|
|
| נשלח ב-20/5/2007 17:51 |
|
| |
אבל הגמרא אומרת חכם עדיף מנביא,
איזה הוא חכם הרואה את הנולד.
|
|
| נשלח ב-20/5/2007 17:54 |
|
| |
לא דברתי על נבואה, אלא על פורום שישבו וידונו בצורה מסודרת על כל האספקטים.
ולגבי נישואים בין עדתיים, הגזמת פראית.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2007 18:01 |
|
| |
ירוחםשמ
יש אמת בדברייך, עיני מאורי הדור רואים למרחוק, וראינו זאת בהרבה תקופות ומצבים.
אולם לא נראה שהם הכריזו על איזשהוא תאריך בו יורו אחרת בנושא לימוד התורה.
בעל בעמיו
אתה מוזמן לדבר עם גדולי הדור.
אני לא רוצה לסטות מהנושא, במה הגזמתי?
כן, נכון, יכול להיות שיש ספרדי חרדי שיכול להסתדר עם אשכנזיה והפוך, וזה יהיה כמובן כרוך בשינוי המנהגים והמסורת, והם ייחיו נהדר.
בדיוק כפי שאמריקאים מלידה יסתדרו עם ישראליות מלידה.
אבל - אלו לא הנישואים האידיאליים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 00:01 |
|
| |
עוז
וכל הנישואים האחרים שאת מכירה הם כן אידיאלים? האם את לא חושבת שלפעמים צריכים גם לחשוב על טובת העם ועתידו? ולא רק על האינטרס הצר של ההנוחיות ההתחלתית, ועל האינטרס הצר של מינהגים שיבאנו מהגולה?
סליחה על השאלה, האם הסברך על ברכת לעסוק בתורה, בעלך מסכים עם ההסבר והתשןבה שלך?היות ואיני מכיר אותכם, התשובה מענינת.
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 10:34 |
|
| |
לדעתי, נישואים אידיאליים הם נישואים של אנשים מאותו הרקע, ובציבור החרדי לעדה יש משמעות, כי ברגע שהתפילות והמנהגים הם אחרים זה משפיע על המנטליות. חוץ מיזה שאם יהיו נישואים בין עדתיים אז רב הסיכוי שהמסורת הספרדית תיכחד, גם ככה כיום בעקבות כך שהרבה ספרדים לומדים במקומות אשכנזים - תוכל לראות בבתי כנסת אשכנזיים - מתפללים מעדות המזרח, אך אף פעם משום מה לא ההיפך.
למה טובת העם ועתידו דורשת נישואים בין עדתיים?
לא שאלתי את בעלי בנושא הברכה.
תוקן על ידי עוזוהדר ב- 21/05/2007 10:31:09
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 11:18 |
|
| |
עוזוהדר,
נישואים אידיאליים הם נישואים של אנשים מאותו הרקע- מדוע? האם הרקע הזהה הוא מתכון לכך שהנישואין יצליחו? כמה אנשים בעלי אותו רקע התגרשו בסופו של דבר? ייתכן והרקע יכול לעזור בהתחלה אך לא הוא יוצר את השלימות.
ובציבור החרדי לעדה יש משמעות, כי ברגע שהתפילות והמנהגים הם אחרים זה משפיע על המנטליות- המשפט הזה מסביר בצורה הטובה ביותר מדוע הטענה מופרכת מעיקרה. למה בציבור החרדי יש לעדה משמעות?! מה הקשר בין תפילה ומנהגים למנטליות? במיוחד כיום שרובינו ילידי הארץ והגבולות שבין העדות הטשטשו כל כך.
חוץ מיזה שאם יהיו נישואים בין עדתיים אז רב הסיכוי שהמסורת הספרדית תיכחד- הלוואי וזה מה שהיה בראש מעייניהם של אלו הנמנעים מנישואין בין עדתיים. המסורת הספרדית לא תכחד כשם שהאשכנזית לא תכחד. ניתן לשמור על מנהגי אבות גם בבית מעורב. יותר מכך- מדוע המסורת הספרדית דינה להכחד יותר מאשר האשכנזית? יש בכך התנשאות מיותרת.
