בית פורומים עצור כאן חושבים

שאלות ודיונים בהלכה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/1/2009 16:34 לינק ישיר 

מאיר

מאיפה אני יודע חשבונות שמיים? אני לא יודע חשבונות שמיים- יותר- ופחות מאחרים. מה שאני יודע זה -כי י"י יתן חכמה בכל הזמנים ובכל הימים

איני מבין על מה אתה מלין עלי, הרי פרשתי לפי הרמב"ם על סבל רוחני (סבל בל ישוער-נדמה לי שהרמב"ם לא כותב את זה)

אבל הגמרא בעירובין אומרת מי שסובל סבל בעה"ז לא רואה פני גהנום, אלוקים לא מעניש פעמיים- זה כלל גדול בעונשין.

חוץ מזה אתה מבין  נכון, אבל חושב לא נכון. 

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2009 16:38 לינק ישיר 

מאיר

מחילה- שכחתי לענות לך על חומרת בשר וחלב, לעומת חזיר,

באם תעיין בחינוך תראה כי בשר בחלב, יש בזה איסור של ע"ז.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2009 18:07 לינק ישיר 

תוהה, כעת ראיתי.
הפורום הזה אמור לדון בשאלות שונות ולא להוות קו חם למתן סעד נפשי, גם אם מישהו/י זקוק/ה לו מאד. את דעתי הנ"ל חיוויתי אודות השאלה המטופשת שנשאלה כאן (והיא נשאלה כשאלה ולא כבקשת סעד נפשי, וככזו היא ממש אווילית). לגבי סעד נפשי, לצערי אין באפשרותי לתת.
משל למה הדבר דומה, למי שיבוא לשופט או למומחה משפטי וישאל אותו כהאי לישנא: אין לי כוח לנסוע במהירות המותרת. האם לדעתך כדאי לי עדיין לא לעבור קו לבן, או שאין טעם בכל העניין ואפשר לעבור על הכל? וכשהמשפטן  יאמר לו את מה שצריך לומר לשוטה כזה, הוא יבכה על כך שלא קיבל ממנו סעד נפשי. אם הוא היה מתקבל לפסיכולוגיה, האם הוא היה הולך ללמוד משפטים?...

ואין לכל זה שום קשר לשאלה האם מישהו מבין או לא מבין קשיים שיש לאנשים בקיום מצוות, כפי שהסביר מאיר בטוב טעם ודעת. ניתן להבין את הקשיים במלוא האמפתיה ועדיין להצביע על שאלות כאלה כטיפשיות.

לעוף וירוחם,
ביחס למי שאין להם ידע בנסתרות (לפי עדותכם) אתם מפגינים ידע די מעמיק בהן (כולל הבטחות במזומן, שלא היו מביישות את אמנון יצחק). אם כך הידע של מי שאינו מומחה, מעניין מה יידע לומר לנו מי שיש לו ידע בנסתרות?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2009 19:19 לינק ישיר 

מיכי

למי שיש ידע ולמי שאין ידע- יש את אותו הידע!

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2009 03:44 לינק ישיר 

ירוחם כותב כך רק בשם הרמב"ם ומוסיף, לגבי טענתו של הרמב"ם: "וכל זה איננו שווה לי".

כשאין הלכה ידועה - הולכים אחר הסברה. לא כן?

מיכי

גם אני לא מבין: האם יש רק גבול אחד בין "שומר מצוות" ל"אינו שומר מצוות"? האם, למשל, בצד ה"שומר מצוות" אין חילוק בין מי שקרא הרבה ושנה הרבה, כלשון חז"ל, לבין מי שלא? וכי יהא מאור פניהם שווה לעולם הבא, כלשון חז"ל? האם בחז"ל וראשונים אין דיונים על דחיית מצווה מפני מצווה ועבירה מפני עבירה?

