בית פורומים עצור כאן חושבים

"אמא, מה זה מצעד הגאווה" - מה לענות לבת שלי ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/6/2007 15:06 לינק ישיר 

אראל
אולי יותר מרשים ומחנך הוא להגיד להם.
זה המצעד  של חלק מהנידונים למות לפי התורה. וכמובן להביא את המקור. תלמוד תורה או לא?

ויקרא פרק כ

יג) וְאִישׁ אֲשׁר יִשׁכּב אֶת זָכָר מִשׁכּבֵי אִשּה תּוֹעֵבָה עָשׂוּ שׁנֵיהֶם מוֹת יוּמָתוּ דּמֵיהֶם בּם:

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2007 15:28 לינק ישיר 

אני באמת לא מבין מה הדילמה של האשכול הזה. מדוע זה שונה מלראות אלפי יהודים נוסעים בשבתות ברחובות וכדו'. האם זו הפעם הראשונה/יחידה שילד פוגש עבריינים על פי התורה שהיא (=התורה) כלל לא מעניינת אותם? כאלו שהם גאים בעבריינותם?
יש לומר לו שאלו אנשים שהם עבריינים על פי התורה, ולצערנו הם אינם מתביישים בזה (ורצוי להוסיף לילדי אידך שהצער הוא לא רק מפני חסרון מידת הענווה).
ולילד שמבין ניתן להוסיף את הצדדים החיוביים, כלומר שהאנשים הללו סובלים מפגם כלשהו (=מחלה), ולכן הם באמת מסכנים, כי קשה להם לקיים את מה שכתוב בתורה. ויש מהם שמוחים כדי לקבל יחס אנושי על אף עבריינותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2007 17:51 לינק ישיר 

אידך גיסא -כתב
התבהרות,
לשאלתך בראש האשכול, אני ממליץ להשיב שזה מצעד של גאים וגאות, ושלומי אמוני ישראל מתנגדים לו משום שכבר הורונו רבותינו כי "הגאוה [...] היא המדה המגונה המזקת את האדם והמטרדת אותו בגוף ובנפש מן החיים המקריים ומן החיים הנצחי" (רבנו בחיי, כד הקמח, ענוה); וכי "מדת הגאוה [...] היא מדה מגונה [...] בעל גאוה הוא גידול זר וראוי לקצץ אותו ולגדעו כאשירה. [...] כי מי שהוא בעל גאוה הוא כמו שעובד עבודה זרה" (מהר"ל, נתיבות עולם, ענוה, ג); וכי "בעל המדה הזאת יוצא מן הסדר" (שם, ד); וכי "הגאוה שורש לכל מדות הרעות ומביא אדם לידי כמה חטאים" (ראשית חכמה, ענוה, ב); וכי "מי שיש בו מידת הגאוה צריך להשתדל ולשוב ממנה, כי היא מגונה מאד, וההיזק שלה
רב ומצוי תמיד" (אורחות צדיקים, א);

ואני נזכרתי ב"פשט" נפלא של המלמד,
בגיטין ו' ע"ב  -ותזנה עליו פילגשו ר' אביתר אמר זבוב מצא לה ,ר' יונתן אמר נימא מצא לה,
ובהמשך הדברים- אמר ר' יהודה זבוב בקערה ונימא באותו מקום.

ופירש המלמד-זבוב בקערה,זבוב במרק.  נימא מצא לה באותו מקום,כלומר ג"כ במרק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2007 17:56 לינק ישיר 

או כאותו סיפור על המלמד שתלמיד שאל אותו מה הכוונה שבדור המבול נזקקו מין לשאינו מינו והשיב כגון פיל שהתחתן עם נמלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2007 17:57 לינק ישיר 

mdabraham

אני בטוח שאתה מבין שהבעיה איננה לחשוף את הילדים לכך שיש עוברי עבירה בכלל , אלא דווקא לעניינים הקשורים במין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2007 22:06 לינק ישיר 

מצטרף לטורקי. האם אין הבדל בין להסביר לילד מהי "עבודה זרה" לבין הסבר מהו "גילוי עריות"?
"בן מתחתן עם בן" הוא מונח מעורפל וילד חריף לא יסתפק בו, והוא גם שקרי כיוון שהאיסור לא תלוי במיסוד הקשר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2007 22:44 לינק ישיר 

