בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב שטיינמן: מקצוע זה רעל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/5/2007 14:17 לינק ישיר 

אוי לכם חכמי התורה כי הסירותם את מפתח הפרנסה, אתם לא באתם ואת הבאים מנעתם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 14:38 לינק ישיר 

דורש אמת,

כדי שאדם יוכל ללמוד במוסד להשכלה גבוהה עליו לקבל בסיס במתימטיקה, פיזיקה, אנגלית וכיו"ב. מקצועות כאלה צריך ללמוד בגיל צעיר שבו התפיסה טובה, ועל כן נכון לכלול אותם בתכנית הלימודים של בתי הספר היסודיים והתיכוניים ומקביליהם החרדיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 14:57 לינק ישיר 

אבהו.

א. את הבסיס למתמטיקה מלמדים במוסדות תורניים של החינוך העצמאי.
ב. אפשר להשלים גם בגיל בוגר יותר את המקצועות הנ"ל .

עובדה היא שחרדי הרוצה למצוא מקצוע בגיל בוגר מוצא מקצוע ומצליח להתקדם בו .

מזמן שהממשלה הרוסית רצתה לכפות לימודי השכלה בישיבות, התנגדו לזה כל גדולי הדורות מאז ועד היום.

זו לא המצאה של הרב שטיינמן.

ולכן מי שחושב שכל גדולי ישראל טעו מאז ועד היום , יתכן והוא צודק אבל זה לא נושא האשכול , אלא אפשר לפתוח על זה אשכול נפרד ויש להניח שכבר קיים אשכול בענין , האם גדולי ישראל טעו או לא.

ו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 15:04 לינק ישיר 

אחד מעקרונות החרדיות (ראו באשכול המקביל) הוא הקרבת ההמון למען חלקו. קביעת סטנדרטים לא בגלל שזה נכון אלא בגלל שהיפוכו עלול להזיק לחלק מהציבור. כתוצאה מכך החלקים החזקים יותר סובלים מאד, ובפרט שדווקא הם בד"כ נוטים יותר לשמוע להוראות אלו.
כך שגישה זו נמצאת בעייתית משני הכיוונים: החלשים ייפגעו כי ייצאו לעבוד (הרי הם לא שומעים להוראות, כמו שהובא מהרב שטיינמן). והחזקים ייפגעו כי לא ייצאו לעבוד (הם כן שומעים להוראות) אף שזה לא יזיק להם. זה כמובן הכללה, שכן יש חזקים בלימוד ויש חזקים בכשרון ויש חזקים שלא מושפעים מסביבה וכדו'.
ובכל זאת, דומני שהשיטה הזו פשטה את הרגל, והיא אבסורדית על פניה.
ובאמת לפלא בעיניי על יהודי גדול כהרב שטיינמן, שעושה מעשי נערות כאלה (אם אכן התיאורים נכונים). זהו רק ביטוי קיצוני לשיטה שאבד עליה הכלח גם בביטוייה הפחות קיצוניים.
אני כבר לא מדבר על אלו ששומעים שמקצוע זה רעל, ולכן לא מתקרבים לדת שאלו הם עקרונותיה. כלומר המחיר הוא  גם ביחס לקירוב רחוקים. דווקא הם יקחו אותו ברצינות יותר מאשר אלו שכבר בפנים. ושוב נמצאנו מפסידים מכל הכיוונים.
הגיעה העת להתחיל לפעול לפי מה שנכון ולא לפי מה שהכי פחות מזיק (מה עוד שבד"כ זה גם יותר מזיק). וראו בבה את מכתבי לראשי שיבת גרודנא שהובא באשכול בעבר (לינקי?).

התחושה היא שככל שהדברים נעשים פחות הגיוניים ישנה נטייה לקדש ולהקצין אותם יותר. ומן המפורסמות הוא שאדם או חברה שאינם  בטוחים בעקרונותיהם נוטים ליתר הקצנה, מסיבות שונות (קל יותר לחנך לאמירת חד משמעיות. ההקצנה היא אמצעי להיאבק עם הספיקות שבפנים וכדו' - ראו ההשוואה בין צמח אטלס לבין ה'מחזה אברהם' בספרו של גראדה).

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 15:31 לינק ישיר 

מיכי

כל מה שכתבת על עקרונות החרדיות ,אתה יכול לומר גם על גזירות חז"ל.

ולא לחינם הגמרא מביאה את המעשה בשמואל הקטן שאמר אני יקרא ולא יטה , אלא לאפוקי מהאומרים שזו מעשה נערות.

