|
|
| נשלח ב-10/5/2007 17:06 |
|
| |
עוז
האידיאל: ללמוד עד 120
ללמוד בוודאי, השאלה אם רק ללמוד, ואם כן מניין שזהו האידיאל?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2007 17:07 |
|
| |
והגית בו יומם ולילה
לימוד תורה זה מה שמחבר אותך לתורה
ובדורנו וודאי
לא נראה לי שאפשר לחלוק על זה
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2007 17:17 |
|
| |
ועוד איך אפשר
וחייבים לחלוק! להסיר מכשול מדרך עמי.
האם שמת לב כי אין ברכה על לימוד התורה. יש ברכה על לעסוק בתורה.
כלומר במה שאתה עוסק יהיה לפי התורה, אם יש לך עובד, לפי התורה צריכים לשלם לו משכורת בזמן. אם אתה עובד אל תגנוב את הזמן, אם אתה כוייללניק אל תגנוב את המדניה. את היתר אתה יכול להשלים לבד
|
|
| נשלח ב-10/5/2007 17:30 |
|
| |
אוקיי, כבר הקדמתי ואמרתי שאנחנו לא בדור של רבי יוחנן הסנדלר.
בדורנו החובה היא ללמוד כמה שיותר - בגלל הקלקולים שיש בחוץ.
וברור שכל עיסקנו צריך להיות לפי התורה, גם כאשר עובדים.
מה שכתבת נכון לדורות עברו.
(דיברתי על ללמוד ולא להתבטל, מי שמתבטל - גוזל מהמדינה, וגם לא ממש כי אברך מקבל גרושים יחסית למס שאשתו משלמת ולמיסים העקיפים שהוא משלם עם כל שקית חלב שהוא קונה שבתכל'ס רב המיסים הולכים לציבור החילוני, וחרדי - על אף שלא עובד מגיע לו גם להנות מהמיסים בדרך משלו - אבל זה דיון לאשכול אחר)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2007 17:45 |
|
| |
כל דבר אפשר לתלות בירידת הדורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2007 18:09 |
|
| |
לא נכון!!!
יש לציין שבכל הדורות האידיאל היה ללמוד כל היום, אך האנשים הקדושים של אז - היו מסוגלים לעבוד ולא להפחית גרם אחד של יראת שמים, והיום - למותר לציין שאין זה כך, כיום בן אדם שעובד אינו יכול להשתוות לאדם לומד.
המציאות היום כל שנה נהיית יותר גרועה.
עובדה שיש כאן אנשים שמגדירים עצמם חרדים, שכשמו כן הוא, הציבור שאמור להיות הכי חרד מה', שכותבים כאן דברים כאלה.
המגמה פה בפורום זה כמה שפחות תורה, כמה שיותר ללכת בכיוון של העולם החילוני, ועוד לדבר על זה כאידיאל - ליצור ציבור חרדי "חדש" ומדובר על הציבור החרדי, - לאן היגענו? לאיפה עוד נידרדר???
אלוקים , תביא כבר את המשיח ! ! ! ! ! !
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2007 19:09 |
|
| |
אם תשימי לב פותח האשכול לא טען טענה הלקוחה מהעולם החילוני כי אם מעולמם של חז"ל כך שאין טעם להאשים בעקירת התורה וכו'.
מטרת הפורום היא להרבות תורה הלכה ומעשה ע"י מיעוט סילופה ע"י דורנו הסורר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2007 19:39 |
|
| |
כבר אמרתי ואחזור: זה מדובר על דורות קודמים (שהיו נורמליים) ועבדו, ולגבי העבודה ניתנו להם הנחיות. אך כיום הדור לא נורמלי ולכן צריך חיזוק לא נורמלי בלימוד!!
אינני לומדת גמרא, אבל לא הבנתי איך פרנסה נכללת בקטגוריות: תורה, ומעשים טובים, תפילה ודרך ארץ.
אם דרך ארץ לפי רש"י = אם אומן הוא לאומנותו וכו' לא נראה שרש"י התכוון להתאמץ בכל כוחו בעבודה, איך אפשר לומר זאת הרי זאת קללה שנתקללנו בעקבות חטא אדם הראשון, ועוד - זו רק השתדלות שעלינו לעשות, את הפרנסה ה' שולח משמים צריך רק לפקוח את העיניים ולראות.
הוא התכוון שאדם יעסוק בעסק באמונה.
הייתי ממליצה לחבורת הלמדנים להתעמק קצת יותר בהבנת הסוגיה.
