בית פורומים עצור כאן חושבים

"אמא, מה זה מצעד הגאווה" - מה לענות לבת שלי ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/6/2007 16:13 לינק ישיר 
"אמא, מה זה מצעד הגאווה" - מה לענות לבת שלי ?

אמא מה זה הומו?

למה יש מצעד?

למה גאווה?

התשובות אמורות להינתן לילדה אינטליגנטית בת 12 ,שקוראת את כותרות העיתונים בכל פעם ששולחים אותה להביא חלב מהמכולת הקרובה .

הכותרת שונתה להבהיר במה מדובר בידי מיימוני.

תוקן על ידי עצכח ב- 17/06/2007 21:59:27

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/6/2007 16:16 לינק ישיר 

[בפורום "דתיות גאות" באתר נענע נמצאה גם מעשייה:
חברה שלנו עמדה בטקס יום הזיכרון בירושלים ליד איש חרדי שהיה שם עם הבן שלו.
פתאום הילד שואל: "אבא מה זה גיי?" .
האבא מתפתל, עובר מרגל לרגל, בסוף אומר לו: "הומו".

הילד: "אה. ומה זה צלמוות?"

http://www.nrg.co.il/online/11/ART1/586/719.html]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2007 16:23 לינק ישיר 

.

מה לענות, זו שאלה קשה, והתשובה לה קשורה גם באישיותה של הילדה.

אבל לדעתי - חייבים לענות.

לא תעני לה היום, מחר היא כבר לא תשאל אותך. היא תלך לחפש את התשובות לבד, ואת לא בטוחה שהיא תקבל את התשובות שאת רוצה שהיא תקבל.

לילדה בת 12 צריך לענות לפי הבנתה ויכולת הקליטה שלה, אסור להתעלם מהרצון שלה לדעת.

(וזה, במידה ומהחברות שלה בכיתה היא לא שמעה כבר כל מיני דברים... )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2007 16:27 לינק ישיר 

טוב לדעת שממחזרים בדיחות.

גם כאן בפורום היה סיפור:
"שמעתי אתמול על ילד חרדי ששואל את אמו מה זה המצעד הזה והיא עונה 'מיידלך מיט מיידלך ויינגלך מיט יינגלך' כלומר בנות עם בנות ובנים עם בנים. תמה הילד 'נו איז דוך גוט' נו הרי זה טוב. אשרי ילדי ירושלים."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2007 16:28 לינק ישיר 

אמשלום,
דתי לא אמור להיות עניו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2007 16:45 לינק ישיר 

[בע"ב,

אתה שואל אותי בתור דתיה?

והזכרת לי גם -
ילד חוזר מבי"ס הביתה ומודיע לאימו בשמחה ש"משה רבנו היה זית!"
האם המופתעת שואלת שוב ושוב, שמא לא שמעה היטב, והילד מתעקש ש"המורה אמר שמשה רבנו היה זית!"
למחרת חוזר הילד מבי"ס, ומבקש את סליחת האם: "טעיתי, המורה אמר שמשה רבנו היה ענָב..."

(חברתי החכמה בת ה 7 וחצי לא הבינה את הבדיחה, כי לטענתה, יש לומר "עֵינב"...)]

תוקן על ידי אמשלום ב- 17/06/2007 16:44:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2007 16:47 לינק ישיר 

לאחר שאותו יל חרדי הבין לאשורו מה זה הומו.
כששמע את שכינו רב עם אשתו בקולי קולות, אמר לאביו, זה מה שקורה בנשואים מעורבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2007 17:55 לינק ישיר 

חברים, התבהרות שאלה שאלה רצינית ומעשית, היא לא ציפתה לשרשרת בדיחות.
מואדיב, אני מקווה שאתה מרשה גם ל"ילדים" פה להתייחס:

