|
|
| נשלח ב-17/1/2008 19:01 |
|
| |
א- מחיה!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2008 19:43 |
|
| |
עידו בהצלחה. אתה לא היחיד.. אגב, יכול להיות שתמצא בחורה כמוך חרד'ל שלא מתפשרת והכל יבוא על מקומו בשלום. ויש כאלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2008 09:46 |
|
| |
חה, אריאל, לפחות אתה "מקוטלג" למגזר מסויים (חרדלניק). מה תאמר על חרדי שעובד לפרנסתו (בעבודה מכובדת מאוד !), שכבר אינו נחשב לכלום בעיני החרדים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2008 11:44 |
|
| |
מה זה עבודה מכובדת מאוד?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2008 19:10 |
|
| |
עשני: אבקש מראש את סליחתך, אך האמת היא כי אין בכוונתי לציין מהות העבודה. בעיקר משום שאין הדבר נוגע לדיון. עכ"פ נראה לי כי כל עבודה משרדית המכניסה כסף רב מתאימה להגדרה זו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2008 19:30 |
|
| |
קיגל- לא בהכרח. אתה יכול להגיד לי בפרטי? אני סקרנית=)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2008 00:12 |
|
| |
עשני, "הסקרנות הרגה את החתול". עכ"פ אינני נוהג בד"כ לשלוח מסרים בפרטי לבנות. יש לזה אוריינטציה קצת לא טובה בעיני וגמרתי בדעתי, בל"נ, שלא לעשות כן אלא לצורך מיוחד (וד"ל). אגב, מה עניין לדתיה-לאומית אצל חרדי ?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2008 00:20 |
|
| |
עניין אנתרופולוגי ראוי לשמו. חרדים ודתיים לאומים זה קרוב ממה שאתה חושב. מרשה לי?
ספר לי על זה. מזל שאני בחורה ולא חתול.. טוב אני לא אחייב אותך לכתוב אבל אני מאוד מסוקרנת. מה שבא לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2008 00:47 |
|
| |
עשני, הגם שאיתך הצדק והאמת, כי אכן אין הפער כה גדול ביניהם, עוד יקשה בעיני להבין כיצד יוותר אחד הצדדים על הדרך בה חונך ע"מ לחנך את ילדיו בדרך האחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2008 12:11 |
|
| |
קיגל- הוא יוותר על הדרך בה חונך כאשר יגלה דרך הנראית בעיניו נכונה יותר..
הרי כולנו היינו חרדים לפני כמה שנים. לא עברנו כי רצינו חיים קלים יותר. זה קשה הרבה יותר מאשר להיות חרדי למרות שזה נראה דרך פשרנית ו"באמצע" זה לא כך, מי שמדבר כך אומר זאת מבורות.. אבל ב"ה כל אחד ודרכו. העיקר שהיא יוצאת מן התורה וחוזרת אליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2008 19:11 |
|
| |
ואו, עשני, וידוי אמיתי ברגע של שעת רצון ! הייתם חרדים ועברתם ? אודה כי הדבר מעניין עד מאוד. כיצד ? מדוע ? מה כוונתך ב"עברנו" (מקווה שלא עבירות) ?
אגב, ולוואי והדברים היו כה פשוטים כאומרך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2008 20:08 |
|
| |
חחח! לא לא. הסבים והסבתות היו חרדים לאומיים. אמא של בוגרת סמינר. אבא שלי כבר למד בישיבה דתית לאומית. אבל הדתל"א הרי יצאו מהחרדי. באופן כללי אני מדברת.
הפילוג לדעתי החל עם מבשרי הציונות (הר' קלישר, ה' אלקלעי) אבל זו יכולה להיות טעות כי אני אומרת זו על דעת עצמי.
בכל אופן על איזה עבירות אתה מדבר? אנחנו בכלל לא עוברים עבירות. יש לנו ראיית חיים שונה משלכם. אך זה לא אומר שאנחנו פחות דתיים חס"ו. כל הדברים שנראים לך כ"הקלות" של הציבור שלנו הם דברים המבוססים בהלכה ואם אתם לא נוהגים כך זה בגלל שאתם מחמירים.
אם מישו מחמיר זה לא עושה מהלא מחמיר עובר עבירה. נכון?
לנו יש ערכים נוספים על הערכים שלכם. זה הכל=)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2008 01:42 |
|
| |
עשני, אם לחזור לדיון המקורי, האם טענתך כי חרדי עובד יוכל להסתדר עם דתיה-לאומית / חרדלניקית ?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2008 20:44 |
|
| |
חרדי עובד יכול להתחתן עם בת של חרדי עובד . ויש כאלה. חרד"לניקים כמה שהם חרדים בהקפדותיהם הם מאוד "משיחיים" באידיאולוגיה שלהם (במובן הזה אני לא מתכוונת לגנאי), ולכן אין כל טעם שיתחתן חרדי עובד עם חרדלניק העולמות די שונים,
עשני, בכל זאת, זה לא שהחרדים פשוט מחמירים ולדל"ים ערכים נוספים עליהם. בכל זאת גם הרב קלישר הרב אלקלעי והרב קוק לא היו מתירים לשבת בחבורה אחת עם גיטרה בנים ובנות, ואפילו לא לעבוד בשירות לאומי תחת מנהל מוסד בן חילוני וכו. זה לא שהחרדים מושלמים, לשני הצדדים יתרונות ולשניהם חסרונות
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2008 22:09 |
|
| |
רציתי לומר לכולכם , לאחר שנות מחקר ובדיקות מאסביות ועמוקות , מצאתי שאין באמת כל הבדל בין זרמים /פלגים שונים בין אחד למישנהו , וכמובן שינויים מהותיים ,ואפי' לאוו דווקא במישור ההלכתי ,אלא בהנהגות שונות , ותורה אחת לכולם .ואין כאן המקום להאריך .....
|
|
|
|
|