד- כי הפושע הזה שחייבת אותו באחת מארבע מיתות בית דין- הוא בעצם -למרות הכל-רעך, תן לו כבוד של רעך. ואהוב אותו כרעך.
וכך גם לומדים את הוכח תוכיח את עמיתך- שתוכיח אותו- תוכיח אותו כעמית-כחבר בלי התנשאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 08:42 |
|
| |
צענע תודה כלומר שאם כרת רגיל הוא עד ששים, אזי יש כרת חמור יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 09:18 |
|
| |
לעניין מהו מולך שהעלה בעב והזכיר האפשרות של נשואי גויה
ראה אב"ע באחרי מות שהסביר כך (ומולך הוא א-ל אחר שאינו ה')
לעניין כרת - האם עדיין זהו גיל 50-60 כמבואר או שעם האארכת משך החיים גם זה מתקדם (ולכן אין תמותה גבוהה במיוחד בעשור זה)?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 09:21 |
|
| |
למיד המסקנה שלי מהעלאת תוחלת החיים היא שאיכשר דרא ויש היום פחות חייבי כרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 09:23 |
|
| |
בעב
היתכן לעמות הדור שלפני 150 שנה שרובו היה שומר תורה ? האם אני סתם מלא נוסטלגיה?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 09:30 |
|
| |
תלמיד אני מצפה שמישהו ימצא פירכא בטיעון שלי. אם הטיעון שלי אינו נכון עלינו להסיק שתוחלת החיים היא בידי אדם. אז מה המסקנה העדיפה?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 09:33 |
|
| |
ומיליון וחצי הילדים שנרצחו בשואה זה היה כרת לעיני בני עמם?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 09:52 |
|
| |
צענע – מה הקשר לכרת? בעב – למה לא? אין גורלו של אדם פרטי בידיו (למעשה זה גם לא מדוייק, יש לאדם השפעה על אורך חייו לטוב ולמוטב) אלא ההתקדמות הכללית מאריכה ימיו. מה מוזר בזה?
|
|
|
|
|