|
|
| נשלח ב-3/10/2010 21:19 |
|
| |
נדב,
אתה מדבר על מיגון עתידי, אני עוסק בפיקוח נפש עכשווי. אם אינני טועה, אדם יכול להציל את עצמו בממון חברו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2010 23:44 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 00:52 |
|
| |
נדב, תודה רבה. באמת נושא מרתק. אני אכן כצ'וטנג. אך נראה לי מיותר לפתוח את הדיון מחדש.
אלא אם כן - כמובן - יש חידוש בבית המדרש.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 01:10 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 01:48 |
|
| |
מטפחת, שים לב לנוסח דברי ר' זילברשטיין:
"יש בזה חילול השם וגם בפיקוח נפש אסור לקבל שם טיפול. ובפרט העם הנבחר, העם היהודי שמוזהר על לא תרצח. ייצאו מכאן אנשים לקבל מהם טיפול? לא!"
כלומר, לכאורה יש גם התייחסות לאיסור לרצוח גויים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 11:40 |
|
| |
כלומר לדעת הסוברים שמות המוח אינו מוות אסורה תרומת איברים מיהודי ומגוי בארץ ובחו"ל ולאו דווקא בסין?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 12:41 |
|
| |
שנרב בדר"כ אני נהנה לקרוא אותך, אז קצת התאכזבתי. 1. די ברור לי שאתה בוחר בשעת צרה רופא ע"פ "שמועות", ומנסה שתהיינה מבוססות ככל שניתן (כמו שמועות מפי רופאים שאתה סומך עליהם). ומן הסתם הוא הדין כשאתה צריך פיזיקאי. ללמוד את הסוגיה זהו פתרון לא תמיד טוב. לא תמיד אני "בר הכי" וגם אם כן, כ"חובב" - לא תמיד מודע לכל הפרטים והגוונים. בפרט בנושאים קטני היקף שבהם קורה לא אחת כי הערת אגב שולית של סוגיה אחרת משנה את כל מיכלול השיקולים (דוגמה אקראית העולה במוחי היא הוכחתו של הגרשז"א לכך כי עד 42 מעלות אין צד שהיד סולדת (משחיטת אווז חולה). אני חושב שזה עניין מאוד "מקצועי" ואינו עניין לחובבים, גם אם חכמים. 2. חוסר האמון – לא ענית מדוע הרופאים אינם מעוניינים בעדרי תורמים שיורצו ע"י רבנים שהעניין יתואם עימם. רופאים אינם חשודים, ככלל, לחתוך אדם חי לפי הגדרתם לחיים. אני מנחש שמשפט זה החלטי הרבה פחות כאשר לפי הגדרתם הוא מת או המוות בטוח ודי תכוף, אף שלפי הגדרות הלכתיות אין זה כך. לא עשיתי סקר. אני מנחש שגם גם אתה לא. והערת אגב - אם יחס הרופאים לחרדים הוא כה מזלזל שלך, יש צידוק לחוסר האמון.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 17:15 |
|
| |
תלמיד,
כמה הערות מכיוונים שונים:
1. כפי שכבר כתבתי לך בעבר, דוקטרינת הגדוילים החרדית לא ניתנה לחצאין. אם אפשר ללמוד את הגמרא או את השו"ת ולהגיע למסקנה, אהלן וסהלן. אם נגזר עלינו לקבל בעיניים עצומות את הכרעתם של כל מיני מאורות, שאת אורם אין אנו תמיד רואים אלא שמענו עליהם דרך בן דוד מהימן שאינו חשוד לשקר וכיוצ"ב, וכל היכולת שלנו היא לשפוט ביניהם על בסיס אותה רכילות מליגה ג', אז באמת אין טעם.
2. ודרך אגב, אני הרבה יותר בוטח בכחי לשנות פרק זה מאשר בכחי להחליט מי יותר גדול ממי. למה להכנס למשחק האידיוטי הזה?
3. ואגב דאגב, קשה להמנע מהפיתוי לשאול אותך מה לך ולכתיבה בפורום אינטרנט. גם זה אישר לך הרב אלישיב? קיבלת ממנו הסכמה שניתוחי מתים זה חשוב ובאינטרנט אפשר לצפצף עליו? אולי אם תשאל אותו הוא יגיד לך להיפך?
4. הקטע עם הרופאים (המוכר כל כך משיחות קומנדוס השכנוע החרדי בישיבות תיכוניות) הוא די מטעה.
