| נשלח ב-20/6/2007 14:06 |
|
| |
הגבלות חדשות
מה אתם אומרים על ****** החדש?הגבלת כמות וזמן הפגישות אחרי האירוסין.
נערך עקב בקשתם של חברי הפורום.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 20/06/2007 21:11:31
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2007 14:22 |
|
| |
נחמד מצידך להגדיר כ"טירוף" מה שרבנים קצת יותר מבינים וחכמים ממך מציעים.
לא, לא אמרתי שאין לך זכות לומר שזה לא נשמע נחמד, שרוצים להכיר יותר וזה זמן מקסים.
לא אמרתי.
אבל את המילה טירוף, אפשר להשאיר למקומות אחרים.
למשל, למלחמה בשדרות.
למשל, למצעד המתוכנן לי-ם.
עוד דוגמאות? רק תגידי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2007 14:25 |
|
| |
מיכאלה.
כל עוד את כאן ויש לך אפשרות טכנית לערוך את ההודעה, יהיה נחמד ומכובד אם תנסחי את הדעה שלך במילים קצת יותר עדינות אם היא אכן כנגד דעת רבנים לזרם מסוים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2007 14:36 |
|
| |
מקבלת את הביקורת.
מוותרת על המילה-הטירוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2007 14:36 |
|
| |
וואו, מיכאלה, את לא נחה...
במקרה הזה אני דווקא מסכים איתך לגמרי. לענ"ד כל נסיון "אילוף" של אנשים בוגרים על ידי ניסיון להגדיר להם את החיים הוא טירוף מתמשך. מילא שלסמינר יש תקנון אבל בזמן האחרון כל הציבור החרדי הוא תקנון אחד גדול, החל מסלולארי ועד התקנה המוזכרת כאן.
miss_tidy,
הרבנים ש"קצת יותר מבינים וקצת יותר חכמים" לא "מציעים, הם "אוכפים", וזה אכן טירוף.
וזה לא רבנים, והם לא מבינים ובטח לא חכמים. זה אנשים משועממים עם הרבה זמן פנוי מתוקף היותם רשומים בכולל כלשהו ("שקר כלשהו"...) ועקב כך הם "בודקים" מה צריך, ויושבים על הווריד של עסקני החצר של הרבנים(חברים שלהם מה"כולל כלשהו") על מנת שיחתימו אותם על אותם תקנות מפגרות.
לצערי, אני אומר את דברי מתוך עדות אישית.
|
|
| נשלח ב-20/6/2007 14:38 |
|
| |
סמארט,
אתה בטוח שאתה אותו הסמארט מהאשכול הקודם?
קשה לי להאמין.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2007 14:50 |
|
| |
עד כמה שידוע לי, ואם ידוע לך אחרת תתקן אותי- זה לא רק החתמות של רבנים על העסק הזה, זו ממש הייתה התוועדות של רבנים.
שוב, אם אחרת- תעדכן.
(ושוב, אני לא מצדיקה את התקנה הזו. אני חושבת שהיא עוזרת מאד להכיר את החצי השני ולהתרגל אליו. אחרי הכל זה לא פשוט להכנס לבית אחד אחרי הכרות של 7-8 פגישות[הרבנים האלה מן הסתם נגד יותר פגישות מזה], ועוד פגישה אחת ל-3 שבועות. יצאתי חוצץ רק נגד ההגדרה עצמה.)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2007 14:54 |
|
| |
מבלי קשר לתקנה הנ"ל - אותה אני לא מכיר ועליה לא שמעתי
תתפלא, בעם ישראל מאז ומתמיד תקנו תקנות. ולא רק לסמינרים אלא גם לאנשים בוגרים.
לפעמים התקנה פוגעת בחלק מהציבור, מעצבנת כמה, אך יש ביכולתה להביא תועלת לרוב - תועלת רוחנית.
לומר שגדולי ישראל חותמים על מכתב שהם לא מסכימים עם תוכנו ורק בגלל לחץ, זה נשמע לי קצת יותר גרוע מלומר שדעתם היא טירוף. קצת זהירות וכבוד רק יועילו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2007 15:48 |
|
| |
מי שלא רוצה לעמוד בתקנות, שלא יעמוד. אבל שלא יחליט שהם טירוף.
