בית פורומים אגודה אחת

האם אנחנו ישראלים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/7/2007 11:15 לינק ישיר 

בנציון,
מעורבות והתעניינות בבעיות מאקרו של המדינה ושל האנושות - היא פריווילגיה של חזקים. קשה לדרוש זאת מחלשים. ועוד יותר קשה לדרוש ממיעוט הנלחם על הכרת הרוב, להלחם גם למען בעיותיו של הרוב.

זהות בנויה מעגלים מעגלים. המעגל הפנימי מוגדר על פי המרכיב הראשוני של הזהות, והמדרג הולך ופוחת ככל שמתרחבים המעגלים. בעולם האינטרנט קיבלו המעגלים ביטוי בצורת פורומים, ואדם יכול לבדוק את מעגלי זהותו על פי השתתפותו ותדירות כתיבתו בפורומים שונים. לפיכך אין כל סיבה לדון על בעיות המעגל הרחוק, בתוך הטריטוריה של המעגל הקרוב.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2007 12:39 לינק ישיר 

שלויימלע
אחרי הגדרת הזהות ותיחום מעגל הקבוצה יש דוקא עניין להשתמש בכלים המאפינים את הקבוצה ולהרחיב את טווח הדיון אל מחוץ למעגל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2007 13:37 לינק ישיר 

זהו שלא.
כי הרחבת הדיון מחוץ למעגל כמוה כהרחבת הזהות, הזקוקה מעתה להגדרה מחדש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2007 17:46 לינק ישיר 

למה הרחבת הדיון של פורום אסטרופיזקאים
בציורי השקיעה של ווטו,או דיון של פורום אמנים בהתרחבות היקום ,ישנה את זהויות המעגל המקורי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2007 04:55 לינק ישיר 

הישראליזציה של החרדים ( דוד אסף על ספרו של קימי קפלן )

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=878665&contrassID=2&subContrassID=5&sbSubContrassID=0

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 04:20 לינק ישיר 

מחד גיסא, כדברי שלוימלע, טיפול בבעיות מאקרו זו פריבילגיה של חזקים.
מאידך גיסא, טיפול בבעיות מאקרו יוצר חוזק. ביום שש"ס החלה לעסוק בבעיות בטחון וכלכלה, היא הפכה למפלגה גדולה. עד אז, היא היתה מפלגה קטנה עם הרבה מנדטים.
ומגיסא תליתאה, זו בדיוק הנקודה של בצ"כ. אם אני גם ישראלי, אז מענין אותי גם האיום האיראני. אבל אם אני רק חרדי, אז באיום האיראני יטפלו הישראלים, ואני אדאג למצעד התועבה ולשמיטה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/7/2007 04:29 לינק ישיר 
להתגייס או לא?

לגבי כמות לא מבוטלת של צעירים חרדים מהסוג הנקרא "הדתיים החדשים" השאלה אם הם ישראלים נתקלת בבעיית הצבא:
מצד אחד,
אם אתה רואה את עצמך כבעל אחריות חברתית כוללת, אתה כבר לא לומד בכולל/ישיבה, ואתה כבר לא מקבל את ההתנהלות של החברה החרדית הן כלפי עצמה והן כלפי החברה החילונית כמובן מאליו, מדוע הינך חושב שיש מי שצריך להלחם עבורך בלבנון ובעזה? הדם של מי סמוק יותר? ומה נאמר לאימהות שלא ישנות בלילה? להזכירכם אנחנו מדברים על אלה שלא לומדים.
מצד שני,
גם חרדי "חדש" שרוצה להיות שותף לנטל הבטחוני במסגרת הצבאית עלול למצוא את עצמו ואת משפחתו משלמים מחיר חברתי לא מבוטל כאשר הוא יסתובב ברחובות בני ברק עם מדים. זהו נטל לא פשוט שמי שלא נמצא בו לא תמיד מבין את עומקו.
הצבא לא מתאים לכל אחד, הוא לא מתאים גם להרבה חילוניים, אך חרדי, גם כזה שלא לומד אבל בכל זאת חרדי, יתקשה למצוא שם את מקומו, התועלת ממנו ממילא תהיה נמוכה. ובכלל הוא יכול לתרום הרבה יותר במקומות יותר מתאימים לו.

אז מה אתם אומרים להתגייס או להתחמק?

