קיבלתי בדוא"ל (מתוך ספרו של זמיר כהן שיצא לאור(?) בעוד כשלושה חדשים):
הטענה היתה שלא ניתן לעשות זאת לאף א"ב אחר, פרט לעברי (או, שמא, נכון יותר: אשורי).
כמובן שעניתי כמיטב המסורת העצכח"ית, שזה מאד מעניין בעיקר על רקע העובדה שככל הידוע לי מדובר בסמל פגאני ונוצרי קדום.
מה דעתכם?
תוקן על ידי עצכח ב- 11/06/2007 12:56:16
תוקן על ידי עצכח ב- 12/06/2007 1:55:15
נשלח ב-11/6/2007 10:03
.
נשלח ב-11/6/2007 10:16
והעם רואים את הקולות ושומעים על התמונות!
נשלח ב-11/6/2007 12:09
מתנצל על היעדר היכולת שלי בתחום המיחשוב (עד הדפסה ולא עד בכלל).
בכל אופן, שלחתי למואדיב את התמונה, ואני מקווה שיכולותיו יוכחו כאן בקרוב לעין כל.
בכל אופן, שווה אולי להתחיל את הדיון בלי התמונה. זה משאיר המון מקום לדמיון וליצירתיות.
נשלח ב-11/6/2007 12:38
באחת הגלריות החרדיות בירושליים הית תמונה עם הכותרת קריעת ים סוף, אבל התמונה היתה ריקה רק לבן., שאל אחד המבקרים את הצייר איך אתה מסביר את התמונה. הצייר הסביר כך.
הים נבקע כבר- ולכן לא רואים אותו
בני ישראל כבר עברו ולכן לא רואים אותם
והמצרים טרם הגיעו. כנ"ל
כדי להיות ישר, E B ו-F באמת לא נכנסות. דווקא הניסיון הזה מראה שעובדתית הקביעה היא נכונה, וקשה להכחיש את הייחודיות. השאלה מה היא אומרת (כנראה על קשר בין התכונות של מגן דוד לטיפולוגיה של אותיות הא"ב), היא כמובן שאלה אחרת.
אגב, האם אני צודק שאכן מקורו של המגן דוד הוא פגאני או נוצרי? אני זוכר פולמוסים על כך בעבר (צופן דה-וינצ'י?). משום מה זה מתחבר לי גם לצורת צלב הקרס (שגם הוא סמל פגאני עתיק?).
נשלח ב-11/6/2007 16:40
אני לא מבין בפאגניות. לעומת זה ברפואות אני מבין עוד פחות. ובודאי בדרכי אמורי
שו"ת יביע אומר חלק ח - או"ח סימן לז ד"ה והנה בשו"ת
וע' בשו"ת אדמת קודש ח"א (חאו"ח סימן ה) שנשאל אודות מי שחלה בפניו, שנתפח צד אחד מפניו ע"י חולי שנקרא פאפירה, ורפואתו להשקיט הכאב והצער שרושמים בדיו על הנפח צורת מגן דוד, ורפואה זו שהיא דרך סגולה בדוקה ומנוסה, האם מותר לומר לגוי שירשום צורת מגן דוד על פניו.
רי
נשלח ב-11/6/2007 17:26
יצא לי לבקר במשרדים רבים של הודים, והם נוהגים לצייר מעין צלב קרס באדום על הקיר.
נשלח ב-11/6/2007 22:02
שאלה מעניינת:
האם האותיות שמשורטטות בתוך מגן דוד הן כשרות לספר תורה? לפי שיטה כלשהי?
עוד שאלה חשובה מאד:
מה מקורו של הסמל "מגן דוד"?
*** ממללא
צלב קרס הוא סמל הודי עתיק יומין. לפחות לפי קרלבך, עורך מעריב הראשון, שכתב ספר יפה מאד על הודו. (הוא אפילו מספר שראה באיזה מקום שילוב של מגיני דוד וצלבי קרס ביחד, ונדהם עד שהסבירו לו שמדובר ברישום עתיק יומין ובסמלים הודיים עתיקים).
נשלח ב-11/6/2007 22:28
אז כנראה משם זכרתי את הקישור הזה (בין מגיני דוד לצלבי קרס).