|
|
| נשלח ב-13/5/2007 18:18 |
|
| |
ממנ"פ=ממה נפשך, או שטעיתי?
נו, במטותא ממך, תגלה לי..
לא פסקתי הלכות. הבהרתי כמה השקפות ותו לא..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2007 18:23 |
|
| |
מהיכן מקורות השקפתך?
|
| נשלח ב-13/5/2007 18:43 |
|
| |
השקפתי בנושא השואה היא השקפת הרבנים הנ"ל, שחיו בתקופה ואת התקופה, ואלו הם:
הרב הוטנר
הרב אלחנן וסרמן
הרב אליהו דסלר
הרב קלונימוס שפירא מפיאסצנה
הרב שמחה הכהן מדווינסק ("משך חכמה"),
"החפץ חיים",
הרב ישראל רוקח,
הרב שלמה וולבה
מספיק???
השקפתי בנושא לימוד התורה, היא השקפת מנהיגי היהדות הליטאית:
הרעיון הוא ביסודו של החזון איש,
ותומכים בו:
הרב שטיינמן
הרב קנייבסקי
הרב אליישיב
הרב לפקוביץ
ועוד הרבה..
מספיק??
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2007 19:55 |
|
| |
אני רואה שהאשכול סוטה ממטרתו, אבל מה זה משנה...
שוב על מנת להבהיר את הדברים.
נקודת המדינה היהודית.
מדינת ישראל החל מראשית ימיה ועד היום רדפה ורודפת את היהדות החרדית. כל מה שהושג היה במאבקים קשים. הסטטוס קוו (שהיום לא נשאר ממנו כלום) הוא איוולת שמשמעה, בא נשאיר את המצב איך שהוא ופירושו טמינת הראש בחול במקום לשתף את החרדים בדו שיח או לנסות ולפתור את הבעיות שבין דת למדינה.
השלטון מעולם לא תמך בלימוד התורה מרצונו. ניתן לשמוע את התבטאויות שרות החינוך לדורותיהם למן אלוני ועד יולי תמיר, ולחוש את עוצמת השנאה המפעפעת לכל דבר שריח של יהדות נודף ממנו.הרבה אשכולות נכתבו בנושא ואין לי עניין לדוש בהן שוב. את אשר אני חושב - אמרתי כאן.לבוא ולומר שמדינת ישראל היא זו שאחראית לפריחה של מוסדות התורה זה כמו להגיד למי שיורק שיורד גשם. הרי תקציבי מוסדות התורה הם מעט שבמעט, קמצוצים מהמיליארדים שנשפכים כאן בישראל על המוסדות להשכלה גבוהה. מדינת ישראל היא אולי התומך הכי גדול של התורה בדורינו (מבחינת הכסף) אבל זה כאין וכאפס לעומת מה שהייתה יכולה לתת. עולם התורה פורח לצד מדינת ישראל ולא בזכותה בלבד, אלא בזכות המוני יהודים שליבם פתוח כאולם ומחזיקים תורה.
נקודת האיכות.
כמויות הספרים שיצאו בשנים האחרונות רק ממחישות את מה שאני טוען. יש תורה בכמות שלא הייתה מעולם אולם האיכות אינה כפי שהייתה. רוב הספרים כיום הם לקוטי בתר לקוטי, אסופת הדעות והמאמרים שלפניהם, ועל פי רוב אין בהם מן החדשנות שהיתה בדורות עברו. איני רוצה ללזלזל בכבודו של איש מהמחברים הדגולים, אולם כפי שאמר לי אחד מגדולי ראשי הישיבות בכאב אמיתי: "למה עדיין אנו משתמשים באותן חידושים של ר' שמעון (שקאפ) ושל ר' ברוך בער (מקמניץ בעל ברכת שמואל) שישים שנה עברו ועדיין לא נוצר עוד משהו כמו "מיגו כוח הטענה"?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2007 22:14 |
|
| |
עוז והדר ושוחר טוב כחדא מכתא
עוז והדר.. אני מתנצל מראש על מה שאני עומד לכתוב לך איני רוצה לפגוע ח"ו אבל אין ברירה.