מי אמר שצריך לענות?
נראה לי שתשובה: "אנחנו לא מדברים על דברים כאלה" הנאמרת מתוך רצינות וביטחון ולא מבוכה, משדרת בצורה הברורה ביותר את היותו של הדבר שלול ומחוץ לתחום הדיבור והמחשבה, ועם זאת  פחות יוצרת שנאה כלפי ההומואים כאנשים. השווה למשל לתשובה: "בנים מתחתנים עם בנים'-זו תועבה נוראה!" - שלדעתי גרועה יותר משתי הבחינות. אכן הבת תהיה עוד יותר סקרנית ותלמד על כך מהיכן שתלמד, את זה אי אפשר למנוע, אבל המסר הועבר.

אין זה דומה לשאלות מהחיים הנורמטיביים: איך באים לילדים לעולם? מה תפקידם של איברי גוף אלו ואלו? שצריך לענות עליהן בחוכמה בדרך שלא תיצור אצל הילד סלידה מהנושא כשיגדל.

תוקן על ידי nmzilber ב- 17/06/2007 17:55:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2007 18:07 לינק ישיר 

התבהרות תפני את שאלתך לרבני העדה החרדית בירושלים, וליתר הרבנים ה"חכמים" שהורו לצאת להפגנות בנושא, ובכך העבירו את הנושא לפתחם של ילדינו היקרים והתמימים, ביניהם גם בתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2007 18:30 לינק ישיר 

[זילבר,

ייתכן ויש כאן פער תרבותי, אבל הנערים והנערות בני ה 12 שאני מכירה, יקבלו בכבוד את האמירה הזו (כך נדמה לי), אבל ירוצו מיד לחבריהם/חברותיהם/האינטרנט/העיתונים במכולת/וכד' כדי לחפש תשובה, במקום שם כן מדברים על דברים כאלה (ולא בדיוק בדרך בה רוצה התבהרות-האם, כך אני מניחה)...
אם ההורים לא רוצים לענות על שאלה (וזו נראית לי זכותם), הם יכולים לומר שאינם רוצים, ואולי אפילו להסביר (לא נוח לי לדבר על הנושא כי...; זה לא משהו שנוגע לעולם שלי ולכן לא מעניין אותי; זה קשור בחטאים איומים כנגד הקב"ה ולכן אני לא מדברת על זה אפילו; איני יודעת מה זה... וכד'). גם במקרה כזה, סביר לי שהילדה לא תעזוב את הנושא, אבל נדמה לי כי לא תשוב אל אימה עם אותה השאלה. בכל מקרה, ניסיון מכוון ובוטה להשתיק את הסקרנות של הילדה ינחול (לענ"ד) אכזבה צורבת (להורה) ויעודד שאלות אצל הילד (וכן תשובות מפוקפקות).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2007 19:20 לינק ישיר 

התבהרות:

אם הייתי חייב לענות הייתי עונה ככה.

אמא מה זה הומו?

גבר שמתחתן עם גבר ואשה שמתחתנת עם אשה.

למה יש מצעד?

כי אנשים שחוטאים הרבה פעמים מרגישים צורך להתגאות עם העבירות שלהם. אז עורכים מצעד בכדי להחצין כמה הם חוטאים.

למה גאווה?

כנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2007 19:30 לינק ישיר 

שוטונג,
הוצאת לי את המילים מהפה. בדיוק כך.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2007 20:04 לינק ישיר 

nmzilber כתב:

מי אמר שצריך לענות?
נראה לי שתשובה: "אנחנו לא מדברים על דברים כאלה" הנאמרת מתוך רצינות וביטחון ולא מבוכה, משדרת בצורה הברורה ביותר את היותו של הדבר שלול ומחוץ לתחום הדיבור והמחשבה, ועם זאת  פחות יוצרת שנאה כלפי ההומואים כאנשים.

ראשית, התנצלות. אם השתמע מדברי שאני מנסה להדיר מהדיון כאלו שאינם הורים, לא לכך היתה כוונתי. סהדי במרומים שככל שהזמן חולף, אינני הופך לחכם יותר, רק לצעיר פחות.

