בית פורומים עצור כאן חושבים

על צפנים ופגאניות (על מגן דוד וסמלים אחרים)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/6/2007 23:54 לינק ישיר 

אין לי בעיה עם פרפראות. אבל כשמישהו מייצר יהדות שלימה של פרפראות מטומטמות זה יותר בעייתי.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2007 09:18 לינק ישיר 

ואת והב בסופה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2007 11:44 לינק ישיר 

בעניין משמעותו של הדגל הציוני. הרב סולובייצ'יק ולא איזה מרכזניק כתב שהוא  מזכיר לנו ולקב"ה את מסירות נפשם של אלו שנהרגו על קידוש ה'. ולא נתחיל שוב בדיון מי והאם נהרג על קידוש ה'- גם הרב מיכי מודה שחלק מהחיילים נהרגו על קידוש ה'. (הדברים מובאים ב"נפש הרב", ואולי גם ב"חמש דרשות".)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2007 22:37 לינק ישיר 

'יראת שמים' (עם הכולל)

בגימטריא

'לא 'יושר אינטלקטואלי'.

'עצור כאן חושבים' בגימטריא

'גיל יגיל אבי צדיק ויולד חכם ישמח בו'

וגם 'והנה מלאכי אלהים עלים השמימה'

'ויקרא (כאן שם הוי"ה) אלוקים אל האדם ויאמר לו'

'לא הדעת טוב ורע'

(את הגימטריות הרעות כמובן לא כתבתי. הרי אסור לפתוח פה לשטן.

אבל אם אתם מאוד רוצים לדעת, אז כדי לחסוך לכם את הטירחא, אלו הן:

'פן תספה בעון'
'ואהרגה את יעקב').

תוקן על ידי מיכההמרשתי ב- 01/07/2007 22:37:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2007 03:01 לינק ישיר 

בס"ד

מואדיב, הציורים שלך לא יותר מתרגיל זול שבא להוכיח את הנחת המבוקש.

הא' שלך נראית כמו X (אם תוסיף לה את הצלע ששכחת להוסיף, למיטב הבנתי). 
הז' מסתיימת באמצעה צלע.
(וזו לא קטנוניות,שהרי אם היתי רוצה להיות קטנוני הייתי מתלונן גם על הט',אבל גם במגן-דוד היו דברים דומים,אבל לא כך).
וטוב שהפסקת בט',כי אחר כךאתה נכנס לבעיה.
ל' לא ניתנת לציור בשום צורה.
וכן מ'(אלא אם כן תצייר אותה באלכסון,מה שדי תמוה).
ס' גם כן.
פ'.
צ'
ק'
ש'
ת'

זה מה שנאמר,בא לקלל,ויצא מברך

מיכי, ד"ק או לא, ד"ק רבים עברו על החומר של הרב זמיר, וכן אנוכי הקטן בעצמי, שאמנם אני רחוק מלהיות ד"ק, אבל אחרי חודשים בהם נוכחתי, צפיתי ואף השתתפתי בויכוחים עם אתאיסטים, אני כבר מרשה לעצמי לומר שאני מכיר את רוב ככל ה"השגות", מכל וכל ...

(אני לא טוען שאין דברים שנויים-במחלוקת, ויש, ואיני מתכוון למנותם בשביל לא לאפשר פתחון פה, אבל יחסית לכלל הם מיעוט, וכעת אני חושב על 4, תו לא (מתוך עשרות))

תוקן על ידי gdisrael ב- 03/07/2007 3:05:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2007 03:12 לינק ישיר 

בס"ד

מיכה המרשתי, את תוכנת הגימטראיות האוילית של סייברדין כבר עברנו, לא חידשת חדשות.

ועם כל זאת, צר לי לומר לך שהם וכן הדוגמאות שלך, מעידות כאלף עדים, שלא זכית להבין ולו במעט את חכמת הפרפראות.

