שבוע טוב לכולם:
אם בחקתי תלכו דרשים חז"ל הקדושים, שאותם חוקים שברא את העולם זה אותם חוקים שבתורה כלומר שהתורה היא בעצם ללכת לפי חוקי הטבע, זה התורה וזה עומקו של תורה,
עוד דורשים חז"ל הקדושים, "אם" לשון תחנונים, שכביכול אלוקים מתחנן שנקיים את התורה ואז יהיה לנו ולצאצינו רק טוב כל הימים,
ואם אנו רואים שזה לא עבד בכל הזמנים אפי' שקיימנו את התורה, אז כנראה לא קיימנו אותו כמו שצריך,
עוד דורשים חז"ל הקדושים, למה לאובות לא נתן את התוכחה ? כי הם הבינו את החוקים ומתן שכר לצדיקים לעתיד כלומר השכר היא אף פעם לא מידי וכן העונש ח"ו, (ראו אשכול זה
הבטחות התורה כפשוטו, (דרשה שאמרתי בשבת) ) )
אבל העם לא הבין כל זה לכן היו צריכים לאיים כביכול בקללות אם כי שהקללות אמיתיות כלומר שמתקיימות מהטבע כאמור,
אם בחקתי תלכו האבות כשהיה הקב"ה נגלה עליהן ולצוותן לא היה מתנה אם בחקותי תלכו ואם בחקותי תמאסו
מפני מה ? מפני שהן יודעין כח מתן שכרן של צדיקים ופורענותן של רשעים ואינן צריכין לההנות בהן אבל שאר הנביאים הלואי
יפרש להן מתן שכרן ופורענותן כמה פעמים הלואי יכנעו בני דורן,
(משנת רבי אליעזר)
עוד דורשים חז"ל הקדושים, כמה חיבב אלוקים את ישראל שלא אמר להם כזה ראה וקדש כמו כל מלך שגוזר חוקים רק אמר להם והסביר להם שכל התורה היא לטובתם וטובת זרעם עד עולם, על דרך ובחרת בחיים למען תחיה אתה וזרעך (ולא גן עדן ושטויות, רק אתה וזרעך עד עולם כפשוטו)
עוד דורשים חז"ל הקדושים: בשר ודם מקרב את עבדו לצרכו אבל אלוקים קירב אותנו לצורכינו אנו (ולא ח"ו לצרכו)
ולכן ונתתי גשמיכם בעתם
עוד דורשים חז"ל הקדושים, ונתתי שלום בארץ כל
ימי עוה"ב (כלומר עולם הבא כפשוטו ולא העולם הבא הדמיונית) כולו סעודה ומשתה שמחה ויום טוב וכו' בלא ריב בלא משפט בלא בכי בלא זעקה בלא מלחמה בלא מחלוקת וכו' כי כל בני עולם הבא כולן שלום מנין שנאמר ונתתי שלום בארץ
(מדרש אלפ"א ביתו"ת)
האזינו אנשי כת ההשקפה לדברי חז"ל הקדושים
ורדפו מכם חמשה מאה ומאה מכם רבבה ירדפו,
אמר הקב"ה וכו' אעפ"י שאין בהם בישראל דברי תורה אלא דרך ארץ
בלבד יקויים בהם וכו' ורדפו מכם חמשה מאה ומאה מכם רבבה ירדופו וגו' אבל אם תעשו את התורה והמצוות אחד מכם ירדוף אלף וכו' (אליהו רבה)
האזינו חכמי וחברי הפורום לדברי החז"ל הענק הזה:
ופניתי אליכם והפריתי אתכם זאת אשיב אל לבי על כן אוחיל (איכה ג כא) ר' אבא בר כהנא בשם ר' יוחנן אמר משל למה"ד
וכו' כך עובדי כוכבים מונין את ישראל ואומרין להם אלהיכם הסתיר פניו מכם וסילק שכינתו מכם עוד אינו חוזר עליכם והן בוכין ומתאנחין, וכיון שנכנסין לבתי כנסיות ולבתי מדרשות וקורין בתורה ומוצאין שכתוב ופניתי אליכם והפריתי אתכם ונתתי משכני בתוככם והתהלכתי בתוככם והן מתנחמין,
למחר כשיבא קץ הגאולה
אומר להם הקב"ה לישראל בני אני תמה מכם האיך המתנתם לי כל אותן השנים ??!!