על כל מאמר כזה- אני יכולה להביא מאמר הפוך, והנה: "הוי ממעט בעסק ועסוק בתורה" (מסכת אבות), כאן לא הישוו את ההתאמצות בלימוד תורה להתאמצות להביא פרנסה.. ממש לא..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2007 23:29 |
|
| |
עוז
מה פירוש "אינני לומדת גמרא, אבל...." אם לא אז לא!
בכל אופן, איפה כלול ברשימה זו החיוב לישון? אולי בדור חלש כזה עדיף לא לישון?
כשם שאי אפשר לחיות בלי לישון כך אי אפשר לחיות בלי לעבוד, כך נברא העולם, או לפחות מאז החטא הקדמון שמה שלפניו אינו מעניינינו. וכל החושב לעבור את העולם בצורה שונה אינו אלא טועה ומטעה, ומטיל על אחרים את העול המוטל עליו.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2007 23:35 |
|
| |
מעולם לא היה דור צדיק וישר כמו הדור הזה. מעולם בעם ישראל לא היו כה הרבה לומדי תורה כמו בדור הזה. מעולם לא היו כה הרבה ישיבות ותלמידי ישיבות כויללים ולומדי תורה לשעורים קבועים בבי כנסת ובבתים פרטיים ואחרים כמו בדור הזה . מעולם לא היו כה הרבה מעשי חסד וצדקה כמו בדור הזה. והחשוב ביותר שים לב! מעולם לא היתה מדינה וממשלה לעם ישראל שתמכה והחזיקה כה הרבה לומדי תורה ועשתה ועושה כה הרבה מעשי חסד ורפואה לחולים ולנזקקים
תבדוק טוב, ותביא מימשל או מלכות ישראלית או יהודית ,שאכן היתה טובה יותר מזו, מהמשלה ומהמדינה שאתה שותה את מימיה ויורק לתוך הבאר שאתה שותה ממנה,
|
|
| נשלח ב-13/5/2007 08:22 |
|
| |
עוזוהדר
כמה קשה היה לנו אלמלי ירידת הדורות
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2007 13:25 |
|
| |
שוחר טוב.
ואיזו רדידות היתה נחלתם של רוב עם ישראל, עד לפני שישים שנה. יום הקמתה של מדינת ישראל. האם אתה יודע? אם לא תשאל- כי רוב עם ישראל היו עמי ארצות שאפילו את מילות התפילה הם לא הבינו? ( לא שאני חושב שהרבה שחושבים כמוך כן מבינים את מה שהם מתפללים). על מה אתה מבסס את ההשוואה שלך? עשית מחקר- (אני מכיר מחקר כזה) שטחיות נכון הכל נכון מה שאתה כותב, אבל זה הרבה הרבה יותר טוב ואיכותי ובכמות ודאי, ממה שהיה עד לפני שישים שנה.
בעניין הממשלה, נניח שאתה צודק אז מה? רשב"י לא עבר על הגשרים לא הלך למרחצאות.
אני לא בטוח שאת כל המצוות שלך אתה עושה בכוונה ואומר לשם יחוד.
אבל החשוב מכל, השוואה צריכים הרי לעשות , שאלתי איזה ממשל יהודי ובאיזה דור היה יותר טוב?
אולי הורדוס שנעלה על קברו?
את הערכים הקלוקלים מנחילים הרבנים החושבים כמוך, שמחנכים את הדור כדברי הרמב"ם ללסטם את הבריאות.
|
|
| נשלח ב-13/5/2007 13:49 |
|
| |
ירוחם.
כאשר אתה מגיב על מישהו שכותב על מה שכתבת, הדבר הכי גרוע הוא להגיב מייד. זה רק גורם להתלהמות ולהתקפות אישיות.
אני לא דברתי תקפתי אותך אלא רק חלקתי על דעתך. לענות על דבריי כמו שענית, זו חוסר תרבות ויכוח.
מודה ועוזב ירוחם
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2007 13:55 |
|
| |
ymy33655
הקדמתי שאינני לומדת גמרא, כדי שתדעו איך להתייחס לתשובתי, אם הייתי לומדת בוודאי היה לי יותר מה להגיד.
אבל- למרות שאנו הנשים לא לומדות גמרא, לפעמים כן יוצא לשמוע חלקים ממנה, בשיעורי יהדות, הרצאות וכדומה, וזה כן מותר, אז - כאשר מביאים לפני דבר כזה - על דרך הפשט כבר יש כאן שאלה. (איך פרנסה נכנסה לכאן)
לגבי שינה - למה היא אמורה להיות כלולה בקטגוריה? ארבעה צריכין חיזוק (שיתחזק אדם בהם
תמיד בכל כחו, רש"י) - לא שינה ואף לא עבודה כלולים כאן!!!