ועם כל זאת, אני מתוודהה שאני סולד משימוש בגימטריה בצורה מסויימת וכן מדילוגים תמוהים ומוטלים-בספק, אמנם לא אומר שאין דבר בגו, ובטח שלא תוכל להפריך זאת ע"י ניסויים מגוחכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2007 03:18 לינק ישיר 

בס"ד

אגב, כל העניין של "יושר אינטלקטואלי" מאוד מתמיה.
פתחתי על כך דיון, וכל התגובות שקיבלתי העידו או על חוסר-הבנה, או תשובות מתחמקות שנוגעת בתפל.

והנקודה החשובה היא שאם תאמר שיושר אינטלקטואלי הוא אוביקטיביות, אז אומר לך שאין אדם שהוא אוביקטיבי בצורה מוחלטת, לכולם יש הנחות-המבוקש.

ואם תאמר שזו קבלת דברים שגם שוברים מוסכמות וסטיגמות פרטיות או כלליות, במובן של דברים שסותרים את אמונתך והנחותייך - אז אומר לך שאת היושר האינטלקטואלי הזה צריך לזרוק לזבל, כי ראינו איך אנשים עשו ממנו מטעמים, מסיבות רבות, כמו הנחות-המבוקש כפי שכתבתי לעיל (חוקרי-קבלה משוקצים למיניהם), וכן תפיסה שגויה של דברים (רבים מחברי פורום "עצור ! כאן חושבים).

נ.ב

מיימוני האשמני ששלחתי אצבע מאשימה על חברי פורום בנושא "יושר אינטלקטואלי" ולענ"ד ניסה במידה מסויימת לדחוק אותי לפינה, אמנם זה לא הצליח כי אני חזק בדעתי שאיני מתכוון לנקוף אצבע מאשימה על אף אחד (אמנם איני מבטיח שלא אעשה זאת בעתיד), אמנם דיברתי בכלליות וכפי שכתבתי השומע ישמע והחדל יחדל, וכל אחד יקח לעצמו ויסיק מסקנותיו.

אמנם הפעם אביא ראיות כלליות :
האשכול על אבולוציה.
כאשר שאלתי מדוע מקבלים את האבולוציה בתור עובדה מדעית, בלי כל קשר לגחמות (או שלא) דתיות, ענו לי "ראה האשכול על האבולוציה", מה שמוכיח בדיוק את דבריי, כי ה"השגות" על האבולוציה שם היו פרווה, ליטופים במלוא מובן המילה.

סלח לי שהתקפתיך ואולי זה גם לא ברור מדוע, אמנם כתבת "לא 'יושר אינטלקטואלי'" וזה משך את עייני.

ובשביל שתבין הדבר ולא תתקומם, אז הקדמתי הקדמות, שהתארכו והפכו לרוב ההודעה הזו וגם הפכו אותה לארוכה.

תוקן על ידי gdisrael ב- 03/07/2007 3:19:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2007 10:13 לינק ישיר 

.

gdisrael :

דומני שהגמל לא מודע לדבשת שעל גבו, ויש לו לנטול קורה מבין עיניו.

בקלות, יכול אני לכתוב כי הציורים שבתחילת האשכול, אינם אלא "לא יותר מתרגיל זול שבא להוכיח את הנחת המבוקש".

הנה, אני טוען זאת.

גם יכול אני לטעון כי:

האות א' שם נראית כמו הצרות שלי, ודאי לא כמו האות א'. האות ב' עקומה, האות ג' נקטעת, וכן הלאה, וכן הלאה.

ולכתוב לי שלצייר אות באלכסון זה די תמוה, כאשר כל האותיות במגן הדוד לעיל נטויות יותר ממגדל פיזה ביום גרוע במיוחד, זה, עפעס, מצחיק בצורה שלא נעימה לי בי"ז בתמוז.

