בית פורומים אגודה אחת

מי עומד מאחורי הקריאה 'לא לעבוד'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/5/2007 12:35 לינק ישיר 

וכמו שמצינו בהלכות פסח שכתב המחבר שאשה אינה צריכה להסב ואשה חשובה צריכה, וכתב הרמ"א ונשים שלנו חשובות הן.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2007 15:16 לינק ישיר 

יישר, וכן אמר מו"ר, וכן שמעתי מנכד הגר"ח קנייבסקי משם סבו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2007 14:14 לינק ישיר 

עוז,
אאמץ משפט של אשקיפה (ברשותך, אשקיפה:) :

האם ניסית פעם לצאת ממכלול הדעות הקדומות?
מי אמר לך שזו הגישה באופן כללי? בדקת? חקרת? השווית? נכנסת לבתים מכל העדות ונוכחת בזה?
כמה זוגות ראית?כמה חברות העידו לך על זה? זה שחברה אחת (מסכנה, כנראה) אמרה לך- לא אומר שאצל כולם זה כך.
(אם מישהי מבינינו ראתה מקרה ספציפי- סורי, זו לא אני.)

יכול להיות- ולא בהכרח- שפעם זה היה כך, וזו בעצם דעה קדומה.
אבל פעם זה גם לא היה לגמרי כך: האשה אולי היתה "שפחה" בבית, אבל הבעל היה "עבד" בחוץ להביא טרף לביתו. וזה, כמה מפתיע, לא היה רק אצל הספרדים. גם אצל האשכנזים, זו תרבות חדשה יחסית שהאשה עובדת בחוץ ואולי נהיית "שפחה", בזה שגם בבית היא צריכה לדאוג לניהול תקין.

ואם לך חברה אמרה שהאשה שפחה, אני יכולה להביא לך כמה וכמה- ועוד הרבה יותר- המון- של דוגמאות הפוכות.

סתם מעניין אותי, מה החברה שלך אמרה. איך היא הגדירה את זה. יש לה דוגמאות מסויימות שבהן זה בא לידי ביטוי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2007 15:37 לינק ישיר 

עוזוהדר

אני רואה שיש לך דעה דיי מגובשת בקשר לתפקידיהם של הבעל והאשה במערכת הנישואין, ובהנהגת הבית בכלל, וכנראה הוא כולל כמה וכמה מפרטים מגוונים, האם יש לו לבעל לשטוף כלים, והאם הוא זה שצריך לסחוט את הסחבה ספוגת האקנומיקה.

הייתי מציע לך לכתוב ספר מפורט, שם תכתבי כל אשר על ליבך, איזו ארוחות לטעמך בעל צריך להגיש לאשתו, וכמה כפיות קפה הנך אוהבת שבעלך עושה לך בקפה, ומצד שני, כמה דפי גמרא עליו לבוא ולהיבחן כל סוף שבוע כדי לעשות נחת רוח לאשתו.
כל זאת לאור ההשקפה הטהורה שלך.

אבל למה להעמיס את כל הספר שלך, על גבו השחוח של הפורום שלנו? ובמיוחד על גבו של אשכול חשוב מאד אודות היציאה לעבודה בקרב הגברים החרדיים, אותו הסטת למחוזות מוזרים ולא קשורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2007 16:16 לינק ישיר 

עוד_אחת
יש לי חברה ממוצא מעורב והיא מכירה את שתי הצדדים, והיא מחפשת אשכנזי בגלל המנטליות.

מעניין אותי - אשקיפה ועוד_אחת: האם אתם מכירים את העדה האחרת, או שאתם בעד ערבוב שאינכן יודעות מהו.. בבקשה, תענו באשכול של נישואין בין עדתיים.

tashrat

אני לא הסטתי את הנושא, כל ההזחות זה לאחר שאנשים אחרים התעניינו בדעותי, כמו ההזחה לנושא המדינה, אח"כ עדתיות אח"כ מעמד האישה ואולי היו עוד כמה בדרך.

לגבי דעתי המגובשת בנוגע לתפקידי הבעל והאישה - אינני יודעת מאיפה הסקת ומה הסקת.
דנתי על ההבדלים בין אשכנזים לספרדים בנושא מעמד הגבר במשפחה, ואז כשנשאלתי לגבי דעתי אמרתי שלדעתי מותר לו לשטוף כלים, ז"א אצלי זה לא יהיה מופרך שבעלי ירחוץ כלים. לא חילקתי פה תפקידים, ממש לא! מעבר לזה לא אמרתי כלום.