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2007 16:12 |
|
| |
גבירותי ורבותי, גם אם זה התוועדות של רבנים ולא החתמות סדר הדברים הם כך:
מחליט עסקן פלוני, ש"המצב ממש ניירא" ויש לו רעיון איך למגר את התופעה (ובחלק מהמקרים - איך הוא וחבריו יכולים קצת לעשות ג'ובות מהעניין -ע"ע סלולארים והשתלמויות). הוא מתסיס איתו עוד כמה מחבריו המשועממים וחלק מהם נכנסים אל רבניהם על מנת "לפרוס בפניהם את המצב הנורא שנוצר". ביום הראשון שהוא נכנס, הרב מחזק את ידיו. שבוע לאחר מכן הוא שוב מחזק את ידיו. שבוע לאחר מכן, כשהקרקע כבר נוחה העסקן מספר לרב שעל מנת שהדבר יקבל "חיזוק" אצל הציבור צריך לעשות "כנס" בעניין. הרב אומר שהוא ידבר עם שאר גדולי הדור - כולם עברו "ריכוך" דומה על ידי עסקני החצר, וכך נולד לו כנס.
לגבי תקנות העבר בעם ישראל - אין קשר ביניהם לבין התקנות העכשוויות - יתר פירוט באשכולות "בחדרי חרדים" בדבריו של מיימוני.
אבגד, אני לא יודע מה זה "רק בגלל לחץ". מטבע הדברים, באים העסקנים אל רב עם תקנה חדשה בענייני צניעות וחומרות למיניהם, שהוא עצמו נמצא הרחק מעליהם... - בא נגיד שמלאכת השכנוע שלהם היא לא קשה במיוחד.
דוסי, אני לא מחליט שזה טירוף, אני חושב כך. זה מותר לי? לא ידוע לי על תקנה נגד זה (עדיין).
הטירוף הוא שמנסים להשתלט על מכשירים במקום לחנך את האנשים. קחו את עניין הסלולאריים לדוגמה - הרבנים, המחנכים והמחנכות נכשלו בחינוך בני הישיבות ובנות הסמינרים וכתוצאה מכך הבחורים והבחורות השתמשו בכלים שבידיהם לדברים מאוד לא רצויים. ישבו והחליטו שלמעשה צריך להוציא מהישיבות ומהסמינרים את הטלפונים, אבל מכיין שלרוב המחנכים והמחנכות אין שליטה על מה שקורה תחת ידיהם (נכשלו, כבר אמרנו?) אז נשלוט על מה שקורה בישיבות ובסמינרים דרך גזירה על כלל הציבור.
וכך יוצא שבמקום לשלוט על תלמידיהם ותלמידותיהן, מטילים גזירות על הציבור בגלל כשלון של חלק ניכר מאלה שנקראים "העומדים בראשו".
זו, גבירותי ורבותי, האמת של מה שקרה עם הסלולאריים. האמת כואבת אבל צריך לדעת אותה.
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2007 17:01 |
|
| |
כבר אמר דוד המלך
כי סבבוני כלבים...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2007 18:37 |
|
| |
מבלי להיכנס לנושא הנידון, חבל שפורום שמנוהל ע"י חרדים מאפשר ביזיון גדולי ישראל.
אבל כנראה שהסיבות לכך ברורות לי. כשהשטן מתגדר בשמו של השכל קשה לערער אחריו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2007 20:07 |
|
| |
א_ב_ג_ד,
בבקשה אל תכתוב ברמזים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2007 20:43 |
|
| |
מיכאלה,
תודה על ההבנה.
לא שלחתי לך שום רמז
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2007 00:13 |
|
| |
משום מה לי זה לא נשמע טירוף.. אפילו לא קרוב לזה..
באמת לא ברור לך מה עניין ההגבלה הזו?
ממש אפשר להבין את זה! ויפה לכל מי שיעמוד בזה!
את לא חייבת לנהוג ככה, גם אני עצמי לא יודעת אם ככה אנהג...
אבל לא להגדיר את זה כטירוף, במיוחד שזה בא מצד רבנים וגדולים!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2007 00:55 |
|
| |
UN_KNOWN,
איך כל זה מסתדר עם התמונה שמופיעה מתחת לניק שלך?
|
|
|
|
|