בית פורומים עצור כאן חושבים

שאלות ודיונים בהלכה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/5/2008 10:08 לינק ישיר 

להסיר כל ספק!!!!!  כוונתי לא היתה בשכיבה עם אישה דוה- נידה.  דברתי על נגיע בלבד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2008 10:17 לינק ישיר 

להסיר כל ספק. גם אני דיברתי רק על נגיעה (שיש פוסקים שאסרו אותה בייהרג ואל יעבור גם בנידה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2008 11:17 לינק ישיר 

רב מיכי
למען הרגשת ידיעתי וידיעת הרגשתי, ללמוד אני רוצה, מי מן הפוסקים הרלוונטיים, פסק כי איסור נגיע בנידה, היא ביהרג ולא יעבור?
היכן הב"י כותב זאת? לפי מטב זכרוני, הטור כותב כי אדם חולה שאין אדם שיכול לשמשו חוץ מאשתו הנידה, מותר!!!

אין אני טוען על נגיע או קירוב שהיא מותרת,  אבל יהרג- ולא יגע???? היכן מצאת כזאת????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2008 21:25 לינק ישיר 

לתועלת הדיון, העליתי כאן את הענין בקצרה:

הרשב"א בתשובה (חלק המיוחסות קכז) דן בשאלה האם מותר לרופא למשש את הדופק של אשתו. המדובר היה בחולי שאין בו סכנה, והיו רופאים אחרים במקום, אך למרות זאת רצה השואל להתיר כיון שהנגיעה אינה אלא איסור דרבנן ויש להתיר איסור דרבנן במקום חולי.

הרשב"א עונה לאיסור ואלו נימוקיו:

א. ייתכן שהנגיעה אסורה מן התורה.

ב. אף אם האיסור הוא רק מדרבנן, אין להתיר איסורים דרבנן במקום חולי שאין בו סכנה, אלא רק במקום שנאמר כך בפירוש.

ג. יש רופאים אחרים בעיר.

תשובה זו היא אחת מהתשובות שנדפסו בטעות על שם הרמב"ן, וכך היא מובאת בבית יוסף (יו"ד סימן קצה), על אף שהבית יוסף עצמו היה מודע לטעות, אבל כנראה כאן הכשילה אותו טעות זאת והוא כותב על דברי הרשב"א כך:

ומיהו אם החולי מסוכן ואין שם רופאים משמע קצת מדבריו דשרי, משום פיקוח נפש.  אלא דאיכא למימר דלטעמיה אזיל (בהשגות על סה"מ ל"ת שנג) דסבר דנגיעת נדה אינה אסורה אלא מדרבנן.              אבל להרמב"ם (סה"מ שם, והל' איסו"ב פכ"א ה"א) דנגיעת ערוה אסורה מן התורה, הכא אע"פ שיש בו פיקוח נפש אפשר דאסור משום דהוי אביזרא דגילוי עריות, וצ"ע:

כלומר: הרמב"ן שהתיר במקום סכנה הוא לשיטתו שאין האיסור אלא מדרבנן, אבל להרמב"ם שהאיסור מן התורה יתכן שדינו ייהרג ואל יעבור.

למרות שודאי טעה הבית יוסף משום שאין זה הרמב"ן, (והרי לא מצאנו שהרשב"א סובר בזה כהרמב"ן) עדיין דבריו במקומם עומדים, שהרי ההוכחה להתיר במקום סכנה הוא ממה שכתב הרשב"א שאין מתירים איסורים דרבנן בחולי שאין בו סכנה, ומשמע שבמקום סכנה מותר, אבל  איסורים דאורייתא לא שמענו להתיר.
אמנם יש כאן סברה מחודשת שנגיעה כלולה באיסור התורה, דבר שלא מוזכר ברמב"ם, ועל כך השיגו על הבית יוסף. אני מקווה להמשיך ולכתוב על כך ולבאר את שתי השיטות בענין. וכן על עצם הנחתו של הב"י שיש הבדל בין דאורייתא לדרבנן יש לפקפק, ואקוה לכתוב גם על כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2008 21:35 לינק ישיר 

נוכאיינר

אבל להרמב"ם שהאיסור מן התורה יתכן שדינו ייהרג ואל יעבור.

האם לפי הרמב"ם כל איסורי התורה הם ביהרג ואל יעבור?