כי גם יודע אני, את מה שמבססים כביכול על המסילת ישרים, שמי שעובר על איזה הלכה בשו"ע, כבר לא הגיע למידת ה"נקיות" במסילת ישרים, ואינו ראוי להיקרא "צדיק". אבל דו"ק ותשכח, שבפרק י', במידת הנקיות, כותב הרמח"ל על חזקיהו ועוד מלכים שלא היו "מנוקים כל כך" כמו דוד, ועל כן לא שאלו כדוד "ארדוף אובי ואשיגם". האם חזקיהו, שכתוב עליו: "וידבק בה' לא סר מאחריו, וישמור מצוותיו אשר ציווה ה' את משה", חזקיהו שריבץ תורה בעם ישראל במידה עצומה, וביקש הקב"ה לעשותו משיח, האם הוא לא הגיע למידת הנקיות? ומי כן? זה גם מעלה מחדש את השאלה, האם דורנו אכן כ"כ ירוד בשמירת מצוות מהדורות שלפניו, כפי שמציגים זאת.

אם השואל הזה, הוא גם חבר של השופט, מה אז? ומי שחבר בחבורת (לא באגודת, ודו"ק) כל ישראל חברים?
ובכלל, האם מי שרוצה לברר עניינים בהלכה או במחשבה, אין לו נפש? אוי לנו אם זה המצב. אני חושב שדרך נפש קדמה לתורה.

תוהה

אינני מבין למה את חושבת שמקומך בגיהנום? כבר כתב הרמב"ם, כי רק הקב"ה לבדו יודע משקל המעשים, כי יש זכות מצווה אחת ששקולה כנגד חובות עבירות רבים, ויש עבירה אחת כנגד מצוות רבות. ומי עלה שמים וירד, ויאמר לנו מה המשקל ששוקל הקב"ה על כל איש ואיש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2009 11:34 לינק ישיר 

ירוחם,

הרמב"ם אולי לא כותב את שלש המילים "סבל בל ישוער" ואכן לא ציטטתי את דבריו אלא כתבתי את תורף דבריו. ותורף דבריו הוא שהסבל הוא לא ע"י שריפה פיזית וכו' אלא שהגיהנם הוא הרע הגדול ביותר וא"א להבינו בדעת בנ"א והוא אף מושל משל בתחילת דבריו כדי לנסות ולסבר את אוזנינו בהבנת משהו במושגי ג"ע וגיהנם.

האם אתה סבור שהרעה הגדולה ביותר - גיהנם - היא פיקניק? לדעתי שלש המילים "צמד בל ישוער" מאד נכונות.

יסורים מכפרים עוונות, אך הרי כל אחו"א מאיתנו סבל, סובל או יסבול אי פעם, לא? אף כעם לא כאב לך היד/הרגל/הראש/הבטן? האם אתה חושב שבגלל שסבלת מכאב ראש זה מתיר לעבור עבירות - הרי מי שסובל לא רואה פני גיהנם? להבנתי בל הוא יחסי ויסורים ממרקים את העוונות, אך א"א להבטיח לאדם עם יסורי מצפון שאם יאכל חזיר הוא לא יירש גיהנם, זה הבטחה שאין לך אפשרות לעמוד מאחוריה.

אני לעומתך לא מבטיח דבר, יתכן שגם אם מישהו אוכל חזיר לא יגיע לגיהנם - אני לא יודע חשבונות שמים. אני כן יודע שמי שאוכל חזיר מטה את כף העוונות לכף חובה, האם זו אינה סיבה מספקת לחשוש מגיהנם?

[לגבי בשו"ח לא כתבתי שהאיסור פחות חמור, כתבתי רק שראייתך מכך שכמות המלל שנכתבה לגבי בשו"ח מרובה עשרת מונים מכמות המלל לגבי חזיר פשוט מגוחכת.]

