| נשלח ב-29/5/2007 15:15 |
|
| |
בית הדין לענייני צניעות
בשבוע האחרון התבשרנו על הקמת בית דין מיוחד שידון בהלכות בגדי נשים ויחווה דעתו בכל שאלה קיימת ועתידית בכל הנוגע לצורת לבוש נשות המגזר.
לכאורה, התקדמות רוחנית חשובה. לא עוד פריצות ברחובות קריה, לא עוד בגדים ****** ו*******, מעתה כולן הולכות לפי הוראות גדולי הפוסקים והדיינים שהוסמכו על ידם.
למה הרבה אנשים לא יודעים אם לצחוק או לבכות?
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 15:27 |
|
| |
לאחר מתן הכשרים לאקונומיקה סאודה קאסטית. ואפילו מים לשתיה רגילים בבקבוקים, שום דבר כבר לא מפתיע,
אבל אני סקרן לדעת, איזו נגיעות יהיה לדיינים החשובים, למספר חנויות ומפעלים לבגדים?
אני מחפש אפיקי השקעה, מניבים ובטוחים, בעלי תשואה גדולה, גם אני אוהב כסף.
פירות שבעית כבר הזכרנו?
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 15:35 |
|
| |
זה הפתיע אותך?
ולמה בעצם אתה חושב שב"ד לענייני צניעות הוא לא דבר חשוב ונחוץ בחברה כמו הציבור החרדי של היום?
ושלא תבין אותי לא נכון. אני לא חושב שזה דבר נורמלי ומקובל, אבל אם בודקים עובי גרביים בכניסה לסימינרים, ועוד כהנה וכהנה, ובנושאים אחרים רבים שמגבילים בהם חברתית את הציבור החרדי. למה ב"ד שכזה לא יהיה דבר מובן מאיליו?
תוקן על ידי - tashrat - 29/05/2007 15:39:25
|
| נשלח ב-29/5/2007 15:46 |
|
| |
על הראשונים אנחנו מצטערים ואתה בא להוסיף עליהם?
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 15:49 |
|
| |
זהו רעיון מבורך.
אבל כמדומני שלא יעזור כלום - מי שרוצה ללכת שלא בצניעות תמיד תמצא את הבגד הכי בולט, צמוד ונוצץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 16:07 |
|
| |
אוווווווווווווווווף
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 17:23 |
|
| |
אייקון דומע....
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 17:28 |
|
| |
האמת היא שזה כבר לא מצחיק וגם לא עצוב, זה פשוט פאטתי.
יושבים להם אנשים מכובדים ומקימים בית דין לעניני אופנה, אוי לבושה.
אנא נוליך את חרפתינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 18:03 |
|
| |
עוז והדר.
לאחר דעותייך באשכול "מי עומד מאחרי הקריאה לא לעבוד"
מדוע חשוב לדעת מה את חושבת על החלטות הגדולים? שהרי גם אם את מאשרת את דעתם זה לא מאותה זווית ראיה
של הגדולים ולחשוב שהם טועים מאן דכר שמיה...
לא באתי לקנטר אלא להראות את האבסורד בדעותייך
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 18:04 |
|
| |
מאיר
את העיקר שכחת לכתוב, גם דוגמניות צנועות יהיו, להדגים את הבגדים הצנועים?
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 19:53 |
|
| |
צריך לעכב את הפעלת בית הדין עד שחבריו יסיירו באפגניסטן וילמדו מהקאדים שם איך נשים
צריכות להתלבש ואם מי מותר/אסור להן לדבר. כ'כ הם יוכלו גם ללמוד כמה עניני צניעות הנוגעים
לגברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 21:53 |
|
| |
לצחוק או לבכות, ע"ע ר' עקיבא שראה שועלים בהר הבית
הנביא אומר שלעתיד לבוא לא יאמרו עוד איש אל רעהו דעו את ה' כי כולם ידעו אותי למקטנם ועד גדולם. אבל כנראה יש עקבתא דמשיחא, זמן שבו כולם מרגישים חובה גדולה לומר זה לזה דעו את ה'.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 22:13 |
|
| |
תודה למאיר על העלאת הנושא, שקלתי לכתוב כמה שורות בענין כבר לפני שבוע, אך מחמת צניעות לא אופיינית שנכבשה בי - ויתרתי, אחר שהנושא עלה לדיון פתוח אשלים מספר דברים הנוגעים לעיקר הענין.
אקדים כי אינני מתמצא בכללי הצניעות החדשים והישנים שנבראו ושעתידים ליבראות, אולם דבר אחד ברור, כל הסיפור הזה הוא תעודת עניות מכובדת לציבור הנקרא חרדי, שרבניו צריכים לגדרו בדברים שהצנעה יפה להם, ואבאר את כוונתי.
