| נשלח ב-23/1/2009 09:33 |
|
| |
חוששים להגיב או שאין תשובה???
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 10:29 |
|
| |
תוהה
לאכול בשר בחלב חמורה יותר מאכילת חזיר- הלכתית גרידא- לא תבשל גדי בחלב אמו כתוב בתורה שלש פעמים, איסור אכילת חזיר רק פעם אחת..
אבל מחינה הילכתית ומסורת יהודית אכילת חזיר חמורה שבע פעמים יותר ממבשר וחלב.
אם את תוהה בשביל לדעת-
אכילת פירות וירקות לא מעושרים- מבלי שהופרשו מהם תרומות ומעשרות,חמורה יותר מאכילת חזיר.
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 10:31 |
|
| |
זאת אומרת שאם אכלתי טבל ובשר בחלב, אין נפקא מינא אם גם אוכל חזיר?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 10:42 |
|
| |
תוהה
אני מקווה ששאלתך רצינית????
האם אדם רוצח- אז הוא יכול גם לגנוב ולאנוס ולהשחית?????
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 10:47 |
|
| |
בשאלה העקרונית יש הבדל כמו שכתבו ראשונים שעדיף לשחוט בשבת מלאכול נבלה לגבי חולה שיש בו סכנה. הנימוק הוא כי האסור מחמת גופו גרוע מזה שנעשה בו איסור. לגריעות הזו קוראים טמטום הלב. (עיין ברמב"ם פי"ד מהל' מאכלות אסורות ובמשנה למלך.) לגבי בשר בחלב שהבשר והחלב בעצמם אינם אסורים יש לדון אם יש את הגריעות הזו. הברכי יוסף יו"ד סי' פ"א מביא בשם רבינו בחיי שגם בבשר בחלב יש טמטום הלב, אבל עדיין יש לומר שבהשוואה לנבילה או לחזיר זה בכל זאת עדיף. זה לפי השיטות המסוימות האלה אבל לפי הפסיקה של "הקל הקל תחילה" (רמב"ם שם) בשר בחלב חמור כי הוא אסור בהנאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 10:48 |
|
| |
אין לך מושג כמה רצינית!
הוזמנתי לחוות טעמם של פרות ים וחזירים. קשה לי להחליט אם להצטרף...
אבל תגובתך לא לענין. רצח זה לא טרף, זה גרוע יותר!
טרף זה משחית ואם נשמתי כבר מושחתת (לפי דבריך בדברים גרועים יותר), אז למה לא???
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 10:50 |
|
| |
רב הארי פוטר זו בדיוק שאלתי!
על טמטום לב כבר עברתי...
אני לא בקטע של למעט עבירות אלא להחמיר את התחתית כמה שפחות...
ואני חשבתי שחזיר זה אסון... כנראה שאת האסון כבר עברתי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 11:32 |
|
| |
לינקז.....
מהפניתך אני מבינה שוב שזה תלוי בערכים
הלכתית כבר עברתי משהו גרוע יותר וכעת השאלה אם לאכול חזיר או לא היא מוסרית גרידא כי חזיר נראה חמור יותר...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 11:40 |
|
| |
תוהה,
השאלה אינפנטילית הזאת (האמת, זה נראה לי טרול) מזכירה לי את האגדה האורבנית על אותו שבא לרב ושאל אותו: אני נוהג לאכול כשר מר"ח אלול עד יו"כ. השאלה האם להתחיל מא' דר"ח או מב' דר"ח.
כפי שהייתי עונה לו אומר גם לך: יאכלו ענווים וישבעו. תאכלי מה שאת רוצה ותהני. לא שזה מותר הלכתית, אבל אף אחד כאן, ובודאי לא ההלכה ופוסקיה, אינו אמור להיות יועץ לענייני מיעוט עבירות. מי שרוצה לשמור שישמור ומי שלא רוצה שלא ישמור. בתיאבון!
אגב, כשאת רוצחת תשתדלי לעשות זאת בגרמא. לפחות כך תהיי פחות בשאול תחתית. ומה עם הנרצח? את מי הוא מעניין בכלל...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 12:08 |
|
| |
יודע,
על אנשים שכמותך הגעתי לאן שהגעתי.
