|
|
| נשלח ב-6/10/2010 16:35 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2010 23:19 |
|
| |
בעמוד הראשון של Prinzinger הוא מזכיר שטווח הטמפ לצפורים במאמץ הוא 40.4-47.7 (וכך גם בטבלה 2 שורה ששית), כך שגם אם הצפורים לא חמות יותר כשהן חולות, 45 כחסם נראה די בטוח. אני לא כל כך מתרגש מדנטורציה - יש מיקרואורגניזמים שחיים בטמפ גבוהות הרבה יותר, מודיפיקציה קטנה פה ושם וטמפ הדנטורציה עולה בחמש מעלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2010 07:53 |
|
| |
שנרב לנקודה 2 – צודק, לא כתבתי את העיקר, כי היה פשוט בעיני, אין צורך לבחור מיהו השפיץ (וזה גם בלתי אפשרי במובנים מסויימים) . יש לבחור בעל מקצוע טוב. לגבי נקודה 1 – כשם שבענייני ממון תנסה לבחור רו"ח טוב ולא תחליט לבד כי אתה חושש שתפסיד, הגם שאתה בפורום של מביני עברית, כך אמור להיות בהכרעות בעניינים מהותיים בהלכה, כי אמור לחשוש שמא תפספס. בעב מי שמבין בתלמוד ונו"כ ולמד במידה מסויימת מסוגל לשפוט בעצמו אם ירצה מיהו מקצוען. מי שלא – אין לו ברירה אלא לגשש. אם חכם הוא יגשש אצל בעלי מקצוע ואם טיפש – אצל מקורבים, עיתונאים ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 12:32 |
|
| |
שנרב כתב בסרקזם ברור ומובן מאליו שיש חוסר אמון ברופאים. כבר שמעתי לא פעם מחרדים שהרופאים חשודים לחתוך אדם חי ובריא לצורך השתלות. מצד שני אין לחרדים אמון גם במדענים, בפוליטיקאים, באנשי עסקים, בערבים, בגויים ובמנקי ארובות. אין להם אמון באף אחד ואת הסיבות לזה גם כן לא כל כך קשה לנחש... דפל כתב באשכול אפיקורס מהו להוציא את הרבים יד"ח "אינני צריך לבוז לאמונתו של ההודי כדי להתעלם ממנה, די אם אני משוכנע שהיא חסרת בסיס ומשפיעה רק על מצב רוחו. ברגע שמצב הרוח שלו הוא המשתנה התלוי, אני צריך לווסת את ההשפעה שלי עליו ולא על כל מיני פנטסיות שהוא אימץ. הרי אתה עצמך לא שואל אותי מה יקרה לזכרון סיינט רבין בעולמות עליונים אם מישהו ירמה אותי לגביו, אלא איך אני ארגיש. מכאן שאתה עצמך מבין שבמצבים מסויימים זירת ההתרחשות המהותית היא רגשותיו של מושא השקר ולא משהו שנגיש לאנשים אחרים". הרי לנו שיש זרם הלך מחשבה כי אם אני כופר אני יכול להתעלם מאמונת הזולת. וק"ו אם בזאת אציל נפש.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 22:17 |
|
| |
תלמיד,
במאמר מוסגר תרשה לי להזכיר לך שלחרדי הממוצע אין שום נקיפות מצפון לחזק את הנורמות ההלכתיות של אחרים על ידי שקרים, ואתה יכול לשאול את מיכי שהסתובב זמן מסוים עם אנשי החזרה בתשובה למיניהם ולמד שם כמה עובדות מעניינות על החיים.
ולגופו של ענין תלית תניא בדלא תניא. האדם שציטטתי אותו אמר שאין לרופא שום בעיה לתפוס אדם ברחוב, חי ובריא, ולחתוך אותו לצורך השתלת איברים. זה מפני שהוא תופס שהעניין של הרופא הוא בשכר ובפרסום שהוא יקבל, ובשביל זה הוא מוכן לרצוח. (כמו שבשביל הרב אלישיב והרבי מגור 160 מליון שקל הם סיבה להצביע בעד גירוש יהודי גוש קטיף, סתם על דרך משל)
מה שאתה מיחס לרופא הוא בעיה אחרת: שהרצון שלו להציל אנשים רבים יגרום לו לקפח חיי שעה, או חיי חצי שעה בחוסר הכרה, של אדם שמוחו כבר לא פועל אבל מבחינה הלכתית לדעתך הוא מוגדר כחי. גם אם פורמלית זה וזה נחשבים לרציחה (ועדיין כאן מדובר בטריפה ובחיי שעה וכו') - אין מקום להשואה מבחינה עקרונית.
ודאתינן להכי אחזור על שאלה שמישהו העביר באימייל לפני כמה ימים: הרי בפוסקים יש דיונים בשאלת מסירות נפש של יחיד למען רבים, כמו יולינוס ופפוס ואסתר והשאלה הידועה בחזו"א על החץ שנזרק לעבר רבים והיחיד יכול להתאבד ולהצילם. מאי שנא הא מהשתלת איברים? הנה אני מכריז שלא אכפת לי שהרופא ירצח אותי חצי שעה קודם למען הצלת כמה נפשות. למה אותי אתה מבזה וליולינוס ופפוס אתה מריע?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 22:20 |
|
| |
שנרב כי אתה עם המערכת השלטונית והם נגד.
