|
|
| נשלח ב-21/5/2007 17:48 |
|
| |
עוז יקירה,
האם ניסית פעם לצאת ממכלול הדעות הקדומות? הביני דבר פשוט- העדה אף אם היא יוצרת שוני לא אמורה להוות שיקול בבחירת בן זוג, בחיי הנישואים לא זה מה שתופס מקום. ממש לא. יותר מכך- אני מעולם לא שמעתי על בני זוג שהתגרשו מכיוון שהבעל עיראקי או האישה תימניה...
לצערינו יש לאנשים סיבות טובות בהרבה כדי לפרק את ביתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 17:51 |
|
| |
בנוסף,
המציאות בפועל שונה ממה שאת מתארת, מצויה יותר הסיטואציה בה ישנו בחור מצויין ספרדי ולמולו בחור פחות טוב- אשכנזי....
הרשי לי לנחש במי תבחרי...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 18:30 |
|
| |
העדה כן אמורה להוות שיקול, הן מבחינת מנטליות והן מבחינת מסורת.
אדם לא מתגרש בגלל העדה של אשתו, סיבה נפוצה לגירושים היא "לא הסתדרו", ובהחלט העדה יכולה להיות מכריעה בתחום זה.
הבדלים משמעותיים: אצל הספרדים הבעל הוא המלך והאישה היא זאת שעובדת בבית, ואילו אצל האשכנזים נפוץ מאד הדבר שהבעל הוא שותף פעיל ביותר בתחזוקת הבית.
עדות המזרח - משקיעים בילדים יותר בתחום החומרי (אוכל, בגדים) ואילו האשכנזים יותר ברוחני (השכלה, לימודים), האשכנזים חוסכים כסף לילדים כדי שיוכלו להתבסס בעתיד, הספרדים - הרבה פחות, שם כל אחד בונה את עצמו.
ד"א - גם אמריקאים (דור שני) נוטים להתחתן עם אמריקאיים, ותתפלאי - יש אמריקאיים ישראליים שרוצים רק אמריקאיות ישראליות.
גם חסידה רוצה רק חסיד, למה? מה רע בליטאי? אפילו אותו עדה..
ייתכן ואת לא מכירה בני עדות שונות, אך אני חיה בסביבה הטרוגנית מאד גם במקום מגורי וגם במוסדות בהם גדלתי, ולכן אני מודעת לפער ולשוני. עד שלא תהיי בבית כנסת / חתונה / סעודת שבת / אירוח לתקופה ארוכה אצל בני עדה אחרת - לא תביני! האם התנסית בהנ"ל?
למה מצוייה יותר הסיטואציה בה ישנו בחור טוב ספרדי למול בחור פחות טוב אשכנזי? מכל עדה יש בחורים טובים!!
אולי את מעוניינת לשאול דווקא על הסיטואציה הזאת, ז"א: את שואלת האם להתפשר על איכות לטובת עדה? תמיד יהיו בחורים טובים משתי העדות, לדעתי, עדה אחרת = סגנון אחר, ועל סגנון לא מתפשרים, זו המהות!!
תוקן על ידי עוזוהדר ב- 21/05/2007 18:42:02
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 10:00 |
|
| |
עוז,
מאיפה חדרו אליך כאלו השקפות מודרניות על מעמד האשה?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 10:57 |
|
| |
בכל הנוגע לנישואין בין עדתיים נא להמשיך רק כאן.
------- מאיר
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 11:37 |
|
| |
בעל בעמיו -
איפה ראית את השקפתי על מעמד האישה?
דעתי היא שאין לדון כלל על מעמד האישה - כי עצם הדיון סביב זה והאגודות שקמו להעלות את מעמד האישה (בציבור הכללי), הם רק מוכיחות שמעמד האישה הוא נמוך, שצריך לשפר אותו, ואין זה כך, ובפרט לא ביהדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 11:55 |
|
| |
למה לא?
הרי את בעצמך כתבת שיש כאלו הסוברים שהבעל הוא מלך?
האם כך צריך להיות? אם כן הרי הם צודקים, ואם לא אזי האחרים צודקים. מי מהם לא יהודי טוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 12:21 |
|
| |
אסביר -
באופן כללי (ולא פרטי), השוני בעדות מתבטא בכך שהספרדיים שחיו בארצות ערב - דבק בהם משהו מהמנטליות הזאת, שהגבר הוא מלך שלא עושה כלום, והאישה טורחת בשבילו.
לעומת זאת - בעדות אשכנז - האישה היא רק עזר כנגדו, עוזרת לו, אבל הוא מפנק אותה ומכבד אותה בכך שהוא טורח הרבה בעול הבית, כמקובל בארצות אירופה.
לא הכרעתי מה צריכה להיות הדרך לפי התורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 12:26 |
|
| |
תכריעי !
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 13:06 |
|
| |
לפי דעתי - מותר לבעל לשטוף כלים
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 16:55 |
|
| |
עוזוהדר,
צר לי,
אבל את מ'זה לא מעודכנת :)
אצל הספרדים הבעל מלך שלא עושה כלום והאשה טורחת בשבילו? נו, נו.
אצל הספרדים הבעל לא מפנק את האשה... תרשי לי לגחך, נכון?
תגידי, מתי פעם אחרונה ראית זוג ספרדי?
(לא בני 80 שכל מה שיש להם זה לשבת כמו מלך והיא מבשלת, כי שניהם בפנסיה, ולמה שיתחלפו התפקידים כמו במצרים, והם אוהבים ומעריכים זה את זה על החיים שהעבירו יחד.)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 17:37 |
|
| |
ראיתי גם ראיתי..
וזאת הגישה באופן כללי.
יש לי גם חברה שהעידה לי שכך זה.
יכול להיות שאת מכירה מקרה ספציפי שאין זה כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 18:37 |
|
| |
אין מה לעשות חרד"ג עשה את שלו...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 19:00 |
|
| |
התכוונת חדר"ג? חרם דרבנו גרשום?
אם כן - הסבר, פרט, נמק..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 21:32 |
|
| |
סליחה, מקלדתי הנמהרת - כן, התכוונתי חדר"ג.
הסבר: אימותנו התרגלו למעמד נכבד במשפחה, בהיותן יחידות לבעליהן ומשודרגות בדיני גיטין. ומילניום של כבוד משפיע באופן עמוק על המנטליות.
|
|
|
|
|