|
|
| נשלח ב-17/6/2007 14:37 |
|
| |
אבל מאין לך מה מלכתחילה בגדר אסור ומה מלכתחילה בגדר מותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2007 15:05 |
|
| |
ע"ז זה אינו דבר הניתן לפרשנות. הדרך להידבק בבורא היא ע"י קיום המצוות ותפילה. אם הקב"ה היה רוצה לתת עוד דרכים הוא היה כותב זאת בתורה. רוב הסגולות אנשים מתייחסים אליהם במקום תפילה או קיום מצוות כאילו יש דרך חדשה וזה ע"ז. לכן צריך לבדוק כל סגולה האם יש לה מקור מוסמך ולא שמקורה היא איזו תוכנית לילה ברדיו שכמעט מפיל מטוסים, ואפי' אם יש מקור עדיין צריך לחשוש לע"ז כי צריך לדעת שזה רק תחנת ממסר והסגולה אינה היעד שיביא את הישועה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2007 15:10 |
|
| |
MZOHAR כתב יפה,
מעניין מאוד שרוב הסגולות מגיעות מתחנות רדיו שכמעט מפילות מטוסים.זה אומר הרבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2007 15:16 |
|
| |
נכון,
אני רוצה לסכם ותגידו לי אם הסיכום מוסכם.
1. הסגולה הכי טובה היא התפילה
2. אפשר לנסות סגולות אחרות אם הם קיבלו אישור ע"י רב מוסמך ומוכר. ולא ע"י רב קיקיוני בתחנת רדיו פיראטית.
3. בינתיים אין לפגוע או להעליב את אלה שכן עושים כיוון שאתם לא יודעים גם אם זה בסדר או לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2007 15:35 |
|
| |
סעיפים א וב מוסכמים רק להדגיש שתפילה אינה מוגדרת כסגולה. סעיף ג לא כ"כ כי אין כוונה לפגוע ח"ו באמונתו של יהודי אלא למנוע מיהודי מלרעות בשדות זרים ולהאמין באמונות אחרות שנמצאות באיצטלה של תורתינו הקדושה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2007 15:45 |
|
| |
מסכימה עם MZOHAR
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2007 16:04 |
|
| |
גם אני מסכים להסכמה של מיכאלה567...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2007 16:36 |
|
| |
כן זה היה קצת סארקסאזם.
לגבי ג' צודק אבל אין צורך להתחיל להתבטא כמו סמארט למשל "רפי שכל" וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 15:11 |
|
| |
יש כזאץ סגולה וטוב ללכת באופן כללי אך יש ענין ללכת בערב שבת -שישי בצהרים שנופל גם על ערב ראש חודש -שבשבת הזאת יהיה ראש חודש -לא רק ביום שישי או ביום ראשון. יש סגולה לגמור את כל ספר התהילים אחרי חצות היום. וזאת סגולה לא רק לזיווג.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 15:38 |
|
| |
יאללה, מי מגיעה איתי בנות?
אני רוצה ללכת..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 16:37 |
|
| |
אני שמעתי עוד סגולה :
ללכת לציונו של הצדיק מזעוויל שקבור בהר הזיתים ירושלים, שני חמישי שני
או ביום ההילולא שלו שהייתה אנ'לא זוכרת תאריך מדוייק ניראלי כ"ו אייר
והרבה נושעו!! הוא אמר, הצדיק, שאינו יכול לראות יהודי בצרה וכל מי שפוקד בציונו ביום ההילולא או כנ"ל
יבקש עליו רחמים מאת ה' ית'! (אני עדיין לא ניסיתי)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 18:19 |
|
| |
לאחרונה התפרסמה סגולה חדשה, לאכול חומוס גרגרים עם זעתר ממש לפני כניסת שבת. חשוב להקפיד לא עם לחם, כי המשנה ברורה מציין שראוי להחמיר ולא לאכול אחרי חצות יום שישי כדי להיות עם תאבון בליל שבת, ואם יאכלו החומוס עם לחם נמצאו טובלים וחומוס בידם. 2 מתוך 4 שעשו את זה התארסו תוך 8 חודשים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 18:45 |
|
| |
תודה רבה ליטאי נשתדל ליישם.........
|
|
|