כל גזירות חז"ל בנויים דווקא על החלשים ולא על החזקים , הרי החזקים לא היו צריכים את הגזירות  , ובכל זאת ראו חז"ל לגזור גזירות על הציבור מחמת החלשים.

ומה שאתה אומר ובאמת לפלא בעיניי על יהודי גדול כהרב שטיינמן , אני חושב שאם תשוחח עם הרב שטיינמן על זה הוא יוכל להסביר לך זאת , אבך איך אפשר לדון אדם עוד לפני ששמעו מה יש לו לומר בענין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 15:46 לינק ישיר 

דורש אמת,
כבר הוכיחו שלמיתוס שלך על לימודי חול בישיבות אין על מה לסמוך. 
ראה http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=1&topic_id=555024 

וכמובן בספרו של שטמפפר על הישיבות הליטאיות.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 06/05/2007 15:54:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 15:53 לינק ישיר 

דורש אמת
אתה יש לך מקצוע,

תלמוד בבלי מסכת שבת דף יב עמוד ב

מר רבי ישמעאל בן אלישע: אני אקרא ולא אטה.

דברים הנאמרים לפני ציבור או שהציבור יכול לשמוע- כי עוף השמיים יוליך את הקל- לא יכול לשחרר אמירות כאלה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 15:58 לינק ישיר 

1. אני אקרא ולא אטה הוא ר' ישמעאל ולא שמואל הקטן.
2. השאלה הגדולה היא המינון. יש הבדל גדול בין לגזור על פעולה כלשהי לבין לנהל את כל חייך בצורה עקומה ולא נכונה רק בגלל חששות. האם לדעתך עולמם העקרוני של חז"ל היה רק סור מרע? האם חז"ל ויתרו על עקרונות חשובים מאד רק בגלל חשש לקלקול של כמה יהודים? ברור שיש מקום לגזור בנסיבות שמחייבות זאת, אבל חיים שכל כולם אינם אלא גזירה אחת גדולה (גזירות ת"ח - תלמידי חכמים, ות"ט- תלמידי טיפשים) הם חיים עקומים.
הערכים האנושיים והדתיים לא יכולים להתממש בתוך מסגרת ומדיניות כאלה, ולכן ברור שזוהי עקמימות.
ואנוכי נוקט כהירושלמי (על ימין שהוא ימין), ובפרט שלא מדובר על סנהדרין. לכן איני שופט את הרב שטיינמן אלא את הדברים המובאים בשמו (ואולי זה בכלל לא נכון). אותם אני לא מקבל עם שום הסבר שבעולם.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 15:59 לינק ישיר 

ירוחם

יש לי מקצוע מכובד ב"ה .
רכשתי אותו בגיל מבוגר יחסית , ואני מצליח בו מאוד.

לא זכרתי במדויק אם זה ר ישמעל או שמואל , אבל הסתמכתי על חכמי הפורום שיתקנו את השם.

כי לצורך הענין לא משנה מיהו בדיוק התנא.

אני יכול להניח שחלק גדול מהציבור ששמע זאת לא יצא מזןעזע כפי איך שנוטים לחשוב פה חלק מחברי הפורום.

הרי כל ביטוי של אדם כהרב שטיינמן לכאן או לכאן יגרום תגובות . ולכן השיקול מה יגיבו הוא לא תמיד רלוונטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 16:06 לינק ישיר 

מיכי

אני יכול להסכים איתך שקיימת  בעיתייות בציבור החרדי כולל מנהיגיו בצורה שמנהיגים את הדור , וזה מפני חסרונם של גדלות המהיגים או לחילופין( בגלל בערותו של הציבור), אבל את זה לא ניתן לשנות , אי אפשר לשנות את כל שיטת החינוך אצל החרדים , היות וישנם מגבלות ,(של קנאים וכו') , ועל כן לא כל מנהיג יכול לומר את אשר הוא חושב בכל פורום.

ועל כן החכם אשר עיניו בראשו במקום לבקר את המנהיגים , משתדל לעבוד בכוחות עצמו , ולנסות לתקן את מה שיכול.

הרי מה שאנו רואים היום שאפילו בציבור המשכיל לדוגמא( מערכת המשפט  , ממשלת ישראל וכו )יש הסתאבות , כלומר שהבעיה היא לא רק בציבור החרדי אלא זאת הסתאבות  של מיתרנות , ועל כן קשה מאוד לשפוט , האם מילים כאלו או אחרות מזיקות או מועילות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 16:11 לינק ישיר 

גם חז"ל היו קורצים למקורביהם ש"זה לא באמת" כשהיו היו גוזרים גזרות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 16:14 לינק ישיר 

דורש אמת
האם אתה חושב שמשנה זו נאמרה בשבילו?

