| נשלח ב-1/5/2007 17:53 |
|
| |
הפגנה להעלאת קצבאות כן. הפגנה להגנה על חיי אדם לא?
למה יש לי תחושה לא טובה, שלא הרבה לבושי שחורים יצאו לדרוש את פיטורי המנהיגים הכושלים? אני מתכוון כמובן, אלו מהם שסבורים שכך צריך להעשות. אלו אינם מעטים כנראה, האם אתם מצפים שהם/אנחנו נרתם למאמץ לאומי כדי שזה יקרה? אם היתה הפגנה על נושא 'דתי' כמו כספים לישיבות, לא היו יוצאים? תאמרו שלא. ובמה עדיף איסור חיטוטי שכבי על איסור רציחה?
האם משום שנושא מסוים מעניין את מי שאינו דתי, הוא מפסיק לעניין את הדתי?
|
|
| נשלח ב-1/5/2007 18:33 |
|
| |
מי הם החרדים המשתמטים האלה? שיביעו דעה בנושאים ביטוחניים?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2007 18:34 |
|
| |
זה כנראה לא חשוב מספיק.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2007 18:37 |
|
| |
מה הם "ענייני דת"?
אנו נאבקים על ענייני דת - ברחוב ובפרלמנט
נגד טמיעה ומסיון, ושמירה מפני ה"נעט"
שבת ונישואי תערובת, וכדת יתן הגט
וכמובן, מדאורייתא - תקציבים מיד לתת.
תאונות דרכים - אולי רצח בשגגה
אך לא עניין למלפגה,
אכיפת חוק? תיקון חברה? ניצול עובדים?
סוציאל או קפיטל? זה תלוי בקצבאות הילדים...
התורה דיברה רק ריבאייזן והכשרים
על מקוואות, נרות, תפילות, גרים...
מלחמות? רווחה? אקולוגיה? פיקוח מחירים?
אלה אינם ענייני דת. בשביל זה יש "חברים"...
(שיר שפרסמתי בשעתו ברב-שיח זכור לטוב)
|
| נשלח ב-1/5/2007 21:58 |
|
| |
ב"ה
אני חושבת שהשיקול הבסיסי המנחה את החברה החרדית האם לצאת להפגנות או לא איננו קשור לדת אלא לעד כמה אנו חשים מאויימים שהרדיוס הקרוב אלינו יפגע.
אם נעבור אחד לאחד על הדברים שהוציאו את החרדים לרחובות נגלה למרבה הבושה שמדובר בשיקולים המצומצמים בסופו של דבר לנקודה אחת- החיים שלי, בשכונה שלי, במשפחה שלי עומדים להפגע. בואו נצא להפגין.
היה לי עוד מה להוסיף כחסידת חב"ד על הנושא, אולי מאוחר יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2007 09:03 |
|
| |
מאיר
נראה לי שיש כאן כמה נושאים.
א. על מה ראוי להפגין.
ב. מה המניעים של הציבור החרדי לצאת להפגנות. זה ברמת המצוי, לא הראוי כמו בסעיף הקודם. אני חושש מאד שאפדאון צודקת. כפי שכתבו רבים בעבר, אנו חיים כאן עם מנטליות של יהודי בארצו של הפריץ. (ואני תוהה אם יחס כזה כמו שקיים כאן היה אי פעם באיזה שהוא מקום וזמן בהיסטוריה, או שזו המצאה של דורנו).
ג. מה התועלת בהפגנה. איזה רושם זה יעשה על הציבור. זה נכון לגבי כל ההפגנות וגם לגבי זו.
ד. האם מפגינים עם חילונים, במעורב, או בנפרד ובנפרד.
ה. יש כאן בעיה מיוחדת. לכאורה, אם חרדים יצאו להפגין בנפרד מול הממשלה וראשיה, התגובה תהיה: אתם מדברים? קודם תלכו לצבא...
|
|
| נשלח ב-2/5/2007 13:14 |
|
| |
מיימוני וכולם.
א. על מה ראוי להפגין? אם יש משהו שראוי להפגין עליו זה על חיי אדם. אם הציבור שלנו לא היה יודע הפגנה מהי, החרשתי. אך אם חיטוטי שכבי מוציאים אותנו לחוצות העיר, הנהגת מדינה לא?
ב. על דא קא בכינא.
ג. מה התועלת? יצירת לחץ.
ד. מי שאינו נוהג להגיע לתל אביב לצרכיו, פטור.
ה. יתכן שזה מעורר כעס, לא חשבתי על הפגנה חרדית.
------- מאיר
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2007 15:27 |
|
| |
מאיר
מימי לא ראיתי טעם בהפגנה על "חיטוטי שכבי"...
(ולא כדעת מו"ר ע"ה).