אין לך מושג על מה שאת מדברת. יותר נכון אין לך כל מושג בהיסטוריה של עם ישראל או ידע מינימלי בתנ"ך או בגמרא
שלמה המלך שהבאת אותו בתור דוגמא , בתנך כתוב עליו שעשרים השנים האחרונות בחייו עשה את הרעה בעייני ה", אני ממליץ לך לפתוח ספר תנ"ך אם יש. במלכים ותקראי בעצמך.
בסנהדרין אומרת עליו הגמרא שחכמים רצו להגיד כי שלמה אין לו חלק לעולם הבא
במדרש רבה פר נשא אומר המדרש שלמה אין לו חלק לעולם הבא,
זו הדוגמא שלך למלך צדיק וישר, אולי הגיע הזמן שלפני שכותבים משהו ,לעיין בספרים. אני יודע הרי את דעתך על הספרים של היום כמו ששוחר טוב כתב. אבל תאמיני לי התנך והגמרא נכתבו מזמן
הרבנים המפורסמים שהבאתם את שמותיהם יאשרו לכם לקרא גמרא, תנ"ך אני לא בטוח, פתאום עלולים ל להתברר לכם כמה אמיתות שלא ידעתם.
שוחר טוב
אני לא חושב שזה סטיה מנושא האשכול. היא היא גופא הנושא, איך חינוך שגוי ומוטה מחנכת, לסילוף ופרזיטיות
מלכות חשמונאי הורדוס ינאי אגריפס יוחנן הורקנוס אריסטובולוס. לא רק שלא תמכו בבחורי הישיבה ולומדי התורה. אלא רצחו את כל תלמידי החכמים שבדורם. זה מופיע בגמרא על ינאי בברכות ועל הורדוס בבא בתרא. ועוד ביומא וכו. (אתה יכול לפתוח גמרא זה הודפס מזמן)
לא ראיתי את ח"זל שהפסיקו להגיד הלל בגלל זה בחנוכה, אולי חז"ל לא היו חרדים מספיק??
מלכות חשמונאי תפסה את השלטון בכח הנשק ולא נביא או בית דין הסמיכו אותם. איך זה שהם המשיכו למלוך 200 שנה ולא עיררו על שילטונם בגלל זה? ראה רמב"ן פר" ויחי. ד"ה לא יסור שבט מיהודה
לפי התגובה שלך על הספרים היצאים לאור היום יש לי רושם שלא קראת או למדת אף אחד מהספרים החדשים, ההכללות שלך על כל הספרים מעידה על משהו
תוקן על ידי ירוחםשם ב- 13/05/2007 22:18:45
מודה ועוזב
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2007 12:19 |
|
| |
ירוחםשמ
שאלה:
האם שלמה המלך בעינייך הוא יותר גרוע מאולמרט? האם בתקופתו היה מצב יותר גרוע ליהודים מאשר היום?
ושוב אעתיק מדברי הקודמים:
נכון, ה' מדקדק עם צדיקים כחוט השערה ונותן להם ניסיונות, אך מי אנו שנגיד שהם חטאו - אנו עמדנו בניסיון? צריך ללמוד על חטאי הגדולים בצורה ממש זהירה ועדינה.
וכבר נאמר: "כל האומר ... חטא אינו אלא טועה"
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2007 12:22 |
|
| |
לא שמעתי שאשתו שלאולמרט הקימה במה לעבודה זרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2007 12:22 |
|
| |
עוד משהו:
נראה לי שאתה לא יודע למה אנו אומרים הלל בחנוכה.. אנו לא אומרים הלל בחנוכה על כינון מלכות חשמונאי ולא על שום מלכות שקמה, אלא על הניסים שנצחנו במלחמה, וניצלנו באנטיוכוס וגזרותיו, וננמצא פח שמן אחד טהור להדלקת המנורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2007 12:33 |
|
| |
בעל בעמיו..