וכפי שהסברתי לעיל, ניתן לצייר את כל אותיות הא"ב גם בתוך הפנטאגראם (כוכב מחומש סגור בתוך עיגול), שהוא סמל ידוע של עובדי שטן במיתוסים הנוצריים, ודאי שעל לוח של משחק הילדים איקס-עיגול ניתן לשרטט את כל אותיות הא"ב, גם את כל אותיות ה- ABC, את כל הספרות, סימני הפיסוק ואפילו אייקון אחד או שניים.

אם נרחיב זאת ללוח שחמט, נוכל לצייר שם גם את כל סימני הכתב הסיני, הערבי, הקירילי ואולי אף ההוטנטוטי - לו היה להם כתב.

ואת הרעיון של ייחוס משמעות לציורים החביבים בתוך מגן דוד יש לקבור, ולהציב עליו מצבה. שכן, כך למדנו בגימטריה:

"מי שמייחס ערך לציורים בתחילת האשכול לא עושה בחכמה" = 2,853

וכן:

"ויצב יעקב מצבה על־קברתה הוא מצבת קברת־רחל עד־היום" = 2,853

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2007 10:15 לינק ישיר 

.

נ.ב.

ג'י די ישראל בגימטריה = אל תאמין לו ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2007 11:55 לינק ישיר 

ג'ידי ישראל

ברוך הבא בניקך החדש.

אני משער שאתה ממשיך טיעונים שנזכרו באשכול אחר שלך, שבו, אם אני זוכר נכון, התערבבו ענינים רבים.

על כל פנים, אם יש לך טענות נגד האבולוציה, אנא העלה אותן באשכול המתאים.

אם יש לך טענות נגד הפורום, גם להן יש מקומות מתאימים.

בין אם יש כאן יושר אינטלקטואלי ובין אם לאו, לפי דעתך, עדיין יש כאן הקפדה, במידת האפשר, על חלוקה מסודרת לנושאים כדי למנוע בלבול.

תודה מראש.

וכמובן, לאחר שתואיל לפרסם את השגותיך באשכול מאשכולות הביקורת שהיו בפורום (כדוגמת האשכול הידוע של הפנחסית שתמצאנו במועדפים), אשמח לקרוא אותן. אם יהיה לי מה לומר אומר בל"נ, ואולי יתברר לי ולכולנו שאנו טועים, ועלינו לעלות לרגל אל הרב זמיר כהן ולהתנצל לפניו?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2007 13:13 לינק ישיר 

בס"ד

"דומני שהגמל לא מודע לדבשת שעל גבו, ויש לו לנטול קורה מבין עיניו."

כמדומני שאמרת לי את זה גם בפעם הקודמת, מה שמחזק את התיאוריה שלי - אתה משנן מנטרות כאשר אתה מרגיש שדחקו אותך לפינה.

אגב, אם ננתח את התופעה, נשים לב שאתה מתעלפם באופן מוחלט מהטענות, אמנם בשביל להגן על עצמך, אתה מתחיל בשינון סיסמאות, אתה מודע לכך שאתה כושל-לוגית, מר 'יושר אינטלקטואלי' ? אמנם, שנית באת לקלקל ויצאת מברך, אתה מודע להבדל בין גמל שאינו מודע לגבשת שעל גבו, לבין גמל שאינו מודע לגבשת שעל גבו, ואומר 'יתכן ויש לי גבשת על גבי' ? ובאופן אירוני במיוחד, אתה הוא הגמל שאינו מודע לגבשת שעל גבו, מצהיר נמרצות שאין לו דבשת על גבו, ובד בבד לועג לחבר מרעיו הגמלים "יש לכם דבשת".

"בקלות, יכול אני לכתוב כי הציורים שבתחילת האשכול, אינם אלא "לא יותר מתרגיל זול שבא להוכיח את הנחת המבוקש".

הנה, אני טוען זאת."

נטל ההוכחה על הטוען, לטעון אתה יכול לטעון הרבה דברים.

