בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב שטיינמן: מקצוע זה רעל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/5/2007 12:07 לינק ישיר 

ירוחם, שש המילים האחרונות אומרות הכל...

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/5/2007 12:14 לינק ישיר 

בהחלט. הוא מחזיק את שומעיו גם טיפשים (שלא יכולים להבין אם יאמר את האמת) וגם חכמים (שיבינו מספיק טוב למה הוא מתכוון).

מיימוני

בפירוש הוא לא יכול לומר. האנשים שרצים אחריו כל-כך טיפשים, שכל מה שהוא יאמר שהוא לגיטימי, אצלם הופך לקודש קדשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 12:18 לינק ישיר 

יעקב

אני סבור שבזה שורש הבעיה.

הציבור לא כך כל טיפש!

יש טפשויות. אבל לא כאלו.

ואסור אסור אסור לתת כוח ביד הטפשים להתעלל בחכמים משום שאיזה רב באיזה דור התבטא באופן שקרי כדי לא להזיק לטפשים.

הטפשים תמיד יוזקו.

מה שצריך זה להגן על החכמים מפניהם, ולאפשר לחכמים להגיע לעמדות מנהיגות שמהן ינסו להגן על הטפשים מפני טפשותם.

מדוע זה לא קורה בימינו?

(מדוע זה לא קורה ב800 השנים האחרונות?)

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 12:40 לינק ישיר 

"יאבד עולמו מפני השוטים?"
(ע"ז נ"ד ע"ב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 13:08 לינק ישיר 

מיימוני ויעקב

אני חושב שכמו בכל דבר יש לחלק בין הוראה לכלל והוראה לפרט , ואת זה צריך להבין כל בר דעת  שלא כל מה שנאמר לפרט מתאים לכלל ולא כל מה שנאמר לכלל מתאים לפרט , וזה בלי קשר לנידון.

כל פרט הוא שונה במהותו ועל כן על כל פרט יש צורך להתייחס בהתאם לפרט , לכלל אי אפשר לתת הוראות המתאימות לכל פרט , ועל כן לכלל צריך לומר את הדברים בצורה הכי ברורה שאפילו הטפש הגדול לא יבוא לטעות , ולכן לכלל יש לומר את האיסור בצורה ברורה , היות ומספיק שטפש אחד יכתוב בעיתון שללמוד מקצוע זה מצוה , וזה יותר חשוב מתורה , ולך תאמר שאין לך אחות , כלומר שלא לזה התכוונתי , אבל הפרט , הרי אם הוא פקח , הוא יבין לבד שמה שנאמר זה לכלל ולא לפרט , והוא ישאל בצורה פרטית , ואם הוא טפש עדיף שיחשוב בטפשותו שהדבר אסור.

תוקן טעות כתיב.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 06/05/2007 13:06:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 13:16 לינק ישיר 

דו"א,
הבעיה היא שמאז הגירוש מג"ע - לימוד מקצוע הוא הוראה לכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 13:19 לינק ישיר 

לבהעיברי

הוא הוראה לכלל אבל לא לכל גיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 13:24 לינק ישיר 

הגמרא אומרת חייב אדם ללמד את בנו אומנות מתי הבן נמצאה ברשות  האב לחינוך בגיל 40?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 13:31 לינק ישיר 

ירוחם

שני תשובות בדבר
1. החיוב הוא על האב , וזו כבר שאלה פרטית לכל אבא , בתלמוד מובא זכור לטוב בן גמלא שפתח תלמודי תורה , כדי להקל על ההורים , ולא מצינו שפתחו מקומות ללמוד אומנות , ועל כן כל אבא יכול גם היום ללמד את בנו אומנות .

2. אם תסתכל במשנה באבות הרי בסדר השנים לא מופיע לימוד אומנות , ואם כן הרי מאוד יתכן שאבא חייב ללמד את בנו אומנות גם כשיוצא מרשותו.

אנני בא לשכנע בצדקת דרך מסוימת , אני רק מראה דרך להבנת דברים בצורה שונה, ואיש כל הישר בעיניו יעשה.

ציקון טעיות כתיב.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 06/05/2007 13:29:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 13:37 לינק ישיר 

דורש אמת
אמת עד הסוף אמנם אתה מביא ראיה מפרקי אבות, עצתי לך לקרא את הרמב"ם על דברי רבי צדוק,  על מי שעושה את התורה קרדום. אם לא למדת את הרמב"ם הזה, אני ממליץ אבל בינתיים

רמב"ם הלכות תלמוד תורה פרק ג

הלכה י

כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה הרי זה חלל את השם ובזה את התורה וכבה מאור הדת וגרס /וגרם/ רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא, לפי שאסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה, אמרו חכמים כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם, ועוד צוו ואמרו אל תעשם עטרה להתגדל בהן ולא קרדום לחפור בהן, ועוד צוו ואמרו אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון, וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות.
הבאתי לעיל גם את המג"א

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 13:49 לינק ישיר 

הרמב"ם ידוע לי ואני משתדל להתנהג על פיו , והוא נר לרגלי.

וזה רק מחזק את הטיעון שיש הבדל בין בני נוער לבוגרים.

הדיון כאן זה לא על האם יש לצאת ולעבוד , כי על זה כבר כותב הרמב"ם שאסור להתפרנס מהתורה , הדיון על מוסדות חינוך , כלומר גם להרמב"ם יש לעשות את המלאכה טפל , ואם יפתחו מוסדות חינוך יש לחשוש שיהפכו את הפרנסה לעיקר ואת התורה לטפל , וזה  נגד הרמב"ם.

קל מאוד לבקר את הזולת קשה עוד יותר לתת פתרונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 13:53 לינק ישיר 

דורש אמת
אני לא מבקר אף אחד, אבל כשנאמרים דברים  מסולפים באיצטלה של תורה, תורת חז"ל אני פשוט הבאתי את המקורות הסותרים את האמירה האומללה והאוילית

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 13:56 לינק ישיר 

דורש אמת,

בגלל ריבוי האמנויות בימינו לא מעשי לצפות מאב שילמד את בנו (ובתו) אמנות בעצמו. עליו לסמוך על בית ספר כלשהו שבו מצויים מורים שמלמדים את מה שצריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 13:58 לינק ישיר 

ועל זה אמרתי שקשה לקרוא לדברים הללו מסולפים , כל זמן שאדם לא התנסה בהנהגת ציבור והשלכותיו , קשה לו לדון אמירות כאלו או אחרות.

להנהיג ציבור זה דבר קשה ביותר , כמו שרואים שגם להיות ראש ממשלה קשה מאוד ושום ראש ממשלה או נשיא לא הצליח לצאת ידי חובת כולם.

איך אמר שרון מה שרואים מכאן לא רואים משם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 14:00 לינק ישיר 

אבהו

ישנם מספיק מכללות שמלמדים מקצוע לכל מי שחפץ בכך, ואין שום סיבה להקים מוסדות תורניים לצורך הענין.
כל הורה שחפץ שבנו ילמד מקצוע יכול לשולחו לאחד ממוסדות להשכלה גבוהה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב שטיינמן: מקצוע זה רעל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.