[לגבי האקונומיקה - בחיים לא ידעתי ששוטפים עם אקונומיקה - רק לאחרונה התוודעתי לכך ביום שישי אחד בבית חברתי, ואולי גם זה קשור לעדות..)]

לגבי מספר דפי הגמרא של בעלי.. - כאן בפורום הבאתי את ההשקפה הטהורה של לימוד תורה יום שלם לגברים, ברור שלא אספור את דפי הגמרא של בעלי, אחרי הכל אני לא המשגיח שלו, אני אמורה לתת לו הרגשה טובה, לתמוך ולעזור לו (עזר כנגדו - לא?). אם היה נשמע משהו אחר מדברי, הרי שהתרשמותך אינה נכונה לגבי יישום ההשקפה בביתי שלי.
וכבר כתבתי שלא משנה מה בעלי יעשה הוא תמיד יידע את הערך של התורה ולומדיה, וזה הכי חשוב. וזה לא קשור ללומד או ללא לומד - יש לומדים שאינם תופסים את הערך ויש שאינם לומדים ותופסים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/5/2007 16:45 לינק ישיר 

ההשקפה הטהורה.
איזה ביטוי חביב !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2007 16:51 לינק ישיר 

אכן כן - ההשקפה הטהורה.
טהורה - ולא טמאה
טהורה - ללא פן אישי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/5/2007 17:06 לינק ישיר 

בעל בעמיו
ראה בניחוח שני השושנים המעטרים את המילים עוז והדר בתמונתה, ותראה מהו טהרה זך וקדושה.

עוז והדר
אני חושב שאם את באמת בעלת השקפה טהורה, עלייך להבין שאין מוח אשה מסוגל באמת לרדת לעומקה של הלכה, הלא זהו תפקידם העיקרי של הגברים לטעמך.
אם כן סמכי נא על גבררי הפורום המצטטים הלכות מתובלים במאמרי חז"ל על הצורך הגדול שהבעל יצא לעבוד כדרך כל הארץ, ולהמציא טרף לבני ביתו ולעצמו.
ואת אשה נאמנה, הרכיני נא ראשך, וקבלי דבריהם בהכנעה, שכך ראוי לבת ישראל כשרה וצנועה באמת.

תוקן על ידי - tashrat - 27/05/2007 17:06:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2007 17:18 לינק ישיר 

tashrat

ארכין ראשי בפני גדולי ישראל וההולכים בדרכם ולא בפני גברים ההולכים נגדם..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/5/2007 17:45 לינק ישיר 

עוז
מניין לך הכלים לדעת מיהם גדולי ישראל באמת?
אולי כמה מהכותבים כאן נמנים עליהם רק אינך יודעת עליהם מרוב צניעותם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2007 18:41 לינק ישיר 

בעל בעמיו

גדולי התורה באמת - לא נמצאים פה.....

לא נראה לי שלרב אליישיב יש כאן ניק וגם לא לרב קנייבסקי.

אולי יש פה כמה צדיקים נסתרים - שחוץ מהם אף אחד לא יודע על כך וגם לא ידע, כי זאת תחושה אישית שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/5/2007 18:45 לינק ישיר 

עוז והדר

אז אני יפתיע אותך שאחד הכותבים באשכול זה, שאם הוא רוצה יחשוף הוא את עצמו. הוא ראש ישיבה מפורסם בבני ברק  ות"ח חשוב מאד. והוא מהתומכים הגדולים במה שלדעתך גדולי התורה הקטנים שבמוחך לא תומכים. (אם אין לך גדולי תורה קטנטנים בתוך מוחך, מנין לך במה גדולי תורה אמורים לתמוך ובמה לא?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2007 19:08 לינק ישיר 

אני לא סומכת על רב שגולש באינטרנט.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/5/2007 19:12 לינק ישיר 

עוז

לא מקובלת עלי פסילה של חברי הפורום באשר הם.
אם את נכנסת לדיונים כאן מתוך תחושה שאת דנה עם עבריינים שדעתם אינה לגיטימית באשר הם משתתפים כאן, יש כאן חוסר הגינות.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2007 19:17 לינק ישיר 

לא אמרתי עבריינים!
אמרתי פשוט אנשים שאינם רבנים שאני סומכת עליהם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > מי עומד מאחורי הקריאה 'לא לעבוד'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.