"האות א' שם נראית כמו הצרות שלי, ודאי לא כמו האות א'. האות ב' עקומה, האות ג' נקטעת, וכן הלאה, וכן הלאה."

צר לי, אמנם פספסת את העיקר.
העמדנו שני מבחנים :
א) דמיון לצורת האות המקורית.
ב) כאשר אדם שדובר את השפה שאותיותיה ציורו בצורה, יוכל לקרוא באותיות אלו.

כל האותיות שם עומדות במבחן הזה, אמנם הטענות שלי לניסוי צלב-הקרס שלך, לא באו להגיד שהאותיות שלך מעוותות, אלא שהם לא נכנסות, מילא היית עושה אותם מעוותות, עוד היה על מה לדבר, אמנם בכתב הא'-ב' כולם נכנסות.

"האות ב' עקומה"

אין שם בעיה שאות תהיה עקומה במצקת, למעשה כאשר אדם כותב הוא רחוק מלכתוב כמו עם סרגל ...

אמנם צורתה כצורת הב', באופן כמעט מושלם, וכל אדם היה מזהה שזו ב'.

האות ג' לא נקטעת, היא מכסה אחד מתוך 18 חלקים, את הגג של המשושה.

"ולכתוב לי שלצייר אות באלכסון זה די תמוה, כאשר כל האותיות במגן הדוד לעיל נטויות יותר ממגדל פיזה ביום גרוע במיוחד, זה, עפעס, מצחיק בצורה שלא נעימה לי בי"ז בתמוז."

אם תעקם את טענותיי לטענות חסרות היגיון ודאי שתרסקם, אמנם זה נקרא "טענת איש הקש", וזה כשל-לוגי למיטב ידיעתי.

לא אמרתי נטויות, אמרתי באלסכון.
האות היחיד בא'-ב' שציירו אותה שדומה לאות אלכסונית, היא האות א', אמנם היא גם יותר נטויה מאשר באלסכון.

אמנם נסה לצייר את האות מ', עליה דיברתי, בצלב קרס, ראה מה יוצא לך ולמה התכוונתי שאמרתי "באלסכון" זה יוצא כמו L הפוכה, כאשר צלע בזווית 90 מעלות יוצאת מצלע הבסיס שלה, למטה.
כשאנו כותבים מ', הקו האמצעי שלה הוא אלכסוני, וכאן הוא יצא ישר ובשביל זה האות תצטייר כך שרק אם תסתכל באלסכון תוכל לתפוס שזו מ', אבל ממש באלסכון, להפוך את הדף (או את הראש) אלא אם כן אתה יודע איזו אות זו, ובכלל התבלבתי, כי התכוונתי לאות מ' בכתב יד, ולא דפוס.

בנוגע לציור הא'-ב' בפנטגרם (שהוא, אגב, בלי עיגול מסביב, זו תוספת)

אתה לא יכול לכתוב ג'.
הראש של הד' שווה משני הצדדים.
אתה יכול לצייר ה' רק אם הקו בתוכה, יהיה בלאסכון, מעולם לא ראיתי ה' כזו, אבל כאן אני עוד אומר ניחא.
גם ז' אתה לא יכול לכתוב, אלא אם כן תכתוב אותה כמו ד'.
ט' אתה יכול לכתוב רק בלאסכון (לא עקום, באלכסון, שים לב להבדל).
אתה יכול לצייר מ' אבל תהיה לה אנטנה, ולא קו, אבל גם כאן ניחא.
ע' אתה לא יכול לצייר.
גם פ' לא (אתה יכול להשתמש ב4 צלעים של המחומש, אמנם זה לא יראה כמו פ' ואף אחד לא יזהה שזו פ').
צ' אתה לא יכול לצייר.
ק' תצייר, גם, אם הקו בתוכה יהיה באלכסון, אבל ניחא גם כאן.
ש', לא תוכל.
ת', רק אם תצייר את הרגל הנטויה שלה עקום לחלוטין.