אין להשוות בין שינה לעבודה - לא ולא!!
שינה יכולה להיות משווית רק ללימוד תורה.
שינה - מחזקת את הגוף.
ולימוד תורה - מחזק את הנפש.
אשכתב את המשפט שלך:
כשם שאי אפשר לחיות בלי לישון כך אי אפשר לחיות בלי ללמוד תורה, כך נברא העולם. וכל החושב לעבור את העולם בצורה שונה אינו אלא טועה ומטעה, ומטיל על אחרים את העול המוטל עליו.
אין חובה לעבוד - יש חובה לפרנס!!!
לא חייבים לעבוד בשביל לפרנס.. העבודה זאת רק השתדלות!!
ירוחםשמ
ראה את תגובתו של שוחר_טוב שממש הוציא את המילים מפי.
לומדים היום תורה לא באיכות ולא בכמות הנדרשת..
ובגלל זה - אנו גם נראים כך.
גם אם בדורות עברו למדו פחות - היום זה כבר לא מספיק, ככל שהרחוב פרוץ יותר - אנו צריכים להוסיף יותר תורה. (ירידת הדורות - כבר אמרנו?)
לא הבנתי איך הכנסת נושא אחר לגמרי - החרדים ויחסם למדינה, ושוב - תשובה יפה ענה שוחר_טוב, דע לך! שהמדינה לא מעוניינת בלימוד התורה הזה, כל רעיון הקמת המדינה היה ליצור עם חילוני (ראה מה עשו לציבור עדות המזרח שבא לארץ, וראה איך התייחסו ז'בוטינסקי ושות' לחרדים)
כל התורה שיש היום זה למרות ולא בגלל, ה' עוזר, אין לי הסבר אחר, אם אני הייתי בממשלה - לא הייתי נותנת שקל לאף אברך!!!
הדבר היחיד שאני יכולה להבין זה למה לא מגייסים - פשוט יש מספיק חיילים, ושמחים מאד להתפטר מהציבור החרדי הבעייתי.
כל הלימוד תורה שיש - זה בזכות מנהיגי הדור (הליטאיים בעיקר) שהכניסו את התפיסה של אך ורק לימוד תורה כצו השעה.
ולגבי השאלה - האם צריך להודות בכל זאת למדינה שנותנת קצבה לאברכים ומאפשרת ללמוד? ובכן - לדעתי, אין שום סיבה שכספו של חרדי שמשלם מיסים עקיפים על כל שקית חלב שקונה במכולת בדיוק כמו כל חילוני לא יקבל תמורה, קולנוע לתיאטרון אינם תמורה הולמת בשבילו..
בעל בעמיו
אינך מבין מה זה ירידת הדורות, שה' יזכה אותך לראות דור נוסף בקרוב, ומקווה שלא תצטרך לראות את הירידה שלו, כי יבוא המשיח, בעזרת ה'- בקרוב,
אבל היום, לצערנו, כל שנה זה דור לפי הירידה.
אם לא ירידת הדורות - לא היה לנו יותר קשה, היינו צריכים גם להתאמץ בעבודת ה', כי תמיד צריך אדם להגיד "מתי יגיעו מעשי למעשי אבותיי", ייתכן שאף היה קל יותר - כי היינו קרובים יותר למטרה.
כעת ברצוני להתייחס לסייפא בדבריו של שוחר_טוב
כשאני מתכוונת לכך שהאידיאל זה ללמוד תורה עד 120, אני לא מתכוונת לישיבה מול הגמרא באפס מעש או לשתיית כוסות קפה בכוילל.
אכן משימה קשה היא ללמוד, אולי לא כל אחד בנוי לזה.
אבל ברור שאין צורך לצאת מהכוילל בגלל החובה לפרנס (ובפרט לא למצוא לכך טצדקי של בדמות מסכת ברכות דף לב, ע"א), אלא לצאת מתוך צער (עיינו למעלה בערך - "המצטער פטור מן הסוכה") ולקוות ולהתפלל שגם אם לא יילמד כל היום, שגרם אחד של יראת שמיים לא ירד ממנו.
(בעיית ההתבטלות בכויללים ובעיית עול נישואי הילדים הן אכן שתי בעיות הזקוקות לפיתרון דחוף.
אולי כדאי בנושא נישואי הילדים להסתכל על אחינו בציבור הספרדי איך הם נוהגים ולנהוג כמותם)
 |
|
|
|
|
|