למה טובת העם ועתידו דורשת נישואים בין עדתיים?- "ברכנו אבינו כולנו כאחד באור פניך"- כוחו של עם הוא באחדותו. סמל האחדות הוא בנישואין. לא בכדי מזכירים את העובדה שלמרות שהיו חלוקים בדיעותיהם לא נמנעו בית הלל ובית שמאי לשאת אלו את אלו.
אינני יודעת מדוע, אבל מהודעותייך עולה ריח של דקלום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 11:24 |
|
| |
עוז
תשאלי מענין אם הוא יסכים אתך
אשקיפה השקיפה יפה על דיקלומייך, המורות שלך ראויות לקבל את הפרס ע"ש פאבלוב
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 11:58 |
|
| |
מה זה מעניין אותך אם בעלי מסכים איתי?
אשקיפה
א. נכון, לא תמיד נישואים מאותו רקע מצליחים. אבל אם תסתכלי סביבך תראי שאנשים ולאו דווקא חרדים מעוניינים להינשא לאדם הקרוב להם ביותר ברקע, כי זה מקל מאד על חיי הנישואין. גם ככה נישואים זה דבר פלאי ששני אנשים חותמים חוזה כ"כ מחייב ביניהם, וכידוע מכירים את האדם באמת רק אחרי הנישואין, ואת זה אפילו אנשים שגו ביחד לפני הנישואין - יספרו לך.
אני מכירה מקרה אישי של קרובי משפחה שחיתנו את ביתם עם בחור מרקע שונה לחלוטין ומעדה אחרת, זה היה באמת מוזר, ואכן נישואים אלו לא החזיקו מעמד יותר מכמה חודשים.. זאת אמנם דוגמה אחת. כרגע עולה לי גם דוגמה אחרת של בחור ובחורה שהגיעו מבתים שונים כך שהבחורה הייתה מבית יותר חזק מהבחור והתגרשו רק בגלל העובדה שהמשפחה החזקה יותר לא יכלה לסבול את הבחור שכן התאים לביתם.
נכון - יש גם דוגמאות של אנשים מאותו רקע שהתגרשו, אך כמה אנשים לא מאותו רקע היו צריכים להשקיע הרבה מאד בחיי הנישואין כדי להביא להתאמה ביניהם. נישואים אינם אנתרופולוגיה - נישואים זה החיים.
ב. אינני יודעת מאיזה עדה את, אם את ספרדיה - האם התפללת פעם בבית כנסת אשכנזי? האם היית בחתונה אשכנזית? האם התארחת אצל משפחה אשכנזית בחגים?
אם את אשכנזיה - האם ניסית פעם להתפלל בבית כנסת ספרדי? האם? האם?
אם התנסית בהנ"ל - וודאי נוכחת לדעת את השוני, כןחלק מהמנטליות זאת המסורת.
ג. נכון שזה לא עומד בראש הסיבות מדוע לא להתחתן עם בן/ת עדה אחרת, אבל התוצאה תהייה היכחדות של המסורת הספרדית, אם תשימי לב כיום ישנם הרבה ספרדים "משוכנזים" - כתוצאה מיזה שיש הרבה ספרדים במוסדות אשכנזיים, ואלה מעדיפים להתפלל בבית כנסת ספרדי כמו בישיבתם, גם בלי הנישואים המעורבים, המסורת הספרדית נכחדת. אך לא תמצאי אשכנזים "מתספרדים".
ד. ומה עם "שמע בני מוסר אביך ואל תיטוש תורת אימך"?, לא נראה לי שהקב"ה מרוצה מהיכחדות המסורת הספרדית, הוא אוהב את כל השבטים, את כל העדות כל אחת עם מאפייניה היא.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 12:11 |
|
| |
עוזוהדר,
את נשואה?! מפליא אותי שאשה נשואה המודעת למורכבות הנישואין יכולה לתת מקום כל כך מרכזי לנקודה כל כך שולית.
אתייחס לדוגמה שהבאת- מניין לך שהרקע הוא הגורם לגירושין? ואולי היו סיבות אחרות שלא הובאו לידיעתך? אולי הנח ביותר לחברה בה את חיה לתלות זאת כבעית התאמה של רקע...