תוקן על ידי י_ארצי ב- 08/07/2007 4:31:15

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/7/2007 13:39 לינק ישיר 

אמר לי אדם חכם מחברינו: זו לא שאלה של רצוי אלא של מצוי, ודפח"ח.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 13:47 לינק ישיר 

אם הוא יעבור לגור בארץ אחרת הוא יפתור את הדילמה המוסרית שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2007 17:35 לינק ישיר 

אם אתה לא עוזר בבית, תעזוב את הבית.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2007 13:32 לינק ישיר 

ארצי
יש לך גם התלבטות ודילמות אם לגנוב,-כמובן אם זה אפשרי-?
הרי כל אדם שלא משרת את ארצו, בצבא או בשרות לאומי,  אחרים צריכים לעשות את מלאכתו ותפקידול.               והאחרים נגזלים בזמנם ובכוחם . האם אין לך בעיה עם זה?
האם אחרים -אתה חושב- שהם לא חושבים שיכולים לתרום יותר במקום אחר ?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2007 22:09 לינק ישיר 

ירוחם הלא ברור שיש בעיה, מי שאין לו בעיה אינו דן בה. האם המחיר החברתי העצום אינו אמור כלל להציק לפני שמחליטים כמוך שהצדק מוכרח להעשות?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2007 10:10 לינק ישיר 

מאיר
הבעיה הגדולה היא שזו הבעיה שדנים בה. ושזה לא מובן מאליו.

האם דנים גם בבעיה של לגנוב או לא לגנוב? זו הרי הבעיה -של גוזל את הרבים.

מה זאת אומרת מחיר חברתי עצום?
האם הצבא מתאים לכל אדם לא חרדי? האם אין אנשים שקוטעים את הקריירה שלהם באיבו.

הרי יש בחורים חילונים עדיני נפש שהמסגרת הצבאית מפריע להם גם. והם לא מתגיסים בחברותא, ולכן להם הדבר יותר קשה.
יש בחורי ישיבות ההסדר, ויש בחורי ישיבות סתם שגם מתגיסים לצבא.. מדוע שהנטל יפול  רק על כתפיהם. להם אין אמהות שדואגות? רק לחרדים?

וחוץ מזה מה הסיפורים האלו על הצבא, הרי גם לשרות לאומי מתנגדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2007 11:52 לינק ישיר 

ירוחם ידידי

מדוע לא תבין? לא מדובר על המחיר החברתי שגובה השירות מעצם היותו שירות, בכך אתה צודק שכל משרת משלם מחיר. אני מדבר על הנזק התדמיתי הקשה שיגרם מיידית על ידי תיוגו של המתגייס בקהילה בה הוא חי.

אכן, למרבה הצער ניתן לקבוע כי גם אדם מוסרי שייולד בחברת גנבים ואם הוא ימנע כל ימיו מגניבה הוא ינודה, תהיה לו בעיה קשה מאוד אם לגנוב או לא. אלו החיים, דילמות!

שלא יובן לא נכון. אני ממשיך להשתמש במשל של גניבה שאתה פתחת בו רק לטובת הדיון. אני בהחלט לא משווה את אי השירות הצבאי לגניבה משום שזו תהיה התייחסות שטחית מאוד לסוגיה עמוקה ורבת אנפין.

האם הצבא עושה מאמץ להתאים את עצמו למשרת בכלל, למשרת הדתי בפרט ולמשרת החרדי בפרטי פרט??
לו יהא שחייבים מוסרית לשרת, האם זה אפשרי? האם זו החובה היחידה? האם יש להשליך כל חובה דתית ומוסרית אחרת כדי לקיים את החובה החשובה הזו?

לא אמרתי שזה המצב, אך זה בהחלט לא מופרך לדון בכך.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2007 16:29 לינק ישיר 

מאיר
האם יש להשליך כל חובה דתית ומוסרית אחרת כדי לקיים את החובה החשובה הזו?

וכי מדוע להשליך? מדוע אי אפשר  לאחוז בזה וגם מזה על תנח ידך?
הרי תלמידי ישיבות ההסדר מקיימים את שניהם.
אני בטוח שאין סטיסטיקה על זה, אבל יהיה מעניין להווכח, כי אלו מהחרדים שעזבו את דרכם. לא בצבא  הם עזבו.,
 אני כותב זאת מהכרות אישית עם כמה כאלה, וגם מה שהתפרסם בציבור.
ואם הוא כן בצבא עזב כגון מר סגל, את הכפירה הוא הביא מפונוביץ.
יש לי הרושם העז ואני גם מאד משוכנע. כי התנגדות הרבנים לגיוס הבחורים, נובע בעיקר, מחוסר הבטחון שיש להם כלפי החינוך שהם הקנו ומקנים לצעירים.
כי הרי עם חינוך טוב אין כל סכנה לצאת לתרבות רעה בצבא. שהוא קרוב לבית לחברים ולמשפחה

על הכניסה לישיבה הגדולה בלובלין, כתב רבי מאיר שפירא את הפסוק מתהילים
לכו בנים שמעו לי יראת ה" אלמדכם,  והסביר הרי מה זה לשון הלכו בנים? היה צריך לכתוב בואו בנים, אלה המשיך רבי מאיר- החינוך לי"ש נמדד,   כשהולכים מהישיבה, ולא כשנמצאים בה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > האם אנחנו ישראלים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.