בית פורומים אגודה אחת

מי עומד מאחורי הקריאה 'לא לעבוד'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/5/2007 14:37 לינק ישיר 

אלמלא ירידת הדורות במה היינו תולים את הקלקלות.
אני חולק על כל הקונספט הזה אבל אין לי כעת את הזמן להאריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2007 15:23 לינק ישיר 

שוחר טוב
את המוסר שלך קיבלתי באהבה. אבל  תסלח לי  על השאלה מי כתב את המשפט המתלחם הזה
אני בהחלט יורק לבאר ששמה מדינת ישראל ובז לה.  

האם לדעתך לכתוב  דברי נאצה כאלו  הם לא התלחמות? זו היא תרבות ויכוח להפליא?
 אתה פוגע בדבר שחשוב לי שייקר לי שקדוש בעייני וציפית שאבליג?
 ואתן לך להמשיך בדברי הבלע והשקרים שאתה  בונה בהמשך לרעיונות  הלא מבוססים שלך.

ראה במשך כחמש מאות שנה האחרונים, לפי דבריך היו  גדולים יותר מהדור הזה. בא נעשה מבחן קטן. כמה גדולי  תורה והלכה  , אתה יכול למנות. לפי הספרים שפורסמו. ושהתפרסמו? מאה? אני לא חושב
אתה יודע כמה ספרים בתורה הלכה אגדה מוסר דרוש וקבלה. פורסמו בחמש השנים האחרונות? נו עכשיו אתה ודאי תאמר כן כן אבל האיכות. האם בדקת? האם השווית? אתה מוסמך להחליט  מה איכותי יותר ומה פחות?
אתה לא חושב שתרבות ויכוח, היא גם להגיד דברים מבוססים, ולא רק הירהורי לב?

תוקן על ידי ירוחםשם ב- 13/05/2007 15:21:56

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2007 15:48 לינק ישיר 

בעלבעמיו
אין זה משנה אם תקרא לזה "ירידת הדורות" או לא.
מציאות היא וא"א להתכחש לה, הדור היום ירוד מאד, חייבים ללמוד תורה רצוף כל היום וכל הלילה,
ואם לפי שיטת ירוחםשמ - יש הרבה תורה - זה אומר דרשני: למה אנו נראים כך?? (אנו = גם הציבור החרדי)

ירוחםשמ
אני עונה במקום שוחר_טוב:
כל הספרים שיוצאים היום לא משתווים באיכותם למה שהיה בדורות עברו, כיום זה יותר קל מאי פעם להוציא ספר, יש בתי דפוס ומחשב אישי לכל אחד, כל אחד רוצה להרגיש את הכבוד שבהוצאת ספר, והרבה אנשים זה הדבר היחיד שמדרבן אותם ללמוד וזה גם פרנסה, כי הרי מוכרים את הספרים.
כך שאל תשווה כמויות, בתנאים כמו היום היו יוצאים הרבה יותר ספרים לפני 100 שנה, ישנם הרבה כתבי עט ישנים שכיום בטוח היו נהיים לספרים שנמכרים במאות עותקים.

גם אם הכמות גדולה יותר - האיכות... נו, באמת..
בדוק נא איך נראה ספר מוסר של לפני 100 שנה, ואיך נראה ספר מוסר של היום??

ירוחםשב - תפתח קצת את ליבך לגלות השקפה של מישהו אחר, ואין כאן האשכול המתאים לפרט על ההשקפה המעוותת של "שוחרי מדינת ישראל" - אבל היא המובילה לבאר שחת, כן, ההשקפה הזאת מקפיצה אותנו, החרדים, בכל פעם מחדש, סליחה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2007 15:51 לינק ישיר 

לא עוז לא הדר ולא שוחר טוב.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2007 15:56 לינק ישיר 

עוזוהדר
<הדור היום ירוד מאד>

מתי לא אמרו כך. תעייני ביד רמה מסכת סנהדרין על עקבתא דמשיחא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2007 16:08 לינק ישיר 

ירוחםשמ -
נו אז מה אם יש אנשים עם דעות שונות משלך? זה קורה מידי פעם.. תתמודד..

בעל בעמיו -
אתה צודק - כל דור הוא ירוד ביחס לקודמו.
אתה רואה שלמרות הגישה של הציבור הליטאי של "והגית בו יומם ולילה" כפשוטו - אנו עדיין לא נראים בשיא תפארתנו, אז --- הגישה הזאת צריכה להימשך ואף להתחזק.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2007 16:29 לינק ישיר 

עוז והדר
אם דעות שונות? לדיקלומי תוכי את קוראת דעות? להפרחת סיסמאות חסרות שחר את קוראת דעות? לגיבובי מילים בלי בדל של הוכחה את קוראת דעות?

מסקרן אותי לדעת, מאיפה את יודעת שאני לא חרדי- כלומר לבוש כחרדי - מתפלל כחרדי? האם הגעת למסקנה זו מכיוון שדברתי עם עובדות נכונות ולא שקרים? זה מה ששיכנע אותך שאני לא חרדי?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2007 16:38 לינק ישיר 

ירוחםשמ

אני הסברתי את השקפתי, שתמציתה: מטרת הקמת המדינה = חילון העם, וביססתי אותה.
איך אתה מתמודד עם זה?