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2009 11:53 לינק ישיר 

מאיר

באמת חסרה לך אוירא דא"י. אם אתה כותב על הסבל שאדם עובר בעולמנו בכלל, כשזה ברור לכל יושב א"י שהכונה היתה.

הסבל שאדם סובל בגין העבירה שהוא עבר.  וכפי שכתבתי אין עונשים פעמיים על אותה עבירה

סבל רוחני הוא הסבל שאני מבין מתוך ניסיון,  הצער שאדם מרגיש על מעשים, או מחדלים שלו.

כמה שזה סבל בל ישוער, זה כבר עניין סוביקטיבי, הכח המדמה של האדם, יכול לדמות רק מה שהוא יכול לדמות, דימויים אחרים, שאינם עולים בדמיון  של המדמה, אין להם כל משמעות .

הגיכוך בכמות המלל,- האם לא לומדים על בשו"ח את מה שלומדים, בגלל כמות "המלל" שנכתב עליה בתורה?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2009 15:23 לינק ישיר 

ירוחם,

א. אתה מפריח טענות על אויר, בעוד אני מביא את האותיות...

"ויש חטא שהדין נותן שנפרעין ממנו לעולם הבא ואין לעובר עליו שום נזק בעולם הזה ויש חטא שנפרעין ממנו בעולם הזה ולעולם הבא" (רמב"ם הלכות תשובה פ"ו ה"א)

ב. אם דבר אינו יכול להתפס בכוח המדמה של בנ"א, האם אין הגדרתו "בל ישוער"? הלא בדיוק לכך התכוונתי!

[ג. ישנן עבירות חמורות בתורה שאין עליהן מלל רב ואין להן פרטי דינים מרובים, האם זה מפחית מחומרתן?]

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2009 16:21 לינק ישיר 

מיכה,
מה הקשר בין דבריי לבין השאלה שלך? אתה שואל האם אין מצוות/עבירות חמורות וקלות? ודאי שיש. מה זה קשור לדבריי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2009 16:27 לינק ישיר 

מאיר

א.ואלו האותיות?-- על אלו נפרעים בעולם הזה? ועל אלו בעולם הבא? ועל אלו בשניהם? הבנתי את האותיות, לא הבנתי את מה שנאמר, ונדמה לי שגם לך מה שנאמר לא מוסיף ולא גורע כלום! למרות שהבנת, לא כמוני.

ב. בל ישוער, לא מוסיף ולא גורע כלום, אם אדם לא משער, אז מה  נותנים לו המילים- בל ישוער?

ג.פתאום שכחת שלומדים מכל מילה- לכאורה מיותרת? מכל תוספת אות,- וכשדבר נשנה מספר פעמים, יש לה משמעות להחמרה.
פתאום שכחת שאת הל'ט אבי מלאכה, לומדים מכמות המלל שכתבו אותן, וכל לימודי הגמרא מריבוי המלל פתאם פרח מזיכרונך. וכו וכו'

אני לא יודע אם שאלתי אותך כבר-

ראש השנה דף ב .

משנה/. ארבעה - ראשי שנים הם. באחד בניסן - ראש השנה למלכים ולרגלים, באחד באלול - ראש השנה למעשר בהמה. רבי אלעזר ורבי שמעון אומרים: באחד בתשרי. באחד בתשרי - ראש - השנה לשנים, ולשמיטין , וליובלות , לנטיעה , ולירקות . באחד בשבט - ראש השנה לאילן, כדברי בית שמאי, בית הלל אומרים: בחמשה עשר ב

כל ראשי השנה בלשון רבים רק האילן- נטיעה ביחיד למה?? אם כבר כתבתי לך- אז סליחה,

משנה/. ארבעה - ראשי שנים הם. באחד בניסן - ראש השנה למלכים ולרגלים, באחד באלול - ראש השנה למעשר בהמה. רבי אלעזר ורבי שמעון אומרים: בתשרי. באחד בתשרי - ראש - השנה לשנים, , , , . באחד בשבט - ראש השנה כדברי בית שמאי, בית הלל אומרים: עשר ב כל ראשי השנה בלשון רבים רק ביחיד למה?? אם כבר כתבתי לך- אז סליחה,