זה שהיום אין יצר של ע"ז (הוא נשחט), זה לא אומר שכיום האנשים טובים יותר.
יש דברים אחרים בדרגה של ע"ז..
אני לא רוצה להיגרר אחרי לשון הרע וקיטרוג על עמ"י, ומתפללת שבקרוב יחזרו כולם בתשובה.
אני ממש לא מעוניינת להתעסק עם אנשים, שמכנים עצמם דתיים, ומשווים את ענקי העולם ליצורים שפלים. לאן היגענו???
ירוחםשמ - דווקא כן למדתי סיפרי מוסר בין זמננו (יש ממש יחידים כאלה) - ב"ה שעדיין יש, אבל א"א להשוות אותם לספרים של אז (מכתב מאליהו, עלי שור, פלא יועץ, ויותר מוקדמים: מסילת ישרים וחובות הלבבות).
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2007 13:40 |
|
| |
עוז והדר
שוב את מגלה חוסר ידע. את ההלל ועל הנסים אומרים אך ורק על הנצחון במלחמה. ולא על נס פך השמן. ראי את המהר"ל בנושא. המהר"ל זה ספר עתיק.
את קראת את כל הספרים שציינת?, נדמה לי שלא, אפילו לא את מחציתם.
הויכוח על מלכות חשמונאי היה אם הם מלכו מכח נביא, התשובה היא שלא. את ענקי העולם חז"ל כינו כאין להם חלק לעולם הבא. ולא אני. התנ"ך כתב עליו ויעש הרע בעייני ה" ולא אני. על ראשי ממשלת ישראל לדורותם לא כתבו בתנ"ך וגם לא תלמידי חכמים באמת. להוציא כמה יהודים סהרורים ובעלי משקל נוצה שזקנותם מביישת את בחרותם.
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2007 14:52 |
|
| |
"לפי התגובה שלך על הספרים היצאים לאור היום יש לי רושם שלא קראת או למדת אף אחד מהספרים החדשים, ההכללות שלך על כל הספרים מעידה על משהו "
וכן "(אתה יכול לפתוח גמרא זה הודפס מזמן)"
אני רואה שאתה שוב מנסה לגרור אותי להתקפות אישיות, מה לעשות אני איני כזה.
לגבי מה שהערתי על המדינה היהודית לא התייחסת כהוא זה.
לגבי הורדוס וינאי
מלכות הורדוס נחשבת אצל חז"ל כמלכות של שחיתות ורשע.וגם ינאי המלך (עיין קידושין סו).
נפלאת בעיניי טענתך לפיה בגלל מלכות של רשע שהייתה 80 שנה לאחר נס חנוכה (ינאי), או 200 שנה אח"כ (הורדוס) יש לבטל את ההלל על הנס.
אני מפנה אותך לספרי מחשבה דוגמת המהר"ל בספר מיוחד על חנוכה נר מצווה שמו, וכן לשפתי חיים על המועדים אשר מרחיבים בעניין ההלל.
זאת ועוד בעל הניסים אנו אומרים "לשנה אחרת קבעום" ומסבירים בעלי המחשבה כי לשנה האחרת ראו שאותה הארה שהייתה בנס חנוכה הייתה גם בשנה שאחריה ועל כן עמדו וקבעו יום זה כיום הודאה שיש לומר בו הלל.
האם אתה משווה את הרבנים הכי גדולים כיום לחכמים של אז תקופת הבית השני הזוגות והתנאים ? אתמהה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2007 15:34 |
|
| |
א. לגבי המהר"ל -
הוא לא סותר את דברי: אומרים הלל על נס הניצחון במלחמה ועל נס פח השמן ולא על שום מלכות חדשה שקמה, גם אם קמה, אין שום התחייסות לכך בחנוכה.
ואלו דבריו:
"שעיקר מה שקבעו ימי חנוכה בשביל מה שנצחו את היוונים, רק שלא היה נראה שהיה ניצחון על ידי נס השם יתברך שעשה זה, ולא מכוחם וגבורתם. ולפיכך נעשה הנס על ידי נרות המנורה שידעו שהכל היה בנס המלחמה גם-כן".
