בית פורומים שידוכי חרדים

חרדים לאומיים ומה שביניהם (חרדלניקים)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/7/2007 14:32 לינק ישיר 

היי.. פעם ראשונה  שנכנסתי לפורום הזה..
זה בדיוק הענין חברים, אתם בכלל לאא מבינים אותו.  לא כל בני האדם בעולם מסוגלים להשתייך לאיזהשהוא חוג. יש אנשים שלוקחים את היתרונות של כל  "חוג" וחיים ככה.לכן זה מאוד קשה לפעמים למצוא שידוך טוב. יש הרבה בחורות שאני מכירה שתקועות בגלל זה.
אתן את הדוגמא שלי: משפחה חרדית,אבל אני לא מסוגלת לסבול בחורים שבחיים שלהם לא פתחו ספר,למשל. ובחברה החרדית הבורות נפוצה מאוד, מצטערת, אבל ככה זה, ואל תנסו להגיד שקוראים ספרים ומחשבת וכו וכו וכו. בחורת סמינר סטנדרטית או בחור סטנדרטי רמתם לא עולה על ספרי מנוחה פוקס. אין להם ידע כללי, וחוץ מזה  הסטוריה ומדע אצלם שואפים לאפס. 

אנחנו בבית שלנו קוראים ספרים כלליים וזה חלק מהתרבות שלנו בבית. יהיה לי קשה מאוד בשידוכים כשרוב הבחורים לא יודעים על העולם כלום.

גם, אנחנו ליטאים, אבל אנשים עובדים, וכל הבנים אצלנו אחרי שנים ספורות בכוילל ילכו ללמוד מקצוע, בדיוק כמו אבא שלי. מתי אמצא בחור כזה???

נכון, אין לנו טלביזיה אבל אנחנו גרים בישוב לא חרדי והבנות התחנכו פה...

בקיצור, טווח הבחורים המתאימים לי ירד ל-3? בערך??
ועדיין אנחנו חרדים. לא אעלה על דעתי להתחתן עם בחור דתי לאומי.

לא כולם משייכים את עצמם בכח לחוגים מסויימים, ויש אנשים עם דעות אנדבידואליות.

בקיצור, זה נורא נח להשתיי למגמה מסויימת. אבל תחשבו כמה זה קשה כשאתה קצת שונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2007 15:37 לינק ישיר 

אני רק רוצה להגיד שגם אני קיבלתי הצעה וגם אותי שאלו אם אני אהיה מוכן להחליף לכיפה שחורה.
לי זה עוד פחות בעיה כי פעם הייתי ככה ואני מזמן לא מייחס לכיפה איזה עניין מיוחד בצבעה (בגבול הטעם הטוב כמובן ). אבל על עצם השאלה עוררה בי תהיות..
אין לי זמן כרגע...פעם הבאה אני ארחיב יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2007 03:15 לינק ישיר 

הבטחתי הרחבה...

כתבתי שהשאלה עוררה בי תהיות. 
בהנחה שהייתי לובש כיפה סגולה מפוספסת בפסים ירוקים עם נקודות שחורות כי זה לא ממש מזיז לי- שומר מצוות בהקפדה רבה ומקיים אורח חיים חרדי לגמרי - האם  זאת הייתה בעיה?

ואני רוצה לשאול את הפורום הנכבד...

כמה מכם אילו היו מוצאים את האדם הנכון מבחינת נתונים,השקפה,ערכים. היו מורידים את זה בגלל צבע הכיפה או כל סממן חברתי אחר... ? אם הצד השני סירב לשנות לאחר הצעה.
האם אתם בכלל חושבים שראוי לשנות סממן חברתי בשביל זה?

אף אחד לא דיבר על מה שאמרה Ksh8 ..
גם אני גדלתי במשפחה כזאת..ואני חושב שלא שזאת משפחה לא מוגדרת אלא משפחה שנותנת קו פתוח (בטעם הטוב) לילדים כשהם בוגרים..לתת לילד לבחור את הטוב זה שונה מלבחור בשבילו ולראות אותו הולך בדרך. כי פעם הבאה שהוא יצטרך לבחור בסיטואציה שונה לגמרי - הוא יהיה מבולבל וחסר נסיון.

אבל לא באתי לעשות אנליזה על משפחות, הדיון היה על בחור חרד"ל..קודם כל לדעתי זה דבר שאינו קיים. כיוון שאם אתה חרדי אתה לא לאומי - ואם אתה לאומי אתה לא חרדי. תפיסות חברתיות נטו.
לגבי הלכה- זה לא משנה אם אתה דת"ל או חרדי. הקפדה על הלכה היא משהו אחיד.
ייתכן מאוד בחור דתי-תורני שיעדיף לשלוח את הבן שלו לחינוך חרדי מאשר שילמד בממ"ד (גם של נעם)..ייתכן.
ייתכן להיפך, אם הצד החרדי שבמשפחה יראה למשל שרשת החינוך של "נעם" היא לא נוראית כמו שהוא חשב ואולי יש גם יתרונות אז תבוא פשרה מהצד הזה.

