הייתי יותר ממעונינת לעלות את הנושא כדי שהוא יהיה יותר ברור לי ולשאר המאזינים...
כמעט רוב הזמרים מתלוננים שנושא הצריבות ממש פוגע בפרנסתם וכו'
העניין הוא שאני עדיין לא מבינה איך בעידן "הקלטות-קסטות" הקלטת היתה עולה מקסימום 40 ש"ח כשמדובר בזמר מהגדולים...והיה אפשר להשיג גם ב35-30 ש"ח ואפילו בפחות,לא הבנתי למה כשפתאום התחילו הדסקים להופיע,המחיר הועלה ב20-30 ש"ח?
מה קרה פתאום?
איכות קולם של הזמרים הועלתה?...הנגנים ביקשו העלאה במשכורת?...
דווקא הדיסק עצמו כשהוא ריק,נראה לי שהוא עולה פחות מקלטת ריקה..אז מה העניין של העלאת מחירים הפיתאומית הזאת?...
ואם יגידו לי שזה בגלל המיכשור המתקדם שהוא עולה יותר מהמיכשור הקודם, זה נראה לי כ"כ בילבולי מוח, כי אם עכשיו יצא מכשיר או איזה כלי מאוד יקר, והזמר שישתמש בו יעלה את מחירו של הדיסק רק בגלל זה, זה ישמע להרבה קצת מוזר...
לפני שהם מתלוננים על הצריבות, הייתי יותר ממעונינת לשמוע איזה תשובה הגיונית לזה...
או שיש כאלה שמצדיקים אותי בעניין.........
נשלח ב-18/6/2007 23:45
מה מוזר בזה???
ככל שהמכשור מתקדם ואיכותי יותר, עולה לזמרים יותר כסף להשתמש בו...
אז את באה בתלונה אל הזמרים?
נראה לי קצת הפוך על הפוך...צריבת דיסקים גונבת להם מפרנסתם ואסורה על פי הלכה ואת באה ואומרת אתם הבעייתיים, ולא אנחנו שצורבים דיסקים...
חוץ מיזה שכל הקמצנים, אתם מוזמנים להמשיך לקנות קלטות.. אף אחד עוד לא הוציא אותם מהשוק וכמעט לכל דיסק יש קלטת זהה.....
נשלח ב-19/6/2007 10:46
אי אפשר להשוות את איכות הקלטות לאיכות הדיסקים. ברור שעדיף דיסק.
אך עדיין נראה לי לא מכובד לכנות את מי שמלונן שהמחיר יקר כ'קמצן'. נכון שמי שלא רוצה לקנות לא מוכרח. אבל קמצנים צורם לי קצת.
נשלח ב-19/6/2007 10:52
אוקיי, סליחה....
אני גם לא תמיד הייתי קונה בגל-פז אלא במקומות שמוכרים דיסק בלי מילות השיר, בחמש עשרה/עשרים שקל. רק שבסוף גיליתי שבגל-פז הם עולים שלושים ויש להם עטיפה נורמאלית אז עברתי לקנות אצלם.
נשלח ב-19/6/2007 11:04
יפה לך....... את האמת שאת הדיסקים שאני קונה היא אפשר לספור... פשוט בגלל שאני לא קונה אני קונה בערך אחת לשנה איזשהוא דיסק שאני שומעת שהוא ממש ממש ממש יפה... את כל השירים אני שומעת ברדיו... .
נשלח ב-19/6/2007 12:48
היא אפשר לספור????
ואני לא כזה אוהבת לשמוע רדיו....כי אני צריכה לעמוד דום בשביל קליטה מינימלית...(אני שומעת רק בנגן...)
נשלח ב-19/6/2007 12:57
אז אצלי יש קליטה. ולהסתובב עם האוזניות זה דווקא מאד מאד נחמד לי.
נשלח ב-19/6/2007 17:15
אגב צריבץ דיסקים היא לא גזלה לפי ההלכה,היא פשוט אי מוסריות של האדם...
אבל עדיין בזב שצרבתי דיסק לא גזלתי ממנו שום דבר..
אגב לפי חוק זכויות היוצרים,כשאדם קונה דיסק וצורב לכל חבריו, זה לא עבירה חוקית.
והעניין של הגניבה פה מדובר על אלו שעושים זאת לצרכי מסחר ועושים מזה כסף....
נשלח ב-19/6/2007 17:43
יעל109.........
נשלח ב-19/6/2007 18:08
על מה את מסתמכת???
כל הרבנים הגדולים אמרו שאסור לצרוב, וגם אלה שאומרים שמותר לצרוב - מתנים את זה בהרבה תנאים...
שירים הם רכוש פרטי של הזמר, ולהנות מהם בלא תשלום זו גניבה...
אמנם את לא מחסירה לו דבר, אבל כן יחסר לו...
יחסר לו התשלום שאמור לכסות את העלויות הכבדות שכרוכות בהפקת אלבום...
הם טרחו כל כך בכדי להפיק את האלבום, ואת נהנת מהשירים מבלי לשלם???
אבל כדאי יותר שאתן לשי ויוסי, שמבינים יותר בתחום, להסביר לך למה לא לצרוב...
