בית פורומים אגודה אחת

הרב שטיינמן כתקוה הלבנה של הציבור החרדי????

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/5/2007 22:01 לינק ישיר 

מבחינת ההלכה הרי פשוט שאין כאן שום שאלה, אשה בטהרתה בביתה לפני בעלה. אך מבואר בזהר משהו חמור נגד זה (מובא להלכה במג"א הל' ק"ש) והחת"ס פוסק בחריפות על פי זה (יש גם מה שמבואר ביומא על קמחית והגמרא מביאה שהרבה עשו ולא עלתה בידם, אך בכל זאת מובא הדבר בטור שו"ע הל' כתובה). נגד החת"ס כתב הגר"מ תשובה הנ"ל וערר נגדו ההונגרים.

ראיתי את התשובה וכעת אין בידי לציין המר"מ המדוייק. ניקל למצוא אותו על פי המפתחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2007 22:43 לינק ישיר 

מאיר ואתנחתא

תודה

אך כשיש זרים ואורחים?

מעשה קמחית הוא כמובן ראיה להתיר, אם לא נפרש שם כח"ח.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2007 23:28 לינק ישיר 

תנוח דעתך רבינו אתנחתא

אין כוונתי לרפורמות מהסוג שפירטת, שכן כבר קיימנו דיונים מספר בנידון בפורומים אחרים להם היית שותף, היכן שהבעתי את דעתי כי מבחינה סוציולוגית אין מקום לרפורמות מהסוג האמור (תהא אמיתותם אשר תהיה) ללא הרס מוחלט וטוטלי של רקמת החברה האורטודוקסית. 

דברי הינם במענה לחבריי וידידיי הטוענים והמקוים לשינוי בחברה החרדית הישראלית לכיוון החרדיות האמריקאית השפויה (או ליתר דיוק האלמנטים השפויים שבה) והמצביעים על הרב שטיינמן כתקוה הלבנה במה שנוגע ללימודי חול לצורכי פרנוסה. 

אני מסכים עמך ועם רב''צ כהנא על הסגנון השפוי והמיושב של הרב שטיינמן (ואף של חצרו שמתפקדת כממלכת כהנים וגוי קדוש לעומת קן הנחשים של החצר הירושלמית).  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2007 23:50 לינק ישיר 

סיפר לי יודע דבר--שהרב אלישיב התרעם על פרסום הפסק הזה ב,אגרות משה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2007 01:37 לינק ישיר 

רוואסר

איזה מהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2007 00:49 לינק ישיר 

מיימוני--
לא לכסות הראש בבית. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2007 04:18 לינק ישיר 

אמתי התרעם? הרב אלישיב הי' ת"ח צעיר (בן שלשים?) כאשר הגר"מ פירסם את תשובותו הנ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2007 06:24 לינק ישיר 

אתנחתא ,

[ יש הבדל בין "על פירסום" ל"כאשר פירסם" . האפשרות הראשונה יכולה להיות שנים רבות לאחר מכן . לתשומת לבך ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2007 10:30 לינק ישיר 

רווסר

תודה.

היכי דמי? לא לכסות הראש בבית, לבדה, ליד בעלה, ליד ילדים, או אפילו ליד אורחים? מה כתב הגר"מ? והאם יש לך מראה מקום לתשובה?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2007 17:59 לינק ישיר 

בסוגית כיסוי ראש האשה בבית נא להמשיך כאן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2007 19:52 לינק ישיר 

הבעיה בגישה האישית של הרב שטינמן היא התגובה הסטנדפיסטית הנלוות לכל ענין רציני ובעייתי, כך שמראש הנושא אבוד.

לפני שנה שאלתי את הרב שטינמן על מוסד מסוים הנמצא תחת בנשיאותו ונעשו בו עוולות חמורות ובקשתי ממנו להתערב בענין,
הוא ענה לי, "מה נראה לך שאני באמת נשיא, בקצב הזה אני יותר נשיא מגורג' בוש, גורג' בוש נשיא של ארצות הברית ואילו אני נשיא של כל העולם"

בלעתי את לשוני בגמגום ויצאתי לדרכי עם מסקנה מעורפלת,
או שהאיש פשוט לא סופר אותי, ואמר לי בדיחה יפה בשביל שאבין את הרמז ואעוף לו מהעינים.
או שמא הוא מודע לענין שאין בכוחו לשנות באמת, וכוחו הוירטואלי מיועד לפרסום ולפילנתרופיה אך לא יותר מכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2007 22:07 לינק ישיר 

אילפא

ברוך שובך!

מזל שלאבי אין אינטרנט, אחרת הייתי חושב שאתה הוא אבי, שכן אבי שמע ממנו את אותו משפט.

אני גם פניתי אליו בשאלה מדוע לא יפנה למנהלי המוסדות שבנשיאותו בדרישה להכיר בקובעי עיתים לתורה כאברכים לצורך אפליית ילדי סוג ב' (אין להסיק מכך שאני מסכים לאפליה כשהיא לעצמה), תשובתו היתה מתחמקת.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2007 22:13 לינק ישיר 

אילפא

הרגו אותו בנושא הנח"ל, פשוטו כמשמעו. מה אתה עוד רוצה ממנו?

אף אחד לא נשכב בשבילו על הגדר אז, ועכשיו אתם באים אליו בטענות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2007 22:51 לינק ישיר 

לומד

אני לא כל כך מקבל את זה, מנהיג אינו מצפה ממונהגיו ללחום את מלחמתו ממשמיציו. מי שתלוי בגיבוי כזה אינו מנהיג.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2007 23:35 לינק ישיר 

זה מגוחך.

הוכיחו לו שהוא חסר יכולת לשנות, והוא לא מנהיג.הדבר כמעט עלה לו בחייו, כפי שיודע כל מי שחי את התקופה מהזווית הזו. בזה נסתיים הענין. אתה רוצה שהוא ייצא לגי'האד?

אני לא חושב שהוא מתיימר להיות מנהיג.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > הרב שטיינמן כתקוה הלבנה של הציבור החרדי????
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.