והן אומרים לפניו רבש"ע אילולי תורתך שנתת לנו כבר אבדונו האומות לכך נאמר זאת אשיב אל לבי ואין זאת אלא תורה
שנא' דברים ד מד וזאת התורה וגו' (איכ"ר פ"ג יז)
ונתתי משכוני בתוככם והתהלכתי בתוככם,
דורשים חז"ל הקדושים, אני עוזב את העליונים ובא לגור אתכם, כלומר אם נקיים את המצוות אז אלוקים איתנו כאן בעולם הזה,
ואם לא נקיים את המצוות ?! אז לא מוצאים אותו באף מקום,
מי צריך לחפש את האלוקים ? זה שלא מקיים מצוות ! ולכן באמת לא רואה אותו,
אבל מי שמקיים מצוות רואה אותו ומרגיש בו בכל מקום,
עוד דורשים חז"ל הקדושים,
אף אני אעשה להם: מי שכופר בו באלוקים גם אלוקים כופר בו, כלומר זה פשוט אוטומתית, מי שכופר בו ובדרכיו וחוקיו אז הטבע כופר בו, כמו מי שכופר שאש שורף אז האש ישרוף אותו, וכן על זו הדרך בכל דרכיו של האלוקים,
עוד דורשים חז"ל הקדושים: ומאוד רלוונטי היום בלג בעומר,
שבע על חטאתיכם שבע עבירות מעונן (אומר על שעה או יום שמסוגל וכדומה) ומנחש (גורל) ומכשף וחובר חבר
ושואל אוב וידעוני
7, ודורש אל המתים (מירון)
(לקח טוב)
עוד דורשים חז"ל הקדושים
שאילו האומות היו יודעים כמה טוב להם עצמם אם בני ישראל ילמדו תורה וקיימו, היו שמים שני שומרים על כל יהודי לשמור עליו שילמד ויחקור ואז כל האנושות ירוויחו מזה,
עוד דרשים חז"ל הקדושים: אלוקים אומר אם ברצונכם בנאורות של הגויים אז אני באמת ישלח אותכם לשם כלומר מהארץ ישראל
והשמדתי את במותיכם: אמר להם הקב"ה לישראל הואיל ואתם רוצים בעבודת כוכ
בים אף אני מגלה אתכם במקום שיש שם עבודת כוכבים לכך נאמר והשמדתי את במותיכם
(אבות דרבי נתן נו"א פל"ח)
כלומר אם לא נשכיל לקיים נאורות משלנו רק נחשוב על הדשה של השכן אז באמת צאצאינו יעזבו את ארץ האבות להתבולל באומות,
עוד דורשים ומספרים חז"ל הקדושים: פחד נורא
ונתתי פגריכם על פגרי גילוליכם אמרו אליהו הצדיק היה מחזר על תפוחי (נפוחי) רעב שבירושלים פעם אחת מצא תינוק (בשכלו) שהיה תפוח ומוטל באשפה והוציא יראתו (= כת ההשקפה) מחיקו ומחבקה ומנשקה ער שנבקעה כריסו ונפלה יראתו לארץ ונפל הוא עליה לקיים מה שנאמר ונתתי פגריכם על פגרי גלוליכם (סנהדרין סג: סד.)
לאלה מכת ההשקפה שיש להם ספק אם אפשר לבטל את דברי משה רבינו אפי'
ואבדתם בגוים אמר ר' יוסי בר חנינא
ארבע גזירות גזר משה רבינו על ישראל באו ארבעה נביאים וביטלו משה אמר וישכון ישראל בטח בדד עין יעקב בא עמוס וביטלה שנאמר חדל נא מי יקום יעקב וגו' משה אמר' ובגוים ההם לא תרגיע בא ירמיה ואמר הלוך להרגיעו ישראל משה אמר פוקד עון אבות על בנים בא יחזקאל וביטלה הנפש החוטאת היא תמות משה אמר ואבדתם בגוים בא ישעיהו ואמר והיה ביום ההוא יתקע בשופר גדול וגו' ובאו "אובדים בארץ וגו' מלמד שלא יהו אבודים בין העכו"ם (מכות כד)
מספיק להיום
ושבוע טוב לכולם,