הערת שוליים-
לא פעם דתיים מתייחסים לעבירה הזו בתור מום שיש לו בסיס טבעי.
כמובן שגם לקיום/ אי קיום מצוות אחרות יש בסיס ב"טבע" של האדם (ב"טבע", אני כוללת גם השפעות של הסביבה, שיש אף בהן משום "גזירה"), אבל לגבי עבירה זו העניין מודגש.
זהו אולי סוג של "ניצחון" (יש שיאמרו הפסד...) לעוברי העבירה כיוון שהציפיות מהם נמוכות יותר...
אף אחד (על הארץ ) לא באמת יכול "למשקל" עד כמה הדברים תלויים בכל אחד מהגורמים המעצבים את התנהגותנו (דטרמיניזם מול בחירה חופשית), אבל מעניין שבתחום הזה ניתנות כיום פריבילגיות...
(ובאופן אבסורדי- למרות ובגלל ההתייחסות המקלה כביכול, מורגשת דחייה/ שנאה/ מיאוס של ממש, כמו באמת מדובר במחלה. האבסורדיות בעיניי היא מכך שאם זו "גזירה"- אז יש בזה מידה של אונס, ועל כן השנאה לא אפקטיבית ולא ברור מה מקומה (הדחייה מובנת יותר), אבל אולי אם ההתייחסות לעניין הייתה יותר פרגמטית- כמו לעוברי עבירות אחרות, היה גם פוחת הצורך להבעה מוחצנת של הדברים מצד עוברי העבירה)

(אגב- חשבתם פעם על העניין האטימולוגי- אם אינני טועה- "הומו"- מתייחס ישירות למשמעות של המושג- מאותו מין, בעוד מקור המילה "לסבית" הוא באיזשהו מקום בעולם בו הייתה ההתנהגות הזו רווחת. אולי אפשר ללמוד מזה על הבדלים בהתייחסות לשתי התופעות, למרות שהספקולציות שלי פראיות למדי, אז אחסוך אותן מכם...) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2007 23:47 לינק ישיר 

לונלי וסנשו,
שניכם, בצירוף כותרת האשכול, מזכירים לי את הסיפור על הילד בחיידר, שכאשר הגיעו לרש"י על בראשית כד, טז ('ואיש לא ידעה' - פירש"י: 'שלא כדרכה') שאל את המלמד: "רבי, וואס הייסט 'שלא כדרכה'?". ענה לו המלמד: "און 'כדרכה' ווייסטו שוין וואס הייסט עס?!".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2007 23:52 לינק ישיר 

סנשו

לא זה הפירוש האמיתי?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2007 00:02 לינק ישיר 

אמת לאמיתה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2007 09:25 לינק ישיר 

טורקי,
להיפך. היתה לי תחושה שזה מה שעמד בבסיס העניין, אבל נדמה לי שזה לא נכון. כפי שהעירו רבים, הרי שאלת החינוך המיני עולה לא רק ביחס להומואים. מה בדבר לימוד תורה וגמרא על אישות ובעילות אסורות ומותרות? במה שונה זה משאלת ההומוסקסואליות? לכן תחושתי היתה שממד העבירה כאן הוא כן רלוונטי בשאלה, ועל כך עניתי.
הבעיה היא שההומוסקסואליות מקבלת מעמד של טאבו, וזהו תהליך פסיכולוגי ולא הלכתי, ונדמה לי שהוא זה שמשפיע על המטען שנושאים הדיונים בנושא זה. לדעתי יש לדון בכך כמו על כל עבירה אחרת, וכמו על כל נושא אחר שהצינעה יפה לו (גם אם הוא נעשה בהיתר).
לכן אינני רואה שום בעייה מיוחדת בנושא הזה, שכן הוא מורכב משתי בעיות שמופיעות בהרבה מאד הקשרים אחרים: עבירה (כמו חילול שבת), ועצם יחסי האישות (מותרים או אסורים. בשני המקרים הצינעה יפה לכך).

שירה,
לא הבנתי את טענתך. הרי זה ברור שיש לכך בסיס טבעי. האם אינך חושבת שלאנשים הללו יש נטייה טבעית ליחסים חד מיניים? האם הם עושים זאת כדי להרגיז? השאלה האם זה מולד/גנטי/נרכש/פסיכולוגי היא עדיין פתוחה, אבל ברור שיש כאן בסיס טבעי.
לכן בהחלט ניתן לראות בכך נסיבות מקילות, ואפילו מקילות מאד. מדוע לא? זוהי בהחלט משימה קשה מאד מאד, וספק רב בעיניי אם מי מן המבקרים היה מצליח לעמוד בה אם היו לו נטיות כאלה. אין זה אומר שיש לתת לזה לגיטימציה, אבל לראות בכך נסיבה מקילה מבחינת מידת העבריינות שבזה, בהחלט כן.
נכון שבאופן פסיכולוגי עבירות שנובעות מטבע האדם ולא מבחירות שלו גורמות לאיזו דחייה טבעית, ובפרט עבירות מן הסוג הזה, אבל ההשלכות השליליות או החיוביות של גישה כלשהי אינן משנות את היותה נכונה או לא. אם זוהי בעיה ששורשה בטבע, אז שורשה בטבע, גם אם זה מוליך את הציבור ליחס שאת לא אוהבת אותו. את לא מצפה שנכופף את העובדות כדי להסתדר איתן טוב יותר?!

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2007 13:44 לינק ישיר 

זילבר,
אין זה שקרי שהאיסור תלוי במיסוד הקשר. יש לאו של "כמעשה ארץ מצרים", שלפי הספרא: "ומה היו עושים האיש נושא לאיש והאשה לאשה". כפי שהובא באשכול סמוך, לדעת הפרישה האיסור על משכב נשים הוא רק מדרבנן, ואילו האיסור על נישואי נשים הוא מדאורייתא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2007 15:56 לינק ישיר 

מיכי,

כתבת - "מה בדבר לימוד תורה וגמרא על אישות ובעילות אסורות ומותרות? במה שונה זה משאלת ההומוסקסואליות?"

אני באמת לא חושבת שזה שונה. יש לי תחושה שבמקומות בהם מיניות אינה משהו ש"אצלנו לא מדברים על זה", יוכלו ההורים להסביר מהי הומוסקסואליות לילדיהם (גם אם הם מתנגדים לכך נחרצות ויגדירו את ההומוסקסואלים כבהמות פרוצות) ולא יחששו מעצם השאלה. זה נכון לפחות בחברה שאני מכירה.
[לא מזמן סיפר לי חבר (חרדי), שהפעם הראשונה בה נתקל ב"מידע" אודות יחסי מין ומיניות בכלל היה בגיל 15, כאשר למד בישיבה את מסכת נידה (אם איני טועה). הוא היה המום, כיוון שהוריו מעולם לא אמרו לו כלום בנושא, והוא (מסתבר) לא שאל. אני מניחה שאני לא צריכה להסביר, את תחושת השחרור שחש אותו חבר, אחרי שנים של תחושות תסכול, אשמה ואפילו חולי (הוא היה בטוח שמשהו לא בסדר בגוף שלו, שהוא לא נורמלי וכו', והתבייש מאוד להעלות את הנושא ולשאול על כך, כי "אצלנו לא מדברים על זה"...). כדי לשבור את השתיקה וכדי למנוע (את מה שהוא ראה כ)סיבוכים מיותרים, הוא לקח את אחיו, הצעיר ממנו בכמה שנים, לשיחה וסיפר לו כל מה שהוא יודע.כשאותו חבר נתקל לראשונה בשיחה על הומוסקסואליות, היה לו כבר רקע מספיק כדי לא ליפול מהכיסא. היחס (ההלכתי והרגשי) שלו לתופעה לא שונה משל רבים אחרים כאן, אבל לא היתה לו בעיה לדבר או לשמוע על זה.]

