בבקשה! תן לי תמונה אחת שרואים את כל העולם, ואני אגיד לך בדיוק כמה אנשים היו שם.
אני
הייתי שם, וספרתי כפחות משתי אלף איש, באמת זה נקרא עולם גדול, אבל לחתונה
כזה שמכינים כבר יותר מחצי שנה, ושלמו דמי הכרטיסים לכל מי שרוצה לבוא,
ואיימו על כל מגידי שיעור והמלמדים בכל העולם שאם לא יבואו לא יהי' להם
פרנסה, ושלמו בעד כל זה יותר ממליון דולר!, האם זה נקרא חתונה יפה? זה
חרפות ובושות, תגיד להרב שטרנבוך לאמר להבחורים שחתונה זה הוא יותר גדול
מהאוסטילא חתונה! הא הא.
כן הי' שם כ300 חסידי באבוב אמיתיים כמו אני, וילדי הת"ת מגיל כתות ז' ולמעלה, וכו' וכו'
לפי
חשבוני לא הי' שם יותר מכ700 חסידים אמיתיים של המהרב"ץ שליט"א, וזה הכל
מה שיש לו, ולדעתי זה הצלחה גדולה מאד, כי אינו שוה להיות לו אפילו חסיד א
(חוץ ממשפחת ציטראנעבוים).
אגב, מה קרה שם קודם המצוה טאנץ, מ"צ
צוה למהרב"ץ לבא בתוך האולם ולרקוד עם טאשטיכל, המהרב"ץ צוה להביא הכלה
יותר סמוך לו, ומ"צ לא הסכים, וכן הי' כעשרים דקות לכאן ולכאן, עד שפקעה
סבלנות המהר"ש וצוה להביא ולרקוד עם הגארטל. מ"צ נשאר עומד ומשתומים עם
הטאשטיכל בידו. וכל העם כולו פניהם חפו!
אמאי לא הי' יותר חמימות אצל החתונה, חתונה גדולה כזו בלי שום לחלוחית? מה קורה שם? הרבי בעצבות? או מה.
נשלח ב-31/5/2007 17:45
ראית שם את המהר"ש זצ"ל בעיני בשר? לא מתאים לספר את זה בקול, ויותר גרוע לומר שפקעה סבלנותו.
נשלח ב-1/6/2007 01:10
סליחה על הטעות
...עד שפקעה
סבלנות המהרב"ץ שליט"א, וצוה להביא...
נשלח ב-1/6/2007 04:13
פה תראה החתונה הראשונה לבית המהרב"ץ וחסידיו לאחר שזרקו חסידי באבוב החוצה, ואין כאן יותר מכ800 איש, כ400 על הפארענטשע 100 על האויבענאן ו300 רוקדים. השלושת אלפים חסידי באבוב איכם?
הגם איך זעה נישט די קשר צווישן די צוויי, וואס דאס האט דיר געברענגט ארויף צוברענגען דעם אלטן אשכול.
אבער, פארט איז אינטרעסאנט צו באצייכענען, עטליכע פונקטען.
ס'איז פארהאן א חילוק צווישן א פארשפיל אין א חתונה.
דער פאטאגראפירער פון די בילדער ביים צאנז'ער פארשפיל, זאגט שרייבט אין אן אשכול אז ביים פארשפיל איז געוועהן געפאקט ער איז נאר אנגעקומען שפעט צום סוף ביים לחיים געבן, ווען רוב ציבור איז געווען שוין אינדערהיים, מה שאין כן, ביים חתונה זענען די בילדער און קליפס ביים שפיץ פון די חתונה ווען דער רבי קומט אריין, און ביים מצוה טאנץ.
נשלח ב-1/11/2009 17:53
איך האב עס ארויף געברענגט ווייל עס האט געהאט די סארט פאלטשע בילדער פון ביידע... צאנז מיט באבוב...
אויך ווייסט אפשר איינער וואס גייט פאר? אך בין נישט איינגעשריבען אויף איינער פון מיינע אימעיל אדרעסין JDN אויף אידישע טעגליכע נייעס! אויף יענער אמעיל אדרעס בין איך נאר איינגעשריבען אויף די צאנז-קלויזנבורגער ליסט! איך האב באקומען א אימיעל פאריגע וואך פליצלינג צום ערשטען מאל צי יענער אדרעס פין אידישע טעגליסע נייעס אבער דעם אימעיל אדרעס איז נישט געעוען אזוי ויי JDN האט געווענטליך אין דעם אימעיל איז געווען א קליפ פון א פרוי שרייען!!! שפעטער האב איך באקומען א אימעיל פון דעם נייע JDN א אנטשאלדיגאנג פארן פריערדיגע טעות! יעצט האב איך אנגעהויבען באקומען אימעילס פון א נייע: "חרידישע טעגליכע נייעס" א בילד פון באבוב 45 איז געשטאנען רמ"ד אונגאר! איך בין נייגעריג צי קלויזנבערג האט עפעס מיט די לעצטע גע,שענישען? ווייל נאר זיי האבען געהאט מיין אימעיל אדרעסס. איינער ווייסט וואס איז פונקט געשעהן דער זעלבער וואך פון צאנזער חתונה האט דאס פאסירט? אפשר האבען זיי גע,עפענט די נייע "חרידישער טעגליכע נייעס" צי קענען ארום שוקען בילדער פון ליידיגע פארענטשיס פון די חתונה וואס קומט פאר די וואך..............?
נשלח ב-1/11/2009 22:41
איך האב אויך געזעהן דעם קלויזענבורגער אימעיל וואס זיי רופן חרדישע נייעס