קיצר, חצי לא תוכל לצייר, רבע תוכל, ורבע יראו כמו מוטציות, היחידה שנראית מעט תמוהה בא'-ב' במגן דוד, היא הא', אמנם היא נקראית לכל.

אל תזרוק סתם טענות, תאשר אותם גם לפני שאתה אומר אותם.

מלבד זאת, הפנטרגם הוא סמל שקדום בהרבה לשטניזם.

בלוח X-O, לא לדבר שכבר מדובר ב - 24 חלקים, אלא שזה גם צורה מרובעת לחלוטין, מה שהופך אותה לכמו קיר-ציור, אמנם אתה לא יכול לכתוב בה כי אין בה אלכסונים, ויש אותיות שחייבות אלכסונים.
בA-B-C

אתה לא יכול לצייר V (אלא אם כן תצייר אותה כמו U)

אתה לא יכול לצייר X.

ואם תצייר M ו -W זה יראה פשוט כמו JחL, היינו שהאמצע הוא כמו מרובע.

גם K לא תוכל לצייר.

וגם ה -D בעייתי כי הוא נראה כמו מלבן וקשה לזהות שזה D.

בנוגע לא'-ב'.

את א' לא תוכל לצייר.
בד' וז' הגג יהיה שווה משני הצדדים.
וע' וצ' לא תוכל לצייר.

"אם נרחיב זאת ללוח שחמט, נוכל לצייר שם גם את כל סימני הכתב הסיני, הערבי, הקירילי ואולי אף ההוטנטוטי - לו היה להם כתב."

לוח שמחמט כבר מורכב מהמון חלקים, אמנם גם בו תהיה בעיה כי אין אלסכון.

אמנם מה עשית כאן, תוכל להגיד שגם תוכל לצייר את זה על שחמט שבתוך כל ריבוע X, וכך היית פותח את כל האפשרויות, אמנם פספסת כאן שתי נקודות עיקריות :
א) צריך קשר מובהק בין הכתב לבין הצורה.
אם היית מוצא את כל האותיות הגמרניות בצלב-הקרס, עוד היה אפשר לדבר, אמנם גם הצלב קרס מעולם לא אפיין את גרמניה אלא את המפלגה הנאצית, אם היו א'-ב' למפלגה הנצאית שניתן לכתובו בתוך צלב-הקרס, זה כבר היה מעט יותר מרשים.
ב) לא לוח שחמט וכן לא לוח X-O, אלא צורה אלמנטרית כזו או אחרת, ולא לוח בגודל כדוה"א שגם תוכל להכניס שם את כל העולם ואשתו.

"ג'י די ישראל בגימטריה = אל תאמין לו ..."

אמרתי שינון מנטרות, או לא אמרתי ?

ואגב, בנוגע להכנסת ה-A-B-C בתוך ה'מגן-דוד', שוב יצאת מברך, שהרי ציירת רק עד F, כאשר ה - E וה - F לא נכנסות, ואת ה - B עד עכשיו אני מנסה להבין היאך זו B.
היה סמוך ובטוח שהדבר האחרון שהייתי ממבין שזה הוא, זו האות ב'.

אמנם לך לכל אדם בישראל, והרבה לו אחת מצורות המגן דוד (וכן נסה את האות א') וראה איך לא רק שהוא יזהה, אלא יגיד לך שזה גם קרוב לצורה המקורית, מאוד.

