|
|
| נשלח ב-6/5/2007 16:31 |
|
| |
מיימוני
אתה לא מחליף אותי באחר.
נושא לימודי חול הוא נושא שכל גדולי ישראל התנגדו אליו , ועל כן אני מתייחס רק לנושא הזה ולא לכל הגזירות שבציבור החרדי , שלחלקן אני מסכים ולחלקם לא , אבל זה לא נושא האשכול.
החובהן שכל אחד ישב בכולל הוא רק בציבור הליטאי ולא החסידי , ועל זה זועקים הרבה אנשים.
אבל זה לא נושא האשכול , נושא האשכול הוא האם יש לפתוח ישיבות ללימודי חול או לא , ועל זה אני אומר שלא.
מי שרוצה להתפרנס יכול לעשות זאת היום גם לאחר נישואיו , וכמו שהרבה עושים. ואפילו אני חושב שמותר לפתוח מוסדות לחצי יום לימוד וחצי יום עבודה , אבל זה צריך להיעשות בזהירות מירבית ולא כהוראה.
מה לעשות ולאנשים היום אין את הפיקחות מה לומר לעיתון ומה לא , ועל כן יש להיזהר שבעתיים כשעונים תשובה שעלולה להגיע לציבור.
אגב רוב הציבור בחרדי רוצה לעשות כסף בקלות ואין לא חשק להתאמץ על זה , וזה כשל גדול של החינוך החרדי , אבל זה לא קשור ללימודי חול , אלא זה קשור שלא רואים דוגמא אישית של מאמץ
וכמו כן מחנכים בציבור שרק מגיע לנו , מגיע לנו הבטחת הכנסה , מגיע לנו פטור ממיסים ומגיע ומגיע , אין בין זה ללימודי חול כלום.
כלומר לא מסגרת לימודי חול תפתור את הביעה , אלא כשהציבור הליטאי לא ידחה מהחברה אנשים שיצאו להתפרנס..
אצל החסידים הדבר שונה לגמרי וד"ל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2007 16:38 |
|
| |
ירוחם
עכשיו ראיתי את הודעתך ותסכים איתי שאפשר לומר זאת לכאן או לכאן.
אמשלום
דייקת נכון בדבריי , ואני לא כל אחד שמתקרי גדול סומך עלין בעיניים עצומות .
יש להבחין בין הליטאים לחסידם בנושא הזה אצל הליטאים קיימת הגדרה שונה מה נקרא גדול , ואני לא רוצה בפורום זה להביע מה אני חושב על כך.
אצל החסידים לעומת זאת יש לכל אחד רבי אחד שכל אחד מקבל על עצמו את דיעותיו לרע ולטוב.
וגם אצל החסידם הדברים הסתאבו קצת , ולפעמים מקצינים.
בכל אופן הבחנת נכון בדברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2007 16:50 |
|
| |
מיימוני
בנושא מה שגכתבת על שוליה דנגרי , גמרות אלו לא נעלמו ממני ואני יכול להביא לך עדו כמה גמרות שדין כיבור רבו זה לר בלימוד תור אלא גם בלימוד אמונות , אין חולק על כך שלימוד אומנות חשוב מאוד, הויכוח הוא על הגיל, ועל המצב של האדם.
ועצם הדבר שלימוד תורה מובא בתלמוד ולימוד אומנות לא , יש להניח שלימוד אומנות חכמינו לא חשש שתשתכח תואת אומנות מישראל , משא"כ דאגו שתשתכח תורה.
ואם תאמר שהרי רואים שנשתכחה תורת אומנות , הריני בא ואומר שתורת אמנות נשתכחה רק בציבור הליטאי ולא היחסידי.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2007 16:55 |
|
| |
לפי דברים אלו כל התנאים והאמוראים שהתפרנסו ממשלוח ידם ולא חיו על חשבון הגביר או הכולל בעצם לא היו חרדים ומכאן לשאלה האם ראוי ללמוד תורה מתנאים ואמוראים אלו או שאולי כדאי למחוק אותם מהגמרא?
אהב את המלאכה ושנא את הרבנות מי אמר ? ובאיזה הקשר?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2007 17:01 |
|
| |
קלף
מקיימים ועוד איך מקיימים אבל הפוך, שונאים את המלאכה וגם שונאים את הרבנות, ועוד איך שונאים
|
|
| נשלח ב-6/5/2007 17:06 |
|
| |
דורש אמת
איקון ירוק.
אך לגבי ישיבה שיש בה לימודי חול, כבר דנו בזה באשכול אחר.
וכמדומה שלא לזה התכוון הרב שטיינמן.