ולגבי חוסר אמון ברופאים. מדוע שרופא יעדיף שת שיקול הדעת שלך על פני השיקול שלו? ובמו אזני שמעתי רב מכריז שהרופאים אינם יודעים כלום ותוך שתי דקות מספר לי שהוא עבר ניתוח מעקפים.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 20/10/2010 22:22:31
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 22:20 |
|
| |
| שנרב_נ כתב: |  | (כמו שבשביל הרב אלישיב והרבי מגור 160 מליון שקל הם סיבה להצביע בעד גירוש יהודי גוש קטיף, סתם על דרך משל)
|
|
סליחה שאני מתערב אבל הרב אלישיב פסק שאסור לפנות ישובים בשביל הסכם שלום
תוקן על ידי maxmen ב- 20/10/2010 22:21:03
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 23:36 |
|
| |
מקסמן,
אני מקווה שבימים כתיקונם יש לך בדיחות יותר מצחיקות. (יונה מצגר, לדוגמה).
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 23:41 |
|
| |
נדב, אני מפנה אותך חמאמרי בתחומין הקודם על השתלת איברים. תמצא שם את הטיעון שלך. תורף דבריי הוא שאין שום חשיבות לקביעת רגע המוות, וכל הויכוח שם הוא מיותר. גם אם מוות מוחי אינו מוות, ניתן להקריב חיי צמח (שהם פחות מחיי שעה) שלי למען הצלת חיי עולם של איש אחר, ובודאי כמה אנשים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 00:08 |
|
| |
| שנרב_נ כתב: |  | מקסמן,
אני מקווה שבימים כתיקונם יש לך בדיחות יותר מצחיקות. (יונה מצגר, לדוגמה). |
|
נדב:
אני ראיתי במו עיני בעיתון יתד בתחילת הדיבורים בעניין, והשאר פוליטיקה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 08:26 |
|
| |
שנרב - החזרה בתשובה ע"י שקרים – אתה צודק. אבל קח בחשבון שנטיית אנשים לעבוד על ת/טועים בינה חוצה מחנות. לגבי ההגינות בכך דשו באשכול ההוא, אפיקורס מהו.....
- אין כוונתי להכנס לדיון ההלכתי. רציתי להראות לך שיתכן ורופא יעבוד עלי (ולדעתו הוא עושה מעשה נאצל) ותשובתך אינה מובנת לי.
- אין כוונתי להגן על אלו שיראתם מכוונת את חכמתם המשלים עצמם של רופא הוא רמאי.
- לעניין שאלתך מהחזו"א – האם החזו"א מעלה צד כי מותר לאדם מהצד להסיט החץ מהרבים לכוון היחיד? אם לא אזי מלבד כרטיס אדי יש להחזיק בכיס גם גלולת ציאניד?
- לעניין ההתנתקות תמורת 160 מליון ₪ (כמדומני 320 שחלקם לא התקבל) - אתה צודק. איני תופס איך ניתן לבנות חיי "עולם התורה" ע"ח אחרים (ובפרט שמדובר בחיי דקה). אגב, ברוך מרזל טוען בעיקשות כי הרב אלישיב אמר לו כי רומה. לך תדע.
בעב מה הקשר למערכת השלטונית? ולגבי החלת שיקול הדעת שלי על אחר – ראה באשכול אפיקורס מהו...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 09:23 |
|
| |
תוקן על ידי ייישראל ב- 21/10/2010 09:45:34
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 12:33 |
|
| |
תלמיד טועה
מזכיר לי את ימי רבין העליזים כשאוטובוסים התפוצצו ברחובות וערפאת היה מופיע לפני עיתונאים ונשבע שהוא נלחם בטרור ועוצר מחבלים, ואף אחד לא שאל את השאלה המתבקשת שיתן שמות של עצורים.
באותה מידה מרזל כנראה רוצה להאמין באפשרות הברית הפוליטית עם החרדים עד כדי כך שהוא מוכן לקנות את הזבל הזה שהרב אלישיב רומה, ולא שואל מיהו הרמאי והאם כבוד הרב לא נותן לו דריסת רגל בביתו מיום שבילפו אותו בענין כה חשוב. כפי שכבר ציינתי מעולם לא שמענו על גדול חרדי שמשמשיו הטעו אותו וחתם על קריאה ללכת לצבא או להתפרנס ממעשה ידיו, כנראה שמשום מה מרמים אותם תמיד לאותו כיוון.
בקיצור סעיף 1 שלך מתרץ את סעיף 5 בשופי.
לגבי סעיף 4 לא הבנתי מה עניין הציאניד. אין סיבה לבקש מאדם להתאבד למען השתלת איבריו אפילו אם זה מותר כמ"ש הרדב"ז לגבי הצלת חבירו באבר שלו. לעומת זאת כשמדובר על חיי חצי שעה של אדם גוסס יש הרבה פחות משקל לסברת דרכי נעם. כדאי באמת לקרוא את מאמרו של מיכי בתחומין (האם הוא נמצא על הרשת?)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 12:38 |
|
| |
שנרב
שאלת הציאניד היתה אם מותר לאחר להתערב או שהחזו"א דבר רק על הנוגגעים בדבר
הרופא הוא אחר
|
|