לא כתוב בשום מקום שאני חושבת שאינך חרדי, יכלת רק להבין זאת מתוך המשפט:
"ואין כאן האשכול המתאים לפרט על ההשקפה המעוותת של "שוחרי מדינת ישראל" - אבל היא המובילה לבאר שחת, כן, ההשקפה הזאת מקפיצה אותנו, החרדים, בכל פעם מחדש, סליחה!
"
לא כתוב פה שאתה לא חרדי אלא שאתה "שוחר מדינת ישראל" ומקפיץ חרדים בהשקפתך..

אבל את זאת אומר: להיות חרדי אין זה אומר לנהוג בגינונים חיצוניים, חרדי = גם השקפה ודרך חיים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2007 16:52 לינק ישיר 

עוזוהדר,
סיסמה ריקה שמיועדת לאנשים שלא יודעים מינימום היסטוריה ותנ"ך.
תשאלי ליטאים זקנים (כנראה שהם הדגם) שלך איך נראתה היהדות בליטא לפני השואה, כמה למדו בישיבות ואיך הישיבות נראו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2007 16:55 לינק ישיר 

בעל בעמיו

לכן התרחשה השואה על עמינו!! (התבוללות, השכלה, רפורמה)

אבל אין זה אומר שאנו טובים יותר, פשוט - ה' רחמן יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2007 17:09 לינק ישיר 

עוז והדר
בקשתי כבר בתחילת דברי שתביאי בבקשה מימשל יהודי בארץ הקודש שהיה יותר טוב בעייניך.
מבחינה חרדית,
נעזור לך קצת. דור השופטים? דור מלכי ישראל, דור מלכי יהודה? מלכות חשמונאי עם ינאי והורדוס? מלכותו של בר כוכבא שלמרות ש אמר, לאלוקים , אל תעזור לנו, נסתדר בלעדיך, וכד,
רבי עקיבא המשיך לקרא לו מלך המשיח. הוא היה יותר טוב? מי? מי? תני זמן של שישים שנה בממשל ישראלי שהיה יותר טוב בעייניך.
אולי העיינים שלך  לא רואות נכונה. אולי את מצפה לדברים בלתי אפשריים?

שוחר מדינת ישראל שמקפיץ את החרדים. להשכלתך, הרבה, הרבה מאד אפיל,ו של חרדים חרדים ממש, משרתים את המדינה, אוהבים אותה, ומוסרים את נפשם בגללה, והרבה יותר מזה היה בעבר.
עד שמחנכים רשעים ופוליטיקאים קטנים השחיתו את הנשמות.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2007 17:34 לינק ישיר 

ירוחםשמ

בשבילי מלך, מושל (וכיום ראש ממשלה) אינו מי שמונה ע"י בשר ודם.. אלא ע"י ה' או נביא או אדם בעל רוח הקודש. האם הקמת המדינה הייתה עפ"י צו אלוקי? האם מטרתה לא ברורה לך דיו?

לא יודעת למה אתה חושב שהמימשל של 60 שנה ששולט פה בארץ הוא המימשל הכי טוב שהיה  מאז ומעולם, לדעתי הוא הכי גרוע, ביטחון, כלכלה, חינוך, שחיתות, חוקים נגד המדינה.

וכבר אמרתי שגם אם תאמר שעולם הישיבות פורח ברוך ה' זה למרות ולא בגלל, וכל מה שניצחנו במלחמות - הכל זה בעזרת ה' בלבד, כל המלחמות היו נגד הטבע.

לא יודעת מה היה כ"כ רע מבחינתך בתקופת המלכים, בתקופה היפה בה בית המקדש עמד על תילו.
נכון, ה' מדקדק עם צדיקים כחוט השערה ונותן להם ניסיונות, אך מי אנו שנגיד שהם חטאו - אנו עמדנו בניסיון? צריך ללמוד על חטאי הגדולים בצורה ממש זהירה ועדינה.
וכבר נאמר: "כל האומר ... חטא אינו אלא טועה"

איך אפשר להשוות את שלמה ודוד גדולי עולם, עפר לרגלנו, לאולמרט וכל השאר? האם השחיתות כיום לא נראית לעינייך?

לא יודעת איך אתה מגדיר חרדי דהיינו עפ"י תחושת ליבך הינך חרדי - חרד לדבר ה' או עפ"י הסטנדרטים המקובלים כיום בדברים חיצוניים + השקפת עולם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2007 17:40 לינק ישיר 

אז ממנ"פ
וחוץ מזה אני מקנא בך, יודעת דעת עליון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2007 17:50 לינק ישיר 

אשמח אם תחכים אותי - מה פשר ראשי התיבות: ממנ"פ?

את דברי הקודמים לא בדיתי - זאת דעתם של גדולי ישראל אז (בזמן השואה) ועכשיו.

חשוב, למה בארצות ערב לא הייתה שואה? (כן, נכון הייתה איזו חדירה קטנה של נאצים לשם, אבל זה לא היה בקנה מידה גדול כמו באירופה).

בקיצור - מה אתה בא להגיד? שהדור שלנו לא צריך לאחוז ב-"והגית בו יומם ולילה"? כאילו עם מי אתה בא להתדיין פה? עם מנהיגי הדור?

וכאן אני פונה לכולם: גם אם לא נראה לכם: אפילו אומר לך על שמאל שהוא ימין ועל ימין שהוא שמאל - שמע בקולו" זה המפתח.
גם אם אתה חושב שאין זה טוב בעיני הבשר שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2007 18:04 לינק ישיר 

לפני פסיקת הלכות בנושאים העומדים ברומו של עולם, עדיף לדעת מה הכוונה בממנ"פ.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 13/05/2007 18:01:30

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > מי עומד מאחורי הקריאה 'לא לעבוד'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.