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2009 17:06 לינק ישיר 

ירוחם,

א. הבאתי ציטוט מהרמב"ם, אתה מוזמן לפתוח את הרמב"ם והנו"כ, לבדוק את מקורותיו של הרמב"ם ולפרש בדרכך. אני הבאתי דברים ככתבם וכלשונם, מצטער שאין לי פנאי כרגע להביא עוד מקורות לכך שאפשר להענש על חטא גם בעוה"ז וגם בעוה"ב.

ב. מה זו הדמגוגיה הזאת? עזוב "בל ישוער", עזוב כל ניסוח שהוא. גיהנם זה לא כיף, וזה בלשון המעטה. האם אתה רוצה לשכנע אנשים להתנסות בו - יהיה הגיהנם אשר יהיה בכל וריאציה שעולה ושאינה עולה על דעתך ועל דעת מי שלא יהיה?

ג. ירוחם, לא דברנו על כללי הלימוד של מצוות התורה והדרשות. כתבת שבשו"ע ישנם כמה סימנים על הלכות בשו"ח, לעומת כמה שורות על איסור אכילת חזיר. האם אתה סבור שריבוי פרטי דינים מחמירים את העבירה עצמה?

ד. לא זכור לי ששאלת, אך מצאתי לאקונה בשאלתך... מעשר בהמה - יחיד, מעשרות בהמה - רבים.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2009 19:30 לינק ישיר 

מאיר
 אני רואה שאני צריך להסביר לך לאט לאט

יש מעשר בהמה- אין מעשרות בהמה, אי אפשר אפילו שרוצים, לעומת זאת שנה -שנים- מלך-מלכים - אילן -ואילנות
ט"ו באב אינו ר"ה רק לאילן אחד, כי אם לכל האילנות!!

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2009 22:11 לינק ישיר 

ירוחם,

מבחינת עברית ישנם תרומות ומעשרות. ואם ישנם מעשרות ישנם מעשרות דגן ומעשרות בהמה. אלא שדברו חז"ל על דין מעשר ולא על המעשרות עצמם.

הלאקונה בשאלתך (שמסתבר שהבאת אותה הנה כדי לחדד במילי דחידודין כדרכך) היא היא התשובה האמיתית לשאלתך. כאשר חז"ל מדברים על מצב או מציאות הם כותבים את כל המציאויות. לכן ר"ה למלכים אינו ראש השנה למלך אחד, ראשי השנה לשמיטין וליובלות אינם ר"ה לשמיטה ספיציפית או ליובל מסויים אלא לכל השמיטין והיובלות. אולם כאשר מדברים על אילן ונטיעה, אין כוונתם לאילן או נטיעה מסויימים, אלא לדין אילן (מעשר) ודין נטיעה (ערלה). כך גם במעשר בהמה אין כוונתם לבהמות מעושרות - מעשרות בהמה - אלא לדין מעשר בהמה עצמו.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2009 22:25 לינק ישיר 

מאיר

לא מקבל את  דבריך בענין מעשר-  אבל נעזוב,

התאריך של ר"ח שבט וט"ו בשבט, אין להם כל יסוד בוטני, שום דבר לא קורה בטבע, ביחס לעצים ונטיעות בימים הללו.

אז מה בא המשנה ללמד ולחדש??

כמעט תמיד אני מנסה לחדד- לא תמיד מצליח, אבל הפעם לא  ניסיתי.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2009 22:41 לינק ישיר 

לא הבנתי כוונתך.

בשאר כל ראשי השנים קורה משהו בטבע ביחס למה שראשי השנים מהווים ר"ה?

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שאלות ודיונים בהלכה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 16 17 18 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.