האם אפשר להגיד על דבר כה חמור שיש עליו יהרג ואל יעבור  יתכן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2008 22:36 לינק ישיר 

ישנה גמרא שאולי לא ידועה לך אז אעתיק אותה לכאן:
תלמוד בבלי מסכת סנהדרין דף עה עמוד א

מר רב יהודה אמר רב מעשה באדם אחד שנתן עיניו באשה אחת והעלה לבו טינא ובאו ושאלו לרופאים ואמרו אין לו תקנה עד שתבעל אמרו חכמים ימות ואל תבעל לו תעמוד לפניו ערומה ימות ואל תעמוד לפניו ערומה תספר עמו מאחורי הגדר ימות ולא תספר עמו מאחורי הגדר פליגי בה רבי יעקב בר אידי ורבי שמואל בר נחמני חד אמר אשת איש היתה וחד אמר פנויה היתה בשלמא למאן דאמר אשת איש היתה שפיר אלא למאן דאמר פנויה היתה מאי כולי האי רב פפא אמר משום פגם משפחה רב אחא בריה דרב איקא אמר כדי שלא יהו בנות ישראל פרוצות בעריות.
 עולה מדברי הגמרא שייהרג ואל יעבור כולל גם שאר קירבות ולא רק שכיבה, שהרי הגמרא אומרת ' למאן דאמר אשת איש היתה שפיר', אלא שהב"י מחלק בין דאורייתא לדרבנן ויש לפקפק על כך, ואין לי זמן כעת להאריך בזה, אקוה בהמשך.
לגי השאלה השניה, אדרבה מתוך חומרת הנושא אין פוסקים בו בהחלטיות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2008 23:14 לינק ישיר 

נוכעיינר-- תתפלא אבל אני הכרתי את הגמרא, יש לי חדשות בשבילך אני מכיר הרבה סיפורים אחרים מהגמרא, עם מסרים.

מילא אילו זאת היתה המחשבה הפרטית שלך, הצרה שכמוך חושבים גם מהגדויילים שלנו.

אתה לוקח גמרא, יותר נכון סיפור מהגמרא עם מסר מסויים, והופך אותה להלכה, שיש ללמוד אותה,הלכה למעשה.

לפי הלימוד הזה- אדם שמשתיו ליד אשתו חייב מלקות  אדם ששוכב עם אשתו מתחת התאנה מלקין אותו, הרוכב על סוס סוקלים אותו,  מוצאים להורג  80נשים בלי משפט ועוד רבים רבים אחרים שהגמרא מספרת לנו שכך נהגו. זה להלכה? אדם שיש לו בת יפה מאד. חייב להתפלל שתמות?
כך אתה לומד? זו היא השיטה?

אהרון עשה את העגל, ע"ז ממש, היה צריך לההרג, היו צריכים להרוג אותו. כך למדת ואם כך למדת מה אתה אומר על מעשה אהרון? מה היה צריך להיות עונשו?

מה קלות הדעת הזו לקרא לכל ערווה יהרג ועל יעבור? האם אדם שנושא את אשתו לאחר שהיתה לאחר, גם ביהרג? כהן הנושא גרושה גם ביהרג?

אין היום בלימוד כל מחשבה? כל רצון ויכולת להפריד בין הלכות לסיפורים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2008 23:57 לינק ישיר 

ירוחם.

את כל הדוגמאות שהבאת אני מכיר חוץ מהסיפור על ההשתנה. חלקם מובאים בגמרא בתור דוגמא לדבר שעושים כהוראת שעה. הסיפור של המכשפות נראה גם כן בהקשר הזה בגמרא (סנהדרין מו.). כמו כן בענין של הבת היפה אכן אני מסכים שלא זו הדרך והסיפור הזה יוצא מן הכלל.

העגל לא היה עבודה זרה, לפחות לא במחשבתו של אהרן, וההוכחה שאמר 'חג לה' מחר'.  ראה רמב"ן שם. חוצמזה לא ידוע לי שהורגים מי שעשה ע"ז אלא מי שעבד לה.
מחזיר גרושתו לא מוגדר ערווה וכנ"ל כהן, העתקתי מאנציקלופדיהתלמודית:

אנציקלופדיה תלמודית כרך ו, גלוי עריות [טור קו]
 לא נתרבה גילוי עריות לומר בו יהרג ואל יעבור אלא כעין נערה המאורסה, שלמדים ממנה, כגון חייבי כריתות ומיתות בי"ד, אבל בחייבי לאוין שקדושין תופסים בהם, יעבור ואל יהרג, וכן בערוה דרבנן, ויש חולקים, כיון שאיסור ביאה הוא.

<אין היום בלימוד כל מחשבה? כל רצון ויכולת להפריד בין הלכות לסיפורים?>
לא הבנתי. הרי בשביל זה דייקתי מדברי הגמרא שלמאן דאמר אשת איש היתה לא היה זה גדר מיוחד אלא דין פשוט, האם אתה מפרש את הגמרא אחרת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2008 00:13 לינק ישיר 

נוכעיינר

עכשיו אתה נעמד מהצד שלי,  הרי את כל השאלו ששאלתי נגד דבריך שכתבת                             

עולה מדברי הגמרא שייהרג ואל יעבור כולל גם שאר קירבות ולא רק שכיבה

מה שאתה אם כן אומר עכשיו שאי אפשר לקחת כפשוטם את העולה מדברי הגמרא, והפרשנות שלך שיהרג  חל על עריות אחרות חוץ מהריות הכתובות בפ' קדושים,
הסיפור עם ההשתנה  מהירושלמי,

אהרון עשה עגל. העגל היה ע"ז.  אסור לעבוד ע"ז, והעובד ע"ז דינו מיתה. אסור גם לעשות ע"ז ואבל העושה ע"ז דינו רק מלקות.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2008 00:24 לינק ישיר 

אני פשוט לא מבין. ודאי שאפשר לקחת כפשום כי אחרת למה הגמרא אומרת שלמאן דאמר אשת איש היתה שפיר? הרי גם לדבריו אין זו ההלכה? אלא שאכן כך היא ההלכה.
למה פרשת קדושים היא המודד בעיניך? היה מתאים לך ללכת אחרי חומרת העונש, ומבחינה זו נדה שוה לעריות המוזכרות שם.
אהרן על כל פנים היה שוגג לפחות, ואולי אנוס (למרות שע"ז היא ביהרג ואל יבור, אין עונשים מי שאנסוהו באיומי מיתה, כמבואר ברמב"ם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2008 19:00 לינק ישיר 

סיפר לי היום ת"ח בני ברקי שבב"ב לא משחקים עם גוגואים (גרעיני משמש) של שנת השמיטה מדין 'לאכלה ולא להפסד'.

הדבר נראה לי תמוה ואם משום שמחשיבים את משחקי הילדים כשימוש חריג, הלא השימוש כיום למשחק כבר לא חריג ואדרבה הוא מחשיב יותר את הגרעין בזה שהוא משמש למשחק מאשר יעמוד ללא שימוש ומוכן לאשפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2008 23:22 לינק ישיר 

ומדוע הגוגו יש בו קדושה? האם הוא ראוי למאכל כלב? ואם הוא ראוי למשחק, אז ממ"נ אפשר לשחק: שאם המשחק הוא שימוש שנותן לו את קדושתו אז מותר לשחק, ואם הוא לא נחשב כשימוש אז אין קדושה, ושוב מותר לשחק.
ובפרט שאין כאן הפסד לגרעינים. וכי הם מתכלים במשחק?
אז מה הם עושים שם בגוגואים? האם הם שומרים אותם בפח שמיטה עד שהם נרקבים. דומני שזה יקח כמה וכמה שנים טובות, אם בכלל.
אני מציע שימכרו את הגוגואים לגוי (=מיזרוחניק).

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2008 00:56 לינק ישיר 

זכינו ל"טעם העץ כטעם הפרי"...מי כאן המזרוחניק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2008 07:23 לינק ישיר 

קוני, מיד שקראתי את דבריך חשבת שלבטח יש למפיץ החומרא החדשה תוכנית לייבא גוגואים מחו"ל ולגרוף הון כמו אלה שעוד מעט יצטרכו להמציא צדיקים חדשים כדי לספק את תעשית הנסיעה לקברים. (לא חשדתי בך ;)

מיכי, אולי הם טוענים שזה 'ראוי למשחק' ושהילדים עלולים לאבד אותם בביזיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2008 09:12 לינק ישיר 

אז שיעשו מסיבת איבוד ויתקעו בחצוצרות דרך כבוד.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שאלות ודיונים בהלכה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.