אל תזרוק סתם טענות, תאשר אותם גם לפני שאתה אומר אותם. מלבד זאת, הפנטרגם הוא סמל שקדום בהרבה לשטניזם. בלוח X-O, לא לדבר שכבר מדובר ב - 24 חלקים, אלא שזה גם צורה מרובעת לחלוטין, מה שהופך אותה לכמו קיר-ציור, אמנם אתה לא יכול לכתוב בה כי אין בה אלכסונים, ויש אותיות שחייבות אלכסונים. בA-B-C "אם נרחיב זאת ללוח שחמט, נוכל לצייר שם גם את כל סימני הכתב הסיני, הערבי, הקירילי ואולי אף ההוטנטוטי - לו היה להם כתב." לוח שמחמט כבר מורכב מהמון חלקים, אמנם גם בו תהיה בעיה כי אין אלסכון. אמנם מה עשית כאן, תוכל להגיד שגם תוכל לצייר את זה על שחמט שבתוך כל ריבוע X, וכך היית פותח את כל האפשרויות, אמנם פספסת כאן שתי נקודות עיקריות : א) צריך קשר מובהק בין הכתב לבין הצורה. אם היית מוצא את כל האותיות הגמרניות בצלב-הקרס, עוד היה אפשר לדבר, אמנם גם הצלב קרס מעולם לא אפיין את גרמניה אלא את המפלגה הנאצית, אם היו א'-ב' למפלגה הנצאית שניתן לכתובו בתוך צלב-הקרס, זה כבר היה מעט יותר מרשים. ב) לא לוח שחמט וכן לא לוח X-O, אלא צורה אלמנטרית כזו או אחרת, ולא לוח בגודל כדוה"א שגם תוכל להכניס שם את כל העולם ואשתו. "ג'י די ישראל בגימטריה = ..." אמרתי שינון מנטרות, או לא אמרתי ? ואגב, בנוגע להכנסת ה-A-B-C בתוך ה'מגן-דוד', שוב יצאת מברך, שהרי ציירת רק עד F, כאשר ה - E וה - F לא נכנסות, ואת ה - B עד עכשיו אני מנסה להבין היאך זו B.היה סמוך ובטוח שהדבר האחרון שהייתי ממבין שזה הוא, זו האות ב'.אמנם לך לכל אדם בישראל, והרבה לו אחת מצורות המגן דוד (וכן נסה את האות א') וראה איך לא רק שהוא יזהה, אלא יגיד לך שזה גם קרוב לצורה המקורית, מאוד.

תוקן על ידי gdisrael ב- 03/07/2007 13:12:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2007 13:18 לינק ישיר 

ישראל,
אתה נגרר (וגורר) לויכוח על נקודה לא רלוונטית. השאלה העיקרית כאן אינה האם אותיות הא"ב אכן נכנסות למגן דוד (כפי שכתבתי לעיל, הן אכן נכנסות באופן סביר), והאם זו תופעה ייחודית (אני כלל לא בטוח בזה). השאלה היא מה משמעותה הרוחנית של התופעה הזו, גם בהנחה שהיא קיימת. על מה זה מעיד? לדעתי, מאומה.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2007 13:24 לינק ישיר 

בס"ד

"אני משער שאתה ממשיך טיעונים שנזכרו באשכול אחר שלך, שבו, אם אני זוכר נכון, התערבבו ענינים רבים."

מיימוני, הפסק לחפש under below, אני חושב שבשביל להבין מה אני עושה, צריך רק לקרוא את הודעתי, ולא, אני לא "ממשיך טיעונים שנזכרו באשכול אחר שלך", אלא הגבתי לנושא הכתב בתור המצולע.

בנוגע ל"התערבבו נושאים באשכול הקודם שלי", אמרתם את זה פעמים רבות אמנם טרם נקפתם אצבע אילו נושאים התערבבו.
הנושא היה - חוסר יושר אינטלקטואלי, או, חוסר הבנה מהו יושר אינטלקטואלי.
והדוגמא הייתה : אבולוציה.

הדוגמא, מאליו, הפכה להיות חלק מעיקר הדיון, בגלל שהייתה התמקחות האם באמת זו דוגמה שמוכיחה את טענתי או לאו.

אחר כך כתבת שאני צריך לפתוח אשכול על ה"השגות" על האבולוציה, וכן אשכול על הטענות כלפי חברי הפורום.
את השני עשיתי, והראשון כפי שהסברתי היה דוגמא לשני, ולא נושא בפני עצמו, והסברתי גם מדוע הוא הפך לנושא נידון.
אמרתי לך להפסיק לחפש under below, שמנסים לקרוא יותר מדי בין השורות, מפספסים את מה שכתוב בשורות !

"בין אם יש כאן יושר אינטלקטואלי ובין אם לאו, לפי דעתך, עדיין יש כאן הקפדה, במידת האפשר, על חלוקה מסודרת לנושאים כדי למנוע בלבול"

ואיני חושב שיצרתי בלבול.
הוא דיבר על הכתב בתוך ה'מגן-דוד', זה מה שעסקה הודעתי בו.
הוא נתן גימטראיות על יושר-אינטלקטואלי, שמסרם היה ברור ובוטה, ועל כך הגבתי.

"ואולי יתברר לי ולכולנו שאנו טועים, ועלינו לעלות לרגל אל הרב זמיר כהן ולהתנצל לפניו?"

ועכשיו אתה מביא אותי לקרוא בין השורות, והציניות הזו לא עושה עליי רושם גדול.
לא באתי להוכיח לאף אחד שהוא טועה, ובטח שלא לכל חברי הפורום (אמנם לפי התגובות של חברי הפורום עשיתי זאת בעל-כרחי), ובטח שלא דרשתי שתתנצלו בפני הרב זמיר כהן (וכרגע הוצאת את עצמך, מיימוני, באור ממש לא חיובי, שהרי אפילו אם אינך מסכים עם שיטתו ודעותיו, הרשת לעצמך לומר על דבריו שאם הוא אכן צודק, תצטרך להתנצל עליהם ? הורדת את זה לפסים אישיים, וזו בדיוק טענתי על יושר אינטלקטואלי וכיוצב בו). אמנם אם כבר טרחתם לטעון ש"הרבה דברים מדעיים שהוא אומר, לא אמינים" (או משהו בסגנון, קצת עוותתי) ועוד הכל בגלל חוות דעת בשקל, משהו שנשמע גאוותני בעליל, בלי להביא לכך תימוכין וביסוס, איני אומר שזו הלעזה עליו, אלא על עבודתו, ואולי תצטרכו לעלות לרגל, לבקש ממנה סליחה ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2007 13:34 לינק ישיר 

בס"ד

"ישראל,
אתה נגרר (וגורר) לויכוח על נקודה לא רלוונטית. השאלה העיקרית כאן אינה האם אותיות הא"ב אכן נכנסות למגן דוד (כפי שכתבתי לעיל, הן אכן נכנסות באופן סביר), והאם זו תופעה ייחודית (אני כלל לא בטוח בזה). השאלה היא מה משמעותה הרוחנית של התופעה הזו, גם בהנחה שהיא קיימת. על מה זה מעיד? לדעתי, מאומה."

רוצה לשמוע גם את דעתי ? אני מאוד לוקח בחשבון שזה באמת מעיד על מאומה.

אמנם כבר אמרתי להפסיק לנסות לקרוא בין השורות, על מה התקוממתי ? על מבחנים בשקל שאמורים להוכיח את הנחת-המבוקש שעל הכותב, וכל מי שקרה את דוגמאיות המצחיקות של מואדיב נוכח לתופעה הזו.

אמנם גם אתה מניחים את המבוקש, ובדיון הזו יש לי אפילו דוגמא לנקוף עליה.
אנחנו עומדים במצב בו מגן-הדוד קיבל משמעות רוחנית בדת-היהודית, אנשים בשנות האלפיים מחפשים לכך מקור, בשביל לראות האם זה נכנס ליהדות ממקור אחר, או שבאמת הייתה לכך משמעות רוחנית שנבתנה בדתנו מבלי מתערב-חיצוני פגאני\עממי\עובד-אלילים\דת-אחרת\תרבות-אחרת וכיוצ"ב, הגבלתי מי היה המתערב-החיצוני, כי גם אם הצורה הזו נבתנה בציויי הא-ל נוכל לומר שזו התערבות-חיצונית.