התעוררי עוז, יש שוני גדול ביותר בין בני זוג, ולא, הוא לא נעץ בעדת המדוברים. השוני הוא בלתי ניתן לגישור- הוא זכר, היא נקבה. היש לך שוני גדול מזה? ובכל זאת הם מתחתנים... ויהי לפלא.....
היום יש "השתכנזות" של ספרדים כתוצאה מהתנשאות מיותרת של חלקים אחרים. ייתכן ואם היה מקובל יותר לערב בין העדות היה גם גוום של ההולכים ל"השתכנז", חוזר ומזדקף.
הקב"ה אוהב שמתחתנים אחד עם השני. הוא בודאי לא אוהב את המחלוקת הטפשית הזו שכפינו על עצמינו כתוצאה מצרות מוחין.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 12:34 |
|
| |
עוז
מענין אותי- היות והנימוק שאמרת על הברכה לעסוק בתורה הוא במקרה הקל לא נכון. והיות ובעלך כדברייך הוא לומד כל היום בכויילל וככזה הוא בודאי בר אוריין. מענינת דעתו של ת"ח
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 13:14 |
|
| |
אשקיפה יקירתי
הוא אשר אמרתי - נישואים הוא דבר פלאי, לא מספיק שזכר ונקבה צריכים להתאחד שזה העניין המרכזי שבנישואים, למה להוסיף עוד קשיים? הא?
בא נצא מנקודת הנחה שמציעים לבחור שתי בחורות: שתיהן מעולות, יראות שמים באותה רמה, ובעלות אותן מידות טובות, שתיהן חכמות ומוצלחות ממשפחות טובות, ולמדו באותן מוסדות - אחת מהעדה שלו ואחת מעדה אחרת - אני חושבת שיהיה לו יותר קל עם זאת מהעדה שלו, ומה את חושבת?
אין שום מחלוקת בין ספרדים לאשכנזים, אמנם כן - לכל אחד הדרך שלו בעבודת ה', התפילות, המנהגים והרבנים, אך אלו ואלו דברי אלוקים חיים. תמיד היו בעם ישראל שבטים שונים, ואח"כ דרכים שונות בעבודת ה' כמו חסידות שגם בהם יש לסוגים שונים, תנועת המוסר וכו' , זה היופי שביהדות, שיש הרבה דרכים לעבודת ה'.
ירוחםשמ
לא אמרתי שבעלי לומד כל היום בכוילל, לא יודעת מאיפה הסקת.
אינני יודעת מה אומר בעלי על כך, כשאתחתן בעז"ה בקרוב - אגיד לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 13:41 |
|
| |
בא נצא מנקודת הנחה שמציעים לבחור שתי בחורות: שתיהן מעולות, יראות
שמים באותה רמה, ובעלות אותן מידות טובות, שתיהן חכמות ומוצלחות ממשפחות
טובות, ולמדו באותן מוסדות - אחת מהעדה שלו ואחת מעדה אחרת - אני חושבת
שיהיה לו יותר קל עם זאת מהעדה שלו, ומה את חושבת?
אני חושבת שזה ממש לא משנה. והבירורים שבירר לפני החתונה אינם מעידים כהוא זה על צורת חייהם אחר החתונה. וצבע עורה של הכלה לא הופך את החיים במחיצתה לקלים יותר.
אני גם חושבת שסוף דברייך העידו בך.
כשתתחתני חיזרי לכאן ונשוחח.
תוקן על ידי אשקיפה ב- 21/05/2007 13:38:36
תוקן על ידי אשקיפה ב- 21/05/2007 13:49:47
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 14:55 |
|
| |
עוז
אני האחרון שמזלזל בתיאוריות, יכול להיות להן משקל מעשי אדיר, אבל מבחן תיאוריות קיצוניות הוא במימושן.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 15:02 |
|
| |
עוז
אז מאיפה לקחת את הרעינות הללו? את תמיד כותבת צריכים לשאול את הרב. שאלת את הרב? על פרשנות שאת מפרשת?