זה כל כך יפה ומוסרי להגיד את זה כמו שאתה אומר ואני שמעתי כ"כ הרבה דיונים בנושא.
אבל להגיד שזה גזל בכזו קלות זה נראה לי הצגת הנושא באופן קצת שטחי..
שוב, שמעתי את הדיון אז בתוכנית של יוסי על זה והבנתי שהרבנים לא אסרו את זב מכל וכל,פשוט האורחים או לא זוכרת מי בדיוק ניסו לנתב את הרבנים לומר שזה אסור וזה גזל,ושמעתי שהרבנים לא אומרים בכזו קלות שזה גזל.
אגב כל הזמרים אומרים שצורבים את הדיסקים שלהם בעשרות אלפי עותקים, הם צודקים, צורבים את הדיסק שלהם בעשרות אלפי עותקים, אבל כל אלו שצרבו,אולי עשירית ואפילו פחות מהם היו קונים את הדיסק שלהם(בעבר),מה שאני רוצה לומר שאילולא הצריבות לא היו להם עוד קונים, כי פשוט אנשים יודעים שזה בחינם אז צורבים, אבל לא היו הולכים לקנות במיוחד ומוציאים על זה כסף..
ואלו שקנו לפני עידן הצריבות גם עכשיו קונים, פשוט דרך זה הזמר מתפרסם וגם הופעותיו הם חלק מהפרנסה שלו, אז אם קהל רחב יותר בהרבה נחשף לשירים שלו מאשר אלו שרק קנו את זה בתשלום מלא,אז זה מכניס לו יותר כסף להופעותיו כי הוא הרבה יותר מוכר ואהוב....
כך היא דעתי ובטוחה שעוד כמה...
אגב אני לא צורבת, אני מורידה מהאינטרנט..
וכן, אני קונה דיסקים במחיר מלא, ויש כמה כאלה...אלו שבאמת אני אוהבת מאוד,ואת השאר כמעט על בטוח לא הייתי קונה,אז אני מתירה לעצמי להוריד...
נשלח ב-19/6/2007 18:57
אויי ויי זמיר........
שוב הנושא הזה?????
טוב, תראו, אני לא כל כך רוצה להכנס לנושא ולויכוח... פשוט אין לי כח..... דנתי בזה כבר כ"כ הרבה פעמים, גם בשידורים רבים על הנושא וגם מעבר לשידורים.....
אז אני לא נכנס לנושא..... אבל טעויות עובדתיות אני מרגיש חובה לתקן.
יעל109, הרבה טעיויות עובדתיות יש לך... לא אכנס לכולם ולא אפתח פה דיון בנושא, רק אתקן כמה מהדברים שכתבת (ואני מדבר רק על עובדות):
1. לפי חוק זכויות היוצרים,כשאדם קונה דיסק וצורב לכל חבריו, זו עבירה חוקית !!!
2. ע"פ כל החוקים, להוריד שיר מהאינטרנט, זה בדיוק אותו דבר כמו לצרוב !!!
3. רוב רובם של הרבנים אסרו לצרוב, נכון היה מיעוט שבתנאים מאוד מסויימים התיר (תנאים שבמציאות כמעט ולא יכולים להתקיים).
שוב, למרות שאני חולק על דברי יעל109 ב90% מהדברים שהיא כתבה... אני לא מעוניין להכנס לנושא.
תיקנתי רק כמה עובדות לא נכונות.
אבל מצידי... אתם יכולים להמשיך ולדון בזה.... מבטיח שאקרא את מה שאתם כותבים.
נשלח ב-19/6/2007 19:04
את העובדה שכתבתי על זה שאדם קונה בכסף מלא דיסק,וצורב אותו לכל חבריו שמעתי מעורך דין שמתמחה בזה.
העניין הוא שצרבו את זה מדיסק מקורי...
כנראה שלפרסם את זה באימיול זה עבירה חוקית...כי כך מיליוני גולשים יכולים להוריד את השירים,וזה קצת יותר מכמה חברים....
אני מתכוונת לצרוב דיסק שחבר קנה...
נשלח ב-19/6/2007 19:21
יוסי, אני מבין אותך שקשה לך להכנס עוד פעם לנושא...
אבל בינתיים, יש מישהי שממשיכה להעתיק שירים, ואולי בזכותך היא תפסיק...
יש לך את הנתונים שיכולים להמחיש לה שזה גזל...
זו תהיה מצווה ענקית אם תגרום לה להפסיק לצרוב...
אנא, אל תפסיק לדבר על הנושא ולשכנע אנשים שיפסיקו לגזול...
המרקד,
איזה תחנונים...חחח...
בזה שאני מורידה (צורבת) שירים, אני לא מחסרת מהזמר כי ברור שלא הייתי קונה את הדיסק מלכתחילה, נכון שבגלל העניין של ההשגת דיסק בקלות, אנשים אומרים שהם לא היו קונים את הדיסק מלכתחילה, אבל שירים שאני מורידה הם שירים יפים ונכון שאני אוהבת אותם אבל לא הייתי מוציאה עליהם סכום של 60 ש"ח או משהו בסגנון....