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2007 00:07 |
|
| |
מימוני כמדומני שהפגנה על חיטוטי שכבי היא בעיקר הפגנת נוכחות חשובה שרק הועמסה על עגלת החיטוטים ויש לדונה כתופעה סוציולוגית חביבה וברוכה (לכה"פ לעדר הסוציולוגי). דווקא בנידון שהעלה YMY כמדומני שישנה סיבה טובה לשתוק בכל דבר שריח צבא קשור אליו, כך מנומס ויפה. לא כן?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2007 11:38 |
|
| |
אם יתפטרו המנהיגים הכושלים, האם יבואו טובים תחתם?
בנושאים שאינם קשורים לדת - יש מספיק אנשים שיפגינו.
אך נושאי הדת - הם כ"מת מצווה" וחובה עלינו למחות.
מי שזוכר את הפגנת המיליונים נגד בג"ץ יודע וודאי שרבנים הורו לבטל תורה על זה, אך על הפגנה בנושאי אקולוגיה - לא הורו כך..
אם כבר הפגנה - אז ברור שלפי גדרי הצניעות (גברים ונשים לחוד), מה שלא קורה בהפגנות בציבור החילוני, ולכן איננו יכולים להשתתף בהפגנותיהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2007 15:04 |
|
| |
מאיר,
אם תשים לב, השתתפות הציבור החרדי בהפגנות נעשית בדרך כלל כאקט של הזדהות / השתייכות / התפקדות עם ציבור כלשהו.
כמעט אין הפגנות שההשתתפות בהן היא ממניע אינדבידואלי. (למעט אי אלה הפגנות מקומיות על איזה גן ילדים או בית כנסת שבונים / לא בונים )
תמיד ראיתי בכך חלק מתרבות ה'פאסט נישט' הדוחקת את העדפות הפרט לטובת ההמון, או לטובת מי שמתיימר לייצג את ההמון.
במקביל, ואולי גם כתוצאה מכך, ההתיחסות לכל מיני התרחשויות שאינן חלק מסדר היום הציבורי - חרדי איננה תמיד מפותחת, מודעת ומגובשת. בוודאי לא ברמה של לקום ולעשות עם זה משהו
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2007 15:34 |
|
| |
ב"ה
עוז והדר,
כתבת-
נושאי הדת הם כ"מת מצווה" וחובה עלינו למחות.
א. יש מקור לדברייך? ב. מי מחליט מה מנושאי הדת הם "מת מצווה" ומה לא?!
|
| נשלח ב-15/5/2007 15:56 |
|
| |
אם אין אנו לנו מי לנו?!
החילונים וודאי שלא יימחו על נושאים שאינם קרובים אליהם כמו: חפירות על קברים, ניתוחי מתים, מצעד הגאווה וכו'
ולמה שייעשו כך?
המקור שלי הוא המציאות.
כל נושאי הדת הם כמת מצווה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2007 17:31 |
|
| |
עוז והדר
ראשית צריך לקבוע כמה מחאה צריך לכל נושא, אם למשל לנושא מסוים יש צורך בשני מליון מפגינים ויש רק מליון וחצי חילונים, אזי הנושא הוא עדיין 'מת מצוה'. לחילופין, אם לנושא 'דתי' די במחאה של מאה איש, אזי ברגע שיש מאה היתר פטורים. את מניחה שלכל נושא 'לא דתי' די בחילונים, ולכל נושא 'דתי' יש צורך בכל הדתיים?
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2007 18:04 |
|
| |
קודם כל - כתבתי כבר שאנו לא יכולים להפגין עם חילוניים, כי אין אנו מפגינים בצורה שהם, וכמובן שלא מפגינים במעורב.
דבר שני - מי קבע כמה אנשים? כמה שיותר יותר טוב, לא?
התביעה היא לכל אחד לבוא להפגין בכל הפגנה.
גימל ואחרון - אף חילוני לא יבוא להפגנה על נושאי דת, ולכן חובה עלינו להשתתף בזה, ומכיוון שכל האנרגיה מנוקזת לזה - לא נשאר אנרגיה לדברים אחרים.
ולכן גדולי הדור קוראים להפגין רק בנושאי הדת.
להפגין למען אקולוגיה? נגד תאונות דרכים? זה הפגנות ריקות.
עדיף לחלק פרוספקטים בנושא שיגיעו לכל בתי ישראל ובאמת יפה פועלת עמותת "אור ירוק" בלי הרבה הפגנות ועם הרבה הסברה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2007 23:05 |
|
| |
עוז
כדאי שתסדרי את משנתך. את פותחת בכך שהפגנה אין לה שיעור, כמה שיצטרפו יותר מוטב, ואת מסיימת בכך שהפגנות הן דבר ריק.
את טוענת שהאנרגיה מוגבלת, למיטב זכרוני לא היו בשמונה השנים האחרונות אירועים יוצאי דופן שחייבו גיוס המוני, כמה שנים צריכות לחלוף עד שתצטבר מחדש האנרגיה?
------- מאיר
|
|
|
|
|