האמת היא שברפואה יש שלשה תחומים: התחום הלבן, כלומר מחלות שכולם יודעים לרפא או לטפל בהם - לא יצא לך שום דבר מללכת למומחה הכי גדול בארץ כדי לרפא אנגינה או לניתוח קילה, זה סתם בזבוז כסף. התחום השני הוא השחור כלומר מחלות ומצבים שאין להם תרופה - גם שם חוץ מבזבוז כסף וסבל מידי שרלטנים לא יצא לך כלום. התחום שלישי הוא מאד מאד מאד צר: או טכניקות טובות חדשות שעדיין לא הספיקו להתפשט בעולם (עסק של שנה עד שיהיו בכל בית חולים שמכבד את עצמו) או איזו פעולה כירורגית עדינה שבעדינות שצריך מומחה עם ידי זהב להצליח בה.
האמת היא, למיטב הכרתי, שהתחום השלישי הזה הוא כל כך צר עד שכמעט ולא נתקלים בו. האנשים שמחפשים בהיסטריה את "הרופא הכי טוב" הם בדרך כלל כאלו שאין לרפואה מה להציע להם: יש להם סרטן או כאבי גב או שהילד שלהם מפגר וכדומה. הם מבזבזים את כספם וזמנם ולפעמים גם את איכות החיים של הימים שנותרו להם בריצה אחרי תקוות שווא (במקרה הטוב) או אצל שרלטנים ונוכלים של ממש (במקרה הרע).
כמובן שאני לא מאשים אותם חלילה, ואפילו לא בטוח שאנהג אחרת במקומם, מהסיבה הפשוטה שהם היסטריים ועומדים מול מצב איום ונורא, ואנשים במצבים כאלו נאחזים בקש. בזה הם אכן דומים לציבור החרדי שבו יש מצב של היסטריה ופראנויה תמידית שנוצר על ידי בעלי עניין, כאלו שדואגים להפחיד למוות את הציבור מעברות חדשות וישנות ולשכנע את כולם שכאשר פוטין ואובמה נפגשים הם דנים בשיטות חדשות כדי להכשיל את תושבי מודיעין עלית בשעטנז מדרבנן. חלק קטן מההיסטריה והפראנויה הזו מתבטא במה שאתה כותב כאן על רופאים, ובמה שחושבים עליהם החרדים שיצא לי להכיר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 17:54 |
|
| |
עוד נקודה: שיעור יס"ב שהסיק הרשז"א מהניסוי בברוז הוא 45 מעלות ולא 42. דוקא לגבי זה מענין לספר שכל מי שסיפרתי לו את הסיפור הזה ויש לו קצת מושג בבעלי חיים טוען שהתוצאה חייבת להיות שגויה. הסיבה לכך שבעלי חיים מתים מחום גבוה היא דנטורציה של החלבונים שלהם שקורית בתחום צר של טמפרטורות. מכיוון שלנו ולאווזים יש פחות או יותר אותם החלבונים, קשה מאד לאנשים להאמין שאכן האווז יכול לחיות ב 45 מעלות בשעה שאדם מת ב 43. (זה שחום גופן של צפורים גדול מזה של יונקים זה ברור אבל לא מובן כיצד נקודת הקיצון למעלה תהיה כל כך רחוקה). אני לא יכול להיות בטוח במאה אחוז בטענה הזו אבל הייתי מתערב על סכום סביר שאם תעשה את הניסוי שנית תקבל לא יותר מ 43 מעלות, ושבניסוי המקורי משהו היה דפוק במדחום. ולענין האם צריך להתפעל מהגאונות בהוכחה כזו או להזדעזע מהצורך בחשבונות כאלו ראה כאן http://woland.ph.biu.ac.il/uploaded/187.pdfעמוד 4
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 19:14 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2010 10:31 |
|
| |
שנרב כתב הערותי באדום.
כמה הערות מכיוונים שונים:
1. כפי שכבר כתבתי לך בעבר, דוקטרינת הגדוילים החרדית לא ניתנה לחצאין. אם אפשר ללמוד את הגמרא או את השו"ת ולהגיע למסקנה, אהלן וסהלן. אם נגזר עלינו לקבל בעיניים עצומות את הכרעתם של כל מיני מאורות, שאת אורם אין אנו תמיד רואים אלא שמענו עליהם דרך בן דוד מהימן שאינו חשוד לשקר וכיוצ"ב, וכל היכולת שלנו היא לשפוט ביניהם על בסיס אותה רכילות מליגה ג', אז באמת אין טעם. נא אל תשתמש בשיטה של עיוות דברי והסתערות על הבבואה שבראת. דרישתי ל"מקצוענות" הינה הגיונית ונוהגת בכל תחום שבו דרושה מקצועיות וחשובה לאנשים התוצאה. בחירת המקצוענים היא בעיה טכנית שאדם סביר יכול לעשותה מתוך בטחון סביר להשגת תוצאה טובה. כתבתי לך זאת ופעמים שאתה מתעלם. מי שעושה זאת על סמך רכילות מליגה ג' מסתכן בגופו (אצל רופאים) ובנפשו (אצל רבנים). נכון ששתי המכשלות רווחות במגזר החרדי (אם כי לא באותה מידה), אבל עקרונית הדרך צריכה להיות ברורה. אגב, המכשלה לעניין רבנים אינה נחלת הציבור החרדי בלבד. 2. ודרך אגב, אני הרבה יותר בוטח בכחי לשנות פרק זה מאשר בכחי להחליט מי יותר גדול ממי. למה להכנס למשחק האידיוטי הזה? אמנם איני יודע את כוחך ויתכן שאתה צודק. בהנחה כי אינך פנומן (ובכלל הרי הדיון הוא כללי, נניח לגבי נמושות כמוני) אזי אמנם ניתן ללמוד אבל לא באותה רמת ביטחון כי תגיע לתוצאה הנכונה. הדוגמה מברווז הובאה רק כדוגמה שבה מי שאינו "מונח בעניין" (כפי שנוהגים להתבטא בישיבות חרדיות) ואינו בעל היקף תורני רב מאוד יכול לפספס נקודות חשובות, גם אם כוחו רב לו לשנות פרקים רבים. בדוגמה זו אין צורך בחריפות וגאונות, היא פשוטה, אבל היא תלויה ב"משהו" שיש רק למקצוענים וקלוש הסכוי שחובב, מוכשר ככל שיהיה, יביאנה.
3. ואגב דאגב, קשה להמנע מהפיתוי לשאול אותך מה לך ולכתיבה בפורום אינטרנט. גם זה אישר לך הרב אלישיב? קיבלת ממנו הסכמה שניתוחי מתים זה חשוב ובאינטרנט אפשר לצפצף עליו? אולי אם תשאל אותו הוא יגיד לך להיפך? ראשית, יכלתי לומר כי סמכתי על הרב שנרב ששנה פרק הגולש. שנית, יכולני להתוודות כי חוטא ופןשע אני ולכן קיימתי בעצמי ללבוש שחורים ולילך למקום אחר, ואשרי מי שחטאיו מצטמצמים בכתיבה כאן. באמת - חושבני ששנינו מבינים שהשאלה אינה אלא כדי לעקוץ. איני נשמע לכל הוראות ההליכות היוצאות מביתו מכמה סיבות (שמהן אתה יכול לשער בעצמך לפחות את נושא המגע המעשי והמנטלי בעולם ונושא המחיצה ועינייניה).
4. הקטע עם הרופאים (המוכר כל כך משיחות קומנדוס השכנוע החרדי בישיבות תיכוניות) הוא די מטעה.
האמת היא שברפואה יש שלשה תחומים: התחום הלבן, כלומר מחלות שכולם יודעים לרפא או לטפל בהם - לא יצא לך שום דבר מללכת למומחה הכי גדול בארץ כדי לרפא אנגינה או לניתוח קילה, זה סתם בזבוז כסף. התחום השני הוא השחור כלומר מחלות ומצבים שאין להם תרופה - גם שם חוץ מבזבוז כסף וסבל מידי שרלטנים לא יצא לך כלום. התחום שלישי הוא מאד מאד מאד צר: או טכניקות טובות חדשות שעדיין לא הספיקו להתפשט בעולם (עסק של שנה עד שיהיו בכל בית חולים שמכבד את עצמו) או איזו פעולה כירורגית עדינה שבעדינות שצריך מומחה עם ידי זהב להצליח בה. או איבחון מדוייק ומוצלח.
......