נמצאו עדויות שהיה קיים שימוש בסמל זה כבר מהמאה ה - 13, ובגלל הנחת-המבוקש שזה לא סמל שמקורו ביהדות, החלטתם שמקורו מהמאה ה - 13, אף אחד לא מכיר כאן את המתודה המדעית, שמה שמצאנו זה רק המציאה המנימלית שמצאנו, אמנם אין פסול שהיה לפני כן ? ויותר מכך, אם מצאנו כבר במאה ה - 13, ולא מצאנו בטווח נוסף, יתכן וסביר מאוד שזה גם היה לפני.
ובנוסף גם הביאו ראיות שמצאו זאת בא"י וכן בירושליים (אמנם עם צורות נוספות, כפי שהביאו לעיל וכן כתוב בויקיפדיה), זאת אומרת שזה רחוק מלהיות רעיון מופרך.

בנוסף, במאה ה- 13 אתה כבר נכנס לתקופת הראשונים, ולפני כן הייתה תקופת הגאונים, שאני חושב שהייתה מאוד קפדנית ולא הרשתה לעצמה להכניס רעיונות כאלו ואחרים ליהדות ממקומות אחרים.
אמנם זו התרשמותי האישית ואין לי כעת ראיות לדבר (מלבד דברי רמב"ם כאלו ואחרים, וכן גדולי-ישראל שיצאו נגד אמונת-הגלגול).

השורה התחתונה שלי היא - שלאנשים מאוד נוח להפוך את הממצאים מהמאה ה - 13, לממצאים שמביאים ראיה לכך ש"העניין" התחיל במאה ה- 13, כמובן, בגלל הנחת-המבוקש.

ואם כבר נגעתי במאה ה - 13 ומיימוני רצה שאביא דוגמאת לדבריי, אז גם אביא את דוגמת-הזוהר הקדוש.
בזוהר נמצאים מילים ומנהגים שנהגו בם במאה ה - 13, ובשבילו זו ראיה שהוא נכתב במאה ה - 13.
אמנם זה מגוחך, והראיה המוחלטת לכך היא כזו, אם אבוא לאדם חסר-רקע ואומר לו שהגמרא היא יצירת מושלמת שיצאה מחבורת אנשים שחיו באותו זמן, הוא יוכל להסיק שהמשניות נכתבו במאה - במאה ה - 3 - 4 (על אף שנחתמו במאה ה- 2), בגלל שיש שם איזכורים על ישו והנצרות, אמנם ודאי שהמשניות נכתבו לפני כן, ובגלל שצורפו להם קטעים מאוחרים יותר הוא היה יכול לטעות.
וכן הוא היה יכול להסיק שהם גם נכתבו במאה ה - 5 - 7 אם היה מאבחן הוספות של סבוראים.

אם אסתכל על כך באופן האוביקטיבי ביותר שאוכל להסתכל, אין כאן ראיה, ולו הקלושה ביותר.

תוקן על ידי gdisrael ב- 03/07/2007 13:39:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2007 13:43 לינק ישיר 

ישראל היקר

לצערי לא הצלחתי להבין את ביקורתך, אבל אקרא שוב.

הערה קטנה: הסמל של מגן דוד מופיע, יחד עם צלב הקרס, בשירטוטים הודיים עתיקים שהם בני, כמדומה, אלפי שנים.

המקור: עזריאל קרלבך, בספרו על הודו.

מידע זה כבר הופיע בעמודים הראשונים של האשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על צפנים ופגאניות (על מגן דוד וסמלים אחרים)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext