|
|
| נשלח ב-16/2/2004 18:58 |
|
| |
היה רבי אומר "לרוב גדולה מעלת אי ההתעסקות בדבר לפני התפילה מאשר התפילה עצמה, אלא שבשביל מעלה זו הלא צריך להתפלל גם אם התפילה היא לא זו הטהורה והאמיתית" 
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2004 11:20 |
|
| |
כך אומרים שהייתה מתפללת אודיל, ביתו של הבעש"ט:
תן לי השגה לראות את הטוב שלך,
או תן לי טוב לפי השגתי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2005 17:15 |
|
| |
משתדל:
בס"ד
הקב"ה מתאווה לתפילתן של צדיקים....
ומאידך התפילה היא הכח המניע את חוקי המציאות הטבעיים(רש"י בראשית וד' לא המטיר וכו')
אם כן, מה לשם מה?
מציאות הזוקקת תפילה לשם התפילה?
או תפילה לשם גילוי מציאות טובה יותר?
מה אתם אומרים?
(אני מתאר לעצמי שנושא התפילה כבר נידון כאן בהרחבה, אך כמדומני שזוית זו חדשה היא...)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 14:30 |
|
| |
הודעת בעלבעמיו מועתקת מאשכול בו נגרר הדיון לענייני תפילה, http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=468570&whichpage=3
עיינו בספרו של יעקב בלידשטיין 'התפילה במחשבתו ההלכתית של הרמב"ם' שהוכיח שם שעיקר התפילה לדעת הרמב"ם היא בקשת צרכים. וודאי שאי אפשר לומר שהיא שבח כי הרי דבריו של הרמב"ם במו"נ ח"א פנ"ט ידועים. דרך אגב, מדוע מבחינה הלכתית אסור להתפלל מול ראי, מהעולה כאן זהו הידור מצווה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 15:48 |
|
| |
יש לחלק בין תפילת הקבע שהתפתחותה היא תוצאה היסטורית, וכיצד היא מגשימה את רעיון התפילה עצמו. התפילה לכשלעצמה איננה אלא כינוס הרהורי ליבו של אדם (רצונו) על המצוי וחיבורו לכלל הראוי (חיבור בין האונטי לאתי) מתוך העמדת שני אלו בהקשר של עמידת האדם אל מול אלוקיו. אין לי מושג איך זה עובד באמת, אך יותר חשוב איזו מין תודעה מכוננת אפשרות התפילה אצל המאמין? ראוי לציין לדברי הרי"ד סולובייצ'יק, כך סיפר משמו הרב ליכטנשטיין: בהשקפתו הראשונה על תפילה שאל הרי"ד - כיצד יש היתר לאדם לעמוד מול קונו להתפלל ולבקש? אך מאוחר יותר טען: תהיה זו אכזריות מצדו של בורא עולם להשליך את האדם בעולם בלי לתת לו להתפלל. ואם הבנתי נכון התפילה היא כעין האפשרות של ההתגלות בעולם הרצון, ובהקבלה לימוד התורה זו ההתגלות בהכרה והורדת הראוי אל המצוי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2010 13:12 |
|
| |
היחס בין תפילת קבע הלכתית לתפילת תחנונים משנה ברורה סימן צח סק"ט <כמשא - פי' אע"פ שאומרה בלשון תחנונים אם אינו מחשב כמו שצריך דבר ובא לבקש מלפני המלך אלא שמתפלל מפני החיוב לצאת ידי חובתו אינו נכון ומאוד צריך ליזהר בזה >
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2011 19:02 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2011 19:38 |