לפני תקופת מה בשיחה אינטרנטית רגילה, נאמר לי שבפורום זה חושבים קצת אחרת ויתכן שאשיג כאן תשובות.
אז כנראה שהייתי באמת אינפנטילית שהאמנתי, כי מאז בשאלות באמת מהותיות, הגעתי הנה.
כנראה שהציבור החרדי (בלי הכללות, כי פגשתי גם אחרים) לא מוכן להכיר באנשים שקשה להם. פשוט קשה להם עם המצוות, אפילו הבסיסיות ביותר... אתם מעדיפים להוקיע ולהקיא אותנו מתוככם...
דמעה סוררת. למרות שאינך שווה אותה כמו כל האנשים שגרמו לי להגיע למצבי!
שיהיה ברור... לא מאשימה איש בעוונותי, את הדין עליהם אני ורק אני אתן בבוא היום. ובכל זאת, תגובות בסגנון הזה ושאר השפלות עם גיבוי הלכתי כזה או אחר הביאוני עד הלום.
ויודע מה הכי כואב לי...
שאני יודעת בתוככי שאני חלשה! חסרת עמוד שדרה! שבבוא העת, אני אשב מול הצלחת, ליבי ישתות אבל אוכל את הטריפות הללו.
אבל תמשיך לחשוב שאני ושכמותי טרול.
כשתגיע למעלה, אל תשכח לשאול בקבלה כמה עמוק טבלוני בגהנום. כי שם מקומי...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 12:15 |
|
| |
תוהה
הסירי דאגה מליבך, אם הדבר מציק לך- לא תגעי לגהנום,
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 12:41 |
|
| |
תוהה,
אני עם ירוחם.
מוכנה לתת לך אחריות בכתב שלא תגיעי לגהנום אם תאכלי חזיר.
בעצכח יגידו לך שקודם תגדירי גהנום, ואחר כך נבדוק אם אפשר להגיע לשם בכלל....
חז"ל כותבים כך: שכר מצוה מצוה ושכר עבירה עבירה.
כאשר אדם עושה מצוות, הדברים מעוררים אותו לעשות עוד מצוות, כי אחר המעשים נמשכים הלבבות. וכאשר אדם עושה עבירות, ליבו מושך אותו לעשות עוד עבירות.
אם תהיי מלאה עבירות כרימון, את לא תגיעי לגהנום, את תגיעי למקום אחר. את תהפכי לחילונית. אם זה גהנום בשבילך, אז Welcome to Hell Dear. אם לא, אז לא.
אין ואף פעם לא היה גהנום עם מדורה ענקית.
יש לי בדיחה עבורך: זוג זקנים מתו בתאונה והגיעו לגהנום. הכניסו אותם דרך הדלת, והם כמעט התעלפו! מוזיקה, ריקודים, מסיבה ענקית, בחורות בביקיני, מאכלים כיד המלך, יין, תענוגות תבל. הבעל לא האמין למראה עיניו. צעק הבעל על אשתו: אם לא את והאוכל הבריא שלך, היינו מגיעים לפה מזמן!
ואל תכעסי כל כך חביבתי. אני יכולה מאוד להבין את התסכול שלך, גם אני עברתי את המסלול הזה פה. אם תקחי נשימה עמוקה, ותקחי את הדברים באיזי.... אולי יום אחד תביני את הדיאלקט הפנימי ואז הדברים יהיו מובנים לך. מדברים איתך ביפנית ואת חושבת שמדברים איתך בעברית....
תוקן על ידי לעוף_ברוח ב- 23/01/2009 12:38:51
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 13:05 |
|
| |
אמרו לי שיש דיון בהלכה מה עדיף/גרוע לבגוד באישה או להוציא זרע לבטלה. אז בטח צריך להיות דיון גם על השאלה הזאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 13:38 |
|
| |
כשבוגדים באשה- גם בוגדים- וגם מוצאים זרע לבטלה.
|
|
|
|
|