אבות פרק א משנה יא אבטליון אומר חכמים הזהרו בדבריכם שמא תחובו חובת גלות ותגלו למקום מים הרעים וישתו התלמידים הבאים אחריכם וימותו ונמצא שם שמים מתחלל:

או אולי לאחר אמירה כזו לא אליו כוונו הדברים?

אבטליון אומר חכמים הזהרו בדבריכם שמא תחובו חובת גלות ותגלו למקום מים הרעים וישתו התלמידים הבאים אחריכם וימותו ונמצא שם שמים מתחלל: או אולי לאחר אמירה כזו לא אליו כוונו הדברים?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 16:17 לינק ישיר 

מה שמראה פעם נוספת שכולם גבורים על חלשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 16:17 לינק ישיר 

דורש אמת

ברוך השב.

(האם לא היית מבקר הרבה יותר פעם בפורומנו, או שאני מחליפך עם מישהו אחר?)

שתי הערות לא קטנות לי על דבריך.

א. כתבת שבהוראה לרבים יש להחמיר עד הקצה האחרון כדי שלא יטעה מישהו (בחיריק) בעצמו ויטעה (בפתח הי') אחרים. כגון שיכתוב מאמר בעיתון. ומי יודע, אולי גם בפורום.

אבל בזה איני מסכים עמך. לפעמים אומרים שצריך להיזהר, ולפעמים אומרים שיש גבול לזהירות. וכי אין לנו לחשוש לדוגמא שכתב לב העברי, של בעלי תשובה שלמדו מקצוע ונוטשים את לימודם באמצע מפני שאמרו להם שאסור לעבוד והם מקנאים באברכים?

ומה עם אברכים עצמם, שאין להם פרנסה אלא רק עוני ועוני, והרבה דלות עושה, וצא וראה בפורומים הסמוכים כמה תיאורים. ולמרבה הצער, אין זה יוצא דופן אלא הכלל?

האם באופן כזה מותר להורות הוראה מחמירה של שקר? (כלומר של אמירה לא נכונה)?

ב. צדק ירוחם. רק בדורנו או בדור הקודם (שאלה היא בעיני איך סופרים דורות) התחילו לתבוע שכל אדם ישב בכולל ורצוי שגם ילמד.

ומה שטענת נגדו:

" החיוב הוא על האב , וזו כבר שאלה פרטית לכל אבא , בתלמוד מובא זכור לטוב בן גמלא שפתח תלמודי תורה , כדי להקל על ההורים , ולא מצינו שפתחו מקומות ללמוד אומנות , ועל כן כל אבא יכול גם היום ללמד את בנו אומנות . "

במחילה מכבודך, זו טעות ואפילו טעות גסה לדעתי. לא פתחו מקומות ללימוד אמנות מפני שלא היה צריך! כל בן למד את המקצוע מאביו, או שהלך לעבוד כשוליה אצל אמן. ויתכן שגם היו בתי ספר לאמנויות, אבל לא ידוע לנו על זה.

צא וראה מה שנזכר בגמרא כמסיח לפי תומו, כגון ברב שהכה את השוליה ומת, שנחשב כשליח בית דין שטעה מחמת מצוה, והעמידו את הכלל הזה ברב לאמנות (מכות היכן שהוא).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2007 16:22 לינק ישיר 

[דו"א,

בדבריך יש ביטוי לנושא שמעניין אותי מאוד, למרות שאינו נושאו של האשכול, והוא הפער האדיר בחברה החרדית (כפי שהוא שמסתמן לעיני החיצוניות, ויתקנו אותי המבינים בזה) בין ההערצה העיוורת כמעט לכל מה שאומרים הרבנים ומנהיגי הציבור (הבאה לידי ביטוי גם בניסיון להסביר כל פיפס מבחינה הלכתית ולעגן אותו בדברי חז"ל, הרבה פעמים באמצעות פרשנות שחורגת אלפי מילין מן הפשט, או באמירה ש"הוא גדול בתורה ולכן ברור שהוא יודע מה הוא אומר"), לבין ההבנה העמוקה שלא צריך לקחת ברצינות תהומית כל מה שהם אומרים ובטח שלא לנהוג כך (הבאה לידי ביטוי גם בדבריך שלך, על כך שאין הדברים מכוונים לפרט - כלומר אלי, הדובר כרגע - אלא לכלל - כלומר מישהו אחר, שאני לא נמנה עליו - ולכן אין צורך למלא אחריהם).
דומני שהיה על כך אשכול בעבר, ואני אשמח אם מישהו ילנקק אליו כאן.]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב שטיינמן: מקצוע זה רעל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.