בית פורומים אגודה אחת

מי עומד מאחורי הקריאה 'לא לעבוד'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/5/2007 14:01 לינק ישיר 

לומד

מעניין אותי מאוד על סמך אלו נתונים אתה משווה בין שקיעות בלימוד של דורנו לדורות קודמים.

הערה: לדעתי אותו לומד עצמו אם יעבוד כמה שעות, יהיה שקוע יותר ומשקיע יותר בחצי היום בו הוא ילמד תורה. כך שהיא הנותנת, לא למרות שלא עובדים אלא משום שלא עובדים.
אך עדיין אני מצפה לנתונים שיאוששו את טענתך, שלדעתי אין לה בסיס עובדתי אלא נוסטלגי.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 16:28 לינק ישיר 

ישנה תופעה, הפסיכולוגים קוראים לזה פסיכוסומטי, כשאדם בגלל בעיות נפשיות, הופך לנכה ממש  מבחינה פיסית.
כך מסביר הרמב"ם את צליעתו של יעקב לאחר המאבק עם המלאך, שלפי הרמב"ם זה דמיונו של יעקב, ובמציאות המאבק עם המלאך לא היה.
אצל המרגלים זה גם מופיע, כשהם אומרים: כחגבים הינו בעייננו, וכן הינו בעיניהם. אם אדם הוא חגב או נכה בעייני עצמו גם האחרים רואים  אותו כך. והוא באמת הופך לכזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 16:36 לינק ישיר 

אז כל הנכים הם בעצם פסיכוסומטיים?

אנחנו לא נכים פסיכוסומטיים, אנחנו נכים באמת, אוקיי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2007 16:53 לינק ישיר 

לא זה לא אוקי. דברים כאלו צריכים טיפול. לפי התורה שאני למדתי כשאני רואה אדם נכה שמתקשה ללכת, אני עוזר לו. כשיש חולה במשפחה- והחולה לא יודע שהוא חולה- יש לרפאותו, אפילו בכפייה. לא תעמוד על דם רעך, כתוב בתורה. מה עוד שמדובר פה באחים ולא רק ברעך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 17:22 לינק ישיר 

נכון, אנחנו באמת צריכים טיפול, הטיפול הוא: לימוד תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2007 17:28 לינק ישיר 

עוז והדר

עמדתך הובנה, האם יש לך מקורות או נימוקים?

כולנו רוצים להבריא את החולה, אנו חושבים שצריך לחפש את הפתרון בשולחן ערוך, איפה את מחפשת אותו?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 17:49 לינק ישיר 

מצאת את הפיתרון בשולחן ערוך? או שאתה מנסה לסלף את השולחן ערוך לצרכים שלך?

עבודתי נעשתה ע"י אחרים: גדולי הדור קבעו: רק תורה תציל את העם.

ד"א - מי זה כולנו חושבים? לדעתו של ירוחםשמ - אין כאן שום חולה אולי חולה פסיכוסומטי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2007 18:40 לינק ישיר 

מאיר

גם אם נניח ללימוד, שזה דבר קשה להוכיח (אך אפשרי) ונתמקד בעבודה. האם אינך מסכים שרוב העבודות כיום תובעות יותר משאבים נפשיים מאשר העבודות (כפיים) שהיו פעם?

כלומר, אדם העובד כיום, נשאר לו פחות ראש פנוי לעסוק בתורה. (אלא אם כן הוא עובד בחלוקת דואר).

ולא רק לגבי עבודה זה נכון, גם שאר חי היומיום מציפים את כל החושים במידה שלא היתה קיימת עד לפני כמה שנים. הדרך היחידה להתמודד עם הצפת הרגשות מהסוג הזה, היא להינעל מפניה. אם טכנית, ואם על ידי עבודה עצמית חזקה, היודעת להבל את העולם, ולא להתרגש ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 18:48 לינק ישיר 

אלו הלכות פסוקות. ויש עוד רבות  האם חכמי הדור ביטלו אותן?
רמב"ם הלכות תלמוד תורה פרק ג הלכה י

כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה הרי זה חלל את השם ובזה את התורה וכבה מאור הדת וגרס /וגרם/ רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא, לפי שאסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה, אמרו חכמים כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם, ועוד צוו ואמרו אל תעשם עטרה להתגדל בהן ולא קרדום לחפור בהן, ועוד צוו ואמרו אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון, וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות.
או שכחתי הרמב"ם ספרדי, שילך ללמד בישיבה  של ספרדים

אז הבאתי אשכנזי טהור
מגן אברהם אורח חיים סימן שו ס"ק יג

יג או - אומנות דהוא נמי מצוה דאם אין לו אומנות עוסק בגזל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 19:02 לינק ישיר 

ברור שלפעמים לא מסתייע בידו של אדם ללמוד כל היום בגלל בעיות כלכליות.
אך אדם שיש לו כל צרכו או שאשתו מפרנסתו או הוריו או שזכה בלוטו - אין כל מניע שלא ילמד, אלא אם כן - הוא לא 'בנוי' לזה - במקרה זה עליו להתייעץ עם רב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2007 20:49 לינק ישיר 

עוז והדר אני מסכים לחלוטין עם קביעתך האחרונה.

הנקודה שאני מעלה היא חוסר היכולת של אדם הנמצא בכולל, והוא לא"בנוי" לזה, כדבריך, לקום ולעשות מעשה.

בזה אני מאשים את הרדידות ו"ירידת הדורות"

אני מכיר רבים וטובים ששורפים זמן בכולל וטוב להם וטוב לעלום שיצאו לעולם המעשה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 23:03 לינק ישיר 

לומד

מכחיש מכל וכל את ההכללה הזו.
היו פעם מקצועות שדרשו את כל כולו של האדם, אם פיזית עד כדי אבדן חושים בתום העבודה, ואם נפשית כמסחר.
היום רוב העובדים השכירים יכולים להסיח דעת מהעבודה מחוץ לשעות עליהם משלמים להם, אין שום בעיה לעובד בורסה או למנהל עבודה להתפנות בכל החושים ללימוד או למה שיחפצו.

עוז

אינני יודע מדוע את מאשימה בסילוף, את מכירה את הסעיפים הרלוונטיים? הם יכולים להתפרש אחרת? מישהו פעם פירש אותם אחרת?
אין לי שום סיבה לחשוב שבסמינר לימדו אותך משהו שאני פספסתי במשנת היסוד של גדולי הדורות האחרונים, אני לא שמעתי מעודי על פרשנות שונה לשולחן ערוך.
החזו"א דיבר על ביטול לזמן של ההלכות כדי לייסד ולשקם עולם שנחרב, אחרים הורו נקודתית, לא שמעתי על שינוי השיטה או פירושה בדרך כלשהי, דברי הפוסקים היו ונותרו ברורים מאוד.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2007 23:31 לינק ישיר 

אני שמח על כך כי גם הנשים מסכימות על ביטול חרם דרבו גרשון, בעניין לשאת שתי נשים.
ויפה יעשו הרבנים ויזדרזו לבטל חרם זה- שהרי כבר מימיילה בוטל-.
יהיה הרבה יותר קל ללומדים להתפרנס משתי משכורות.

זה שאדם יושב ולומד כל היום, וכשמגיע לשאלה שהתשובה כתובה בפרוש בפוסקים ובש"ע, הוא הולך לשאל את הרב?

משום מה זה שאשה מפרנסת את בעלה, ומעמלה הוא אוכל.
 מזכיר לי את אדם שאשתו נתנה לו לאכול.          

תוקן על ידי ירוחםשם ב- 15/05/2007 23:31:57

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2007 09:07 לינק ישיר 

הבה ולא נשכח שהגמרא מדברת על עבודה מזריחה עד שקיעה כשאין תאורה בלילות, וביום ששי עובדים עד סמוך לכניסת שבת.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 16/05/2007 9:04:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2007 11:20 לינק ישיר 

ymy

אם תוכל לומר לי מה מצאת בשולחן ערוך - אשמח מאד (-:
לא הבנתי מה זה "ביטול לזמן של ההלכות" מהו הזמן של ההלכות?

אדם שעובד גם מחוץ לשעות העבודה - ראשו תפוס בעבודה, ובפרט עובד בורסה או מנהל עבודה שהרבה פעמים עושה את עבודתו גם מחוץ לשעות העבודה במשרד.

לא הבנתי מה הבעייה שלך, ירוחםשמ? שיש נשים שמוכנות לפרנס בעל שישב וילמד תורה, כי הם מאמינות שיתחלקו עימו בעוה"ב, וכבר נאמר: "נשים במה זכין?", ואני מאמינה שאתה יודע את ההמשך..

נראה לך שמתאים לבטל את "חרם דרבנו גרשום" במציאות העכשווית.. לא נראה לי שהנשים יסכימו.. בכל אופן תגיש בקשה לוועדה, השאלה איזה וועדה..

כן, אדם שלומד כל היום לא יכול תמיד לפסוק ולהכריע בכל דבר, וזה שכתוב בשולחן ערוך זה לא חותך ולא אינדבדואלי לכל אדם, ועליו להתייעץ עם רב גדול ממנו, אלא אם כן - קוראים לו הרב עובדיה יוסף או הרב שטיינמן.

סיכום הדיון: (מבחינתי)
האידיאל הוא ללמוד כל היום עד 120, זה צו השעה לדור זה עקב ירידת הדורות, אדם עובד לא יוכל להגיע לאותה דרגה רוחנית.
אדם שלא בנוי ללימוד, אל לו להישאר בכוילל ולהתבטל וישאל רב מה לעשות.
אדם שלא יכול מבחינה כלכלית - כמובן שלא יטיל עצמו על הציבור, אבל אם יש מישהו שמוכן לפרנסו (למשל אשתו) שימשיך ללמוד, ואם אין - שוב שישאל רב שייתן לו עצה בנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > מי עומד מאחורי הקריאה 'לא לעבוד'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.