|
|
| נשלח ב-27/5/2007 19:23 |
|
| |
עוזוהדר
זכותך המליאה לטעון שבכל נושא ועניין אין לאף אדם זכות להביע עמדה, מלבד גדולי תורה מסויימים שאת גם תקבעי את הקריטריונים לבחירתם, אולם אם אמנם זוהי גישתך אינני מצליח להבין כלל מה את מחפשת בפורום זה. הרי כל המטרה של משתתפי הפורום הזה היא ללבן ולדון בנושאים שונים העומדים על סדר היום בציבור החרדי, כשהם מבססים את דבריהם על מקורות תורניים ועל מחשבה והתבוננות בנעשה סביבם ובמידת מה אף לגרום לדברים לצאת לפועל. לדברייך, ברור שעצם היומרה שלהם לנסות ולהבין כיצד צריך לנהוג בנושא זה או אחר היא פסולה, גם אם מסקנתם תהיה זהה לדעותיהם של אותם גדולי תורה שבשמם את מדברת ובודאי אם דבריהם אינם עולים בקנה אחד. אם את מעוניינת להחזיר את המשתתפים למוטב עלייך לשכנעם בנקודה זו עצמה, שהם אינם זכאים להבעת עמדה כלשהי גם אם יהיו להם את כל הראיות שבעולם לכך. לשם מה כל הטירחה והדיבורים במכלול הנושאים, תעסוקה; נישואין; מדינת ישראל וכיו"ב, אם בכל עת מצוא את חוזרת ומגיבה בזלזול מוחלט שהדברים אינם מביעים את דעת "גדולי ישראל"? אם ההתנצחות שלך בפורום היא רק לשם החוויה בויכוחים חסרי טעם, אני ממליץ לך לחפש פורום אחר לעשות זאת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2007 22:07 |
|
| |
חברים יקרים,
נסחפתם....
עוז והדר מפרה את השלווה ההומוגנית של הפורום. וזה טוב. זה מקדם את מטרות הפורום.
מבלי להכנס לצדקת טענותיה הרי שהיא מייצגת את הדעה (ההשקפה הטהורה... סמיילי) שרב הציבור שטוף בה. טוב הדבר שיועלו בפורום הטיעונים הללו על מנת שתהיה היכולת להתווכח אודותם בצורה חיה ומעניינת, להוכיח את שאינו נכון ולתקן את הטעון תיקון.
אדרבה, כל טענה מקוממת שמועלית על ידה מעלה לעיני הקוראים הפאסיביים את הצורך בתיקון העוולות. מחדדת את הפער בין דקלום ושטיפת מח לבחינה מחודשת של הדברים.
גם אם מטרתה היא אך ורק להתנצח הרי שבסופו של דבר, במענה נכון ניתן להשתמש בטענותיה לקידום מטרות האגודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2007 23:06 |
|
| |
אשקיפה
אכן עוזוהדר בהחלט תורמת מאוד לדיונים כאן בעצם העובדה שהיא מייצגת את השקפת העולם הרווחת במחנינו, אני בהחלט אשמח על כל משתתף נוסף בפורום שיביע עמדות שונות מהדעה הרווחת כאן, שכן רק באמצעות התמודדות עם דעות הפוכות ניתן לברר וללבן את הדברים. למרות זאת, אני סבור שישנו צורך לשמור על צורת דיון מכובדת ועניינית, ואילו קביעה חד משמעית שכל המשתתפים בפורום אינם זכאים כלל להביע עמדה ולו רק בגלל שהם גולשים באינטרנט, נראית לי כפוגמת בעצם היכולת לקיים דו שיח רציני. בנוסף, הקביעה ש"גדולי הדור" הם היחידים היכולים להביע עמדה בנושאים שונים היא לגיטימית, אולם אי אפשר שטיעון זה ישמש כסתימת פיות לכל טיעון שהוא. אם המשתתף בחר לייצג את עמדת "גדולי הדור", עליו להתאמץ ולהתייחס לתוכן הדברים ולא לנפנף בכל עת רק בטענה ששאר המתדיינים הם מגמתיים וכיו"ב.
בכל מקרה, בהודעתי לא הייתה לי שום כוונה לשלול מעוזוהדר את הזכות להביע את עמדותיה בפורום זה גם אם הדרך שהיא עושה זאת איננה מקובלת עלי, אני כתבתי את דברי כעצה טובה עבורה היות והערכתי שבדרך זו המשתתפים האחרים לא יחפצו לקיים איתה דיאלוג.
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2007 07:55 |
|
| |
עוז,
הפרדוקס הוא שבסוף את או כמה עיתונאים קובעים מיהם הגדולים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2007 13:07 |
|
| |
בן ציון - תודה על העיצה.