ועוד, עד שאנו דנים אם להכניס לימודי חול, הבה ונשפר את האיכות של לימודי הקודש...
|
|
| נשלח ב-6/5/2007 17:23 |
|
| |
| דורש_אמת כתב: |  |
וכמו כן מחנכים בציבור שרק מגיע לנו , מגיע לנו הבטחת הכנסה , מגיע לנו פטור ממיסים ומגיע ומגיע , אין בין זה ללימודי חול כלום.
|
|
קשה להם למצוא עבודה כי רמת הידע שלהם בחשבון ואנגלית היא כשל בוגרי בתי ספר יסודיים חילוניים. כדי להתמודד עם הכעס של השבויים במלכודת הבורות והדלות מלמדים אותם לדרוש הבטחת הכנסה ופטור ממס. אכן הכנה ראוייה לחיים.
|
|
| נשלח ב-6/5/2007 17:25 |
|
| |
אולי כדאי להביא לכאן את המחלוקת בין הרמבם לבין התשבץ כולל רשימת התנאים והאמוראים שכל אחד מהם הביא להצדקת דרכו ושיטתו אל תעש תורתך קרדום לחפור בו
הרמבם מול התשבץ
כמו כן להביא את הנסיבות שגמרו לתשבץ לשנות את דעתו
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2007 17:28 |
|
| |
אבהו
החינוך מגיע לנו מגיע... איננו קשור ללימודי חול , הדברים הרבה יותר חמורים מזה , הדבר נובע מזה שחושבים שהיות ואני לומד תורה כל העולם משועבד אלי , וזה לא קשור האם קל למצוא עבודה או לא.
כל חרדי שרוצה להתאמץ קצת יכול למצוא עבודה בהתאם לכישוריו לאחר כמה שנות לימוד השלמה , אפילו שלא למד לימודי חול בבתי ספר וישיבות.
הייתי אומר לא בגלל שלא מוצאים עבודה אומרים מגיע לי , אלא בגלל שחושבים שמגיע לא יוצאים לעבוד, וההבדל גדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2007 17:30 |
|
| |
קלף,
לא כדאי להביא כי זה לא נוגע. הרשב"ץ התיר שכר לרבנים, ובדוחק למתלמדים. וכל זה לא נוגע לביטוי החמור: מקצוע=רעל.
ובכלל אינני מבין מה הכנסת לדיון הקונקרטי הזה את התנאים והאמוראים, ללא שום קשר לטיעוניו של דו"א. לית מאן דפליג שגם הרב שטיינמן יודע את כל זה, השאלה היא עד היכן ניתן להוסיף על האסור ולומר דברים שאינם בפני ההמון מפני חשש כזה או אחר.
|
| נשלח ב-6/5/2007 17:37 |
|
| |
דורש אמת
האם לאחר אמירה זו של הרב שטיינמן, למה שלא יגידו מגיע לי? הרי הרב אמר שאסור לעבוד, כי הרי כל מקצוע זה רעל. וכל עבודה זו מקצוע. אז זה פיקוח נפש, מה הוא חייב לסכן את עצמו?
|
|
| נשלח ב-6/5/2007 17:37 |
|
| |
מיימוני,
כנראה שכולם רמב"מיסטים בנושא הסתרת הסודות ועצכחניקים בנושא שק"קים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2007 17:48 |
|
| |
ירוחם
הרב שטיינמן דיבר על גיל מסוים , הוא לא דיבר על עצם יציאה לעבודה , הוא לא אמר שאסור לצאת לעבוד .
כדי ללמוד נכון את התשובה יש לראות את השאלה, והשאלה היתה על ישיבות , ובישיבות מקצוע הוא רעל , אבל לא מעבר לזה.
כלומר אברך שמתחתן בגיל 20 ועוד לומד בכולל כמה שנתיים שלוש יש לו עוד מספיק זמן ללמוד מקצוע , ועל זה אין להרב שטיינמן התנגדות.
בעב"ע
האם תוכל לפענח מה זה שק"קים?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2007 17:55 |
|
| |
דורש אמת
אין לכותב כאן אלה מה שעיינו רואות
שאלו אותו רבנים מקומיים כיצד לנהוג בבחורים שנשרו מישיבות ו"לא מוצאים עצמם לא כאן ולא שם". "האם אפשר להקים להם ישיבה שבה יוכלו גם ללמוד מקצוע?" שאל הרב אוחנה. "אתה אומר היות שהוא כבר לא טוב, אז נשלח אותו לרכוש מקצוע?" השיב שטיינמן. "זה להוסיף רעל על רעל. מקצוע זה רעל". על חינוך הילדים אמר, שאסור בשום אופן ללמדם מקצועות חול, "הכל
ואתה עדיין בשלך, ממשיך להסביר, מה שאי אפשר להסביר!!!!
|
|
| נשלח ב-6/5/2007 18:00 |
|
| |
אם תבחין טוב על חינוך הילדים אמר, שאסור בשום אופן ללמדם מקצועות חול,
להקים להם ישיבה שבה יוכלו גם ללמוד מקצוע?"
מדובר על ישיבה .
במסגרת שנקראת ישיבה יש להשגיח מאוד שלא להכניס לימודי חול,
לא מוזכר שום רמז קל בקשר לעבודה , זו כבר פרשנות שלך שאם לא לומדים מקצוע אין עבודה , אבל אפשר ללמוד מקצוע לאחר גיל החינוך כלומר לאחר נישואין, או במסגרת כזאת שלא תהוה מודול למסגרת החינוכית.
|
|
|
|
|