לפני שנה וחצי כשוך סערת הסולולר, סכמתי לעצמי את המאבק בנקודות הבאות,
א. הבעיה היתה בעיה אמיתית והצריכה פיתרון דחוף, כשנחשפתי לראשונה לאינטרנט הסולולרי ומה שהוא מציע בגלוי ובמרומז, חלפה בי חלחלה שילדים ידעו על קיומו ועל האטרקציות שהוא מעודד, [אני מתפלא על ידידי הד"ר קדמן שאיפשר לחברות הסולולר בהחלטה תקדימית להציע חבילות אינטרנט סולולרי לילדים ללא אישור מפורש מאחד ההורים, אך לא זה הנושא כרגע].
ב. דרך המאבק הציבורי בפרשת הסולולר לקה בחסר במספר מישורים, בעיקר בדברים כמו ניצול חוזים לרווח אישי, חוסר שקיפות ציבורית על ההסכמים הנחתמים עם החברות כמו גם אי מתן תחרות הוגנת לכל החברות, והפרה של הסכמים קודמים שגרמו הפסדים לחברות הסולולר.
ג. הפעילות הציבורית אכן נשאה פירות, נרצה להודות בכך או לאו, רוב הציבור החרדי מחזיק ברשותו טלפון סולולרי עם חותמת הכשר שע"י ועדת הרבנים לעניני תקשורת.
ד. הנקודה הכי חשובה היא האחרונה, והיא למעשה כיום אחת הבעיות העמוקות שנגרמו במישרין על ידי ההצלחה הייחסית כמובן של מאבק הסולולר, והוא החשש כי בעקבות ההצלחה של מאבק הסולולר שקיבל הזדהות עמוקה מהציבור, תחל מתקפת ועדות שבועיות שיחדשו גזירות ואיסורים שונים, ונמצא הציבור מפסיד בכפליים, ראשית דבר - ירידה לחיי הפרט בצורה מזעזעת החל אז מגזילת כספי המורות החרדיות על ידי גזירת ההשתלמויות וכלה כיום בחידוש בי"ד לעניני צניעות נשוא אשכול זה. דבר שני - נושאים הטעונים תיקון אמיתי כמו הסולולר בשעתו, לא יקבלו משמעות ציבורית נכונה עקב הכללה קבועה של גזירות רבנים ועסקנים כאשר אנו חוזים כיום.
בכל מה שקשור לענין הצניעות בבגדים לנשים, שוב אני מזכיר כי אין לי מושג על מה מדובר, מה היקף ההשפעה של גזירות כאלו ואחרות, מה המשמעות של הפסד ממון ועוד מספר שאלות רלוונטיות לענין זה, אולם דבר אחד הוברר לי על ידי ידידתי הבקיאה לפרטים ברזי האופנה החדשה [וכמו כן איננה חשודה על 'את אשר הקלת החמרתי'] כי אכן הבעיה קיימת, לא מדובר כאן אולי על איסורי תורה ושאר אזהרות רחוב, אך בהחלט על בעיה מוגבלת, שאם לא תטופל כראוי וכיאה, אנו צפויים להתפשטות של מקרים לא רצויים ה"י, [אציין ברמז שלפני חודש פותתה נערה חרדית על ידי מוכר קל דעת בחנות בגדים בשכונת גאולה שבירושלים ונוצלה מינית על ידו וכו', אנשים המעורבים בנושא אמרו כי מקרה זה אינו מקרה יחיד, ויש לקבוע כללים גם בנושאים אלו.]
וכאן מתחילה הבעיה האמיתית הגוררת אחריה מפולת כללית בכל מה שקשור לרמת התנהגות נורמלית וטוהר מידות, - שיטות הפעולה האגרסיביות המתירות כל דבר אסור למען שמו יתברך ושאר שחיתויות ממוניות כפי שרמז ירוחם בהודעתו, מדרדרים את השיח הציבורי שוב לרמה של אלימות, חדירה דוחה לצנעת הפרט ושאר דברים שהנפש היפה סולדת מהם לא פחות מלבוש פרוץ ברחובות קריה.
הייתי מציע לחברים, בד בבד עם הבכי והצחוק על תקנות בית הדין שצץ לנו בן לילה, להתמקד בענין גופא, לברר האם אכן הבעיה קיימת כפי שהובהר לי, או שלא. ואם היא קיימת מה אמורים להיות דרכי הפעולה, וכיצד יש להעלותם למודעות הציבור.
כמובן שהדרך שאני רואה לנכון במקרה ואכן הבעיה קיימת היא לעורר את המודעות של איש איש וביתו לא להתפעל מהרחוב הרדוד ומהאופנות שהוא קובע ללא התייעצות מוקדמת, ולא רק בנושא הלבוש לנשים, הרחוב החרדי סובל מחטא האופנה בנושאים כל כך רבים, השמחות הראוותניות, הבזבוז המיותר, חישוב חיים לא לפי הכיס החרדי ושאר דברים הלוקים בחסר שנים רבות לפני שמישהו חלם על בתי דינים כאלו ואחרים,
אולי כך, ורק כך - ניתן לעקור בעיה מן השורש, לעקור אותה מן היסוד, ולא להתחיל מיד בכיסוח ראשים קניבלי, ראשים שגדלו על אותה קרקע שהמכסח התורן איפשר ועודד את צמיחתם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 23:22 |
|
| |
אילפא
ייש"כ על הניתוח הארוך והמעניין.
