|
|
| נשלח ב-29/5/2007 10:01 |
|
| |
ירוחם וצבעונית
אינני אמורה להבין וללמוד גמרא, אבל עברית - אני עדיין מבינה.
מדובר כאן על מלאכות שאדם עושה לאו דווקא לפרנסה כגון: לטפל בגינתו כדי שלא יתבטל ויגיע לידי חטא. גם הלומד תורה באמת ולא מתבטל - לא יגיע לידי חטא.
צבעונית - חוץ מלפסול - יש לך הבנה אחרת בנושא?
לומד מכל אדם
אכן זה נראה כאילו כך לימדו אותי בסמינר, אז זהו שאני חייבת להגיד שממש לא הטיפו ולא דיברו בנושא לימוד תורה כל החיים, אצלינו זה מאד לגיטימי לקחת בחור שעובד או לומד במוסדות להשכלה גבוהה.
אלא - הדגישו יותר את הערך ואמרו שטוב שבחור יישאר קצת במסגרת של תורה אחרי החתונה כדי שלא יתקלקל, כי הפתיונות לגברים היום בחוץ גדולים וגבר שיוצא לעבודה אינו אישה, כי אישה תמיד תהייה קשורה לבית ולמשפחה וזה מה שמגן עליה, אבל לגבר אין הגנות, נוסף על כך - הבעל יהיה יותר איכותי אם ילמד שנה-שנתיים בכוילל, וגם מה שדיברו לא הטיפו 24 שעות ביממה, אלא היו כמה שיעורים בודדים כאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 21:40 |
|
| |
אני שמחה לבשר לכם שהתארסתי ב"ה,
וזכיתי בבחור שיחתום על כל מילה שכתבתי פה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 23:13 |
|
| |
מזל טוב!
יה"ר שתזכו להקים בית נאמן בישראל.
יפה שזכרת להודיע כאן על שמחתך, למרות שכבר מזמן לא ביקרת כאן.
בכל מקרה, חתנך איננו צריך לחתום, הוא יכול לכתוב בעצמו את דעותיו.
תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 18/11/2008 23:09:25
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 00:15 |
|
| |
מזל טוב לכלה היקרה, בוגרת הפקולטה למדעי היהדות שלנו ולחתן החשוב, המוזמן ללמוד כאן, אם עדיין לא עשה זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 08:00 |
|
| |
מזל טוב !
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 14:44 |
|
| |
מזל טוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 16:29 |
|
| |
מזל טוב. איפה החתימה שלו? שיבוא לחתום.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2008 13:03 |
|
| |
מי שעמד מאחורי הקריאה לא לעבוד זה החזון איש שמעתי מהרב וולבא ששאל אותו איך זה יכול להיות הרי בכל הדורות זה לא היה כך והוא ענה לו שזה הוראת שעה, ולשאלתו כמה זמן זה הוראת שעה , הוא ענה לו :חמישים שנה...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2008 15:34 |
|
| |
האם כשבטל הטעם בטלה הגזירה?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2008 22:40 |
|
| |
בכל מקרה עברו כבר 50 שנה.
החזו"א נפטר בתשי"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2008 19:45 |
|
| |
זה לא דין ב50 שנה אלא דין בשתי דורות (כך מפורסם משמו.) מהשואה. אם כן בני ספרד לא כלולים בענין, וכל אחד שהוא מצאצאי הקד' יבדוק האם עברו עליו שתי דורות או לא...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2008 11:11 |
|
| |
במקום לנהל דיונים ארוכים ומיגעים עדיף להיות אנשי מעשה
להקים מסרת תורנית דוגמת מכון לב ולהכשיר אברכים למקצעות שיש ביקוש ואפשרות לםרנס משפחה בכבוד בתחום המחשב תכנות וטכנאי חומרה מקצעות שאפשר ללמוד בשעות הערב וגם אברכים שלומדים יוכלו ללמוד את המקצועות האלו ולפרנס משפחה בכבוד
יש אפשרות לארגן קורסים להנהלת חשבונות ויועץ מס גם ראית חשבון אפשר ללמוד לא דרך האוניברסיטה העיקר להעבור את המבחנים של ראית חשבון בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2008 12:54 |
|
| |
| קלף כתב: |  | במקום לנהל דיונים ארוכים ומיגעים
עדיף להיות אנשי מעשה
להקים מסרת תורנית דוגמת מכון לב ולהכשיר אברכים למקצעות שיש ביקוש ואפשרות לםרנס משפחה בכבוד
בתחום המחשב תכנות וטכנאי חומרה מקצעות שאפשר ללמוד בשעות הערב וגם אברכים שלומדים יוכלו ללמוד את המקצועות האלו ולפרנס משפחה בכבוד
יש אפשרות לארגן קורסים להנהלת חשבונות ויועץ מס
גם ראית חשבון אפשר ללמוד לא דרך האוניברסיטה
העיקר להעבור את המבחנים של ראית חשבון בהצלחה |
|
נדמה לי שזו טענה נושנה.
אולם לגבי חלק מהמקצועות יש בעיה של לימודי אנגלית ומתמטיקה.
בנוסף. צריך לזכור שלמקצועות שהזכרת הולכים אנשים לפחות ממוצעים, ז"א שלא הפסיקו ללמוד כי הם לא מסוגלים, אלא מחמת הדוחק הכלכלי. במצב כזה אין להם זמן להמתין שנים עד סיום לימודים ולהתפרנס.
כמובן שגם לזה יש פתרונות, אולם צריך שתהא השתלבות של המדינה בפתרונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2008 01:28 |
|
| |
הפיתרון לא יבוא מהקמת מוסדות ללימודי מקצוע, מהסיבה הפשוטה, שהם כבר קיימים, ובמיוחד בתחומים שהוזכרו, הבעייה היא שעוד אין להם לגיטימציה בציבור, על העומדים בראשו..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2008 10:43 |
|
| |
קודם כל, אני מצטרף למזל טוב לעוז והדר. יה"ר שתקימי בית על אדני התורה והיראה.
ושוב לעניין העבודה.
כפי שכתבו קודמי אכן החזו"א דיבר על הצורך לשקם את עולם התורה במשך שתי דורות. הדברים גם מובאים בספרים כמדומני. ויסלח לי בן ציון כהנא שחולק על הקביעה הזאת (עיין לעיל באריכות דבריו נגד "חבורת הלומדים" והחוקר פרידמן)
השאלה היא מה הלאה. ברור שכבר עברו שני דורות מאז פטירת החזו"א עולם התורה הגיע להתעצמות אדירה. בימים שלא טרום השואה ישיבת סלונים כדוגמה שהייתה בברנוביץ' הייתה הישיבה השלישית בגודלה עם 200 בחורים. כיום ישנם ישיבות עם מפר בחורים פי חמש ולא דיברתי על מיר..
המצב כיום בעולם הישיבות עם החרפת המשבר הכלכלי בעיקר מעבר לים הוא בכי רע. לאט לאט מסתמנת זליגה איטית אל שוק העובדה וכל מי שנמצא בכולל יודע על מה אני מדבר.
אולי מה שלא עשו 50 שנה עושה כעת המשבר הכלכלי
|
|
|
|
|