תוקן על ידי אמשלום ב- 22/06/2007 15:55:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2007 17:44 לינק ישיר 

רב מיכי,

ראשית- ביחס ל"בסיס הטבעי"- אולי אני בורה גמורה בעובדות הנוגעות לנטיות כאלו (מטרת הסתייגות זו היא איננה טריק רטורי- אני מתכוונת להסתייגות), אבל נטיות טבעיות לא נוגעות רק לתחום המסויים הזה- וקיימות "עדות" נוספות של "מקופחים-על בסיס טבעי":  שקרנים, מגלי ערווה, גאוותנים, עצלנים...  (ואפילו, הס מלהזכיר, רחמנא ליצלן לא עלינו- אנליטיקאים... *)

אולי לנטיות שהזכרתי אופי יותר קונוונציונלי: מכיוון שמתייחסים אליהן כקיימות אצל כל אחד מאיתנו במינונים כאלה ואחרים, הן נתפסות כיותר-ניתנות-לשליטה.  

-אם כוונתך היא שמקילים עם כל אחד או עם כל קבוצה מהקבוצות אותן הזכרתי  (ולכן אף הגמול על העמידה באתגר רב יותר כמו שאמרו שם, שם)- אז אנו תמימי דעים, אבל אחרת- לא ברור לי למה לנוטים לעבירה המסויימת הזו מייחסים פחות שליטה מאשר לקבוצות החוטאים האחרות.

למעשה, תגובתך לטורקי משקפת דבר דומה למה שהתכוונתי להביע:
"הבעיה היא שההומוסקסואליות מקבלת מעמד של טאבו, וזהו תהליך פסיכולוגי ולא הלכתי, ונדמה לי שהוא זה שמשפיע על המטען שנושאים הדיונים בנושא זה. לדעתי יש לדון בכך כמו על כל עבירה אחרת, , [וכמו על כל נושא אחר שהצינעה יפה לו (גם אם הוא נעשה בהיתר).]"
 -רק שאת ההערה הזו אני מעוניינת לנתב לא לכך שמדובר על נושא "שהצנעה יפה לו" אלא לתפיסה לפיה בעל הנטייה החד מינית מתמודד עם טבע (שהוא) מרדני מן הטבעים המרדניים שהזכרתי לפני כן. גם מהבחינה הזו הוא "טאבו".

*הערה אישית, אם כבר הזכרתי את נושא האנליטיות- נראה לי שאחת הסיבות להתרגשות הרבה שחשתי בעת קריאת הספר הראשון ("שתי עגלות"), היא שהרגשתי שהספר כתוב עליי. הרגשתי כמו כל תיאור מקרוסקופי של החברה והרוחות הנושבות בה מתאר את המתחולל בי.
כמו חוויתי קודם לקריאת הספר גרד אינסופי, ולאחר שחרטתי בציפורניי כל איזור בגוף ולא הבנתי ממה הוא נובע מישהו מצביע בדיוק על המקום.
זו אולי, האיכות של תיאור פילוסופי של הדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2007 09:17 לינק ישיר 

האיגרו"מ כתב בתשובה להומוסקסואל שאין יצר לאותה עבירה וזה רק סוג של יצר למרוד בקב"ה! על פניו, זה מגוחך. אבל אפשר שהרב פיינשטיין לא התכוון לשלול את אותנטיות הרגשות של אותו בחור אלא לטעון טענה "פוקויאנית" שהגבולות והטאבואים החברתיים הם המנתבים את יצר המין, ומה שלא אסור לא מושך. ולכן גם יש הרבה יותר איסורים סביב נשים- הסתכלות, ייחוד, הרהור,- כי שם ייתכן שחלק מהמטרה היא להבנות את המשיכה. לעומת זאת במשכב הזכר הכוונה היא רק לאיסור לשם איסור והמשיכה הנוצרת מכך היא מחיר הכרחי, אילולי האיסור לא הייתה משיכה מיוחדת לזכר דווקא (נניח) אבל לא הייתה מניעה לעשות זאת במצבים שיש צורך- כאסירים בכלא וכיו"ב.

אני ממש בספק אם כל זה נכון,שהרי הומוסקסואליות קיימת גם בעולם החי, אבל זה פירוש סביר לרב פיינשטיין. זה מזכיר את הטענה בספר ח"ח שאין יצר ללה"ר וזה יצר לעבירה! - למי אין יצר לרכל? אלא הכוונה שגבולות הפרטיות המקובלים בחברה מקנים למידע מסוים משמעות מיוחדת ודווקא לכן יש יצר לספר אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "אמא, מה זה מצעד הגאווה" - מה לענות לבת שלי ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.