לדעתי העניה ישנה כאן טעות איומה, אתחיל מהסיפור שאתה כתבת, שיתכן שהוא נכון ויתכן שלא, אך ברור שלאורך כל הדורות היו נערים שפיתו נערות, זה לצערינו מנהגו של עולם. השאלה היא איך מתמודדים עם זה.
עברתי השבוע עם אשתי ליד אחד מהמודעות (פשקווילים בלע"ז) המעורר על נושא כיסוי הראש במטפחת, (אני לא רוצה להיכנס לסוגיה זו, רק אציין שלדעתי הפיאה מותרת ללא כל פקפוק, ואכמ"ל) מה שראיתי שם היתה טענת קונספירציה, בעל המודעה טען ש"מדוע לא מלמדים בבתי ספר את הלכות כיסוי הראש בעוד שאת שאר הלכות צניעות מלמדים, לדעתו הסיבה היא שהמורות הולכות בפיאות וידעות שזה אסור ולכן הן לא מלמדות על זה" כמובן שזו אינה הסיבה האמיתית אלא דווקא סיבה אחרת שהרי עניין כיסוי הראש הוא נושא של אחר החתונה ועל זה לא מדברים בכלל.
נושא הפלאפונים שהזכרת הוא דוגמה נוספת לענין (דרך אגב להערכתי אין אפילו 50% מהציבור שנכנע וקנה סלולרי "כשר").
הגישה של החינוך החרדי של היום היא להתמודד עם הבעיות בדרך של חסימות במקום בדרך של חינוך, שהרי הבת שנתפתתה לאות נער אף פעם לא שמעה ממורותיה שיש בכלל בעיה לקיים יחסי מין עם נער אחר שלא במסגרת הנישואין, הנושא הזה לא עלה אף פעם בכיתה ובעצם היא בכלל לא אמורה לדעת שיש כזה דבר, איזה כלים היא קיבלה כדי להתמודד עם זה.
מי אמר פעם לתלמיד/ה מדוע ולמה, איך צריך להתכונן לחיים. בדרך כלל זה נופל על הבנאדם כמו פטיש של 5 קילו על הראש, במקום ובזמן שאין לאף אחד הרצון והיכולת לעזור לו להתמודד עם זה.
נחזור לאותה בת שמעדה ומחוסר הבנה כשלה, מה יקרה איתה עכשיו? יעיפו אותה מהסמינר? יחתנו אותה עם שידוך דפוק? למה? מישהו פעם הסביר לה איך העולם עובד?! מישהו מנסה פעם לעזור לה?!
אולי במקום להקים בתי דינים יקימו בתי רחמים? אולי ירימו את העניין הזה ויתחילו לחנך ולהסביר לנוער את מה שקורה כאן, ואיך צריך להתמודד עם זה, יסבירו מה מותר ומה אסור מה מנהג ומה חומרה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2007 00:44 |
|
| |
אילפא,
בעניין המאבק לסלולרי כשר. בהתחלה היה נראה כאילו כולם מצטרפים לסוללרי הכשר אבל האמת הייתה שיחסית לציבור החרדי רק כמות מועטה של חרדים החליפו למכשיר כשר למרות כל החרמות וקריאות הקודש למינהם.
עד שבא השר הטיאס ופירסם קלונם ברבים על ידי ראיון לעתונות הכללית שבו מסר נתונים מדוייקים על כמות המצטרפים החרדים לטלפון הכשר.
העסקנים הבינו שהם לא יכולים להרשות לעצמם כשלון מחפיר שכזה ומיהרו להפעיל את נשק יום הדין: הרב אלישיב+חסימה למוסדות חרדיים, מה שאילץ הרבה אנשים, ואני ביניהם, לרכוש מכשיר כשר.
המסקנה:
א. הציבור לא מתרגש מקריאות הקודש והרבנים ועושה את מה שהוא מבין עד שמפעילים נגדו טרור. וכדאי לבדוק מה גרם לכך
ב. אם הנשק של החסימה למוסדות החרדיים ימשיך להיות מופעל תדיר וללא הבחנה, הציבור ילמד להתגבר גם על זה.
ועוד הערה: יש אנשים, בעיקר בציבור הליטאי, שלא נרגעים אלא אם כן הם כפו משהו על מישהו ברוחניות. ועדיף על כמה שיותר אנשים במכה.
אנשים שאלה הדאגות שלהם, מובן איך יש להם זמן להסתובב כל היום בחצרות הרבנים ולבשל לנו פרויקטים חדשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2007 10:06 |
|
| |
לא יתכן שיכנסו לפרטי פרטים עד כדי קביעה איזה לבוש ילבשו הנשים. זה אבסורד! תארו לעצמכם שיבדקו מי מתפלל במניין ומי לא, מי מתפלל בכוונה ומי לא...
תנו לנשים קצת מרחב מחייה, חנכו את הבנות כראוי, וממילא תתלבשנה בצניעות!
גזירות חדשות לבקרים אינן באות במקום חינוך והשקפה.
|
|
|
|
|