אם מטרתי היא להראות לאנשים אחדים כמה ראשם הוא עקום - אזי יש לי רשות להגיב בפורום?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2007 13:08 |
|
| |
נוסף על כך - לא כל נושא בפורום הוא הלכתי, למשל הנושא נישואים בין עדות - אינו הלכתי ואינו השקפתי בכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2007 13:22 |
|
| |
קראתי בעניין רב את כל דברי הכותבים /ות דברי טעם והגיון מושכלים ונעימים. לא פעם גרמתם לי לצחוק בחדווה או בלעג או לרטון באנחה על דברים נבובים ושטחיות בית יעקבית טיפוסית שאין לה מקורות אמיתיים ביהדות.
ככלל אני מיישרת קו עם ירחםהשם ועם thart או איך שקוראים לו
בידוע הוא שאברכים ולומדי בתי מדרשיות חובשי ישיבות שחורות אינם בקיאים בתנ"ך ובהסטוריה כלל אפילו לא בהסטוריה יהודית ועל כך חבל מאד מאד. כי זה גורם לקיצוניות ולבורות שגורמת להסתגרות ולפחדים. הדגש בישיבות השחורות (הקדושות זה נקרא, כאילו שאר הישיבות , מה הן ?) היה ועודנו על גמרא ומשנה.. אפילו הלכה גיליתי שרבים אינם יודעים ולכן אנו מוצאים אפילו רבני ערים וישובים יוצאי ישיבות שחורות פוסקים לחומרא דחומרא בענייני בשר וחלב ואישות. (מנסיון משונה שהיה לי בעניין הלכה פשוטה בכלי זכוכית)
לזה יקירתי עוז והדר אני קוראת ירידת הדורות. רדידות שטחיות בורות הליכה כעדר אחרי מי שמגדירים אותם כ"גדוילי הדור" (אולם מי שמנהיג אותם אלו העסקנים השורצים סביבם ומנתבים אותם כרצונם (כסף כסף כסף) !) מה שנקרא ראש בקיר. ודוגמא קלאסית לכך הינה סיפור הפאות מהודו !!! (זוכרת את הבושה הזאת ?)
אין לי ספק שצודק ירחםהשם בכך שלא היה דור יודע תורה ולומד תורה ומפיץ תורה וחסד בכל העולם כמו דורינו הלזה. ומדינת ישראל הינה רק השליח לעזור בזה ולתת לנו ביטחון פיסי יחסי לאחר מאות (!) דורות בו היינו מופקרים לעמי העולם ללא יכולת התגוננות. בל נשכח את העובדה שהצעירים של היום נוטים לשכוח שעד לא מזמן לא היתה מערכת כשרות כ"כ מסועפת וענקית שמדקדקת לחומרות בכל תחום עד המרכיבים הכי קטנים במזון ובקנה מידה עולמי (!) משפיעים היהודים על טיב ואיכות המזון. זו גם ברכה מאת ה' אשר התפתחה בעיקר ובפרט במדינת ישראל ונותנת אותותיה בכל העולם. גם אני מתנגדת לראשי המדינה הרחוקים מדרך ה' ומשחיתים דרכיהם, אולם באותה מידה צריך לברך על הטוב שה' נתן לנו בהיותינו חיים פה ומפתחים ושומרים על המקומות הקדושים וחיים בשלווה יחסית, לאחר אלפי שנות שממה בארץ. ארץ ישראל היא המרכז ואת זה חשים הייטב גם הגויים בכל מקום.
אולם זה לא היה הנושא שלשמו התחלנו את האשכול הזה. בעניין ה"לצאת לעבוד" אמר בן ציון כהנא (נדמה לי ואם אני טועה יסלח לי מי שכן אמר זאת) שפעם לא היתה ברירה אם כן או לא לצאת לעבוד ..אתה גבר ? היית חייב לצאת לעבוד . ולרוב עבודת כפיים.
סבי יבד"לח אומר שבילדותו מעטים מאד הלכו ללמד בישיבות ורוב העם היה בור ועם הארץ. נשים קראו בסידור "צאנה וראנה" וזה בארצות אשכנז, אין לי מושג מה ידעו נשים במזרח. וגברים עבדו קשה מעלות החמה ואולי בערב הלכו לשמוע שיעור או נרדמו על הגמרות אם בכלל.
אביו של סבי יצא לעבוד כבר כשהיה בן 13 כי התייתם והיה הגדול בין 9 אחים. הוא היה סבל ומוכר בחנות והכל אבל לא ידע כמעט כלום בתורה לעומת ילד בן 10 שלומד בת"ת רגיל בארץ.
