|
|
| נשלח ב-26/7/2007 18:22 |
|
| |
אל הפגישות בבית מלון יש מקום לדבריך אך בסיוג רב.
עיקר תגובתי הייתה לגבי דברי מרן הרב שך זצ"ל
וכשהעלתי את הטקסט התלבטתי אם למחוק את דברי הרב גרוס.
בכל אופן דבריו מעוררים איזו נק' לגבי פגישות במקומות לא הולמים, ולמיטב ידיעתי רוב רובם של אולמות הכניסה למלונות (ובפרט בתקופה זו של השנה) לא נכנסים תחת ההגדרה של מקום הולם ליהודי בכלל ולבן תורה בפרט.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2007 19:04 |
|
| |
א. הרב שך כתב זאת במכתב פרטי לבחור מסויים ולא בטוח שאפשר להקיש דעתו משם לכל ב"א אחר. ב. גם אם כן יש רבנים וראשי ישיבות שחולקים על דעתו. לא שמותר 'הכל' אך אני יודע שכיום יש מדריכים רבים (בהתייעצות עם רבנים, כמובן) שממליצים על פגישה בשבוע שיכולה לקחת גם יותר משעתיים שלוש ממליצים על שיחות טלפון כל יומיים וכו'. ג. כח דהתירא עדיף.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2007 21:25 |
|
| |
א. אנא קרא שוב את המכתב. הוא כתב את "דעתו" בלי לחלק וכך מפורש בדבריו (פסקא שלישית).
ב. אני רוצה לשמוע מי המתירים בדיוק?
ג. אתה בכלל יודע מה זה?! אולי הרפורמים צודקים כי הם מתירים הכל?! אל תכתוב אם אינך מבין/יודע.
ואוי לנו מעלבונה שלתורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2007 22:16 |
|
| |
משגיח,
עכשיו הבנתי למה אני וגבר_ממאדים זה השידוך המושלם,
העזנו לחלוק עליך,ניסית להתאפק אבל לא הצלחת,התפרץ לך המשגיח.
מיד התחלת עם סימני הקריאה.
אוי לנו מעלבונה של האינטלגנציה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2007 23:09 |
|
| |
גברתי חביבתי,
רבים וטובים כבר חלקו עלי וקיבלתי דעתם השונה בנועם ובחן.
חח אתם מתאימים מרוח הדברים שעולה מדבריכם.
חח אם את חושבת שהנסיון לשדך בינכם הוא איזה סוג של נקמה, נראה לי שזו העלבה של גבר_ממאדים, שלעניות דעתי נראה בחור מצויין.
אהה... ועוד משהו: "?!" הוא סימן מוסכם של תמיהה...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2007 23:36 |
|
| |
אממ..
בואו נעצור שניה?
שאלות מנחות...
1. כולם מסכימים שעדיף לא להגיע לידי נסיון ? (לא מתפללים על זה כי כתוב בסידור)
2. מה האלטנרטיבה שכל אחד מכם מציע.. אולי עדיף פחות פגישות יותר טלפונים?
3. כמה משמעות אתם מייחסים למקרה של נפילה, כלומר כמה אתם מוכנים להשקיע כדי לא לפול?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2007 00:27 |
|
| |
יש הבדל תהומי בין פגישות לטלפונים: שפת הגוף. טלפון אמנם נחמד אך לא מעביר את אמצעי הקשר ההכרחי אחרי דיבורים- ההבעות.
מצד אחד הרבה פגישות לא טוב (על משקל הרבות דבש לא טוב) כיוון שבמסגרת אירוסין שאינה מחייבת דיה (ע"ע חברות, אף שאירוסין רציניים פי כמה) עלול כל דבר לא טוב לעורר בעיה במערכת הריגשית, דברים שלרוב שוככים עם הנישואין (כיוון שאז ההתמקדות היא בנושאים יותר רלוונטיים לחיי הנישואין ולא כל הבעה קטנה או עיקום אף או פצעון יכולים לערער את הרגש).
מצד שני לא להפגש אי אפשר (על משקל פטור בלא כלום אי אפשר). שהרי חייב להתפתח תשתית ריגשית מינימלית ליצירת הקשר בנישואין.
אי לכך יש לקבוע תקופת זמן מתאימה לפגישות, שמחד אינה קרובה מידיי, ומאידך רחוקה מספיק ליצור געגוע שרק יתרום ויוסיף לקשר.
יועצים מדברים (בתקופה שבין האירוסין לנישואין) על פגישה פעם בשבועיים שלושה, איני יודע מה היחס המדוייק לשיחות טלפון, אך ראיתי שלא נזהרים בזה, ולפחות שיחה אחת בין פגישה לפגישה (אך לא בכמות מוגזמת) - למעט כמובן שיחות בעניינים טכניים.
הדברים נכתבו מתוך התייעצות עם רבותי שליט"א ומתוך עיון בספרים.
למתלבטים ומסתפקים מומלץ הספר "הבית היהודי" לרב שמחה כהן שליט"א.
לאלה שלא, תשאירו את הדבר לטיבעיות שלכם (כך אמר לי פעם המשגיח, שיותר בריא לזרום, רק כמובן לא להסחף...)
עכת"ד.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2007 00:48 |
|
| |
משגיח. א. גם במכתב כתוב שהוא אומר לבחורים פה דהיינו פונוביז. יש עוד ישיבות לא פחות חשובות. כמו שכתבתי לעיל בזמן שהרב שך אסר רשיונות נהיגה היו שחלקו עליו בין החולקים היו ראשי ישיבת חברון ועוד. ב. הרבנים שיותר מתירים מהרב שך אינם רפורמים אלא הם חובשי כיפות שחורות כובעים וחליפות אה.. סליחה פראקים רק לא תמיד הם מגיעים לכותרות העיתונים (לא הרבנים עצמם אלא ההיתרים או יותר נכון העדר האיסור מתי ראית היתר בכותרות? רק איסורים מפרסמים). ג. רפורמים מתירים דברים שהתורה אסרה כח דהתירא עדיף לא נאמר על עקירת דבר מהתורה אלא על מחלוקת בין חכמים. ד. גם הרבנים שמגבילים הם מגבילים הרבה 'על הנייר' כדי ש'בשטח' יהיה מצב אמצעי (וידועים דברי הרמב"ם בשמונה פרקים איך להגיע לדרך האמצע) ה. רפורמה יש גם בכלכלה ובעוד דברים פירוש מילולי רפורמה=חדשנות אולי מי שאוסר הוא רפורמי?!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2007 00:54 |
|
| |
אנא פרט שמות, הרי לדידך אין הדבר בגדר לשון הרע, ומבטיחך אני שאעמוד על הדברים ממקורם (ב"ה שזיכני ליכולת), למה אדע צדקתך.
התייחסות עניינית לדברי האחרונים עוד לא קיבלתי ממך. דברי אלה כיוונו למקום האמצע ומאין מה שכתבת בסעיף ד שלך. למנוע אי אפשר ולהתיר אסור, כך שמה שכתבתי בתגובתי הקודמת נראים לי ראויים, ואפשר שאף אתה תסכים איתם.
ואף פה אוסיף ואומר, שעל כל אחד להתייעץ עם רבותיו, ובפרט בעניינים כגון אלא, וביודעו ובמכירו קא אמינא.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2007 00:59 |
|
| |
אני לא אכנס לשמות אך ארמוז על כיוון תברר בישיבות הגדולות והמפורסמות מי הם מדריכי החתנים ותשאל אותם בצורה אישית ולא מעל גבי העיתון.
לגבי תגובתך הקודמת יש אפור הקרוב ללבן ויש אפור הקרוב לשחור אנו חלוקים מאד בגוון אבל שנינו אפורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2007 01:12 |
|
| |
שמות בבקשה. אפשר בפרטי. ואל תדאג זה יהיה באופן אישי ולא בצורה פומבית מעל גלי התקשורת להוציא כמובן את ה"נייעס" שעליו אין לי שליטה).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2007 01:58 |
|
| |
אני לא מעוניין לעשות לעצמי אאוטינג גם בפרטי. ולא מפאת שאינני סומך עליך אני פשוט לא מעוניין שתדע לאילו רבנים אני קשור ולא ביזו ישיבה אני לומד.
לילה טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2007 02:04 |
|
| |
זכותך (אף שאם אתה לומד בישיבה שמספר הבחורים בה גדול- לא אמורה להיות בעיה)
אם אכן זהו רק שאתה מתייעץ איתו והוא מקובל על ציבורו, מחובתך לשמוע לו.
כמו שכבר כתבתי כל אחד יעשה כרבותיו, ובכל אופן ניסיתי להציג ולו במעט את הדעה הרווחת בציבור החרדי על גווניו, בין אם היא מוצדקת ובין אם לאו.
כל טוב ולילה טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2007 04:58 |
|
| |
משגיח. לשיטתך תגיד לנו באיזו ישיבה אתה לומד ונבין אולי את דיעותיך הקיצוניות יחסית. ואם לא תגלה מוכח שאתה בישיבה קטנה... עשיתי אאוטינג? סליחה...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2007 08:36 |
|
| |
משגיח,
אתה מנסה בכוח לנסות לגרום לנו לחשוב שאתה פלורליסט:"כל אחד יעשה מה שרבותיו אומרים לו...",
אבל לא ניפול בפח הזה.
כמו שזוהר רמז, אתה כנראה מגיע מישיבה מאוד קיצונית,כך דעותיך משקפות.
עשה טובה,שמור את המכתבים שלך לעצמך.
|
|
|
|
|