שכחת לקרוא את ההמשך:
"ודווקא נס זה נעשה, כי עיקר רשעת היוונים שטימאו את ההיכל... וכאשר לא היה להם שמן נעשה להם נס כדי שיוכלו לטהר ולחנך הבית". (חידושי אגדות לשבת כא:)
לא הבנתי למה לדעתך צריך לאמר הלל בחנוכה.
ב. תתפלא - אבל קראתי ולמדתי חלקים גדולים מן הספרים הנ"ל.
וחוץ מיזה - מספיק עיון קל בספר כמו "עלי שור" ועיון קל בספר בן דורנו בשביל לחוש את ההבדל.
ג. לגבי חטאי גדולים - זו סוגיה שלמה וגדולה, הווי זהיר מר ירוחםשמ, אתה מתעסק פה עם ענקי עולם.
ראה מה כתוב בגמרא למשל על חטאו של דוד:
אמר רבי שמואל בר נחמני אמר רבי יונתן: "כל האומר דוד חטא – אינו אלא טועה, שנאמר (שמואל א, יח, יד): "ויהי דוד לכל דרכיו משכיל וה' עמו וגו'..." אמר רב: רבי דאתי מדוד מהפך ודריש בזכותיה דדוד: "מדוע בזית את דבר ה' לעשות הרע" (שמואל ב, יב, ט). (שבת נו, א).
ואל תשכח שכולם עשו תשובה אף על דיקדוק ה' בהם כחוט השערה.
ד. מעניין למה לא כתבו בתנ"ך על ראשי ממשלות ישראל? אולי תכתוב אתה, אני נותנת לך את הכבוד.. אתה הרי יותר טוב משלמה ומדוד, אני חושבת שאתה בהחלט יכול - לך על זה!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2007 16:00 |
|
| |
עוז והדר
אני לא אמרתי כלום. אני רק ציטטתי מה שכתוב בתנ"ך ובגמרא.
אבל את כן ציטטת את הגמרא על דוד, שאני לא הזכרתי אותו בכלל, אבל היה נח לך לצטט, במחילה למה לא עד הסוף הציטוט? אמר רב: רבי דאתי מדוד מהפך ודריש בזכותיה דדוד;
ואם אשה כה משכילה את תלמדי את האברבאנל על הענין..
את רוצה לענות מה שנח לך, אני חוזר ומדגיש שהענין עם החשמונאים היה עם הם מלכו ברשות?. ולמרות שהם לא מלכו ברשות, והיתה כאמור מלכות רשעה ומושחתת. על ניצחונם במלחמות, מציינים עד היום בהלל ותפילה, את הרי יודעת כי ינאי היה יותר גרוע מאולמרט. או אולי את לא יודעת? לנסות להכניס חזיר לבית המקדש לקרבן אפילו שרון לא ניסה.
ולא את המהר"ל המתאים למדת יש ,הבדל בין חידושי אגדות ובין הלכות.
את כל הראוי לכתוב על מנהיגי המדינה, קצרה היריעה לפרטם,- הלה הם כתובים בדברי ימי עם ישראל, עם כל גדולי ישראל לדורותיהם.
|
|
| נשלח ב-14/5/2007 16:08 |
|
| |
הניצחון של החשמונאים הציל את עמ"י מכליה רוחנית, ועל זה אנו מודים.
אני באמת לא רוצה לקטרג על שרון ואולמרט אנשים שרחוקים לגמרי מדת ואולי שלא באשמתם, אבל כדי להבהיר העיניין לאדם כמוך, רק זאת אכתוב:
שרון עלה על הר הבית , אה, כן שכחתי, יש רבנים שמתירים וחוץ מיזה הוא כנראה טבל במקווה לפני כן..
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2007 16:48 |
|
| |
ונצחון הציונים בתשח הציל את עמ"י גם מכליה פיסית. ועל זה אני מודה. ואת לא מודה.
בעניין שרון והר הבית, את לא חושבת שירדת לשטויות?
|
|
|