לגבי שירות צבאי, אם הבחור כבר נמצא אחרי שירות..מה זה משנה מה הוא חושב על הצבא? לחינוך? החינוך מופקד בידי מוריו. ובגיל שהוא ייצטרך לבחור הוא יבחר בעצמו.

יחס למדינה? למה זה רלוונטי בחיי הנישואין? תשלום לארנונה? הצבעה בבחירות?

---
בדיוק הציעו לי מישהי (יותר מזרוחניקית ממני :)) ששאלה אותי בטלפון אם אני לא חושב שיש פער בהשקפות. שאלתי אותה מה למשל..היא אמרה לגבי צבא (שאני לא רץ כזה מהר אליו)- שאלתי לאיזה עניין זה קריטי..? היא אמרה לחינוך ילדים...
אמרתי את מה שאני אומר פה, הילד בגיל צבא כבר ייבחר בעצמו..מקסימום תהיה אי הסכמה אידאולוגית באותו זמן בין ההורים..זה לא כזה קריטי.

אם מישהי כמוך אומרת , "לא יעלה על דעתי להתחתן עם דתי-לאומי" אני חושב שנובע מפחד או בורות. אם לא אשמח שתאירי את עיניי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/7/2007 00:31 לינק ישיר 

עוצר וחושב- ואו... סליחה. לא ניסחתי עצמי כראוי, ולכן גרמתי לכך שלא תבין אותי כראוי.
"לא אעלה על הדעת להתחתן עם דתי לאומי" הכוונה לא הייתה למישהו כמוך, למשל, שכנראה למדו אותו לחשוב, אלא למישהו שהולך בתלם בעיוורון מוחלט,בלי קורץ של מחשבה כי ככה כולם סביבו ביישוב עושים (כמו שהרבה חרדים גם עושים!!) -- ללכת לבני עקיבא מעורב, לשנן ססמאות על אהבת א"י מבלי להבינם ולבכר חשיבות הארץ על מצוות צניעות, למשל, , לשנוא כל מי שהולך עם כיפה שחורה שנאת נפש, ולקרוא לו טפיל, מבלי לדבר איתו אפילו פעם אחת. כל זה אני רואה מהחברות הסרוגות שלי, לצערי, והן מייצגות ציבור מסויים. כמובן שלא כל הסרוגים מתנהגים כך ויש המון זרמים, בדיוק כמו אצל החרדים, אבל כשאמרתי שלא אתחתן עם דתי לאומי כוונתי הייתה שלא אתחתן עם בחור שאפילו במעט נמוך ממני דתית. ושלעולם לא אתחתן עם בחור שמשנן נונסטופ מנטרות שהחדירו לו המדריכים בסמינריון בני עקיבא. כל זה גורם לי בחילה.

אתה צודק לגמרי, ובענין הבחורה, נראה לי שאתה כמה רמות למעלה ממנה בכך שאתה יודע לחשוב- ולך יש חוש ביקורת מסויים  ומחשבה עצמאית מסויימת והיא לא כל כך, היא די נשמעת "מה שעושים אחרים"..קצת קשה להסתדר ככה.. שיהיה לך כל טוב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2007 00:53 לינק ישיר 

אה חח זה ברור. גם אני לא הייתי מתחתן עם אחת שהולכת בעיוורון ולא תאמינו כמה שאני לא סובל את זה..
יש שטיפת מוח ופה ושטיפת מוח שם - צריך לדעת לצאת מהמעגל הזה.

חח ואני רוצה לציין שאני הרבה יותר ביקורתי ממה שאני אולי נשמע. כי אני לא משחרר רסן (כי כמו שאני אומר לכולם- לא הכל הוא שחור ולבן)  אבל בעצמי יש לי הרב מה להגיד :) ..יותר מדי..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/7/2007 02:40 לינק ישיר 

עוצר. מדוע אינך משחרר רסן, פורום הוא אינו מושב דיפלומטי. פורום הוא מקום שבו מגיעים דיעות ומלבנים אותם עד הקצה?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2007 03:40 לינק ישיר 

שחרור רסן ביקורתי תלוי בהבנה שלי את העולם ואת ההבנה שלי לגבי הביקורת של עצמי.  אני יכול להבין שהביקורת של עצמי יכולה להיות נגועה בחד-פרספקטיבה לכן אני מנסה לראות את המצב מפרספקטיבה שונה לפני שאני מבקר.
אני בטוח שאני טועה בכמה דברים. או בהבנתם או בראייתם..לכן שאלה-תשובה היא הפתרון. לא ביקורת.
לכן אני מוצא הרבה מקומות שביקורת שלי לא תועיל או לא רלוונטית. למרות שעדיין אני אחשוב כמוה.
העברת רעיונות באמצעות ביקורת שלוחת רסן היא לא יעילה ומרבית המקרים גם תזיק. לעומת זאת העלאת רעיונות לאט לאט תוך שקילת בעד ונגד זה יותר יעיל.

