בית פורומים אגודה אחת

הטירוף המשיחי. זבש"ם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/5/2007 00:16 לינק ישיר 
הטירוף המשיחי. זבש"ם?

אינני מהאנשים העוינים את חב"ד. להיפך. יש דברים רבים שאני מוקיר מאוד בתנועה זו, שלא לדבר על מי שעמד בראשה. דמות מופת שממש הערצתי.
ובכל זאת, כשאני צופה במה שקורה שם בשנים האחרונות ליבי נחמץ.
מדובר בתופעות שאילו הן היו ברמה של יחידים היינו ללא היסוס מפנים אנשים אלו לטיפול פסיכיאטרי.
ואילו כשזה ברמת הקבוצה זה עובר ואף צובר תאוצה.

לא פעם אני שואל את עצמי האם עדיין מדובר בעניין חבד"י פנימי? או שמא תפקיד היהדות החרדית לגווניה להתערב, להביע סתייגות פומבית מהמתרחש שם ואולי אף למעלה מכך.
מה שברור הוא שבימים עברו לא עברו על ביטויי משיחיות שכאלה לסדר היום.

אני כותב שורות אלו ממקום חצוי. חצוי מפני שנקעה נפשי מכו"כ מאבקים פונדמנטליסטים שהתקיימו בציבור החרדי בשנים האחרונות, ובכל זאת, לא פעם אני תוהה אם השתיקה בנושא זה במקומה.

שימו לב למשל איך מדבר יהודי שממלא תפקיד חשוב בקהילה החבדי"ת במולדובה

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=3184453870261147036

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/5/2007 13:49 לינק ישיר 

מה מפריע לך?

שהרבי מלך המשיח?

שהרבי אמר לו שכהנים [ הוא כהן] שמברכים את בני ישראל הם מחוייבים לברך,

ושהברכה היא בעצם ברכת ה' בכבודו ובעצמו?

במקום שלבך יתחמץ, תזדרז, ואולי תזכה גם אתה שעה אחת קודם לברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/5/2007 16:57 לינק ישיר 

משמעות דבריו שיש אלוהות ברבי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2007 18:42 לינק ישיר 

חב"ד היא דוגמא שיכולה ללמד אותנו איזו סכנה טמונה באיבוד מנגנוני בקורת.
שאר הציבור החרדי "מתקדם" על אותו מסלול, לאט אבל בטוח.. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2007 20:59 לינק ישיר 

לשיטת חסידי חב"ד לא רק שהאדמור מחב"ד לא יכול לטעות אלא גם כל אחד שמדבר בשמו אי אפשר לו לטעות. עיון בכתב היד של הרבי מראה שהוא הרבה למחוק. כששואלים החסידים איך טעה הרבי, מסבירים שהחלק שנמחק שייך לעולמות אב"י, ולא לעולם העשיה, ולפיכך מחק הרבי. אבל בודאי ובודאי שהרבי לא טעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2007 21:32 לינק ישיר 

צ'וט

ומה מפריע לך לקבל את ההנחה שמה שנמחק שייך לעולמות אב"י? לדעתי זה הגיוני. רק שצריך ללכת עם זה עד הסוף - הרבי לא טועה. אבל לפעמים הוא מתבלבל בין עולם העשייה לעולם האצילות. וא"כ אם נניח (ולפי דברי חסיד שדבריו נאמנים עליזה לא נכון אלא שכמה מחסידיו סברו שהוא רמז על זה. ובכל זאת, נניח שהוא אמר)  הוא אמר "אני משיח", ייתכן שזה נכון בעולם האצילות, אבל בעולם העשייה, דהיינו העולם הגשמי שבו רובנו נמצאים - כך נראה לי - אין זה נכון.... אולי אמרתי עכשיו שטות גדולה, אבל אי חושב שזה נקודה למחשבה לאנשיו של הרבי. ואם לא - בבקשה מהם יואילו להסביר לי למה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2007 01:37 לינק ישיר 

אזרחי כתב:
מה מפריע לך?  שהרבי מלך המשיח? ... ושהברכה היא בעצם ברכת ה' בכבודו ובעצמו?

אם להגיד שהרבי זצ"ל הוא מלך המשיח אינו בעיה, אז באמת לא צריכה להיות בעיה בלהגיד "שכינה מדברת מתוך גרוני".
בעצם לא צריכה להיות בעיה עם שום דבר

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2007 09:21 לינק ישיר 

משמעות דבריו היא, שהרבי שאומר את תורת ה' הקדושה לחסידיו, הודיע לו שיש אלוקות בברכתו את ישראל.

בפורום חדרי חדרים חב"ד נפתח לא מזמן אשכול בדיוק על קטע וידאו זה,

חלק מההודעות היו סיפורים על התקיימות ברכות של אותו כהן ממולדוביה במקרים מיוחדים בהם לכאורה המבורכים כבר ציפו רק לנס.

כעת, העניין קיים אצל כל כהן,

ונראה לי לומר שאולי במקרה כמו שלפנינו העניין מואר ולכן התקיימות הברכות הן בגילוי יותר מאשר במקרים אחרים.

שהרי כנראה כל הכהנים שווים.

והרבי הוא זה שהאיר את העניין אצל אותו חסיד כהן ממולדוביה,

שחי את העניין, וחיות זו נגלתה בו בעקבות קבלתו מהרבי.

הרבי הוריד את מה שכתוב בספרים אל ליבו, או באופן אחר, החסיד קל לו להתחבר יותר לדברי התורה של הרבי שנאמרו לו באופן אישי מאשר לדברי התורה המודפסים בספרים.

לגבי שאר הדברים שנכתבו באשכול זה לא אגיב כעת כי ההורמונים שנראים לי בהם עלולים להעלות חלק מההורמונים שנמצאים בי כעת באופן של נימנום יחסי ברוך ה', ואינני רוצה להסתבך איתם .

כמובן שהייתי שמח מאד לשוחח על הדברים ללא הורמונים.

ומי יודע? אולי מסובב הסיבות עוד יזמן הזדמנויות נוספות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > הטירוף המשיחי. זבש"ם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext