בית פורומים אגודה אחת

התיעצות - השכן נוהג שלא כשורה בחינוך, להתערב?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/5/2007 20:25 לינק ישיר 

כעת_חיה, אינני משוכנע שהייתי עושה אותה בחירה. לדור של היום חוששני שיד קשה מידי תזיק יותר מאשר יד רכה מידי. במשך דורות אנשים קיבלו ללא עוררין (כמעט) את מרות הגדולים מהם בכל תחום, אם זה המלך, המושל, בעל האחוזה, הכנסיה, וכו'. כך גם היה היחס בין הורים וילדים. כיום, שבשום מקום אין זאת (בעולם המערבי, עכ"פ), וזכויות הפרט, גם הכפוף למרות כלשהי, נתפתחו ונתחזקו, אין אפשרות להחזיק כך ילדים. הם יראו מה יש בחוץ ויברחו, בין פיזית, בין נפשית ובין רוחנית. יד רכה מידי לכאורה תגרום היום פחות נזק. (וכמובן תמיד תלוי כמה קשה וכמה רכה, אבל אנחנו מדברים כשזה באותו יחס של "יותר מידי". במינון קטן של "יותר מידי", כנראה שהקשה עדיפה גם היום, אך קשה למדוד הדברים.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2007 21:07 לינק ישיר 

מהתבוננות סביבי, נזקי היד הקשה עולים עשרת מונים על נזקי היד הרכה.

אם אין דרך אמצע (יש), עדיף יד רכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2007 22:34 לינק ישיר 

נראה לי שהאב הזה אינו עקבי. לו היה עקבי, ומעניש תמיד את הילדה על בכיה, היא לא היתה בוכה! מתצפיות על ילדי חרשים, הם אינם בוכים אף פעם, כי הנסיון לימד אותם שאין בכך כל תועלת...

ילד שמענישים אותו קשות, בדרך כלל אינו מעיז לילל, הוא יודע שהתגובה על כך תהיה לרעתו. אם הילדה, נושא האשכול, העיזה לבכות, זה מפני שאביה אינו עקבי, לעיתים מגיב בחומרה ולעיתים בקלות.

ומה שאני מתכוונת ב"יד קשה" זה עקביות. לא מכות, לא גערות, אבל עקביות! הבטחת לילד עונש אם לא יסדר את חדרו, עמוד בכך, אל תוותר על דרישתך. הוויתור הוא שעושה את ההבדל בין "יד קשה" ו"יד רכה".

מובן שהעונש לא יכול להיות אכזרי, צריך להעניש בפרופורציה למעשה. רצוי גם שיהיה קשור למעשה, ונגזר ממנו. אם נקטנו דוגמא של אי סידור החדר או הצעצועים, העונש יכול להיות העברה לחדר פחות נחשק, איסור על שימוש בצעצועים לתקופת מה, או משהו בסגנון. העיקר - לא לוותר.

הוויתור הוא שמבלבל את הילד ומפתה אותו לא לציית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/5/2007 21:41 לינק ישיר 

כעת חיה

אינני יודע מה מצבך המשפחתי, אך גם בכל מערכת יחסי אנוש האם את פועלת תמיד באותה מתכונת?
אדם עקבי הוא זה הנוהג כרובוט?

כולנו בני אדם, פעם מקשיחים יותר ופעם פחות. ילד שאינו בוכה משום שהוא יודע שזה לא מעניים את אף אחד הוא אומלל, ילד שבוכה ומידי פעם נענש על בכיו הוא ילד נורמלי להורים נורמליים.

שוב, נסו להכנס לסיטואציה ולא לדון אותה כמקרה מעבדה.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2007 00:50 לינק ישיר 

בן שואל
אם פרטי הסיפור אכן מדוייקים ולא נכשלת בחטא ההגזמה
צר לי לבשר לך אך איתרע מזלך והיית עד לאונס. אונס הוא סוג של אלימות והתעללות רגשית היא גם סוג של אלימות ולפעמים גם רצח.
תיאורתית, עליך לפנות למשטרה על כל הכרוך בכך משום שאין ולא יהיה לעולם סובלנות וויתור כלפי אלימות! בפרט, במקומות שבהם יש לאנשים תחושה שהכל לשם שמיים והכל בשם התורה והחינוך ושבכל מקרה, הקהילה תחפה עליהם.
פשוט תחשוב שראית את שכן שלך אונס את בתו. כמו שם, גם כאן, אפילו במקרה חד-פעמי, נשארת צלקת שנראית כאילו התרפאה ונשכחה, אבל היא לא. ביום מן הימים היא מתפרצת ואם זה קורה כשהילדה כבר נשואה ואמא לילדים, האלימות עלולה לעבור לדור הבא.
כותב לך את זה מי שהיה חונך במשך שלוש שנים לילדים חרדים שנפגעו מאלימות במשפחה.

כל זה רק תיאורתית, ולמה? מפני שהמציאות הרבה יותר מורכבת וגם אם אתה מסכים בכל לבך עם מה שנכתב כאן, אם תדווח למשטרה, תמצא את עצמך גם קרבן לאלימות (חברתית כמובן) וספק אם אתה מחויב בכך.
מצד שני, אחרי מה שראית איך תוכל להמשיך לישון בלילה?
תיידע את המחנכת/גננת של הילדה, יש להם הנחיות כיצד לנהוג, תוודא שהם פועלים לפי ההנחיות האלו.
תתיעץ אם הרב של הבית הכנסת שבו הוא מתפלל או אולי אם רב אחר שאתה יודע שיש לו השפעה עליו, ואל תסתיר שמות
תנסה ליצור קשר אם ההורים שלו/שלה לפעמים הם יכולים להשפיע חיובית (ואם הם ישפיעו שלילית, מצידי שיתגרשו)

קח בחשבון שנשמה טובה כלשהי תעדכן אותו על פועלך והוא לא יעבור על כך לסדר היום. אבל אין מה לעשות כפי שאמרתי, לרוע מזלך, ראית משהו רוצח את ילדו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/5/2007 07:14 לינק ישיר 

י_ארצי,

עקרונית אתה צודק בכל מילה. אולם, האם אנו יכולים להסיק את המסקנה שהגעת אליה על סמך הסתכלות מן הצד על אירוע שאין אנו יודעים את תחילתו, סופו, הגורמים והתוצאות?

הפרשנות שלנו לדברים היא מאוד סלקטיבית, היא מונעת מחוויות שונות שאנו עברנו או עוברים, מאירועים אחרים שהיינו עדים להם ומיכולת השיפוט השונה מאוד מאדם לאדם.

הדרך שהצעת לבן_שואל היא דרך מצויינת על מנת למגר תופעות שליליות שכאלו, אך היא לא מתייחסת למורכבות האירוע.

ייתכן והתכוונת באופן תיאורטי, כאשר ברור אובייקטיבית שהסיפור הוא כפי הנראה, השאלה אם במציאות ניתן להגיע לבירור שכזה מהסתכלות בלבד.

אני מבינה את הרצון להביא את הנבל לדין ולהענישו אך בדרך שהצעת קיימת סכנת הפגיעה באדם ובמשפחתו על לא עוול ממשי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/5/2007 08:59 לינק ישיר 

הוא לא רוצה להביא את הנבל לדין ולהענישו.

הוא רוצה לעזור.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/5/2007 18:27 לינק ישיר 

אני מסכים עם ההסתייגות שיש בעיה לבדוק מקרה ספציפי עם מדובר בהתעללות של ממש ויש לראות את התמונה הכוללת
אבל חשוב לי 2 העקרונות הבאים:
א. שכשיש חשש, מותר ורצוי להחליף מילה עם אנשים כמו המחנכים של הילדים שעשויים לצרף מקרה אחד למשנהו ולקבל תמונה יותר ברורה וגם להפנות את תשומת לב הגורמים המתאימים
ב. שכשברור שיש בעיה עם משפחה מסויימת, מכובדת ככל שתהיה, אין לאף אחד חסינות. מי שתמעלל צריך לדעת שהוא מועומד לשהשלח לכלא בבושת פנים והציבור לא יחפה עליו בטענות של "חילול ה'" ו-"השם של המשפחה".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/5/2007 23:20 לינק ישיר 

מאיר,
אני חוששת שאתה מעביר לילדיך מסר מבולבל...הם לא יודעים בדיוק מה תהיה תגובתך, ולכן אינם מרגישים בטחון.

הילדים שלי אינם מבולבלים, הם יודעים בדיוק מה תהיה תגובתי, ולכן, עפ"ר, מצייתים. כמובן שאני נוקטת בשיטת "המקל והגזר" - יש גם גמול על התנהגות טובה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/5/2007 01:10 לינק ישיר 

אני לא מעביר לילדי מסר מבולבל משום שאני לא אדם מבולבל.
אדם אינו מכונת תגובות, ומצב רוח משתנה עדיין אינו בלבול.
מותר, ראוי וכמעט בלתי נמנע לנהוג בצורה עקבית אך לא אוטומטית. גם אם על מעשה מסוים מגיע עונש, לא יקרה כלום אם לפעמים נבליג. גם אם הענשנו פעם בחומרה, קצת מעבר לנדרש, עלינו להזהר להבא אך זה לא אומר שאנחנו צריכים להגיש מכתב התפטרות.
אל תגזימי! לא רק משה רבינו ראוי להיות הורה.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2007 11:38 לינק ישיר 

בהמשך לדברי מאיר,

כתב דונאלד ויניקוט שאין לנו לשאוף להיות הורים מושלמים שלא עושים טעיות, עלינו להיות הורים מספיק טובים.

מישהו אולי יכול למצוא לזה מקבילה במקורותנו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/5/2007 10:04 לינק ישיר 

אולי: לא עליך המלאכה לגמור ואי אתה בן חורין ליבטל הימנה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2007 16:08 לינק ישיר 

שרגא,

תודה. אהבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/5/2007 16:58 לינק ישיר 

כתב בעל חובות הלבבות:

מחובת הזהירות שלא להיות זהיר יותר מדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2007 02:01 לינק ישיר 

אגב, אשקיפה, אם אני זוכר נכון הביטוי המקורי היה שהורים לא צריכים להיות Excelent אלא Good enough

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > התיעצות - השכן נוהג שלא כשורה בחינוך, להתערב?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.