בית פורומים מקדש וגאולה

"תכלת מן הים"-ייצור תכלת לציצית מחלזונות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/6/2007 13:56 לינק ישיר 

שוב יצאת למתקפת נגד.

בגדול רוב הדברים שכתבת נוגדים את המידע שבידי, אבל לפני שאני קובע שהם לא מדוייקים (והיה הרבה מידע לא מדוייק בעניין) אני מעדיף לשמוע את המקורות שלך ולבדוק אותן. אם אין לך ידע ממקור ראשון, אתה מוזמן להגיד זאת. אל תזרוק לי בבליאוגרפיה בנושא, שכן אני יכול גם לעשות זאת. אני רוצה מקורות מהימנים ומדוייקים ספר דף ועמוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2007 16:11 לינק ישיר 

לא יצאתי לשום מתקפה (שלא כדרכי....), שאלתי בתמימות אם ברצונך רשימת מקורות.

המקורות אינם לפני ליד המחשב כרגע, ארכז אותם ואציינם בדיוק. בגדול, הציטוטים מפליניוס אריסטו וכו' מצויים ברובם בסוף ספר לולאות התכלת של טייטלבוים. החוק הביזנטי נמצא ב- Corpos Iuris Civilis, Vol 2, Codex Iustinianus 4:40:1. 

תוקן על ידי חלזוןתכלת ב- 06/06/2007 16:19:19

חלזון זה גופו דומה לים וברייתו דומה לדג ועולה אחת לשבעים שנה ובדמו צובעים תכלת לפיכך דמיו יקרים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/6/2007 16:39 לינק ישיר 

הציטוט המדויק של פליניוס מובא גם בספר התכלת של בורשטיין עמ' 248.

חלזון זה גופו דומה לים וברייתו דומה לדג ועולה אחת לשבעים שנה ובדמו צובעים תכלת לפיכך דמיו יקרים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/6/2007 00:16 לינק ישיר 

טוב ראיתי את הדברים בספר לולאות התכלת, ואין שם מספיק מהמקורות של פליניוס להבין את דבריו בצורה חד משמעית. הספר של בורשטיין אינו לפני כרגע.

בכל מקרה מה שמתואר שם אינו תואם את מה שנטען היום על ידי עמותת פתיל תכלת, שכן הם מפיקים את הארגמן והתכלת מחילזון אחד.

.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2007 06:42 לינק ישיר 

???

עמותת פתיל תכלת מפיקה ארגמן???????????????.

אולי כוונתך שהם אומרים (!) שאפשר (!) להפיק ארגמן מאותו אחד. אני בקשר כבר הרבה זמן איתם (מאז שהתחלתי לחקור את הנושא) וברור גם להם לגמרי מהמקורות שהארגמן הופק משני האחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/6/2007 14:16 לינק ישיר 

חלזון

עובדי המפעל בכפר אדומים הפיקו לעיני ארגמן ותכלת מאותו חומר.
עיני ראו ולא זר איך שהם הפרידו חומר יבש לשני כלים, האחד העמידו בשמש והשני בתוך החדר, לאחר כמה דקות צבעו בזה ובזה, זה נצבע תכלת וזה ארגמן.

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2007 14:17 לינק ישיר 

אין ויכוח שאפשר לייצר גם ארגמן מהקהה קוצים. במציאות הפיקו ממנו כחול ומהאחרים ארגמן, מאחר והכחול שלו הוא המשובח, שאי אפשר להוציא כמוהו מהאחרים אלא דומה לו ופחות טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/12/2007 15:43 לינק ישיר 

הייתי שוב במפעל וראיתי את הארגמן המופק מהתרכיז שלא נחשף לשמש. זהו באמת הארגמן? סגול כהה ממש.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > מקדש וגאולה > "תכלת מן הים"-ייצור תכלת לציצית מחלזונות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.