כמובן שאני לא מאשים אותם חלילה, ואפילו לא בטוח שאנהג אחרת במקומם, מהסיבה הפשוטה שהם היסטריים ועומדים מול מצב איום ונורא, ואנשים במצבים כאלו נאחזים בקש. בזה הם אכן דומים לציבור החרדי שבו יש מצב של היסטריה ופראנויה תמידית שנוצר על ידי בעלי עניין, כאלו שדואגים להפחיד למוות את הציבור מעברות חדשות וישנות ולשכנע את כולם שכאשר פוטין ואובמה נפגשים הם דנים בשיטות חדשות כדי להכשיל את תושבי מודיעין עלית בשעטנז מדרבנן. חלק קטן מההיסטריה והפראנויה הזו מתבטא במה שאתה כותב כאן על רופאים, ובמה שחושבים עליהם החרדים שיצא לי להכיר. הנקודה לגבי שלטון בעלי העניין והמקורבים להם ומקורבי המקורבים נכונה. גם אני במקצועי מקבל טלפונים מרבנים של לקוחות שחושבים שיש להם "מבינעס" בעניינים שאפילו אינם יודעים שהם קיימים. לגבי יושר רפואי – בחוה"מ דרשתי ברופא (כי עקב כתיבתי באינטרנט לקיתי במידה כנגד מידה ויש לי בעיה בעקבי) והלה שלחני לרופא מסויים וטרח להדגיש כי אם הלה יאמר שיש צורך בניתוח אזי צריך "הוא ישר". שאלתיו אם יש כאלו שלא וענה הרופא שיותר טוב לא לדבר. הרופא אינו מתושבי ברכפלד אלא מתגורר בבית הכרם. איני חושב שכל הרופאים משקרים. אני מעריך שההתפלגות היא כהתפלגות הכללית. כאשר אדם מרגיש שהוא יוכל להציל 3-6 נפשות ע"י השתלות מאדם שרפואית מוגדר כמת או כבוודאות ימות עוד כמה דקות, וכדי להצילם יש צורך ב"שקר לבן" שבא להרגיע כמה עם דעות "עכו"מיות" (כך חלקם מסתכל על החרדים) יש אפשרות שישקר – חושבני שיתכן שאני הייתי משקר שקר לבן כזה. חושבני שרוב האנשים כך. לכן יש אי אמון. טרם ענית מדוע לא יקימו "מסלול כשר" לתרומות אברים (האבר יוחתם בחותמת בד"ץ) שהיה מביא תורמים רבים (חוןשבני שעניין התרומות לגויים פתיר ולו מפני דרכי שלום). לא ענית. האם התשובה אינה ברורה? לגבי כפיות טובה מגעילה שהאשמתני בה – חשוב לציין, להשלמת התמונה, כי רוב אזרחי המדינה החילוניים והדתיים לא חתמו על כרטיס אדי (ואני מנחש, אין לי מידע בדוק, שהרוב אינם תורמים גם כאשר יכולים לתרום. אני גם מניח שרובם היו ששים לקבל אבר בשעת הצורך. אז אולי זו כפיות טובה, אבל לא מגעילה (כי הציבור אינו נגעל מכך).
ולענין האם צריך להתפעל מהגאונות בהוכחה כזו או להזדעזע מהצורך בחשבונות כאלו ראה כאן אין מה לעשות בעניין, מאז ימי ר' ירמיה ההלכה, ככל העולם בכלל והעולם המשפטי בפרט, עוברת תהליך של הגדרה מדוייקת יותר, וממילא גם כימות (לדוגמה כמות אלכוהול בדם) . כל עוד היא כפופה לשכל האנושי זה גורלה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2010 14:26 |
|
| |
תלמיד,
על נקודה 2 לא ענית. אני טוען שלא משנה מה מידת השכלתך התורנית, בין אם אינך יודע קרוא וכתוב ועד ראש ישיבה גאוני, תמיד קל יותר להחליט אם מותר או אסור לתרום איברים מאשר להחליט (במצב בו יש תחרות ופסקים סותרים) מיהו גדול הדור שמותר לו להחליט אם מותר לתרום איברים. כי אם אתה הבור הכי גדול שלא יודע מכלום בלימוד, כל שכן אבי אביו של קל וחומר שלא תוכל לשפוט אם רבי משה פיינשטיין היה גדול או קטן מרש"ז אוירבך.
ולגבי נקודה 1 נראה לי שאתה טועה. מי לא עונה על דרישתך ל"מקצוענות"? אנחנו כאן בפורום של אנשים שלא מבינים ארמית? הרי לאדם הממוצע שכותב בפורום הזה יש יותר שעות מנוע מול גמרא מאשר לרופא בבית חולים מול ספרי רפואה. הקריטריון שלך משול למי שאומר לרופא לא לתת תרופה לשפעת כי הוא לא מסוגל לזהות מחלה טרופית נדירה שרק סופר-מומחה-מנוסה יכול לזהות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2010 15:19 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2010 16:06 |
|
| |
זה עתה השלמתי את המצאתו של מדחום יד סולדת. לאחר רישום הפטנט והכשר הבד"צ, ניתן יהיה להשיגו במחירים מופקעים בחנויות המיועדות לציבור החרדי. הזהרו מחיקויים.
[הערה לסדר - הנתקלתם כמוני בבעיה במשלוח הודעות בפיירפוקס? כעת רק האקספלורר משתף פעולה]
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2010 16:08 |
|
| |
שנרב לכן זכה דורנו, דור עני ויתום, למקורבים לגדולים שבקיאים בטיב הגדולים ומיידעים את הצבור הרחב מיהו גדול ומי לא.
|
|
|
|
|