אגב נדמה לי שבאיזה שלב כתבת את המשפט -שלא התיעצת עם בעלך.
אבל בכל אופן אני מאחל לך שתתחתני עם הבחור המתאים ביותר לך, ושיהיה לך אך טוב, כדמיונך.
את יודעת אנו מאחלים איש לרעהו בראש השנה: ימלא ה" מישאלות ליבנו לטובה. מדוע צריך להוסיף לטובה?, הרי אם ה" ממלאה את מישאלות ליבי מה יותר טוב מזה. אלה שלא תמיד משאלות לבנו הם באמת לטובה, לפעמים משאלותנו לא טובות. אבל לך שיהיה לטובה
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 17:18 |
|
| |
אשקיפה
בדוגמה שנתתי התכוונתי שבמציאות הבחורות שתיהן טובות ולא רק בבירורים.. תארי לך ששתיהן גם נראות אותו דבר חיצונית וההבדל רק בעדה - ברור שיעדיף את העדה שלו.
את מכירה את הסיפור על זוג שהגיעו לרב, אמר הבעל : "יש לנו בעייה - אשתי לוחצת ואני מגלגל", לא, לא כסף אלא את השפורפרת של משחת השיניים..
עד כדי כך ההרגלים של כל אחד מתבטאים בחיי הנישואים, והבדלים במסורת על אחת כמה וכמה, אם היית פעם בבית כנסת של עדה אחרת - וודאי היית יודעת.
נוסף על כך - יש גם הבדל במנטליות מבחינת אופי, אשכנזים יותר שכלתניים וספרדים יותר רגשיים, כמובן הכל ברמת הכלל ולא הפרט, וכבר שמעתי על עירקי שלא רצה לגשת לשידוך של מרוקאית - כי מרוקאיים יותר רגשיים ועירקיים יותר שכלתנים - כמובן, אני לא מצדיקה אותו והיה עליו לבדוק את האופי ברמת הפרט.
אופי - עוד אפשר לבדוק, אבל מסורת - השוני יישאר.
בעל בעמיו
אני חושבת שהתיאוריה יושמה בחלקה, לא? היום 90% מבחורי הישיבה הולכים לכוילל, וכמובן יש הרבה בטלנים וכו', אבל גם יש כאלו ש-לא.
גם האידיאולוגיה של הדתיים לאומיים היא ליישב כל שעל אדמה ביהודים, ואני לא רואה שהם נסוגים מיזה למרות שזה חלום רחוק, שההיפך שלו מתממש (גירוש גוש קטיף)
ירוחםשמ
הרעיונות מגיעים לפני הנישואין, אחרי זה כבר מאוחר, לפני הנישואין צריכה להיות השקפה שתורה זה המרכז בחיינו והכל מתנהל לפי זה, וכל דבר שלא יודעים עלינו לשאול רבנים הגדולים מאיתנו.
כבר אמר החזו"א לאדם ששאל אותו מאיזה גיל לחנך את ילדו, שצריך לחנך 20 שנה קודם, כלומר - אדם צריך לחנך את עצמו מגיל אפס - לפני שמחנך את בנו.
היו כמה פעמים שכתבת לי "בטח בעלך יגיד לך" או "תשאלי את בעלך" וכו' אז הייתי חייבת להגיד שאת כל מה שלקחתי זה מעצמי - למרות שזה נראה כאילו יש איזה גבר מאחורה.
תודה על הברכה, אכן - שה' ימלא משאלות ליבי לטובה - רק הוא יודע מה טוב לי.
לא משנה מה בעלי ייעשה - גם אם יילמד יום שלם וגם אם לא - תמיד יידע שצריך להעריץ את אלה שלומדים, כי זאת הדרך ועליהם עומד העולם, גם אם הוא נאלץ לעבוד כי יש בעייה כלכלית או כי לא ניתנו לו הכלים (לא 'בנוי') שיידע שזה בדיעבד, וכמובן הכל ייעשה על פי ייעוץ של רב.
תוקן על ידי עוזוהדר ב- 21/05/2007 17:16:58
 |
|
|
|
|
|