אבל ממרומי חוסר-צעירותי, אני חולק לחלוטין על דבריך.

לילדים, יש חוש טוב מאד להכיר את הוריהם, לא פחות מזה שהורים מייחסים לעצמם לגבי ילדיהם.

כאשר אתה מעביר לילד מסר כי יש נושאים שעליהם "אנחנו לא מדברים", בפעם הבאה כשהוא ירצה לשאול שאלה, הוא ישאל את עצמו, לפני שיגש אליך, האם זה אחד מאותם נושאים שעליהם "אנחנו לא מדברים". וכך, אולי תגלה מאוחר מדי, כי הילד שלך לא רצה לשאול אותך "אבא, מה זה מריחואנה? ", כי הוא הבין לבד שזה נושא מתוך רשימת הנושאים שעליהם "אנחנו לא מדברים". אולי גם מה דעתך על חיסול שבויים לאחר שנכפתו לא ידע, משום שיחשוב שגם זה אחד מאותם נושאים אודותיהם "אנחנו לא מדברים".

וכן הלאה.

מבחינת הילדים שלי, אין שום שאלה שעליה "אנחנו לא מדברים". לעתים, אני מודה, אני אומר שאני צריך לחשוב על השאלה כדי לענות עליה - אולי אתייעץ בפורום איך להתייחס לשאלה קשה - אך לעולם, לעולם לא אסגור את הדלת.

מותר לשאול הכל.

אגב, השאלה איך למשפחת @@@ נפטר התינוק בן השנה שלהם בעריסה, ואיך ה' מאפשר לתינוק שמעולם לא חטא למות, היתה לי קשה הרבה יותר מהשאלה שהוצבה בראש האשכול. עניין אישי, מסתמא.

סגור לילד את הדלת בשאלה אחת, ותגלה שהוא מחפש דלתות אחרות, שאינך שולט בהן כלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2007 21:00 לינק ישיר 

יש"כ מואדיב!

ואני לבושתי כלל לא זכיתי להבין את הקושייה שהציבה התבהרות ואת ההתפתלויות שראינו בהתמודדות אתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2007 21:39 לינק ישיר 

1)לא ברורה לי הגישה,התועלתנית, שאומרת שכדאי לענות לילד כי,כך אתה שולט במידע שהוא מקבל,ואם לא תכניס אותו בדלת זו ימצא דלתות אחרות. אני מאמין שהשאלה אינה מה כדאי לי,כהורה, אלא מה כדאי לילד. ילד שואל שאלה וההורה יודע לה תשובה ואין לו סיבה מיוחדת למנוע את התשובה למה שלא יענה עליה? אין שום צורך בתירוצים.
זה כמובן לא כולל ירידה לפרטים גראפיים.אבל מידע רגיל,  למה לא?

אגב, לעולם לא ניתן למנוע לגמרי את החשש שהילד יצור רשימת נושאים שאותם יחשוש לשאול. מספיק שהילד ישאל "אבא מה היו הרחשים אתמול בלילה בחדר השינה שלך" ולפי  התגובה הוא כבר ילמד שיש נושאים שלא כדאי לשאול אותם.

2) כדאי גם לא להביא ילדים לבית כנסת לשמוע קריאת התורה,הם עלולים לגלות שזכר ששוכב משכבי אשה זה תועבה.

3)היה לי חבר  שסייפר לי שכשהיה בן 11 פנה לאביו שהציע את מיטתו ביום  כיפור,"אבא הרי יום כיפור אסור בתשמיש המיטה".כי המלמד בחייד לימדו שתשתמיש המיטה זה הצעת המיטה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/6/2007 22:30 לינק ישיר 

שיחה עם תושיה
איך באים תינוקות לעולם (מיימוני)
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1464485

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "אמא, מה זה מצעד הגאווה" - מה לענות לבת שלי ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext