בית פורומים שידוכי חרדים

הגבלות חדשות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/6/2007 14:35 לינק ישיר 

את באמת לא יודעת מה קורה בין חתנים לכלות?
או אולי את יודעת, ובשבילך זה בסדר, כך שלא ברורה לך הבעיה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2007 10:10 לינק ישיר 

סליחה על הבורות, אבל מישהו יכול לכתוב את התקנות החדשות לאילו שלא יודעים ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2007 10:57 לינק ישיר 

שמישהו יסביר גם לי, הבורה, מה קורה היום בין חתנים (מהישיבות הכי טובות) לכלות (הסמינרים הכי מעולים)?

לא מתאפקת מלציין:
זה שהישיבה טובה לא הופך את הבחור לכזה, כנ"ל הסמינר.
(אם קורה משהו לא טוב, והחברה לא מתביישת לספר, אז תרשו לי- במתוטא- לפקפק ב"טוב" הישיבה או ברמתו ה"מעולה" של הסמינר. ואכמ"ל.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2007 11:39 לינק ישיר 

אוי, כמה שאני אוהב להיות צודק (תסלחו לי על זה שאני שוויצר, אני פשוט מאוהב בעצמי )
הקדמה לתמימים: מה שקורה היום בין חתנים לכלות הוא שההורים שלהם שכחו איך זה להיות צעירים שאוהבים אחד את השני עם הורמונים בריאים, ונותנים להם להיות מאורסים מעל שלושה חודשים, שגם זה המון, וככל שיש יותר פגישות יש יותר מקום לנפילות, ולא משנה שזה הבחור הכי יר"ש (יש כזה, בכלל) עם הבחורה הכי צדקנית (כנ"ל?)וכבר אמרו חז"ל שאין אפוטרופוס לעריות. בפרט שרוב הבחורים הם לא עד כדי כך יר"ש, ולא כל הבחוררות צדקניות ואכמ"ל.
ועוד, גם אלה שחושבים שהם נשמרים לא תמיד יודעים היטב את הלכות יחוד ומכאן הדרך למטה סלולה.
עד כאן למה אני צודק שצריך הגבלות (כבר אמרתי שאינ אוהב שאני צודק?).
ומכאן האם זה צריך להיות תקנה והאם זה ט***ף אם זה אכן יהיה:
במקרה זכיתי להיות אמש במחיצתו של אחד מגדולי ראשי הישיבות בדורנו (תסלחו לי שמטעמי אאוטינג אני לא אומר מי) ושאלתי אותו בעניין התקנה הנ"ל. הראש ישיבה התרגז ואמר כך: "זה לא תקנה! אני בעצמי ישבתי ביחד עם הרב אלישיב ועם רב אהרן ליב ובפירוש הם לא רצו לעשות מזה תקנה אלא על כל ראש מוסד (ישיבה/סמינר) לדאוג שבחור או בחורה שמתארסים יקבלו הדרכה נכונה איך להתנהג בזמן האירוסין... היום כל הצניעות נהפכה למה אסור ומה מותר כשעצם העניין של צניעות זה מידה פנימית שצריך לחנך אליה, לא לעשות תקנות!".
עד כאן דברי קדשו.
כבר אמרתי שאני אוהב להיות צודק?!

<<<It''s smart to be Smart>>>

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2007 11:43 לינק ישיר 

אתה אוהב לחשוב שאתה צודק,
יחי ההבדל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2007 19:07 לינק ישיר 

הלווווווווווווווו
אולי תאמרו מה התקנה במקום להיסתובב סחור סחור?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2007 22:36 לינק ישיר 

התקנה היא כזו:הגבילו את כמות הפגישות לאחר האירוסין למינימום האפשרי, ההוראה היא כמה שפחות להיפגש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2007 22:45 לינק ישיר 

התקנות הם בערך כך: מאורסים ייפגשו פעם בשלושה שבועות בלבד וכל זה אך למשך שעתיים (מחלוקת האם השעתיים כוללים נסיעות או לא), כמות הטלפונים בין מאורסים תוגבל משמעותית וכן אורך השיחות לא יעלו על אורך המשפט 'רובינסון קרוזו', כנראה יותרו שיחות ענייניות בלבד כגון בעניני ההכנות לחתונה עניני הדירה ו... איך שכחתי.. פעם ב21 יום לתאם פגישה שלא ישכחו תווי פני בן/ת זוגם לעתיד. כמובן יופחתו מספר השבתות שיהיו זה אצל משפחתה של זו ולהפך לפעם אחת בלבד לכל צד (לגבי מכתבים יהיה קצבת בולים חודשית.. ומשקל המעטפה לא יעלה על 25 גרם והמכתבים יעברו צנזורה של ועדת רבנים). מה שלא ברור הוא ההגבלה בפגישות קודם האירוסין האם חייבים לסגור אחרי מס' פגישות מסויים כי פשוט יותר אסור... או שבין פגישה לפגישה יצטרכו לחלוף לא פחות מבין הזמנים שלם? וכל פגישה תוגבל לשעתיים? לא הבנתי מה שייך להגביל! בקיצור עדיף להיות נשוי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2007 12:54 לינק ישיר 
אתם כאלה מעצבנים

במיוחד ה"חכמים" שביניכם, שחושבים שהם צודקים.
סמארט! אתה באמת חכם, רק משהו אחד אתה לא מבין, למרות ש"רגע_אחד" היטיבה להגדיר את זה מעולה.
אבל תוספת שלי - כשאתה רוצה לעשות משהו טוב - ואתה חושב על זה לבד, אתה בהתלבטות... אין מה שמחזיק אותך... אבל כשזה הוראה מפורשת של רבנים - זה בעצם מה שמחזיק..
איך אמרה לי חברה ? אני מתביישת לעלות לאוטובוס ושיראו שאין לי טלפון כשר....!!!!!!!!!!!!!!!!!
הבנת מה התועלת??????

ובקשר לסלולאריים - עובדה שזה נכנס חזק מאד מאד מאד לציבור.
ועובדה עצובה עוד יותר - שעד שזה נכנס - חללים רבים רבים וטובים נפלו.
כשנכנסה התקנה של הכשר - שמו לב עד כמה ה"טרף" - מסוכן.
( וגם מי שלא החליף - אז ההורים שלו / שלה שמים עליו/ה עין הרבה יותר מפעם, וזה כבר עוזר.....)

והלואי שנזכה להישמע לכל התקנות האלו. שה מה שיבנה אותנו כחברה איכותית ונבדלת בגדלותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2007 00:19 לינק ישיר 

אני חושב שקשה מאוד לכל בחור לא לראות את אשתו לעתיד ביחוד לאחר הווארט בחב"ד ב"ה הבחור נוסע לרבי כמה שיותר מהר לאחר הווארט וחוזר רק יום יומים לפני החתונה כך שהוא לא נפגש בכלל ואין לו זמן ודרך ליפול
אני חושב שככה הכי טוב כי אז הזוג לא יכול להפגש בכלל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2007 16:28 לינק ישיר 

קיבלתי ממישהו (הסימונים הם שלי):

מקובץ מבקשי תורה ניסן תשנ"ח
ותודה לשולח החפץ בעילום שמו.

תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 26/07/2007 16:28:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2007 17:16 לינק ישיר 

דעתו של הרב שך זצ"ל היתה נגד רשיונות נהיגה לבחורי ישיבות. עדיין לא ראיתי מישהו שלא עשה רשיון בגלל הרב שך. בלי לזלזל ח"ו אך בעניינים אלו כל אחד ינהג לפי מנהגו כי אלה נושאים שבהם כל אדם שונה מחברו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2007 17:18 לינק ישיר 

שכחתי להתייחס לדברי הרב גרוס... לא להפגש במלונות? הצחקתם אותו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2007 17:37 לינק ישיר 

אבות, ב' י'
"והוי מתחמם כנגד אורן של חכמים,
והוי זהיר בגחלתן שלא תיכווה,
שנשיכתן נשיכת שועל,
ועקיצתן עקיצת עקרב,
ולחישתן לחישת שרף,
וכל דבריהם כגחלי אש."

תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 26/07/2007 17:39:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2007 17:43 לינק ישיר 

משגיח. נכון. אך יש עוד רבנים וראשי ישיבות שחולקים שגם לחישתן לחישת שרף... ובפרט על פגישות בבתי מלון.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הגבלות חדשות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.