עוד דבר, ביקורת לא מרוסנת עלולה הרבה פעמים להיות שליפה מהמותן. ואני נגד שליפות- מי שיודע ,יריה מהמותן היא בעלת סיכוי גבוה מאוד להחטאה.
דבר נוסף, אני משתדל לא לבקר דבר שאני נגוע בו. ובביקורת לא מרוסנת זה עלול להגיע לאותו מקום.

חוץ מזה מעצם היותי טיפוס ביקורתי מאוד אני מבין שזה חלק מהאינסטינקט שלי- ואם מסתכלים על זה ככה-  וזה צריך ריסון מבחינת האישיות.
חבר חדר שלי 6 שנים אני יכול להעביר עליו ביקורת חופשי בפנים.
אבל מה יקרה כשאני אצטרך לחיות עם מישהי שביקורת יכולה באמת לפגוע בה?
צריך לעבוד על זה כבר עכשיו.
ובדיון אינטלטואלי זה הזדמנות טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/7/2007 04:11 לינק ישיר 

עוצר. ביקורת נוקבת כן! כשזה יחד עם חוסר טקט לא. אתה יכול בפורום לבקר ואפילו לשלוף לפעמים מהמותן כדי ללבות את הדיון וכדי לרדת יותר טוב לעומקם של דברים (להקצין). אני לא סבור שמי שביקורתי בדיון בפורום הוא יבקר בחיי היום יום האמיתיים ולא הוירטואליים על ימין ועל שמאל. זה רק עניין של טקט. כאן אפשר בבית לאשתך צריך להיות סבלני ולשמור הרבה דברים בבטן. בקיצור ההקשה שלך טעותית לדעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2007 04:18 לינק ישיר 

לא לא..אני בקורתי ביום יום- זה תהיה בטוח. העניין אם לגרור את זה גם לפורום.
בעניין טקט, סמוך על זה שאני יכול להסתדר.

אני מוכן להעביר ביקורת נוקבת. רק שאני לא מעביר על כל דבר שאני חושב שצריך להעביר עליו.
יש הרבה.
אם היית נכנס לפה לפני 3/4 שנה היית רואה כמה ביקורת שפכתי..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/7/2007 04:28 לינק ישיר 

עוצר. להפך עיקר מקום הביקורת הוא בפורום או בדיון בנושא עליו הביקורת ולא בשיחה אישית. ביום יום ביקורת נתפסת בתור תוכחה ולכן ברוב המקרים עדיף להמנע. בפורום ביקורת באה לעמוד במבחן חברי הפורום ולא להוכיח מישהו ספציפי. אז אם אתה כ"כ ביקורתי בחיי היום יום ק"ו בפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2007 04:30 לינק ישיר 

ביקורת נוקבת בכל מקום יוצרת אנטי ומעוררת מנגונני הגנה שמדמים אצל השני אמת גם אם הוא לא באמת מאמין בכך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/7/2007 04:44 לינק ישיר 

וחוסר ביקורת גם מדמה אצל השני אמת כי הוא לא מודע לכך שהוא טועה. לדעתי צריך לומר ביקורת וכל ביקורת. צריך רק לנסות ולהתנסח נכון ולא להתלהם. לדעתי העדיפות היא או לא להכנס לדיון כלל או אפילו לחטוא בהתלהמות מאשר להביע דעה עצמית מסולפת כדי לא 'להרגיז'. (כמובן בדיון בפורום ולא לאשתך ח"ו ר"ל..). המנגנון הראשוני של ההתנגדות לביקורת נוקבת מפסיק באם הדיון ממשיך בהגיון. להפך ע"ז אני מדבר בביקורת נוקבת הצד השני באופן אינסטנקטיבי יגיב בקיצוניות ואז יש שני קצוות של הדיעות ויש פרספקטיבה רחבה יותר של הנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2007 10:44 לינק ישיר 

מי דיבר על הבעת דעה עצמית מסולפת...

חוצמזה, אם המטרה היא רק להציג את הדעות אז אה"נ..אבל יש מטרה מאחורי ההצגת דעות. אני רוצה שיזדהו איתם. גם מי שפעם חשב נגדם עכשיו יוכל להבין אותם.
וזה לא אפשרי כשכל צד מגיב בקיצוניות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/7/2007 11:31 לינק ישיר 

הביקורת שלי,כפי שבודאי שמתם לב,היתה די בוטה וזה הוציא מכולם את הדעות המושרשות אצלם.אז בעניין הזה,עוצר,אתה לא מדייק.
לגבי ביקורת בפורום מול ביקורת ביום יום,אני איתך עוצר.
מי שביקורתי בפורום רוב הסיכויים שהוא כזה גם בחיי היום יום,
אבל הביקורת תתבטא בכל ערוץ בצורה שונה.
ככה זה אצלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2007 11:35 לינק ישיר 

למה לא מדייק - בדיוק על זה אני מדבר.. כשביקורת היא בוטה אף אחד לא מגיב לעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > חרדים לאומיים ומה שביניהם (חרדלניקים)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.