אז אין ספק שיש ברכה בהשכלה התורנית אולם השינוי בדור הזה , לפרנס משפחה צריך לבוא כצעקה וכדרישה מגדולי הדור מנהיגי העם (או לפחות אלה שהעם בטוח שהם מנהיגיו) כדי שעם ישראל לא יהיה עני ונזקק אלא יקיימו תורה בכבוד ונשים חרדיות לא תהיינה ע-צ-ו-ב-ו-ת.
כאשר יקומו הרבנים לזעוק את זעקת הנשים ...הכורעות תחת הנטל הפיסי והכלכלי העושות עבודה כפולה של הבעלים ושלהן, כשהעולם יהיה מתוקן וגבר יעשה מלאכתו ואשה תעשה מלאכתה מלאכת האמהות, אזי ימעטו צרות בעמינו ואותם גברים משועממים לא יחפשו "להתעסק" בעניני צניעות ובאוטובוסי מהדרין ו"פריצויות" מכל סוג שהוא אהמ...ולא יהיה להם זמן לאינטרנט...
תשאירו לבחורי ישיבות ללמד תורה מי שמתחתן שיצא לפרנס . מחובתו המוסרית והיהודית .
עוז, הנשים האלה ש"רוצות" לפרנס חיות בחברה צבועה שגם אני גדלתי בה, שגם אם לא נראה לך את "חייבת" לומר שאת רוצה לפרנס אחרת ידברו עלייך ולא יהיה לך שידוך וכו' שטויות.
ויש גם נשים כמו עוז והדר ודומותיה מורותיי מהסמינר ששטיפות המח המגמתיות עבדו עליהן והן שוטפות הלאה דורות נוספים.
מתי תיסדק חומת הצביעות ? מי יודע.
סליחה על דברים חריפים אבל זו הבמה ואני מתכוונת לנצל אותה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2007 15:17 |
|
| |
זיבוניט
מכילתא דרבי שמעון בר יוחאי פרק כ
(ט) ששת ימים תעבד ר' אומר הרי זו גזירה אחרת שכשם שנצטוו ישראל על מצות עשה שלשבת כך נצטוו על המלאכה. ר' אלעזר בן עזריה אומר גדולה מלאכה שלא שרת שכינה בישראל עד שעשו מלאכה שנ' ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם (שמ' כה ח) . ר' יוסי הגלילי אומר גדולה מלאכה שלא קנס המקום מיתה על אדם אלא מתוך בטילה שנ' ויגוע וימת ויאסף אל עמיו (בר' כה יז) . ר' עקיבה אומר גדולה מלאכה שהרי נהנה שווה פרוטה מן ההקדש מביא מעילה וחומשה ומביא אשם בשתי סלעים והפועלין שהיו עושין בהקדש נוטלין שכרן מתרומת הלשכה. ר' ש
נו באמת מי זה רשב"י והאחרים שפוסקים לא לפי דעתם של הרבנים החשובים
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2007 16:45 |
|
| |
צבעונית
באשכול זה נשאלה השאלה: למה לא יוצאים לעבוד? לא נשאלה השאלה של לימוד היסטוריה למול לימוד גמרא.
באמת בגילאים צעירים כן מלמדים היסטוריה ותנ"ך, ובציבור החרדי יש המון ספרי קריאה שיש בהם הרבה היסטוריה.
לגבי מדינת ישראל - הכל זה למרות ולא בגלל או בזכות.
לגבי רבני הוראה או רבנים פוסקים שלא יודעים הלכות בשר וחלב ודיני אישות - לא נתקלתי בזה, אבל צריך לבדוק מאיפה הסמיכה שלהם אם בכלל. ברור שכל רב הוראה צריך לדעת הלכות!! אבל לא כל בחור ישיבה או אברך יכול להיות רב עיר.
עושה רושם שאת כורעת תחת נטל הפרנסה, אם באמת זה כך ובעלך לא לומד או שהוא לומד אבל אינך מעריכה זאת - תפתרו את הבעייה לטובת שניכם.
אני לא "חייבת" להגיד את מה שאמרתי. בשידוכים יש הרבה בחורים עובדים או שרוצים לצאת לעבוד, ולכן לא תהיה לי שום בעיה בשידוך אם לא ארצה לפרנס. וודאי שבעתיד לא אהיה "חייבת" לפרנס, אעשה זאת מרצוני החופשי, לא מעניין אותי מה יגידו בחברה, כי תאמיני לי שאת אף אחד זה לא מעניין אם בעלך לומד או לא. (וגם אם לא יקבלו את הילד שלך לחיידר, כנראה שהוא לא מתאים לשם, ותמיד יימצא חיידר או תלמוד תורה פתוח יותר שלשם הוא כן יתקבל).
ירוחם - מדובר במכילתא על מלאכה לעומת בטלה, גם לימוד תורה יכול להיכלל בגדר מלאכה לצורך העניין הזה, ולא על פרנסה. (לבנות בית מקדש זה לא פרנסה..)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2007 17:22 |
|
| |
עוז
זה שהרבנים והמורות סילפו ולימדו אותך דברים מסולפים, וחוסר ידע בסיסי במה שהם לא טרחו מסיבות פוליטיות ללמד אותך זועק לשמיים.
מי לימדת אותך לפרש כך את דברי רשב"י במכילתא.
אבות דרבי נתן נוסחא ב פרק כא ד"ה אהוב את רבי אומר גדולה היא מלאכה שאפילו לאדם שתי רבוא אינו יוצא לשוק עד שיתעטף. כאי זה צד יוצא בלנטית קשורה על יריכו וחביתו על כתיפו ומשתבח באומנותו. הקב"ה קורא אותה מלאכתו שנאמר מלאכתו אשר עשה (שם) (שאר) בני אדם על אחת כמה וכמה. ועוד היה רבי אומר גדולה היא מלאכה שאפילו לאדם חצר או גינה (חרנים) [חרבים] ילך ויעסוק בהם כדי שיהא עסוק במלאכה: אמר לו מעשה ברבי יאשיהו שהיה מפנה את כליו מערב שבת עם חשיכה מבית זה לבית זה מזויות זה לזויות זה. אמרו לו רבי למה
אתה עושה כך. אמר להם כדי שתעבור עלינו שבת שנאמר שבת וינפש (שמות ל"א י"ז) : שבת מן המלאכה וינפש מן המחשבה:
הגמרא בבב"ב כב. אומרת- שיואב רצה להרוג את הרב שלו על פחות מזה. הרב שלך כנראה גם בקטגוריה הזו.
תוקן על ידי ירוחםשם ב- 28/05/2007 17:32:10
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2007 17:41 |
|
| |
עוז, אני מצטט:
"באמת בגילאים צעירים כן מלמדים היסטוריה ותנ"ך, ובציבור החרדי יש המון ספרי קריאה שיש בהם הרבה היסטוריה."
אם את רצינית במשפט הזה חבל על האשכול ...
תוקן על ידי פום_פאקערט ב- 28/05/2007 17:56:19
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2007 18:13 |
|
| |
ירוחם
שוב - מדובר על כך שאנשים לא יהיו בטלים כי הבטלה מביאה לידי שעמום והשעמום לידי חטא
אפילו שיש לאדם כסף=פרנסה הוא צריך לעשות משהו עם עצמו. זאת המלאכה והאומנות שכתובה פה, אדם שלומד באמת תורה גם הוא עוסק במלאכה ובאומנות.
פום_פאקערט
היום בכל ספר חרדי יש המון-המון היסטוריה מכל התקופות, ונערים שבולעים את הספרים האלה - יכולים להיות היסטוריונים מעולים.
אחים שלי בכיתה ו' לומדים היסטוריה - הם כבר גמרו שני ספרים מתחילת השנה. מספק אותך?
בתכל'ס - גם בלי ללמוד, מי שמתעניין יידע הרבה יותר ממי שהידע שלו מסתכם בלימודים בבית הספר, ומי שלא מתעניין - לא יעזרו לו אלף שיעורי היסטוריה ותנ"ך.
אגב - היה דיון על זה באשכול שדן על ישיבות תיכוניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2007 21:28 |
|
| |
עוז
האם את קוראת ומבינה מה שאת קוראת מספרי הקורש?
אני מלאה התפעלות מהמתכנת שתכנת אותך.
תוקן על ידי ירוחםשם ב- 28/05/2007 22:11:12
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2007 22:57 |
|
| |
ירוחם חבל"ז
עצוב, אבל כך מתחנך לו דור שלם בור ועם הארץ ורואה עצמו כמשכיל לפחות בתחום אחד
והוא לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2007 23:40 |
|
| |
אני רק מתנער מהייצוג של עוז והדר, לא בחרתי בה, ולעניות דעתי אני הוא זה שמייצג את ההשקפה החרדית הרווחת.
אלא שאני עושה זאת בדרך של אי וויכוח, משום שזו היא ההשקפה החרדית הרווחת האמיתית הכשרה והמאושרת, שדגלו בה אבותינו מדורי דורות ("ישיבע בוחער לא עונה") .
אני מוכן להודות בכך שהיא מייצגת מיינסטרימיות מסויימת בסמינרים, די קשה לי להודות בזה, אבל זו האמת העצובה.
|
|
|
|
|