בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב אלישיב על השתלת איברים מנידונים למוות בסין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/11/2011 15:26 לינק ישיר 

למטפחת

כבר התייחסתי לכך באשכול הכתבות המובאות (ותודה לך שמצאת את האשכול המתאים.)

האם זהו פרצופה של ההלכה? לקחת ולא לתת?
האם אברך שנהרג בתאונה תורם את אבריו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2011 15:49 לינק ישיר 

צענע

אנחנו קרואים אדם ואין אחרים נקראים אדם.

ברכות דף נח.  בן זומא ראה אוכלוסא על גב מעלה בהר הבית, אמר: ברוך חכם הרזים, וברוך שברא כל אלו לשמשני.

כולם נבראו לשמשנו ולא שאנחנו נשמש אותם.

אלמנטרי צענע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2011 16:16 לינק ישיר 

לירוחם

נראה לי שהעניין האלמנטרי הזה אכן ראוי לאשכול.

תיקח מה שיותר מהגוי ,(חכמה בגויים תאמין)תקח מהחילוני אבל אל תיתן להם כלום כי אתה קיבלת תורה מסיני.
.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2011 16:23 לינק ישיר 

[צענע,

אני מקווה שברור לך שאין מחלוקת בינך ובין ירוחם.

ירוחם,

אני מקווה שאתה מבין שאין זה הפירוש היחיד (ובעיניי, גם לא הפירוש הנכון, אבל זה עניין של טעם) לדברי בן זומא הנ"ל.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2011 16:31 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
לירוחם

נראה לי שהעניין האלמנטרי הזה אכן ראוי לאשכול.

תיקח מה שיותר מהגוי ,(חכמה בגויים תאמין)תקח מהחילוני אבל אל תיתן להם כלום כי אתה קיבלת תורה מסיני.

לכי על זה!

לשיקולך, אפשר גם להרחיב את זה לעניין היחס לנשים ביהדות. ההבדל בין הנושאים ברור. הצד השווה הוא כיצד ביהדות הגברית האורתודוקסית יש קבוצות לגביהן יש אמירות של שוויון לכאורה, בו אם כבר יש חוסר השוויון הוא כעקרון לרעת היהדות הגברית (בעניין נטל שמיימי כלשהו), אך בכל קריטריון מדיד יוצא שאפשר/צריך לקחת מהן.

זה מזכיר לי ספר שקראתי פעם על צדיק כלשהו (אשמיט את שמו). סופר עליו שהוא התרעם תמיד על רבנים בשכר, ובכלל שלל את זה שמישהו לומד תורה על חשבון אחרים, והוא אישית הקפיד שלא להתפרנס מכלום לבד מחנות המכולת בה עבדה אשתו.
כך במקור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2011 16:44 לינק ישיר 

אםשלום
פתחי פיך ויאירו דברייך על אמירתו של בן זומא.

אבקש קודם לשים לב לאמירותיו האחרות של בן זומא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2011 23:59 לינק ישיר 

"זה מזכיר לי ספר שקראתי פעם על צדיק כלשהו (אשמיט את שמו). סופר עליו שהוא התרעם תמיד על רבנים בשכר, ובכלל שלל את זה שמישהו לומד תורה על חשבון אחרים, והוא אישית הקפיד שלא להתפרנס מכלום לבד מחנות המכולת בה עבדה אשתו. "

זה טבעי שאחד מן הזוג עובדים ומפרנסים את השני.

זה בוודאי יותר נכון מאשר שהרב יקח כסף על "שירותיו"

בציורים כאלו לרוב הכוונה רק שהאשה עמדה בפועל בחנות. ייתכן מאד שאת ההזמנות ערך הרב, וכן כל שאר העבודות הנצרכות לניהול חנות.

זה לא קשור בכלל לתרבות שהתפתחה שבו הנוהג הרגיל הוא שהאשה מפרנסת ועובדת. [אגב גם זה לא בדיוק נכון, בהרבה ואולי רוב המקרים יש השתתפות של הבעל בנטל העבודה. ברוב זוגות הכולל שאני מכיר האשה לא מרוויחה הרבה או בכלל יותר מהגבר.] 

כך במקור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 11:44 לינק ישיר 

לא שזה מצדיק את התנהגות החרדים, אבל סתם ככה לרווחא דמילתא
10% מהציבור בישראל חתום על כרטיס אדי, מתוכם רק 10% (1% מהאוכלוסיה הכללית) כאשר נדרש לכך, אכן מסכים לתרומה. אחוז זה הוא הנמוך שבכל מידנות העולם המערבי.

כלומר אף החילונים והדתלי"ם לא רצים לתרום, רובם בגלל פחדים דתיים כפי שהוכיחו באד"י ודו"ק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 12:21 לינק ישיר 

[בעלטש,

כדאי לדייק - 
לפי החוק, אם אדם מחזיק כרטיס אישור לתרום את אבריו, לאחר מותו אין הרופאים חייבים להיוועץ במשפחתו האם לעשות זאת או לא. בפועל, בבתי"ח בארץ לא קוצרים אברים לתרומה בלא אישור המשפחה - גם אם לנפטר היה כרטיס כזה. אם הסטטיסטיקה שלך נכונה, אני חושבת שהיא מייצגת את הפער בין בחירתו של אדם בחייו ועל גופו שלו, ובין עמדת משפחתו לגבי גופו, לאחר מותו.]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב אלישיב על השתלת איברים מנידונים למוות בסין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.