|
|
| נשלח ב-26/1/2009 22:52 |
|
| |
כל ראשי השנה האחרים אינם שייכים לטבע- א תשרי שבו נברא העולם- יש לו קשר לטבע, ובגלל יום בריאת העולם נקבע, אבל האחרים אין להם כל קשר לטבע ולכן אין להם כל צורך להיות בעלי משמעות לטבע.
א . ניסן ראשון החודשים ראשון למלכים ולרגלים הגיוני,
א אלול חודש האחרון של השנה גם יש בה הגיון, עברה שנה, או עברו מחצית החודשים
אבל שבט??? מה קרה???.
|
|
| נשלח ב-26/1/2009 22:55 |
|
| |
אני לא מבין כלום בבוטניקה, אבל כנראה שבזמן חז"ל חשבו שתקופה זו [חודש שבט, בערך] היא משמעותית בחיי הפרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2009 23:00 |
|
| |
כנראה זו לא תשובה, חייב להיות לזה מקור!
|
|
| נשלח ב-26/1/2009 23:01 |
|
| |
ירוחם,
שאלת לא רק על ר"ה לאילן - שבו נחלקו במשנה האם הוא באחד או בחמישה עשר בשבט, שאלת גם על ר"ה לנטיעה מדוע "נטיעה" בלשון יחיד. ר"ה לנטיעה לפי הכתוב במשנה הוא באחד בתשרי.
מאחר שהבהרת דבריך שאין כל עניין שיהיה איזה משהו מיוחד בטבע ביחס לאותו עניין שלו היום הוא ר"ה, א"כ נשארה שאלתך מה העניין בחדש שבט שנקבע בו ר"ה לאילן.
לא הבנתי איך זה קשור לשאלתך הראשונה ובכלל להיכן אתה חותר.
|
|
| נשלח ב-26/1/2009 23:12 |
|
| |
מאיר
אני חותר לקבל תשובה- שאלתי השניה לא חלה על הנטיעה , רק על האילן. שבשבט ר"ה שלו.
אני כן הבהרתי שמן ההגיון צריך להיות הגיון וסיבה לקביעת ר"ה לתאריך מסוים,
הרי לנטיעות יש סיבה והגיון ב א. תשרי.
|
|
| נשלח ב-26/1/2009 23:14 |
|
| |
רש"י ראש השנה יד, א
שכבר עבר רוב ימות הגשמים - שהוא זמן רביעה ועלה השרף באילנות, ונמצאו הפירות חונטין מעתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2009 23:23 |
|
| |
נוכאיינר
לשיטתך אתה צודק, לשיטתי לא, חקרתי קצת בנושא, במכון וולקני לחקר החקלאות בבית דגן, והתוצאה היתה מאד מאכזבת מבחינת רש"י
|
|
| נשלח ב-27/1/2009 00:22 |
|
| |
נוכאיינר,
ישנו טעם נוסף הקשור אף הוא בנתוני הטבע. ט"ו בשבט מהווה נקודת זמן בה כלים מי הגשמים שנקוו באדמה בשנה שעברה, ומתחילים להצטבר מי הגשמים שיירדו השנה. לכן ניתן לומר כי: "עד כאן חיים האילנות ממי השנה שעברה, מכאן ואילך חיים ממי השנה הבאה" (ירושלמי, ראש השנה פ"א ה"ב).
|
| נשלח ב-27/1/2009 21:20 |
|
| |
ראיתי עדכון כשרות של הרבנות המזהיר מפני יין שנשא חותמת כשרות מזויפת ויש בו חשש יין נסך. הכוונה כמובן לגזירת "סתם יינם". וחשבתי לעצמי שלאדם שאינו יודע מכך, אין כל איסור שהלוא בגזירת חז"ל לא נאסר הדבר כשלעצמו (בניגוד לאיסור דאורייתא שלפי חלק מהשיטות הוא בבחינת רעל ממש) אלא משום בנותיהם וכו ואם כן אין בכלל בעית שוגג. מה שכמובן מעלה את שאלת השוגג בכל איסורי חז"ל? אשמח להבהרות
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2009 21:26 |
|
| |
ממי בדיוק- אתה מצפה להבהרות?
|
|
| נשלח ב-27/1/2009 21:36 |
|
| |
מכבודו
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2009 22:52 |
|
| |
ממני? אני ואיסורים מופרכים מעיקרם? לדעתי יש לאסור את המחמירים האוסרים, סתם.
כדבריך- מי כאן המנסך יין לע"ז??, הרי כל החשש אם יש ,אפילו לא- מסתם יינם,
הרי ערבים לא מיצרים יין- ואפילו אם הם מייצריים יינם אינו נסך, ואין נגיעתו של ערבי ביין -פוסלו.
אלא מדובר על מחללי שבת, וכבר הבאתי את דברי היביע אומר- וכי למה יהיה דינם חמור יותר מדינם של המוסלמים.
יוצא מכך, כי כל האיסור יסודו בדיני ממונות, נותני הכשרות לא קיבלו מהייקב את מה שהם חשבו שמגיע להם,
המקסימום שיש כאן היא הונאה, ולא יין נסך. בהונאות מטפלת המשטרה ולא הרבנים.
|
|
| נשלח ב-27/1/2009 23:22 |
|
| |
סוגיית סתם יינם מצריכה דיון בפני עצמו אני נדרשתי לשאלה האם כאשר אדם אינו יודע למשל שהיין הוא יין גויים (סתם יינם)האם יש חובה להזהירו שהלוא אם אינו יודע אינו עובר על כלום. (בניגוד כאמור למאכלות אסורות מדאורייתא)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2009 12:41 |
|
| |
האם יש מקור לנוהג ששמעתי שמקפידות קהילות חרדיות בחו"ל שלא לעשות חוזה עם רב לזמן קצוב אלא שעיקר החוזה הוא לכל ימי חייו (עם אפשרות לפטר אותו) וכן שאין מקבלים נשים לחברות בעלת זכות הצבעה בקהילה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2009 13:01 |
|
| |
קונילמל
רבנות עיר מינוי לנצח - מדוע?
לשאלתך בענין בחירות נשים ראה בספרו של ד"ר אריה מורגנשטרן-נמצא באוצה"ח
הרבנות הראשית לארץ-ישראל - ייסודה וארגונה, (ירושלים, תשל"ג).
גם ראה כאן
תיקון לינק
תוקן על ידי לינקזעצער ב- 04/03/2009 16:17:29
|
|
|
|
|